|
![]() |
#74611 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Ignoriraj indikator šaltanja na tabli. Prije će ti otići leteći ležajevi, dvomaseni, a možda kuplung i sinkroni na getribi ako šaltaš kako ti on kaže. To je tamo zbog ekologije :-/ Taj jači šus imaš kada ga stisneš. Kada je gas lagano stisnut turbina se neće uvijek otvoriti jer ne treba. Štoviše možeš se na autoputu pržiti dosta brzo pri konstantnom gasu da se turbina ne otvori. Turbo se otvara kada motor ne može usisati dovoljno zraka za snagu koju tražiš od njega. Na benzincu otvorena turbina ne znači veču učinkovitost nego više snage budući da se on trudi držati smjesu oko stohiometrije. Kod dizla je druga priča. On može raditi sa siromašnom smjesom i kod njega više zraka može značiti bolje izgaranje (do neke granice). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74612 | |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Postoje. ![]() ![]() Citiraj:
Traži te zbog evil dick greentarda, greta, maloumnika, ništ koristi idiota koje se lijepe za razne površine itd.... Traži i mene skoda pa saltam na 2000-2500-3000.... Minvajl HEP izvješće za RH 2023. ![]() Tako da ev driveri i dalj se vozite na plin i ugljen. ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#74614 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() |
#74616 |
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
Zna li netko radi li još uvijek ovdje auto ključ shop: ![]() Ne mogu ga nigdje na google-u naći, ali sam našao lokaciju gdje sam napravio drugi ključ prije par godina. Prezadovoljan sam bio pa bi opet otišao do njega, ali ga na google-u eto više nema.
![]() |
#74619 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Na tri lokacije u ZG sam išao dat rezat ključ za E39, jedino ga je dečko dolje na -1 kod zelenog ulaza u Arena centar pogodio. Pa eto, preporuka.
![]() |
![]() |
#74620 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
https://www.facebook.com/autokljuczagreb Frend, radio dosta auti i ima super opremu Mene spasio par puta sa izgubljenim svim kljucevima i ako je trebalo duplat ključ
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#74621 | |
Premium
Datum registracije: May 2018
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74622 | |
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
Citiraj:
Rekoh si - fino rkće za benzinca ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74623 |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Ne znam jel ontopic, al svakako je zanimljivo po pitanju parkiranja EV u podzemnim garazama... Uglavnom, ako dobro kuzim video, tip je usao sa baterijom za elektricni bicikl u lift i...... ![]() https://t.me/globaldissident/4675 VIEWER DISCRETION IS ADVISED Sjecam se da je pred koju godinu tipu u Opatiji izgorila garaza sa Teslom, Aston Martinom i Mercedesom jer mu se zapalio Greyp bicikl... https://www.fiuman.hr/dorh-potvrdio-...-tvrtke-rimac/ Inace, pred godinu dana se meni u radnoj sobi skoro zapalila LiIon baterija (18650) jer sam idiot napravio shoulder-short dok sam nes prcko... :/ Samo je pocela dimit, srecom pa sam prestao sta sam radio pa je i dimljenje odmah prestalo... Recimo da sam imao srece...
Zadnje izmijenjeno od: Hamm. 26.07.2024. u 06:51. Razlog: Ako ima osjetljivih. |
![]() |
![]() |
![]() |
#74624 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Pa imaš snimku iz SAD-a, radilo se o nadzemnim garažama, zapalilo se par električnih vozila tipa njih desetak, vatra je gorila danima, i na kraju su morali srušiti čitavu garažu jer je statika garaže bila nepovratno uništena. Mene je više strah od garaže i EV, situacija trajekt i požar na EV. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74625 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
[QUOTE=Colop;3754129Mene je više strah od garaže i EV, situacija trajekt i požar na EV.[/QUOTE] Još ako je trajekt Jadrolinijin, nema šanse da ne potone ![]()
![]() |
#74626 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
apropos tih baterija za bicikle - -turisti ih masovno voze na + 40 još dodaj zagrijan okvir bicikla i satima na suncu...nisam čuo da je bilo samozapaljenja upravo sam kupio eMTB ali ne razmišljam o tome ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74627 | |
Pod naletima kopita zla
|
Citiraj:
Ne znam kaj se čeka s podebljanim osiguranjima za EV i hibridna vozila. Mislim neto mora biti odgovoran. Požar se dogodi ali ne i katastrofa kada se zapali benz/dizel. Odgovornost neka snosi vlasnik ili proizvođač. Isto tako bi trebalo raditi posebne razine u garažama za EV i hibridna vozila. Kad parkiram pazim da se ne parkiram pored 1. Ev 2. Hibrida 3. Krampa od auta Prva dva zbog paleži, a trećem neće biti stalo ako te lupi vratima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74628 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Rješenje je voziti kramp pa se ne moraš brinuti o ničem od toga ![]()
![]() |
#74629 |
Premium
|
Nasao sam da je u Liverpoolu gorilo 1400 auta i spominje se da je statika nadzemne garaze narusena, ali da nije jos srusena... https://www.youtube.com/watch?v=E3ULYwz3bBs
![]() |
#74631 | |
Premium
|
Citiraj:
a ovi ostali - sve ovisi koliko vatregascima treba da stignu i koliko brzo se vatra širi . kokliko vas ima aparat u autu? Zadnje izmijenjeno od: quazar912. 26.07.2024. u 12:18. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74632 | |
Premium
|
Citiraj:
EV - 150.000 litara vode (15-20 cisterni) ICE - 10.000 litara vode (1 cisterna) Razina zagadjenja vode nakon gasenja (lokaliziranja) pozara na EV je ekoloska bomba! Pricamo o cca. 70x vecem zagadjenju vode od Svicarskog standarda za vodu nakon gasenja pozara... Temperatura koju razvija Litijska baterija prilikom gorenja je nekih 1100C, sto je vrlo blizu tocke taljenja celika (1400C), tako da lako moze narusiti statiku zgrade ukoliko dodje do pozara u podzemnoj garazi... Da ne pricamo o otrovnom dimu...
![]() |
![]() |
#74633 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Preporuka android APP za OBDII koja može brisat greške. bilo bi dobro da je free, a ako ne da se plati neka sića. Izbjegavam one APP sa žetonima koja te za svaku akciju oženi za određeni broj eurića. Ili neka app za laptop. Može na PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#74634 | |
Premium
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#74635 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Citiraj:
Mda. Zbog toga se sve više predlaže da te igračke poput električnih romobila i bicikala budu tretirane kao benzinski scooteri i sl. a to je između ostaloga da ne smiju u zatvorene prostore u kojima se živi, hodnike, stubišta i sl. BTW: dim od zapaljenih Li-Ion baterija je prilično štetan za zdravlje. https://youtu.be/AIXTP-TgPEw Nema to nikakve veze. Kad su se vrata lifta zatvorila više ništa nije mogao. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74636 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
I ja sam razmisljao o tome, da posjedujem BEV ili neki e-scooter... Da li bi to mirne duse parkirao u garazu u sklopu kuce, u odvojenu garazu, na otvoreno. Gdje bi drzao scooter, na balkonu, u supi pored kuce... Jbt nikad ne znas sa tim danasnjim QC-om kakva ce te sreca posrati :/
![]() |
![]() |
#74637 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
Za to imam Torque, jednom sam platio par dolara, i radi i kad sam mob mijenjao, ništa dodatno nisam plaćao
![]() |
![]() |
#74638 | |
Dobro je sve.
Datum registracije: Sep 2012
|
Citiraj:
A ovo za aparat stoji po meni svako bi treba imat u gepeku da je neznam koje auto pocetnu fazu mores i casom vode ugasit Sent from my SM-S918B using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74639 | ||
Pod naletima kopita zla
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Ja imam. Auto je na privatnu osobu tj. mene ali imam radi sigurnosti. I da cajger je u zelenom. ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#74640 | |
Premium
|
Citiraj:
imam i ja onaj mali iz plodina al. valda ga nebudem nikad trebao upotrijebit |
|
![]() |