|
![]() |
#6961 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
![]() a sa hardtopom winwin za zimu i jesen. Na cabriu samo treba gledat mehanizam krova jel ide podizanje i spustanje bez zapinjanja i cudnih zvukova struganja i sl.,to je najskuplji dio price. Ima vise mjesta u cabriu nego u compactu (iza). 320Cd je skup jer je iznimno dobar motor,a i rijedak pa drzi cijenu solidno. Za dvoje su oba odlican izbor,iza je tak i tak onda nebitna kolicina prostora ![]()
![]() |
![]() |
#6962 | |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() Više mi se sviđa cabrio prije facelifta. Nakon facelifta mi je onak, feminiziran ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6963 | |
gadget freak
|
Citiraj:
Ostale tehnikalije ne znam, nije se baš pisalo o tome previše, a u praksi, ovo gore s motorom, mjenjačem i kočnicama je najvažnije ![]()
![]() |
![]() |
#6965 |
gadget freak
|
![]() |
#6967 |
gadget freak
|
![]() |
#6969 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Nije to tako skupo kao što je nekad bilo. Meni se razletila pumpa na dci-u 2006.g. i tad je to u ovlaštenom servisu bila cifra oko 20k kn. Srećom još u garanciji :-) Injektori se mogu promijeniti i samo pojedinačno ako se koji zaštopa, pumpa se može reparirati ili kupiti takva za osjetno manju lovu. Na dci ne rikavaju baš samo tako dize ako je pumpa zdrava. Problem loše pumpe su riješili na novijim verzijama, tamo negdje poslije 2004.g. bi sve trebale biti ok. A i pumpa ne rikne odjednom, počne se ljuštiti malo po malo, kod promjene filtera samo izliješ dizel u čašu i ubaciš magnet, ako se nalovi nešto, pumpa je pri kraju. Samo redovno mijenjati filter goriva i kvalitetno ulje radi turbine i po gasu. @dizel Pa nećeš valjda benzinca voziti s takvim nickom? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6970 |
gadget freak
|
A ja samo posteno kazem kako stvari stoje. Uostalom,ako se ne varam,taj lik je imao dcia prije,pa odes do covjeka i ako je iole covjek posteno ce ti rec mane i prednosti oba. Nije taj dci toliko los motor,koliko je nafta kod nas katastrofalna,a dci je osjetljiv na to zbog ogromnih tlakova pri ubrizgavanju,a smeca u gorivu kolko hoces na zalost...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6974 |
gadget freak
|
Zasto? Ja osobno u ovih mojih 15.5g za volanom,a radim prilicne km godisnje u odnosu na prosjek u hr, imam redovno jednaku potrosnju na autima od 75ks s mojim tempom voznje,u usporedbi sa autima sa 140-150ks. Namijenjao sam se auta (50ak vlastitih,plus stotine kupljenih i prodanih kod starog). Npr fiat 1.6 s klimom,prosjek 10l,prije toga volvo s40 2.0 140ks,avg 10l, prije njega astra sport 136ks,avg 10l,prije nje vectra 115ks,avg 10l, prije nje fiat 70ks,opet 10l. Potrosnju uvijek mjerim punim tankom,napravim odredjeni broj km pa opet pun do cepa,a tocenu kolicinu i prijedjene km pisem za svoje aute od.prvog dana,tak da ne lupetam podatke s neta nego ono sto sam vozio i placao sam. A najgore ti je kad se naviknes na jak auto,voziti se jednim rezimom i osjecajem za pretjecanje i sve,pa kupis upol slabiji auto,pa ga stisces konstantno a on ne ide... ko sto rekoh ranije,tezina noge je tu bitan faktor ponajprije,ali i omjeri ks i kg u autu svakako. Npr a4 audi 1.6 100ks vise trosi kombinirano nego 1.8t 150ks,testirano xx puta i na autoputu i ovako po gradu, vectra 1.6 16v vs 2.0 16v ista stvar,itd. Primjera bezbroj. Ljudi kupe slabiji auto u velikoj kistri,pa placu za potrosnju,pogotovo ak vole stisnut tu i tam...
![]() |
#6976 | |
gadget freak
|
Citiraj:
![]() ![]() Al na otvorenoj cesti moze ziher past debelo ispod deset, ipak tu turbina i moment cine svoje ![]()
![]() |
![]() |
#6977 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
http://www.njuskalo.hr/auti/renault-...-oglas-8891888 jopis, ovaj je na tvom teritoriju...šta kažeš na ovo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6978 |
The mighty pirate
|
Dizel, jesi gledao Xsaru Picasso 2.0 HDi Exclusive? http://www.njuskalo.hr/auti/citroen-...-oglas-7935443 Imamo stariji model (2001.). Ako te zanima, mogu od starog izvuć i cijene dijelova i ostalog održavanja. Problema dosad nikakvih osim standardne boljke PSA grupacije, pumpe goriva. Motor je 90 ks standardno na tih 2000 ccm, pa ima puno rezerve. Potrošnja je 5.5-6 litara (računa se nakon svakog točenja i pišu se prođeni kilometri na svaki račun.) (ECU je detaljno reprogramiran) Stražnja 3 sjedala su iste veličine i svaki se vadi van pa imaš ravan pod i prostor gdje troje ljudi može spavati čak ugodno. Exclusive ima brdo opreme. Ako ništa drugo, idi se provozaj u njoj.
![]() |
#6979 | |
gadget freak
|
Citiraj:
Edit - Sad tek vidjeh dolje da pise losija turbina,hm,na 157000 km,tesko. Reparacija turbine je bar 500€, pa sad vidi koliko se uklapa u cijenu... @Ivan - ne volim te box aute inace,al scenic je maneken kolko mi je xsara picasso ruzna ![]() ![]() Ali da ne bude sve crno,kolko je ruzna,toliko je 2.0hdi bolji od 1.9dci po pitanju trajnosti i opcenito kvarljivosti. E,da,pa ima ak se ne varam picasso i u 110 ks izvedbi,ako se naravno zainteresira za isti.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough." - Mario Andretti Zadnje izmijenjeno od: jopis. 16.08.2013. u 18:49. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6981 |
The mighty pirate
|
Ni mojima se nije sviđao, ali je bio najpraktičniji, najudobniji i imao najveći gepek. Meni se još uvijek ne sviđa izvana, ali iznutra je čudo. Starom je bio odvratan, ali danas ga ne da za ništa.
![]() |
#6982 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
Megane II 1.6 16V potrošnja u zg 11,5 litara. Umjerena brzina. ni spor ni prebrz. Otvorena cesta 8 litara. Opet ni najsporiji ni najbrži. Dovoljno je samo reć da nema šestu brzinu i da možeš zaboravit na razgovor u autu na autoputu pri brzinama većim od 130 kmh. Da ne govorim da je megane mrtva krava na cesti s tim motorom. Zamisli kakav ce bit scenic. ![]() Nije da te nagovaram, ali sjedaj na bus i piči po tog 2.0T!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6983 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
![]() Inače, imaš još jednu razinu podizanja zadnjih vrata ako ti je prva preniska
![]() |
![]() |
#6984 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6985 |
The mighty pirate
|
Samo gurneš vrata još jednom prema gore nakon što prvi put dođeš do kraja. Pitanje, gdje jeftino nabaviti kućište ključa? Popucala guma od tipke za daljinsko zaključavanje pa sam naručio s ebaya zamjensko kućište, ali ne odgovara. Isti su navodno za Xsaru, Berlinga i Picassa.
![]() |
#6987 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Gaziš na hladno, gasiš naglo na vruće, mijenjaš ulje kak im piše u knjigama, znači svakih 30 kkm i ode turbina začas. U firmi di radim smo imali jednu lagunu 2.2 dci, 3 motora je promijenila u garantnom roku ![]() Meni ne leže ti citroeni nikako. Šogor ima xsaru, limuzinu, to mi je nekako neergonomičan auto. Prekidač za spustiti suvozačevo staklo je dolje na centralnoj konzoli, ispred mjenača. Ne znam jel tako i na picassu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6988 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
![]() Sjedi se visoko, pa su ti prekidači na dohvat ruke u svako vrijeme. Prednji prozori su iznad mjenjača, a stražnji prozori i preklapanje retrovizora su na konzoli ispod ventilacije s lijeve strane http://www.arpem.com/coches/coches/c...icasso-int.jpg
![]() |
![]() |
#6989 | ||
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 17.08.2013. u 01:00. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6990 |
Datum registracije: Dec 2006
|
Isti problem na Berlingu, kupio to sa ebaya, treba samo malo skalpelom onaj gornji poklopac, onaj mali "pin" odrezati i onda pase. Znaci donji dio original, gornji sa ebaya. Kad se spoji, taj sa ebaya je jedno pola mm siri, ali i to se moze lagano skalpelom srediti, ali ja nisam dirao. Radi vec godinu dana bez problema
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|