|
![]() |
#721 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Vrlo jednostavno, bit će sve isto ko sad. Nije teško napravit igru u tredovima, ali je jako teško napravit da se posao ravnomjerno raspodjeli pa da od tog ima koristi. U slučaju simulacija to je skoro pa nemoguće tako da uvijek nešto čeka nešto. U slučaju skriptiranih igri to nije tako teško ko u slučaju simulacija i RTS. Dugo se čekalo da se počnu i 4 jezgre koristit, u nekim rijetkim slučajevima neke igre imaju koristi i od 8....al da će se koristit i SMT, neće. Ne mislim da je r7 loš procesor, stvarno sam ga htio nabavit jer me zaboli proizvođač. Zato sam si i dao vremena pa proučavao kako se nosi s onime što je meni bitno... Vjerujem da je razlika u novijim i budućim igrama mala između r7 i i7, pogotovo u većim rezolucijama. I nije tu samo arma, puno je igri di je razlika prevelika da je ja osobno mogu progutat. Pa i Krešo je vrtio COH2 di je razlika 40%... Opet ne znači da je to loš procesor, samo da nije za svakog. Ne kužim taj fanbojizam i bljuje mi se od laži i proljeva nekih ljudi. Pogotovo onih kojig ga ni ne namjeravaju kupit. Dakle postoje igre u kojima je r7 i 40% lošiji od intela iste cijene. To su uglavnom starije igre. U novim igrama je razlika puno manja. Pa sad ako netko ne igra igre u kojim su mu performanse znatno lošije, i još radi nešto gdje se mogu iskoristit sve jezgre, onda r7 nije loš izbor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#722 | |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#723 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2016
|
Opet se tupi o 40% lošiji performansama u nekim igrama. Prvo 30%,a svakom sljedecom stranicom postotak ide gore. Činjenica je da Ryzen ima 6,8% manji IPC od KL. Ko razumije,super. Ko ne razumije neka nabija postotke u Arma 3. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#724 | |
Premium
|
Citiraj:
http://www.pcekspert.com/clanak/amd-...ecenzija/?pg=4 Al to je vjerojatno intel platio Kreši da laže ovaj napaćeni narod... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#725 |
Into my head it goes
Datum registracije: Feb 2004
|
markec,pogledaj pod moj komp na čemu igram COH2.I to sasvim fino ide.I Armu sam igrao.I to se da igrati... Samo treba znati igrati,a ne frejmove mjeriti,kako je kolega Eladio već napomenuo.
![]() |
#726 |
..starija garda
Datum registracije: Dec 2002
|
http://www.pcekspert.com/clanak/amd-...ecenzija/?pg=6 markec, evo da ti popravim link
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE |
![]() |
![]() |
![]() |
#727 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#728 | |
..starija garda
|
Citiraj:
Haha . ..akp ne ide na 800x600 treba probat 640x480 , ali bar znas da moze vrtit na 320x240 ![]() Salu na stranu, mislim da sve te procesore koji su daleko iznad recommended preporuka svih igara ne bi trebalo uopce ni testirat u igrama. Treba samo konstatirati da je sve iznad recommended i nabacati par najnajnovijh naslova i zavrsiti pricu. Najnovije igre naglasavam u smislu da se onako otprilike vidi kako ce ubuduće pratiti igre. Jer je u uvodu konstatirano da sve starije radi iznad recommended. Da se ne vrtimo u krug ![]() Sve ostalo navodi na krive zaključke.
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE Zadnje izmijenjeno od: Eladio. 12.03.2017. u 20:18. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#729 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
AMD's Ryzen Cache Analyzed - Improvements; Improveable; CCX Compromises DDR4 Memory Scaling on AMD AM4 Platform – The Best Memory Kit For AMD Ryzen CPUs Da izdvojim najvažniju stvar u svemiru - gayming: ![]() Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#730 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#731 |
Premium
|
Istina o dx12, i multicore u igrama https://www.youtube.com/watch?v=76-8-4qcpPo Nakon toliko godina 4t intel 2500k je znatno bolji od FX (i to zadnjeg). Bez obzira na dx12, i na više t koje igre danas koriste. Logičan zaključak, ako nakon toliko godina nije bilo poboljšanja u igrama između 4t i 8t teško da će neko pisat igre za 8t+ di bi bilo poboljšanja za R7 (i ekvivalentni intel). FX je bio loš procesor, grijao se, slabe performanse. Rajzen nije loš procesor, štoviše odličan je, samo je odličan uskom broju ljudi. Definitivno nije fail ko FX. |
![]() |
![]() |
![]() |
#732 |
..starija garda
|
A imao sam FXa i nisam uopce dozivio da je fail. Dapace, bio sam jako zadovoljan. nisam mutav, undervoltao sam ga uz OC, nikakvih problema niti s temp niti s brzinom niti potrosnjom niti u igrama. Vrlo usporediv generalno s i5 4460 kojeg sam uzeo poslije. Iako kako sam ga ja tada koristio skoro i bolji od i5. Manje je komp stucao, iako je i5 znao neke stvari brze odraditi, u nekima se znao dobro zastucavati a pogotovo browser s preko 200 tabova i5 je najvise tu patio i kasljao ![]() Daleko daleko bolji je fx vishera proc od ovog pentiuma 3420 kojeg sad imam. Taj stuca svako malo. A da, i sam kazes , tu se ipak moglo o necemu pricati, ali danas s ryzenom prica vise nije ista. I7 je odlican samo jos uzem broju ljudi od 1700 koliko god to tebi tesko shvatiti. Pravi fight ce se voditi od g4560 preko i3 i obicnih i5 non k do ryzena 4c i mozda 4c8t. Procevi od 500 , 1000kn do max1400-1500 kn. Intelov 2c4t pentium je dosta zanimljiv. I dosta je dobre cijene ![]() Amd ryzena treba brze bolje prilagoditi i za laptope. Ako misli lovit neki udio na trzistu.
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE Zadnje izmijenjeno od: Eladio. 13.03.2017. u 07:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#733 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2016
|
Citiraj:
Ne pricaj gluposti. Manje cherry pickinga po youtubeu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#735 | |
..starija garda
|
Mislim da ryzen ce imat problema s line upom ispod 1000kn. Trebali bi ici ca 4c procevima zakljucanim, sa nizim taktovima, sve u cilju da makar dodju na ispod 100 eur mpc, jer bez toga pentiumi ce ga potuci. Vidjet cemo uskoro. Citiraj:
![]()
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#736 |
...samo te gledam...
Datum registracije: Mar 2007
|
Gledaš threadove a ne čiste jezgre i izvođenje instrukcija na AMD-ovim multicore procesorima nije jednako kao na Intelovim. Računaj da pojedine operacije u igrama toliko opterete procesor da hyperthreading niti ne dođe do izražaja. Međutim, nitko ne kaže da čiste fizičke jezgre i dobro programiranje igara neće donijeti novi pomak u igrama. Već je bilo riječi o tome prije par godina kada su programeri igara jadikovali da ne mogu iskoristiti bolje algoritme za inteligentnije ponašanje objekata/botova/protivnika u igrama i da se nadaju da će višejezgreni procesori to promijeniti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#737 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#738 |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Pokusava ponoviti to 100 puta, mozda se uhvati to kao cinjenica. ![]() Druga su vremena u odnosu na 2012, tada je i dual core bio vise nego dovoljan, a kako je Intel najavio iduce godine dolazi i7 6 core, tako da sretno sa quad corom kad si game developeri daju oduska sa opterecenjem jezgri. ![]()
![]() |
#739 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Ne kužim kako se Ryzen ocjenjuje kao loš zato što u starim igrama (njih tri ili četiri) nema 100+ fpsa? Ustvari, ne kužim zašto se Ryzen ocjenjuje kao loš (pardon, lošiji od Intela) samo zbog gaminga? IMHO, gaming na FHDu ocrtava stanje stvari sada, te će u skoroj budućnosti (kroz najviše godinu dana) biti nebitno; izlaskom Vege a i nove Nvidia arh. UHD će biti mjerilo. Na kraju krajeva, već danas mi se čini suludo zdrobiti 1000+ € za konfu na kojoj će se vrtiti FHD igre; pikneš fino PS ili XBOX za manje novaca i iz fotelje haklaš. A onih 10 promila HC igrača kojima je važno da se u igri na svakom listiću vidi i najmanja žilica ionako nisu relevantni.
![]() |
#740 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#741 | |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
![]() Od sada pa na dalje neke usere ignorirajte jer nema smisla fkt. Zadnje izmijenjeno od: Halos. 13.03.2017. u 10:49. Razlog: od |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#742 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2011
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#744 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
HUB: Core i5 2500K vs. FX 8370 - Is Sandy Bridge Still King? Znam da tema videa nije Ryzen direktno, ali kraj videa ima realan i jasan zakljucak... |
![]() |
![]() |
![]() |
#745 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
AMD "Ryzen" Info thread
Da, mene više brine ovaj kraj videa gdje objašnjava ove latencije Ryzena između CCX modula (4 jezgre + 4 jezgre) - 140ns, i da je u tome navodno najveći "problem" sa trenutnim gejmingom, a to ni novi Win scheduler neće moći riješiti... Prema tome, quad Ryzen bi mogao biti još bolji u gamingu jer ima samo jedan CCX modul ![]() Zadnje izmijenjeno od: Sam Fischer. 13.03.2017. u 13:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#746 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Sn4k3 već treći puta linkano ![]() Sam Fischer Imaš i ponešto u onom mom cache linku što bi mogao biti potencijalan problem (zasad još uvjek u sferi nagađanja). Vidjet ćemo. Ha čuj, SMT se mora moći popraviti, da se ne viđa ono tipa dirt rally 100 fps sa SMT, 120+ bez SMT. Za ovo ostalo ćemo vidjeti. Meni recimo u tome svemu nema logike kako onda rastura u productivity radnjama, tj. nema nikakvih problema u CCX komunikaciji, a mnogo zahtjevnija radnja tj. više optereti taj "bandwidth" Mene konkretno zanima što će moći ostvariti total war i ashes of singlularity developeri u obećanim ryzen optimizacijama. Ponajviše što u te dvije igre uz CIV 6 najgore stoji naspram broadwell-e Bit ćemo mnogo pametniji kod Ryzen 5 launcha Citiraj:
Priča je da će APU tj. raven ridge u jednom CCX imati sve jezgre, a u drugome gpu tj. to bi mogao biti zapravo skroz drugačiji "die" ako je ccx asimetričan Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 13.03.2017. u 13:18. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#747 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#748 |