|
![]() |
#74731 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Da, malo offtopic iako ne skroz. Ima obrt svoje prednosti, pogotovo paušalni kakav ja imam. Prednost je ta da možeš trošit lovu s računa kak hoćeš i na kaj hoćeš. Minus je taj da za ništa nebreš uzet R1 i plaćam pola doprinosa mjesecno zato jer sam i zaposlen kod drugog poslodavca. Plaćao bi cijeli iznos da nisam. Kod jdoo u pdv-u bi uzimao R1 za sve i svasta i nebi plaćao doprinose osim poreza. Dodatni trošak je i računovodstvo. I nešto teže doći do para, ako ti firma radi bez zaposlenih. Ontopic: kolko se odbija pdv kod kupnje auta? I kod kupnje goriva? |
![]() |
![]() |
![]() |
#74732 |
Guest
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#74733 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Vraćam se sinoć iz Rijeke u Zagreb, AC skoro pa prazna, tempomat, desna traka, 120 km/h i lagano prema Zagrebu, tu i tamo me po lijevoj pretekne neki stranac, ali ne puno većom brzinom i dolazimo do odvajanja za Demerje, pratim zadnje pozicije 5-6 auta koji su stotinjak metara ispred mene i u jednom trenutku svima se pale stop svjetla, neki pale žmigavce lijevo, neki desno, neki samo mijenjaju naglo trake i proleti mi kroz glavu da se netko od njih zaboravio prestrojiti i da je izazvao panično kočenje i prestrojavanje ostalih, ali ne, svi su naletjeli na dedu ispred sebe koji u narančastoj Zastavi 850 junački dere 50 km/h autocestom po mraku, a zadnje pozicije mu svjetle kod da ima dvije krijesnice umjesto žarulja,... mislim, je da treba državi (HAC-u) svaki euro od cestarine, ali opet je li to vrijedno rizika da netko pogine ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#74734 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Imao sam Yugo GVL (1.1l, 55 KS, 4 brzine). Sjećam se da su me čudno gledali na pumpi kada sam stao na onaj za bezolovni benzin. Zbog samo 4 brzine na 130 km/h je motor toliko urlao da sebe nisam čuo i mislio sam da će klipovi pofrcati van iz motora. Došao kod mehe, a ovaj gleda motor i kaže da vrijedi više nego cijeli auto: elektronika od Boscha, nešto od Forda, nešto od ovoga, nešto od onoga,... Dupli karburator sa milijun nekakvih cjevčica ni ovlašteni nisu znali podesiti pa su na nultom servisu fulali točku pretpaljenja tako da se uzbrdo jedva kretao. Srećom sam našao mehu koji ga je podesio kako treba. Odonda sam ga vozio samo kod njega na servis.
![]() |
#74735 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
https://maps.app.goo.gl/6EJ8myb5ABAfGawF8 Jedan od rijetkih koji zna sloziti optiku na 4x4 autu...
![]() |
![]() |
#74736 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74737 |
Premium
|
Kad smo vec kod debila na cestama, bio sam u Rijeci zadnja 3 tjedna i primjetio sam da ovi ludi Indijci il sta vec jesu koji voze Woltove, Boltove i slicno hoce stat sa skuterom doslovno na 2cm od auta koji stoji na uzbrdici u koloni, a i voze se na 20-30cm iza tebe... Tim idiotima nije jasno da auto koji krece na malo zescoj uzbrdici hoce otic 10, pa cak i 20cm unatrag prije nego krene... Jos sam mu mahao i pokazivao da stoji preblizu auta ispred njega, al ovaj me gleda ko tele u sarena vrata... Prosjecni IQ u Indiji je oko 76 pa me nista ne cudi... :/
![]() |
#74738 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Cekaj da krenu gradske buseve vozit ![]()
![]() |
#74739 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: stef. 01.08.2024. u 15:50. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74740 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Update za Tomića i hladnjak EGR-a. Brat danas išao, rekli kao da imaju dijelove samo za auta koja su oni prodali, a ostali idu na listu čekanja koja i nije baš mala. Navodno bi brat trebao odvesti auto u Belgiju jer je tamo kupljen kao nov, to su mu rekli u Tomiću. Da šalje mail u BMW Munchen? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#74741 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
Sent from my SM-S926U1 using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74742 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Neka pošalje mail. Bez pardona i milosti. Obavezno neka naglasi da ga nisu primili jer auto nije kupljen kod njih.
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein Zadnje izmijenjeno od: coconut. 01.08.2024. u 16:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#74743 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
![]() |
#74745 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74746 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#74747 | ||
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
![]() Citiraj:
Citiraj:
![]() ![]() Jednom je vani bilo toliko hladno da su mi se stakla ledila iznutra. Vozim se u 2am po Slavonskoj i dok prolazim ispod podvožnjaka kod NSBa stružem staklo iznutra a policajac drži pištolj za mjerenje brzine, k'o lemur izbacio oči i gleda koji k...c ja to radim ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#74748 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
svaki kvar koji se primjeti izvan već dogovorenih radova, snimaju video i šalju na mail sa procjenom popravka koji onda potvrdiš ili ne . |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74750 | |
#erase startup-config
|
Automobili
Citiraj:
Software nažalost ne može riješiti hardwareski problem. U ovom slučaju aktuator je od premekanih materijala pa se rasklima od previsokih temperatura. Problem je izraženiji na plinu i u toplijim klimama. Taj motor potpuno ispravan prekuha pod kontinuiranim opterećenjem jer mu je hlađenje poddimenzionirano. Problem postoji i na 1.3 TCe motoru ali je tamo rijeđi jer je manje opterećen. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74751 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74752 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74753 |
#erase startup-config
|
Turbina na 1.0 TCe motorima je BorgWarner 16319700058. Ne znam da li druge marke koriste taj turbo ili isti/sličan wastgate mehanizam na njima. Renaultov interni technical bulletin na tu temu je 71538 |
![]() |
![]() |
![]() |
#74754 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Iako, meni su uredno servisirali i radili sve iako je auto kupljen u DE. Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74755 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Mercedes EQE odnio cijelu garažu sa sobom. Navodno stajao tri dana, bez da je bio spojen na punjač. https://www.instagram.com/p/C-MEpJ6J...VwdzR5YWw1Mw==
![]() |
#74756 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
![]() |
#74758 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Prije nekoliko dana stigla pila i poceo godisnji! Citamo se za mjesec-dva-tkozna! Dojmovi zasad i vise nego dobri 💪 https://i.imgur.com/spAOzXW.jpeg Ako nekoga zanimaju nove Ecocontact gume 215/55 R17 - sibnite PM.
![]() |
![]() |
#74759 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#74760 | |
Premium