|
![]() |
#74581 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74582 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74584 | |
Premium
|
Citiraj:
Pogotovo za nas koji radimo 30k godišnje i volimo aute, uvijek je lijepše da ima malo "šusa", bio obiteljski ili ne. Ako pričamo o dva ista auta (model auta), onda je dobro znati za te neke stvari koje se razlikuju. Potrošnja kao primarna razlika. Ali ni ubrzanje nije za baciti ako mene pitaš. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74585 | |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
to bi trebao biti stage 1. I osobno bi uzeo 2.0 iako imam 1.6. Na autoputu mi nedostaje šesta brzina. Ostalo sve ok ali šesta brzina fali. Citiraj:
Da ja sam na oko 130k prvi put djorao i zadnji... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74587 | |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Ali onda ispada da je sama oznaka za mjerenje brzine fake (Golikova), smjer zapad. Ovome da snima samo jedan smjer, u prilog ide da su dvije kod Lesnine ako se ne varam. Svaka za jedan smjer. Mislim, ovo kod Golikove teško da i možeš popušiti kaznu ako se voziš kao ja ujutro kad je gužva i kasnije kad se vraćaš s posla. Ja ne znam jesam li i prije te kamere prešao 65 kmh. Postoje još i one izdužene koje su dosta visoko na stupovima. Takve dominiraju uglavnom u Dalmaciji koliko sam imao do sad prilike vidjeti. Btw danas kod Croduxa (Sachsova) kutija prazna bila. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
![]() |
![]() |
#74588 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2012
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74589 |
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
Mogu ti link na oglas dati: https://www.njuskalo.hr/auti/skoda-o...oglas-44282790 Ovo je ovako random oglas koji sam našao da je 1.6 i 150ks, nije da bi baš ovak kupio.
![]() |
#74592 | |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74594 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
meni izgleda da se ti dugoo dugoo nisi vozio u benzincu koji to dizelaš može radit tiše od benzinca nebitno o broju okretaja .. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74595 |
Dobro je sve.
Datum registracije: Sep 2012
|
More i radi vecina ,ali kad ih ugasiš. A sta se tice ulja i getribe kaze meni jedan "mestar" ma nema to tvoja getriba (lav manual 2015, 2008) Sad nemogu nidi pronaći na koliko triba minjat osim da dam liku aj zamini on nista i naplati. Da bar ima shema nedi iste za cep ispusni . Sent from my SM-S918B using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#74597 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() Zato mi nije bilo jasno. Ne postoji dizel 1.6 od 150ks tvornički. Citiraj:
Pričam o okretajima i glasnoći motora na npr. 150km/h. Usporedi 2.0 Octaviju i 1.6 tsi Octaviu na tim okretajima. Imam doma 1.2 benzinca i 2.0 dizela s 200ks. Nebo i zemlja razlika na većim brzinama. Plus, benzinca uvijek šaltaš na više okretaja. U leru, benzinca ni ne čujem. Naravno, izolacija igra veliku ulogu tu. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#74598 |
Flajing super šiiiip
Datum registracije: Aug 2006
|
Ne znam za taj primjer Octavie, malo mi je čudno da je taj 1.6 tsi bučniji od diesela. Jesi siguran da je sve bilo ok s njom? A ova druga usporedba mi se čini kao kruške i jabuke. Pa di ćeš uspoređivati 1.2 benzinca i 2.0 diesela ![]() I pretpostavljam da nisu ni približno ista klasa auta? Osobno mogu usporediti Insigniu 200ks benzinca, Insigniu 170ks diesel i Arteona 190ks diesela. Insignia benzinac je maltene nečujna na 150km/h, dizelašica i Arteon pak nisu (da se razumijemo, i dalje je to solidno tiho, pogotovo u usporedbi sa nižim klasama auta)... A da ne kažem po gradu, gdje diesel uvijek ima taj, koliko god prigušen u novijim motorima, zvuk traktora. IMO što se tiče tišine i uglađenosti, kad se gleda sličan rang motora - uvijek benzin > diesel.
![]() |
#74599 |
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
![]() |
#74600 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ako je taj 1.2 benzinas ima 3c, onda ni nije čudo da se čuje. Svi ti 3c mlinci su bučni. Stari ima Yaris Cross 3c/1.5l i čuje se u 3pm.
![]() |
#74601 | ||
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Ova usporedba je u rangu usporedbe turbo dizela i atmo benzinca ![]()
![]() |
![]() |
#74603 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Sto se tice tisine motora, e jos dan danas kad upalim hunjadi neznam da li sam ga upalio. Jednostavno ga ne cujem ako radi radio. A nemam naviku gledati u ekran da vidim okretaje ![]() ![]() Koliko puta mi se dogodila da dajem gas a nisam siguran da sam ga upalio, majko mila ja cu se raniti. Moram priznati da mi je i auto hold fora. Mislio sam da ce se automatski paliti svaki put kad maknem nogu s gasa/kocnice ali jok, tek kad drugi put stisnem kocnicu mi se upali. Iako se mozda na uzbrdici/nizbrdici odmah upali, to jos moram isprobati. Potrosnja, samo u gradu 8l, na autobahnu 6 l, kombinirana 7. Moze lajkam. Uglavnom izolacija je super, na 130 (nisam se vozio brze jer nemam gdje i prvih 1000km malo ga lakse vozim) stvarno je tih. U zavoju i na kruznim tokovima nema naginjanja. Motor je fakat odlican, vuce odmah, a vozim ga u normal modu. Mjesta ko pljeve. Ima mi tonu fora feature ali to vjerojatno imaju svi novi. Znaci nemogu imati samo upaljene prednje pozicije, vec se pale i zadnja svijelta. Super su mi ta led cuda, svjetli tip top. Sto me zivcira, hmm, jedino ali vec sam se naviknuo, kad upalim auto gasim onaj sugavi stop&go i palim auto hold. To bi bilo super da pamti. E da, jos jedna stvar, super mi je android auto, radi bez greske. Bez zica sve wireless... Zadnje izmijenjeno od: Master_Hrc. 23.07.2024. u 09:14. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74606 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
čisto iz iskustva: Nissan Qashqai 2019 godište, benzinac 170ks. Turbina mi se palila na 1800 okretaja, a auto je tražija da šaltam brzinu na 1500-1600. zato mi nije jasno. Kužim da ima jači šus kad se upali turbina, ali mi je logičnije da je štedljiviji motor kad turbina radi, zato mi nije jasna ta tvornička postavka.
![]() |
#74609 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Jest, ali je u isto vrijeme smjesa goriva i zraka pod većom temperaturom radi manjeg volumena ubrizganog goriva koje je “hladno” i boljeg izgaranja, pa dolazi do većeg rizika za samozapaljenje/detonaciju kada ona nije predviđena i povećanog trošenja motora ili katastrofalnog ishoda.zato je bogata smjesa sigurnija po motor od siromašne. Dizel radi u režimu samozapaljenja i uvijek je smjesa siromašna, čak i kada čađi ko lokomotiva ![]()
![]() |
|
|