Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > NVIDIA
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.09.2007., 10:09   #721
Bodom
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2007
Citiraj:
Autor mislav_os Pregled postova

Ja kad sam svoju mjerio ravnalom ()....ispala je 24cm...Odnosno,njen sami PCB od pocetka pa do kraja je 24cm...

Uh..te dimenzije sam pročitao negdje na netu...ta 3 cm su velika stvar za moju kantu, viruj mi! super
Bodom je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2007., 11:14   #722
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Razer Pregled postova
Sve GTS-ice su istih dimenzija, jedino je GTX-ica veća.

@Disco - pogledaj temperature sa Riva Tuner Temp. Monitoringom ili ATIToolom.
Probao sam to odma ali nemogu to nac uopce u rivatuneru, sta je moguce da ova graficka nema senzor za temp??! Ali u rivi mogu klokat i klokovi su joj veci nego na standardnoj... nisam znao da atitool radi sa nvidiom? probao ne radi bas ali zato temperaturu pokazuje, idle 41 full load 3dm05 57 sa pasivnim hladnjakom. dok mi x850xt sa onim bakrenim zallmanom i njegovim ventom do kraja na full load ide preko 70 stupnjeva...
Ali zasto mi coolbitsi ne rade, jel posotje neki novji ili??
Oglas

Oglas
Staro 05.09.2007., 12:53   #723
Newbie Pro
Zule
Moj komp

Newbie Pro's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
I ja sam se bojao XFX-a takodjer, vidio sam da se kvare naokolo jako cesto. Ali svoju sam dobio za malo love i radi super , kuc kuc.
Staro 05.09.2007., 14:54   #724
xoero
Registered User

imo sam dvije. obe iz linksa. jedna crkla nakon 2-3 mjeseca sama od sebe bez clockanja po njoj a druga je kod mene radila no nakon 2 mjeseca od kada san je prodao i ta druga je crkla.
XFX
xoero je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2007., 16:24   #725
Daedalus
Sir Paški
Moj komp

Daedalus's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor Bodom Pregled postova
Uh..te dimenzije sam pročitao negdje na netu...ta 3 cm su velika stvar za moju kantu, viruj mi! super
I meni. U Sopranu imam taman nekih 25 cm
Daedalus je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2007., 16:29   #726
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Evo sad sam kupio 8800gts 320 od club 3d.
E sad sto se klokanja i temperature tice isti problemi kao i sa 7950gt. skinuo sam stare drivere ocistio driver cleanerom pro i opet isto!! ne kuzim vise nista...

I da jel postoji neka opcija da kad ja ukljucim tv-out i sad stavim neki filmi il nesto na monitoru da mi je to automatski na telki preko cjelog ekrana, na atici sam to imao a i na fx5900 se sjecam da sam imao istu opciju a ovdje nemogu nis nac...

Driveri koje koristim su 163.44 zadnji beta.

E da za ekipu koja pita za duzinu, ja sam imao problema sa ugradnjom na ploci iz poptisa(nf4), morao sam sa ide kabla sa onog prikljucka otkinut komad plastike jer nije htjela uopce uc i da mogu zaboravit na dodatne PCI kartice koje na svu srecu ne koristim...

EDIT: evo uspio sve sa rivom, riva veli : core 513,core/shader 1188,mem 792 i temp mi pokazuje. Dakle zanima me jos samo ovo za Tv-Out. Hvala!

Zadnje izmijenjeno od: Disco. 05.09.2007. u 16:42.
Disco je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2007., 20:12   #727
mislav_os
freak
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor Disco Pregled postova
Evo sad sam kupio 8800gts 320 od club 3d.
E sad sto se klokanja i temperature tice isti problemi kao i sa 7950gt. skinuo sam stare drivere ocistio driver cleanerom pro i opet isto!! ne kuzim vise nista...

I da jel postoji neka opcija da kad ja ukljucim tv-out i sad stavim neki filmi il nesto na monitoru da mi je to automatski na telki preko cjelog ekrana, na atici sam to imao a i na fx5900 se sjecam da sam imao istu opciju a ovdje nemogu nis nac...

Driveri koje koristim su 163.44 zadnji beta.

E da za ekipu koja pita za duzinu, ja sam imao problema sa ugradnjom na ploci iz poptisa(nf4), morao sam sa ide kabla sa onog prikljucka otkinut komad plastike jer nije htjela uopce uc i da mogu zaboravit na dodatne PCI kartice koje na svu srecu ne koristim...

EDIT: evo uspio sve sa rivom, riva veli : core 513,core/shader 1188,mem 792 i temp mi pokazuje. Dakle zanima me jos samo ovo za Tv-Out. Hvala!
Joj ovo za Tv-out i mene brine,i ja sam bas nekog htio pitati za to...ali

mislav_os je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2007., 08:14   #728
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Ja sam po prvi puta uzeo XFX 7900GS 600M, onu najnabrijaniju (600/1600), a dal ce riknut to cemo tek vidjeti...ima 2g. garancija pa nek kihne, bas me briga.

@xoero
O kojim tocno modelima grafi pricas?
Nik je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2007., 09:11   #729
BladeRunner
Type R
Moj komp

BladeRunner's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Imam ovu oko 5-6 mjeseci.... radi...
Staro 06.09.2007., 15:18   #730
focal
Premium
Moj komp

focal's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
znate u cemu je kvaka posto smo mi balkan...kod nas znaju zalutat svakojake serije kartica...pa se desavaju sranja da kartice iz nekih serija jednostavno rikavaju...

ja sam se malo raspitao i cita po internetu i xfx je jadan od cjenjenijih proizvođaca...pa sad sta ja znam...ko ce tu sad bit pametan ja sam stavio xfx u comp pa sta bude...
focal je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.09.2007., 15:23   #731
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor focal Pregled postova
...kod nas znaju zalutat svakojake serije kartica...
Ovo ja trubim vec godima, a vrijedi i za ostali hardveraj, nazalost

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 07.09.2007., 18:40   #732
Bodom
Premium
Moj komp

Dakle kupujem 8800gts za dan- dva i zanima me koju od navedenih modela uzeti.

VGA PCI-E ASUS Extreme N8800GTS, 320MB DDR3, 2 DVI-I, TV-Out, HDTV
2199 kn

ili

VGA PCI-E POINT OF VIEW, GeForce PCX 8800GTS Extreme, 320MB DDR3, 2 DVI-I, TV-Out

2400 kn (valjda klokana tvornički)

i zadnja

VGA PCI-E XFX, GeForce PCX 8800GTS 500M, 320MB, DDR3, 2xDVI, TV

2160 kn

Fala unaprid!

i da, zanima me koje napajanje uzet do 600kn za moju konfu ( c2d e4500 OC-2.6, 2 DvD Čitača, HDD 1x, zvučna i uskoro 8800gts) - ciljam na neko od 400-500W.

Zadnje izmijenjeno od: Bodom. 07.09.2007. u 19:01.
Staro 07.09.2007., 19:29   #733
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Grafe su sve iste pa uzmni onu koja daje najviše garancije a ujedno je i najjeftinija.
Napajanje uzmi:
Corsair VX450W 520kn
http://www.optimum-online.hr/shop/vi...roduct=1705092

ili kao imaš više para Corsair HX520W 720kn
http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=4488

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je online   Reply With Quote
Staro 07.09.2007., 20:12   #734
Bodom
Premium
Moj komp

Hvala stari! Uzimam Corsair VX450W u Linksu sutra, malo je cijena viša al nema veze.

Za graf. se još dvoumim, dali mi se ispalti sad uzem Asusovu 8800gts za 2.2 soma il čekat dok izađu 9 generacija pa je piknut za manju cijenu ...ili uzet x1950 pro i bit miran još godinu dana..hmm
Staro 07.09.2007., 20:22   #735
dugixy1
Premium

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor mislav_os Pregled postova
Joj ovo za Tv-out i mene brine,i ja sam bas nekog htio pitati za to...ali

ja to rješavam daljinskim od lcd-a ,biram opcije i omjer slike,neznam koji tv imate moj je top model ali mislim da bi to morali i sa svojim daljinskim moći ijel koristite iste postavke kao za monitor kad prebacujete sliku na tv ili stavite različite rezolucije ,znači monitor jedna a tv druga , probajte sa ovim drugim ,znači različito ,barem meni tako radi i npr bs player mora imati postavke na owerlay da bi vidjeli film koji puštate. nemam sad postavljeno tako pa pišem po sječanju ali ako treba pomoći još spojiču ponovo lcd sa kompom pa možemo sve skupa proći zajedno, i ja sliku prenosim kablom dvi-hdmi ne koristim onaj običan kabl makar mislim da bi sa njime trebalo biti još lakše

dugixy1 je offline   Reply With Quote
Staro 07.09.2007., 21:11   #736
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Citiraj:
Autor dugixy1 Pregled postova
ja to rješavam daljinskim od lcd-a ,biram opcije i omjer slike,neznam koji tv imate moj je top model ali mislim da bi to morali i sa svojim daljinskim moći ijel koristite iste postavke kao za monitor kad prebacujete sliku na tv ili stavite različite rezolucije ,znači monitor jedna a tv druga , probajte sa ovim drugim ,znači različito ,barem meni tako radi i npr bs player mora imati postavke na owerlay da bi vidjeli film koji puštate. nemam sad postavljeno tako pa pišem po sječanju ali ako treba pomoći još spojiču ponovo lcd sa kompom pa možemo sve skupa proći zajedno, i ja sliku prenosim kablom dvi-hdmi ne koristim onaj običan kabl makar mislim da bi sa njime trebalo biti još lakše

Nisi razumio sto sam ja pitao. Sad npr meni je tv out spojen i ja na kompu pokrenem npr film neki u divx-u i on je odma automatski na telki preko cjelog ekrana, bez da ja stavljam pleyer na telku. U ati driverima se ta opcija nalazi pod ''theatre''. I nvidia je to u starim driverima imala i bilo je ja msilm nesto pod video overlay ili tako nekako al ja to sad u novim driverima nemogu anc pa pitam jel ima kakvo rjesenje?

EDIT:E da i koristim Zoom player vec 6 godina i navikao sam se na njega tako da cu tesko promjenit player....
Staro 08.09.2007., 18:43   #737
Shrek
Premium
Moj komp

Shrek's Avatar

Datum registracije: May 2007
Ajmo ekipa da ne otvaram novi thread recite mi koji je driver najbolji za 8800 GTS 320
Shrek je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2007., 19:04   #738
dugixy1
Premium

Citiraj:
Autor Shrek Pregled postova
Ajmo ekipa da ne otvaram novi thread recite mi koji je driver najbolji za 8800 GTS 320
nije svima isto a evo ovi su hvaljeni i ja ih imam http://www.tweakforce.com/

Staro 08.09.2007., 19:16   #739
dugixy1
Premium

Citiraj:
Autor Disco Pregled postova
Nisi razumio sto sam ja pitao. Sad npr meni je tv out spojen i ja na kompu pokrenem npr film neki u divx-u i on je odma automatski na telki preko cjelog ekrana, bez da ja stavljam pleyer na telku. U ati driverima se ta opcija nalazi pod ''theatre''. I nvidia je to u starim driverima imala i bilo je ja msilm nesto pod video overlay ili tako nekako al ja to sad u novim driverima nemogu anc pa pitam jel ima kakvo rjesenje?

EDIT:E da i koristim Zoom player vec 6 godina i navikao sam se na njega tako da cu tesko promjenit player....

sad sam shvatio hebiga nekad mi treba dulje, samo ja nemam takvih problema, sam namještavam veličine slike koju player pušta ,obično mi pusti manju pa ja uvečam preko cjelog ekrana, ali to mogu podesiti. al reci mi drugo ti normalno vidiš windowse na tv-u ,znači bez pokretanja filmova i sl. vidiš normalno miša u biti jel vidiš sve na njemu kao na monitoru, znači ako vidiš onda vidiš i svoj player kad ga pokreneš prije nego pustiš film, jer ako je tako pa morao bi to promjeniti u postavkama playera jer ti mora biti identično kao i na monitoru,jer ti kopiraš na tv ono što radiš na monitoru, mogu i ja odmah pustiti film preko cijelog ekrana ali onda namjestim takvu postavku u playeru. probaj dvoklik na sliku možda je smanji isto tako možeš uvečati sliku i kako ti je spojen mislim sa čime komp-tv.

nemoj se ljutiti ako sam opet nešto krivo shvatio inače iz treče kontam sigurno do tad je kritično

Staro 09.09.2007., 13:11   #740
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Citiraj:
Autor dugixy1 Pregled postova
sad sam shvatio hebiga nekad mi treba dulje, samo ja nemam takvih problema, sam namještavam veličine slike koju player pušta ,obično mi pusti manju pa ja uvečam preko cjelog ekrana, ali to mogu podesiti. al reci mi drugo ti normalno vidiš windowse na tv-u ,znači bez pokretanja filmova i sl. vidiš normalno miša u biti jel vidiš sve na njemu kao na monitoru, znači ako vidiš onda vidiš i svoj player kad ga pokreneš prije nego pustiš film, jer ako je tako pa morao bi to promjeniti u postavkama playera jer ti mora biti identično kao i na monitoru,jer ti kopiraš na tv ono što radiš na monitoru, mogu i ja odmah pustiti film preko cijelog ekrana ali onda namjestim takvu postavku u playeru. probaj dvoklik na sliku možda je smanji isto tako možeš uvečati sliku i kako ti je spojen mislim sa čime komp-tv.

nemoj se ljutiti ako sam opet nešto krivo shvatio inače iz treče kontam sigurno do tad je kritično

Koristim extended desktop a ne clone. Na monitoru mi je 1280x1024 zbog LCD-a a na tv-u je 800x600. Znaci ajmo opet objasnit: ja na kompu pokrenem bilo kakav video i nemoram nista klikat vise, nije vazno dali je na monitoru video preko cjelog ekrana ili ne, a na tv-u je za to vrjeme automatski slika preko cjelog ekrana. Uglavnom u starim driverima je to bilo rjeseno super ovdje nemogu nac nista slicno... Ajd valjda si sad shvatio
Staro 09.09.2007., 14:33   #741
dugixy1
Premium

jesam

pa stavi drivere sa kojim ti je radilo,očito imaš crt ekran čim daješ 800x600 rezoluciju na tv-u, kod mene je obratno meni monitor ne podržava rezoluciju kao lcd jer lcd je full hd i imam mnogo postavki na samom lcd-u ,pa mogu raditi sa slikom što želim. znači rješenje je prodaj crt kupi lcd.

šalim se , vidim da znaš što radiš i očito si probao sve, tako da neznam više što da ti kažem.ali nema predaje

Staro 09.09.2007., 22:36   #742
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

A ocito je nvidia izbacila tu mogucnost iz novih drivera, abijem ih!Kad sam reko da mislim na stare driver mislio sam na one koje sam imao na 6600gt AGP a to je bilo jaaaaako davno, pred 2 godine...
Staro 10.09.2007., 11:21   #743
eN-Ge sila
me too isto

eN-Ge sila's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
ajde fia ne se.i nego kupi grafiku i provjeri lol
fjaku postizu dugogodisnjim izgladnjivanjem i meditacijom, u Dalmaciji ona
je jednostavno Bozji dar.
eN-Ge sila je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2007., 15:35   #744
Sa_Stilom
Premium

Sa_Stilom's Avatar

Datum registracije: May 2006
Imam XFX 8800GTS 320MB, radi ko urica.
Također radim u firmi koja uvozi XFX i još nijedna 8800 nije došla na reklamaciju, te svega par 7xxx serija.
Staro 10.09.2007., 22:53   #745
Spoljarik
Premium

Spoljarik's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Ja kupujem Gigabyte 8800 GTS 640 mb pa me zanima kaj mozete rec o njoj...Dal da uzmem ili ne
Spoljarik je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2007., 23:13   #746
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
Citiraj:
Autor Spoljarik Pregled postova
Ja kupujem Gigabyte 8800 GTS 640 mb pa me zanima kaj mozete rec o njoj...Dal da uzmem ili ne
ak kupujes za igrice i ak imas wide monitor sa native rezom 1680x1050 onda definitivno kupuj.....ako pak igras na manjim rezama (npr. 1280x1024) i imas npr. 19" "klasicni" LCD onda ti je dosta i ona sa 320mb....i svejedno je koji "proizvodjac", gledaj samo da ima sto vise garancije i to je to.....
gnomisa je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2007., 23:59   #747
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
post-greška

Zadnje izmijenjeno od: darkijas. 11.09.2007. u 00:13.
darkijas je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2007., 00:03   #748
Spoljarik
Premium

Spoljarik's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor gnomisa Pregled postova
ak kupujes za igrice i ak imas wide monitor sa native rezom 1680x1050 onda definitivno kupuj.....ako pak igras na manjim rezama (npr. 1280x1024) i imas npr. 19" "klasicni" LCD onda ti je dosta i ona sa 320mb....i svejedno je koji "proizvodjac", gledaj samo da ima sto vise garancije i to je to.....
Treba mi za 22 23 inčni monitor i igro bi neke igre a i trebalo bi mom starom za neke programe poput AutoCada i Catie...

Frend mi je pokazivao neku atijevu koja isto kosta..Na naslovnici ovomjesečnog buga je........Pa me i to zanima
Spoljarik je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2007., 00:09   #749
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
problem je u tome kaj su driveri i control panel za nv seriju 7 i 8 različito koncipirani. Kod mene tv-out 7900gs na crt tv je čista petica. Čim pustim neki video ili igru slika je na tv-u odmah preko cijelog ekrana dok istovremeno na monitoru uredno surfam net-om. Kad sam kratko imao 8800gts nikako nisam mogao dobit ok sliku na tv-u (barem na mom crt-u). Control panel za 8800 seriju je krcat raznim opcijama(više sliči atijevom ccc-u) podešavanja ali od kojih niš koristi nažalost. Neisključujem mogućnost da je tv-out na 8800 seriji kalibriran više prema lcd/plasma televizorima i da sam ja zbog toga imao lošu sliku
darkijas je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2007., 11:18   #750
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Citiraj:
Autor darkijas Pregled postova
problem je u tome kaj su driveri i control panel za nv seriju 7 i 8 različito koncipirani. Kod mene tv-out 7900gs na crt tv je čista petica. Čim pustim neki video ili igru slika je na tv-u odmah preko cijelog ekrana dok istovremeno na monitoru uredno surfam net-om. Kad sam kratko imao 8800gts nikako nisam mogao dobit ok sliku na tv-u (barem na mom crt-u). Control panel za 8800 seriju je krcat raznim opcijama(više sliči atijevom ccc-u) podešavanja ali od kojih niš koristi nažalost. Neisključujem mogućnost da je tv-out na 8800 seriji kalibriran više prema lcd/plasma televizorima i da sam ja zbog toga imao lošu sliku
E sto se kvalitete tv-outa tice ja sam sa 8800 odusevljen!! Nakon x850xt ovo izgleda bozanstveno. Nisu boje vise isprane...

Samo bi to volio da mi je video preko cjele telke. I da telka je CRT.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno