Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Gaming
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.11.2015., 10:21   #721
BladeRy
Premium
Moj komp

BladeRy's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
@thor

Nema logike gdje WG ubaci prste. Ja svoj pepsi prodao, brod mi je isao na zivce. Ok za firerate i igranje kao fragile BB sa ludim AA. Al jednostavno mi ne lezi brod.

Juer pomalo opet bacio sa Fuso, nakon duze vremena toalnog neigranja. Citadela cruisere ko ludo Cak je i uzivancija igrat, zarada je 80-150k po partiji, bez premiuma, grinda se nagato i lova istovremeno. Jedino kad se sjetim da ce popravke i sve za nagato ludo porast, ubija volju za grindom.

BladeRy je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2015., 10:49   #722
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
Fuso je kao i NM brutalan BB. 12 cijevi na oba rade nered kad slete na pravo mjesto. Kad se konačno spojim online (nisam igao od ponedjeljka radi gužve na poslu, pive / žene itd.) drage volje pratim tvoj Fuso sa Pepsi, da ti pokažem što sve može kad je u pravim rukama.

Btw. tko god misli da je Pepsi fragile, u usporedbi s njemačkim CA pepsi je BB.

YT playliste: IL-2 Sturmovik: Great Battles | Duxford Flying Legends
T}{OR je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.11.2015., 11:05   #723
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2013
Pa već smo rekli...Pepsi, Nurnberg, Konigsberg..ubijaju ako se drži razmak i pogotovo ako se roka "u odlasku"....u protivnom te rasparaju ko budalu...nije neka filozofija..druga je stvar kaj ljudi srljaju s brodovima koji nisu za to...
Tvrdi je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2015., 11:16   #724
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Točno to. Nebrojeno puta vidim kako ih ekipa ne zna igrat. Sa Pepsi si prisiljen vozit uz neki BB jer te vide kao i BB s pol mape. IJN CA imaju najbolji concelament sa ~12 km (Mogami i Aoba, Myoko je nešto lošija na 13 km). Njemci nisu daleko iza. Pepsi se vidi bez camo ili skilla na skoro 16 km.

Staro 20.11.2015., 11:30   #725
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Sad je pitanje koliko ti treba 2 ista tipa broda u luci..recimo Nurnberg i Pepsi...
Pokušao sam si posložiti što raznovrsnije luku tako da imam "varijaciju". Trenutno imam Minkeaze (torp DD), Kiev (the gunboat), Clemson (ciljam na Farragut) allrround DD, Konigsberg (long range killer, Pepsi tipa), Murmansk (t5 CA spammer i torp blaster), Cleveland (t6 spammer i AA blaster), Myoko (t7 allrounder)....Planiram nastavit s Kongom do Fusa a možda do Nagata...neznam, moram vidjeti koji je najbolji u svom tieru...Jednog BBa moram imat iako sakam u njima. Možda ponovo kupim Kumu čisto jer je to neki hibrid DDa i lake krstarice...jeben brod...možda najbolji t4 brod.
Staro 20.11.2015., 11:41   #726
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Da, istu dilemu imam i ja. Zašto imat dva ista broda u luci? Meni je veći problem koliko kapetana školovat. Trenutno sam na lvl 4 skillovima sa kapetanima New Mexica, Mutsukija, Clevelanda (najdalje sam s njim stigao) i Pepsi.

Htio bih isprobat IJN BB i CA liniju, no mislim da ću prije toga krenut sa IJN CV-ima.

Volim igrat brodove koji su ili neshvaćeni od ekipe, ili teži za igrati. Tako meni dobro ide u Pepsi i Mutsukiju.

Staro 20.11.2015., 11:45   #727
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Citiraj:
Autor T}{OR Pregled postova
Da, istu dilemu imam i ja. Zašto imat dva ista broda u luci? Meni je veći problem koliko kapetana školovat. Trenutno sam na lvl 4 skillovima sa kapetanima New Mexica, Mutsukija, Clevelanda (najdalje sam s njim stigao) i Pepsi.

Htio bih isprobat IJN BB i CA liniju, no mislim da ću prije toga krenut sa IJN CV-ima.

Volim igrat brodove koji su ili neshvaćeni od ekipe, ili teži za igrati. Tako meni dobro ide u Pepsi i Mutsukiju.
Ha čuj, ti si iznadprosječni igrač...ti "teški" brodovi u rukama nekog drugog su koma...a kad igra neko ko zna kako, onda rasturaju...u tom je kvaka....
Staro 20.11.2015., 12:24   #728
Smoki_Gs
Premium
Moj komp

Smoki_Gs's Avatar

Citiraj:
Autor T}{OR Pregled postova
Osim ako nije Kiev u igri, ne vidim problem sa DD-ima kad vozim Pepsi. Svi mahnito bježe od mene kad me vide. Dve stvari koje meni život spašavaju: Damage Control Party II na svim CA, i Repair Party II consumable na svim BB-ima (pogotovo sa Superintendant skillom koji daje +1). Ne moraš ih plaćat dublonima, svaki košta 22500 creditsa, samo klikni na strelicu u gornjem desnom kutu padajućeg izbornika.

Pepsi se ne igra kao DD hunter, radije uzmi defensive fire i prati neki BB ili prioritetniju metu koji će drugi tim radije gađati. Sa AFT skillom domet AA ti je preko 7 km, pa ne moraš ni biti zaljepljen uz njega za efikasno pokrivanje od aviona. Baci malo oko gore kako sam ja složio svoju pepsi. Ako se i pojavi koji DD, lako ga je sredit pogotovo sa potpuno otključanim topovima jer zadnji upgrade prepolovi brzinu okretanja kupola.

Ono kaj joj je najveća boljka je domet otkrivanja na površini od 15.7 km (drugi CA su oko 12-13 km). Što je u rangu BB-a. Tako da ako te neki DD spota ranije, lako možeš očekivat salvu u tvom smjeru. Zato ja koristim camo za -3% na tu vrijednost i to onda ispada 15,2 km. Mislim dalje spustit na 13,3 km sa Concealment Expert koji ti daje dodatnih -12% ako ikad doguram s kapetanom do 5 reda skilla.

S Pepsi nikad neideš prvi naprijed, i ako je ikako moguće nikad bliže meti od 10km osim ako se ne radi od DD-u. Clevelande i ostalo drži na 12km i nitko te ne može pogodit ako pravilno manevriraš. Dakle jedna salva, smanji brzinu na 3/4 i kormilo 1/2 u jednu stranu. Druga salva, izravnaj kormilo i full speed ahead. Treća salva ili opet kormilo u istu ili suprotnu stranu, te smanjivanje brzine na 1/2. Brod je jako okretan, okretniji od Clevea (Cleve ima rudder shift 9,3s Pepsi 9,1s, Cleve ima krug okretanja 660m, Pepsi 620m), još ako mu staviš Steering Gears Modification 2 rudder shift Pepsi pada na ~7s.

Čisto za usporedbu, New Orleans ima surface detection range od 12,4 km naprema 15,7 od Pepsi! Jedina logika koju vidim u tome je puno više nadgrađe na Pepsi kada se usporedi s onime na NO:
Pokusat cu,ali kad ti nest neide neide Danas navecer bi mogli mozda kakvu divizijicu probati. Ja mogu sa NM,netko je spomenuo da vozi Fusa i ti sa pepsijem haha...
Staro 20.11.2015., 12:58   #729
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Citiraj:
Autor gnujko Pregled postova
Ha čuj, ti si iznadprosječni igrač...ti "teški" brodovi u rukama nekog drugog su koma...a kad igra neko ko zna kako, onda rasturaju...u tom je kvaka....
Trudim se, hvala. Prednost igranja Mutsukija to što sam igrao sve nastavke Silent Huntera, od 1 - 5. A taj se DD igra defakto kao podmornica. Možda je to razlog što mi leži.

Citiraj:
Autor Smoki_Gs Pregled postova
Pokusat cu,ali kad ti nest neide neide Danas navecer bi mogli mozda kakvu divizijicu probati. Ja mogu sa NM,netko je spomenuo da vozi Fusa i ti sa pepsijem haha...
Ako mi žena ne složi neke druge planove, planiram bit online večeras pa bi jedna ili više divizija sjelo ko budali šamar nakon radnog tjedna.

Ne znam kog sam sve više dodao sa PCE foruma ovdje jer koristite drukčije nadimke u igri, slobodno me dodaj ako još nismo igrali skupa.

Staro 20.11.2015., 13:28   #730
BladeRy
Premium
Moj komp

BladeRy's Avatar

Fuso-a ne prodajem. kad legne Nagato, ide i novi kapetan. Fuso je za zadrzat brod, imas firepower bolestan i dobar MM. Radi super dmg za zaradit pare.

Em imas faktor izivljavanja kad sjednes u njega.

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.11.2015., 13:48   #731
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Ista stvar je i sa New Mexico. Skoro mi je žao ekipe koja podleti pod 12 x 356mm topove. Ti BB-i se ne prodaju. Tako ću i ja, za Craporado ide novi kapetan. Konačni cilj je North Carolina. Prema nekima najbolji T8 BB.

Kako stvari stoje večeras sam online, iza 19h. Mogla bi i jedna 3xBB divizija pasti.

Zadnje izmijenjeno od: T}{OR. 20.11.2015. u 13:59.
Staro 20.11.2015., 14:05   #732
Smoki_Gs
Premium
Moj komp

Smoki_Gs's Avatar

Hehe,zvuci zanimljivo U igri sam kao i ovdje Smoki_Gs . Biti cu cak i sada online,idem bonus XP potrosit
Staro 20.11.2015., 19:11   #733
Smoki_Gs
Premium
Moj komp

Smoki_Gs's Avatar

Mozete nickove postavljat da ne trazim po threadu Ja idem partiju dvije sada
Staro 21.11.2015., 09:34   #734
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Ja sam te dodao...

nego:

Citiraj:
Our supertest leaker revealed that the upcoming tier 8 Premium cruiser will be the Sverdlov (wiki link here: https://en.wikipedia.org/wiki/Sverdlov-class_cruiser)

It will come with 4 km range torpedoes.

Gameplay: handles a lot like a tier 8 Cleveland with Mogami 155mm guns.
njubare incoming
Staro 21.11.2015., 11:18   #735
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Super, nova meta za potapanje.

Igralo se jučer, i PCE divizija čist dobro može kad nas MM ne stavi u match sa TierIX i jednim DD-om na našoj strani a na drugoj 5 komada (IIRC 2 x Shimakaze i 3 x Fubuki):

Kasnije jučer odigrao par Ranked borbi, možda jedna od najdražih borbi s Mutsukijem do sada (mapa Ocean ko stvorena za njega):

Staro 21.11.2015., 12:11   #736
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Može se i solo Ali naravno, puno zabavnije je u grupi.

Staro 21.11.2015., 19:01   #737
Flayer
Why So Serious?

Flayer's Avatar

Datum registracije: May 2005
Ima li PCE team kakav teamspeak ili slično?Pridružio bi vam se.Pratim temu već dugo,a igram nešto duže.Primarno igram sa amerima što se tiće bb-a i ca gdje imam garažirane Cleveland i Pepsi te New Mexico, sve full setup te US dd Tier 5 gdje nisam isao dalje.Japance imam samo dd Minekaze radi dobrog concelamenta i dometa torpeda od 7km.No koliko čitam krenut ću i sa japanskim bb-ima nakon što otvorim US BB North Carolinu. Probao Colorada no nisam previse oduševljen bio pa odlučio ga preskočiti i ići na full NC-u.

Ingame name je Thronia.

Nisam još igrao u diviziji no eto, probao bih pa me dodajte.

If you're in control, you aren't going fast enough.

Zadnje izmijenjeno od: Flayer. 21.11.2015. u 19:16.
Flayer je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2015., 19:22   #738
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Flayer Pregled postova
Ima li PCE team kakav teamspeak ili slično?Pridružio bi vam se.Pratim temu već dugo,a igram nešto duže.Primarno igram sa amerima što se tiće bb-a i ca gdje imam garažirane Cleveland i Pepsi te New Mexico, sve full setup te US dd Tier 5 gdje nisam isao dalje.Japance imam samo dd Minekaze radi dobrog concelamenta i dometa torpeda od 7km.No koliko čitam krenut ću i sa japanskim bb-ima nakon što otvorim US BB North Carolinu. Probao Colorada no nisam previse oduševljen bio pa odlučio ga preskočiti i ići na full NC-u.

Ingame name je Thronia.

Nisam još igrao u diviziji no eto, probao bih pa me dodajte.

Ima, to će ti javiti Ati_freak
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2015., 21:29   #739
BladeRy
Premium
Moj komp

BladeRy's Avatar

Ima li tko kakav savjet za Nagato?
Blizi se kupovina, pa sad da odma sa free exp uzmem hull b, jer ekipa place po forumu da je grind uzasan...neki spominju povecanje rangea, kao sta je bilo u Fuso-a. Pa sad kome vjerovat.

Staro 21.11.2015., 23:19   #740
Lun
Premium
Moj komp

Lun's Avatar

Datum registracije: Jan 2010
Dodajte i mene, nick LuNcroAtiC.

Citiraj:
Autor BladeRy Pregled postova
Ima li tko kakav savjet za Nagato?
Blizi se kupovina, pa sad da odma sa free exp uzmem hull b, jer ekipa place po forumu da je grind uzasan...neki spominju povecanje rangea, kao sta je bilo u Fuso-a. Pa sad kome vjerovat.
Mislim da Nagato ima u stock hullu 20km range, B hull uzmeš zbog AA, rudder shifta i dodatnih 16k HPa. Sa stock hullom na tier 7 i 8 ćeš gutat torpeda, a ako te skine u citadelu već si na pola healtha.

Kad te stavi protiv Tier V BBa (npr. Kongoa i Fusoa) je svršavanje po citadelama.

Imam i C hull istražen al ga ne koristim.
Lun je offline   Reply With Quote
Staro 22.11.2015., 10:47   #741
BladeRy
Premium
Moj komp

BladeRy's Avatar

Aha, tnx. Znaci u startu jos milionce-2 kredita za hull + opremu.
Kako se stoji sa upgradeovima? Rudder shift? Precizniji topovi? Itd.
Znam za kapetana da se ide na skill 4 za povecanje rangea secondarya, prije toga su samo 2 skilla must have, sta sa drugima.
Npr. 1 basic fire training, 2 expert marksmen, 3 superintendent, 4 advanced fire training. Ostalo je bonus, tipa awareness.

Jucer sa fuso frustracije ko nikad, 7 poraza zaredom, napravim po 60-90k dmga, citadelam sve zivo (ako RNG hoce) prezivim vecinu borbi, moj tim izgubi.... ko da WoT igram. Ja na 15km udaram sa fusom, iza mene se skriva Cleveland... u uskom prolazu na 3km Kongo i ja razmjenjujemo shelove sa autogramima, dodje moj DD (debelo iza mene) i saspe mi 3-4 torpeda u bok. Ja na 40k hpa, kongo na 3-4k, naravno, mene se potopi a DD pobjegne... pa jebote farmanje dmga na 3-4k hpa battelship ako ti je friendly BB u liniji vatre i jos posere torpeda u tjesnacu, da bas nemam gdje pobjec.
Ma apsolutna parada TOTALNIH KRETENA.

Zadnje izmijenjeno od: BladeRy. 22.11.2015. u 11:27.
Staro 22.11.2015., 12:38   #742
Lun
Premium
Moj komp

Lun's Avatar

Datum registracije: Jan 2010
Citiraj:
Aha, tnx. Znaci u startu jos milionce-2 kredita za hull + opremu.
Kako se stoji sa upgradeovima? Rudder shift? Precizniji topovi? Itd.
Znam za kapetana da se ide na skill 4 za povecanje rangea secondarya, prije toga su samo 2 skilla must have, sta sa drugima.
Npr. 1 basic fire training, 2 expert marksmen, 3 superintendent, 4 advanced fire training. Ostalo je bonus, tipa awareness.

Jucer sa fuso frustracije ko nikad, 7 poraza zaredom, napravim po 60-90k dmga, citadelam sve zivo (ako RNG hoce) prezivim vecinu borbi, moj tim izgubi.... ko da WoT igram. Ja na 15km udaram sa fusom, iza mene se skriva Cleveland... u uskom prolazu na 3km Kongo i ja razmjenjujemo shelove sa autogramima, dodje moj DD (debelo iza mene) i saspe mi 3-4 torpeda u bok. Ja na 40k hpa, kongo na 3-4k, naravno, mene se potopi a DD pobjegne... pa jebote farmanje dmga na 3-4k hpa battelship ako ti je friendly BB u liniji vatre i jos posere torpeda u tjesnacu, da bas nemam gdje pobjec.
Rudder shift je po meni obavezan na većim tierovima za cruisere i BBove. Skoro svaki DD ima 10km torp range, a s obzirom da su po mom iskustvu DDovi u mom timu retaji koji ne scoutaju, vrlo je velika šansa da ćeš pobrat 2-3 torpeda sa 14+ sekunda rudder shift timeom. Ako protivnički CVovi vide da si u stock hullu garantirano će te torpat, a sa 20 sekundi rudder shiftom se možeš jebat.

E sad za gun precision/traverse/AA range upgrade nisam siguran više. U zadnje vrijeme neviđam puno CVova (neigram CVove pa neznam jesu li ih nerfali?) pa mi je AA range izgubio na važnosti, jer sam ga gotovo uvijek uzimao. Tako da ovaj upgrade ostaje osobna preferenca.

Šta se tiče Fusoa, meni je to gori brod od NM-a. Range je super, ali na udaljenostima 15km+ spread je katastrofalan, te bilo koji CA će manevrirat čim vidi da pucaš po njemu. Fuso je odličan za taracanje idiota koji voze u ravnoj liniji, ali kad bih naletio na NMa bih uglavnom najebao.

NM mi je s druge strane fenomenalan brod, pravi brawler, rasturač Fusoa zbog rasporeda topova. Sa NMom možeš ploviti prema ili od Fusoa i pucat sa 6 topova, Fuso to radi samo sa 4 ili mora broadsideat i izložit citadelu.
Lun je offline   Reply With Quote
Staro 22.11.2015., 15:36   #743
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Citiraj:
Pričaj mi... Imao takvih večeri. Danas popodne stigao bacit 3 ranked borbe. Jedna s Mutsukijem. Cijeli tim se drži skupa i ide na jedan kraj mape. Protivnički raštrkan po mapi. Uspijem sam rješit New Mexico i kriplam s 3 torpeda New York. Usput capam obje baze. A moj tim sve kaj je uspio: poginut iako su svi bili skupa. Jedan brod su možda riješili. Na kraju bi dobili radi velike prednosti u bodovima da me nije New York sretnim pogotkom rješio sa 7km... Srećom sam slijedeću normalno dobio.

Staro 22.11.2015., 17:07   #744
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Koji mrtvi Fuso ili Nagato...ne idem dalje od Konga
Staro 22.11.2015., 17:14   #745
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Kongo je igračka za Fusa i Nagata...
Staro 22.11.2015., 18:08   #746
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Kongo je igračka za Fusa i Nagata...
S Nagatom teško da će se sresti a u svom tieru je odličan. Navodno najbolji BB per tier.
Staro 22.11.2015., 18:10   #747
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Probaj fusa i nagata, sve ostalo je teorija.
Staro 22.11.2015., 18:12   #748
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Probaj fusa i nagata, sve ostalo je teorija.
Niakd ne lupam bezveze. Slušam što pišu bolji BB igrači.

REcimo Thorovo mišljenje bi bilo relevantno ali nije igrao japanske BB....
Staro 22.11.2015., 18:14   #749
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

A zašto moje mišljenje nije relevantno?
Staro 22.11.2015., 18:29   #750
danijel_b
Premium
Moj komp

danijel_b's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
,,,

Zadnje izmijenjeno od: danijel_b. 22.11.2015. u 18:35.
danijel_b je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno