|
![]() |
#76862 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Koju dijagnostiku kupiti za BMW-a? Bimmercode preporuča OBDLink CX Bluetooth pa me zanima ima li tko iskustva želje čestitke pozdrave...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#76863 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Prije neki dan uzet vLinker ali nije jos dosao na red za testiranje. Danas/sutra bi trebali kolegi registrirati novi acu i potvrditi promjenu preko Bimmerlink-a pa ti javim kako je proslo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#76864 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Ja koristim Carly vec godinama za jednostavna kodiranja. Aku, svjetla, zmigavci, start-stop itd...
![]() |
#76865 |
Playmaker
Datum registracije: Sep 2006
|
Planiram uskoro uzimat novi auto pa slušam savjete jer što više sam čitam i gledam recenzije, to mi se čini da je najpametnije ići pješke. Trenutno vozim Mazdu CX5 (2013. godište, dizel, najveći zajeb u životu) i uzimao bih vjerojatno nešto slično (Crossover SUV / SUV). Strujići otpadaju iz priče jer mi za priključak u garaži vlasnik zgrade traži 5-6k EUR što je potpuno neisplativo. Nakon čitanja postova na EV Clinic, vidim da su sve vrste hibrida jednaka propast kao i Mazda dizel pa sam i to maknuo s popisa. Jedino nisu još ništa komentirali Toyotinu 5. generaciju hybrida gdje mi upada Corolla Cross u priču, ali o tom po tom. Što se tiče vožnje, uglavnom se svodi na tjedni shopping do trgovine, vikend izleti na relacije oko 100-200km udaljene + svakih cca. 2 mjeseca put do HR i nazad u AT od 500+km u jednom smjeru autoceste. Ne tražim nikakve sportske varijante, bitno mi je da ima ok prostora, da nije previše bučan na autocesti i da je potrošnja koliko toliko normalna. Kandidati za sad: Škoda Karoq, Kodiaq (na granici zbog cijene), eventualno Superb ili Octavia VW Tiguan - 1.5 TSI ili 2.0 Dizel Cupra Terramar - skroz novi, TSI 2.0 model, ne znam šta bi mislio Hyundai Tucson - zadnje 2 generacije, ne hybrid verzija Kia Sportage - facelift se pojavio u Koreji, sumnjam da će stići do nas u idućih 2-3 mjeseca kada bi odradio nabavku Honda CRV - zanimljiva opcija, ali je 10+k EUR cjenovno iznad ostatka liste Toyota Corolla Cross - djeluje obećavajuće, malo skučeniji od ostatka, ali nakon EV Clinic priče o hybridima mislim da je bolje zaobići BMW X1 - gledao i njega, ali su im cijene zadnjih par mjeseci otišle u nebo Nekako mi sve ide u smjeru nečeg iz VW grupe, u kombinaciji sa 1.5 TSI motorom (jer je to više manje jedina opcija osim dizela). Vidim da imaju neke Cupre i Škoda Octavia VRS sa 2.0 TSI motorom, ali po nekim pričama ni taj motor nije neka sreća. Pucajte ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#76866 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Sto se tice dijagnostickog interface-a, ja izbjegavam te wireless adaptere. Samo Enet kabel i usb-ethernet adapter za tablet/mobitel. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76867 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Kratko pitanje, Škoda Superb 2019. Auto bio na servisu, ostavio sam im auto 2 tjedna pošto sam bio na putu. Došao jučer po njega, auto je stajao nekih 12 dana vani na parkingu, zadnjih 2-3 dana prije nego sam ga pokupio je stajao na dosta niskim temperaturama. Jučer pokupim auto, sjednem, (auto nije na ključ, nego na gumb), stisnem gumb, auto stoji tako 5 sekundi i krene verglat, zavergla par puta i upali. Mučio se dosta, ali upalio. Nikad sličnih problema nisam imao, ali auto je 2 godine u garaži na minimalnim temperaturama od možda 12-13 stupnjeva, nikad na tako niskim. Nakon toga mi svijetli error na displayu: Smetnja: električna sigurnost za djecu! Ništa nisam izgooglao previše, našao nešto da je do akumulatora. Još je gore originalni, star sad nekih 5 godina. Imao netko sličnih problema? Probao upaliti auto više puta, sada pali bez brige, ali error i dalje stoji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#76868 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Neznam šta se toliko bojite hibrida jer čistate postove na EV clinic. Tamo idu najgori slučajevi, to kao kada čitaš po forumima kako nešto ne valja. Rijetko će netko doći na forum i kukati kako mu nešto radi. Tamo ideš kad ne radi. Hibrida u raznoraznim izvedbama po ZG ima stotine, možda i tisuće, od kojih je Toyota vjerojanto i najviše. Svaki dan se voze i ovi što imaju problema su vjerojatno ispod par posto. Što je vjerojatno u prosjeku i svakog drugog ne-hibrid auta. Da ne govorim o situacijama vani, bio sam negdjeprije u Belgiji, znači svi noviji auti, valjda od 2020 su hibridi. Citiraj:
To ti je akumulator, imao sam sličan problem na Octaviji, isto nakon dužeg stajanja. Što je najbolje, vozio sam taj akumulator još do sljedeće zime bez problema. Ali onda sam ga zamjenio, isto je bio neki put u igri pa nisam htio da žena potencijalno ima problema, da mora žicat okolo da joj netko upali auto. Provozaj se malo, nekad ti erori znaju otići nakon vožnje, a tad će ti se vjerojatno i akumulator dopuniti. Ako ne, onda meho da poništi grešku. Il si naruči OBD11 ![]()
Sent from AS/400. Zadnje izmijenjeno od: Pupo. 07.11.2024. u 11:03. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76869 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
potvrđujem, meni isto bilo na Karoqu. Zamjena akumulatora sredila problem, ali također tek nakon šta je potpuno krepa, jer su skupiti ti akumulatori ![]()
![]() |
#76870 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
@brodjo Jesi pogledao Hondu HRV? Kao i Nissan sa ePower sistemom, ima zanimljiv koncept gdje motor služi isključivo kao generator struje za elektromotor koji pokreće auto. Znači, motor nije vezan za kotače. Jedini je problem što su batku stavili ispod bunkera pa je isti prilično skromnih dimenzija za takav auto (cca. 300l).
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#76871 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76872 | |
Playmaker
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76873 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Brisači na farovima ili ne rade kako treba ili su atrape jer stoje na krivoj parkirnoj poziciji. Zicevi su sportske varijante ali nisu alpina ni po čemu. Ima neki veći znalac: C2 + facelift, ne idu skupa unisti rečenicu, zar ne? ![]()
![]() |
![]() |
#76874 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Rejseri, trebam kombinaciju pločice/diskovi za svoj traktor. Što se stavlja danas? Samo da ne cvile i da nisu pločice pretvrde, bolje da njih dere nego diskove. Octavia 3 karavanka, tdi dsg tnx
![]() |
#76875 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Sto se tice kineza i narodnog vozila. Iskreno VW je zasluzio propasti, dizelgate pa ogromni bonusi menadjercicima, a auti sve skuplji i sve losiji/kvarljiviji. Dizajn odjel je odavno ili na nekim drogama ili je prestao dolaziti na posao ![]() Negdje sam citao da zaposljavaju 670k ljudi, s tim da nisam siguran da li su u tu brojku ukljuceni i kooperanti. Tako da bih volio da opstanu jer ako propadnu cijela eu ce time biti pogodjena. Da ne spominjem silovanje eko normi kojim se prakticki prisiljava napustanje ICE motora. Sto se tice tih kineskih poluproizvoda nebih ga vozio taman da ga dobijem badava. Ekipa koji misli da ce ih dobiti po cijeni po kojoj se prodaju u Kini, su klasa optimisti. Znaci ako se neki model prodaje po 20k u kini taj isti model ce u eu biti 25-30k. A u Kini moze biti tako jeftin kad su proizvodjaci dobili lovu od drzave i prakticki ga radili za djabe. I misle zaradjivati na eu kupcima. Hahaha, how yes no. Iako se zapravo rade od istih dijelova kao i ostali, quality control je zaprvo kljucan. Da ne spominjem support tj nedostatak istog. Naravno ako je netko u zadnjih par godina uzeo kineza i ima dobrih iskustava sa reklamacijam/supportom neka slobodno podijeli... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#76876 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Da su u HR stisnuli bi im "Lex VW" i nastavili bi radit kao da ništa nije bilo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#76877 | ||
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Za starije E šasije INPA, PA-soft, NCSExpert, ISTA. Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#76878 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
Stavio sam link ranije u editu, ali je valjda promaklo. https://www.classicandsportscar.com/...eets-its-maker Našao sam i ovog... Uglavnom, ak prođem onuda opet, idem mu kucati na vrata. Sad me stvarno zanima ![]()
![]() |
![]() |
#76879 |
Avocado
|
Ma ne, Alpina ethos je elegancija i sportiva. Ni u kojoj inkarnaciji nisu stavljali sportske mtech spoilere i branike, već su radili svoje. Pogledaš još par detalja, na videu možeš vidjeti kak bi trebalo izgledati: narančasti (ne crveni) cajgeri i tamno plava pozadina na kombi instrumentu uz alpina logo u tacho krugu, plaketa iznad pepeljare. Tek kad auto to ima, možemo dalje pričati. Alpina felge, naljke/plakete, volan, sve to je u tolikoj količini ugrađivano u serijske kocke, od 316 sve do M3 i 333, tak da u većini slučajeva tek s VIN (ili prekriženim, kako je alpina prakticirala u većini slučajeva, spominjao sam nedavno u temi) moguće dalje tražiti što se tu dogodilo. Alpina je imala jak aftermarket u 80-ima i prvoj polovici 90-ih. Čak su nudili svoj M20B27 upgrade kit kroz kataloge. 80te su bile odlične za entuzijaste. ![]()
![]() |
#76880 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
https://www.thealpinaregister.com/re.../2.7/coupe/e30 Nije jedini, ali evo jedan primjer Alpine s M-Tech https://www.thealpinaregister.com/ph...2.7/coupe/9160
![]() |
![]() |
#76881 | |
Avocado
|
No, tu se djelomično potvrđuje da su to modificirani auti. Primjerice: Citiraj:
Alpina puristi će ti za svaki auto, koji nema originalni alpina serijski broj, reći, da nije original alpina. Zato kažem da meni osobno niš ne znači dal ovaj ima značke ili ne - ja ne bih dao premijum koji se traži za alpinu jer se sa 10% tog iznosa kupi odlična 325i/e baza i za još 10% auto modificira do te mjere, da se serijske alpine mogu sakrit. ![]()
![]() |
![]() |
#76882 | |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Citiraj:
![]() tnx
![]() |
![]() |
#76883 | ||||||
The mighty pirate
|
Nego što je Alpina nego modificirani BMW? Ne kužim, imam osjećaj da nisi pročitao prvi link koji sam stavio. Prema tome, Alpina za UK tržište je baš u slučaju C2 2.7 funkcionirala drugačije nego isti model za druga tržišta. Citiraj:
https://www.sytner.co.uk Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
https://sabeemer.co.za/sytner-alpina-c2-2-7 Citiraj:
![]() https://www.thealpinaregister.com/ph.../coupe/8147/04 https://www.thealpinaregister.com/ph.../coupe/7554/01 U samom linku je broj koji piše na plaketi, a ako je vjerovati stranici, morali su dokazati autentičnost. Ne budi lijen, išao sam provjeriti i registracije par ovih s registra, motori odgovaraju ![]() ![]() ![]() Sad sam se načitao i istražio toga. Očito nema pravila kako će izgledati izvana, vjerojatno prema narudžbi kupca su imali M-Tech branike, pragove i spojler. Našao sam ih s crnim i bež kožnim sjedalima, našao sam jednog i s platnenim. Ima ih s crvenim kazaljkama, ima i s bijelima. Pitanje je koliko ih je u identičnom stanju u kakvom su novi došli. Sigurno su bili razbijani i dijelovi mijenjani s onima drugih modela... na par koje sam našao su i motori mijenjani na standardni 2.5, iako je sve ostalo Alpina. Stotinjak proizvedenih, rjeđi i jači od M3, a izgleda civilizirano i neupadljivo. Hoću jednog ![]() čačkam malo po oglasnicima, kad eto B12 u prodaji ![]() ![]() https://www.autotrader.co.uk/car-det...%209ND&fromsra Garantirano uvoz iz Japana jer jedino od tamo takve perverzije znaju doći Jedan E9 3.0 CSi za sladokusce https://www.autotrader.co.uk/car-det...%209ND&fromsra i E39 B10 manualac (1/112) https://www.autotrader.co.uk/car-det...%209ND&fromsra
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 07.11.2024. u 22:11. |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#76884 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Odoh veceras pogledati sto ima od noviteta na Auto Zürich, pa nampravim neku galeriju sa slikama. Vidim i Nevera R ce biti prezentirana. |
![]() |
![]() |
![]() |
#76885 |
Avocado
|
Kao što rekoh, meni je svejedno. ![]() Niti jednom nisam rltvrdio da to nije alpina već sam iznio skepsu jer znam koliko ekipa drka na same značke, a ljudi popuše foru jer nemaju blagog pojma. Alpina sa svojim "šarmom" debelo zadire u svinjski elitizam, pogotovo kad vidim kak se trenutni vlasnici starijih modela odnose prema svim drugim vlasnicima ekvivalentnih auta. I kao što rekoh, doživio nekoliko puta, kad alpina nije made in Germany, motor nije made in Buchloe, ta ekipa će ti reći da to nije "prava" alpina. Ja osobno nisam nijednu alpinu vidio a da je vlasnik svjesno rekao da neće alpina detalje, neg hoće mizerni mtech paket. ![]() Stranicu alpinaregistry uzimam sa velikim zrnom soli jer je daleko od službenih podataka, do kojih je moguće doći samo za pojedinačne automobile u svojem vlasništvu. Uoatalom, upravo ta stranica i govori za aspekt ove cijele priče za koji ti pokušavam otvoriti oči: snobovi, varke i replike. Valjda si me krivo razumio kad me jašeš toliko, pa kao što već sam odavno rekao: nit sam generacija koja je taj auto svjesno doživjela, nit me interesira je li auto original. Već me interesira kakav je tehnički, upravo iz razloga jer se onda ti gušti mogu i platiti normalnim novcem, a ne nekakvim apsurdnim ciframa. Moj 320is je originalne karoserije. Boja, oprema, motor; 90% auta nije original. Zato ga snobovi prije 5 godina nisu htjeli kupiti i ja sam dobio te iskoristio priliku života. ![]()
![]() |
#76886 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Original felge za Dustera 18'' naručene sa DacianMag, 30.10., 5.11. poslane iz Rumunjske 5.11., isporučene prije pola sata ![]() Cijena 166 EUR/kom bez PDV-a. U ovlaštenima cijena 500 EUR/kom sa PDV-om ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#76888 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Imam trojku, ali TCE već nekih 3 godine - 50k km. Mane su mušićava elektronika i eko senzori, a ostalo mi sve radi uredno. Ono koliko para toliko muzike s obzirom da je to auto cc15 godina starosti. Održavanje nije ništa naročito skupo, ako je i običan 1.2 onda se i nema baš nešto pokvariti na njemu.
![]() |
#76890 | ||
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Ja gledam obicnog atmosfernog. Citiraj:
2.0 tdi je skuplja bila, da, ali sve su to prenapuhane cijene koje trziste diktira. Ne vrijedi te novce, al vidi kako se drugi oglasi krecu pa sam procijeni. Ako znas da je auto u dobrom stanju go for it. |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|