Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.08.2013., 14:48   #6961
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Ne ne, baš Compact i Cabrio. Compact je oduvijek bio prvi izbor, imao sam priliku voziti se po Memphisu u 328ci i zaljubio se u cabrio. Ako se odlučim na cabrio (koji trenutno vodi), onda je hardtop obavezan, pa kad zatreba, imam coupe. Ako završim na coupeu, lupat ću se po glavi zašto nisam uzeo cabrio

Što se prostora tiče, mislim da su jednaki (compact i cabrio). Bitno da unutra stane cura, njen kofer i moj ruksak. Još dvoje ljudi otraga za silu i to je to.

320cd je preskup, već preko 10000 idu rabljeni.
Zaljubio si se jer si sjeo u sestaka Sala mala,cabrio je predivan
a sa hardtopom winwin za zimu i jesen. Na cabriu samo treba gledat mehanizam krova jel ide podizanje i spustanje bez zapinjanja i cudnih zvukova struganja i sl.,to je najskuplji dio price. Ima vise mjesta u cabriu nego u compactu (iza). 320Cd je skup jer je iznimno dobar motor,a i rijedak pa drzi cijenu solidno. Za dvoje su oba odlican izbor,iza je tak i tak onda nebitna kolicina prostora
Staro 16.08.2013., 14:56   #6962
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Zaljubio si se jer si sjeo u sestaka Sala mala,cabrio je predivan
a sa hardtopom winwin za zimu i jesen. Na cabriu samo treba gledat mehanizam krova jel ide podizanje i spustanje bez zapinjanja i cudnih zvukova struganja i sl.,to je najskuplji dio price. Ima vise mjesta u cabriu nego u compactu (iza). 320Cd je skup jer je iznimno dobar motor,a i rijedak pa drzi cijenu solidno. Za dvoje su oba odlican izbor,iza je tak i tak onda nebitna kolicina prostora
Imaš kakvih informacija o facelift i pre-facelift razlikama? Nigdje ne mogu nać pravu informaciju. Koga god da pitam, kreće standardno: "na faceliftu su popravljene dječje bolesti i ostale mušice". Kad pitam, koje to dječje bolesti i koje mušice, onda mi nitko ne zna ništa reć

Više mi se sviđa cabrio prije facelifta. Nakon facelifta mi je onak, feminiziran

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je online   Reply With Quote
Staro 16.08.2013., 16:09   #6963
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Imaš kakvih informacija o facelift i pre-facelift razlikama? Nigdje ne mogu nać pravu informaciju. Koga god da pitam, kreće standardno: "na faceliftu su popravljene dječje bolesti i ostale mušice". Kad pitam, koje to dječje bolesti i koje mušice, onda mi nitko ne zna ništa reć

Više mi se sviđa cabrio prije facelifta. Nakon facelifta mi je onak, feminiziran
A nemam ni ja nekih detaljnih infoa, samo ovo iz prakse - s tehničke strane uvedeni su drugi motori u ponudu (jači, ekološki pogodniji, s više momenta, napredniji tehnološki), i benzinci i dizeli, pa 6 brzinski mjenjači na jačim motorima, te jače kočnice (veći diskovi), što je već samo po sebi veliki plus i prevaga na redizajn model, a ovih par vanjskih estetskih detalja je čisto stvar ukusa, pošto su mijenjana svjetla, branici, maska, žmigavac i blatobran.
Ostale tehnikalije ne znam, nije se baš pisalo o tome previše, a u praksi, ovo gore s motorom, mjenjačem i kočnicama je najvažnije
Staro 16.08.2013., 16:11   #6964
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Ma jebo ti turbake i benzince, ipak ću se ja držat traktora i dCi-ja
Dizel je offline   Reply With Quote
Staro 16.08.2013., 16:18   #6965
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Autor Dizel Pregled postova
Ma jebo ti turbake i benzince, ipak ću se ja držat traktora i dCi-ja
Dok ne zveknu dizne ili commonrail pumpa
Staro 16.08.2013., 16:20   #6966
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

A i na benzinjari rikne svašta nešta ilitiga ne kupuje se 2.0T da se voza 70 km/h
Staro 16.08.2013., 16:23   #6967
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
A i na benzinjari rikne svašta nešta ilitiga ne kupuje se 2.0T da se voza 70 km/h
Rikne,al bome kosta upola manje
Staro 16.08.2013., 16:24   #6968
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Ložiš me ko sobaricu, još ću otić sutra u Osijek i kupit otg turbaka
Staro 16.08.2013., 16:29   #6969
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Dok ne zveknu dizne ili commonrail pumpa
Nije to tako skupo kao što je nekad bilo.
Meni se razletila pumpa na dci-u 2006.g. i tad je to u ovlaštenom servisu bila cifra oko 20k kn. Srećom još u garanciji :-)
Injektori se mogu promijeniti i samo pojedinačno ako se koji zaštopa, pumpa se može reparirati ili kupiti takva za osjetno manju lovu. Na dci ne rikavaju baš samo tako dize ako je pumpa zdrava. Problem loše pumpe su riješili na novijim verzijama, tamo negdje poslije 2004.g. bi sve trebale biti ok. A i pumpa ne rikne odjednom, počne se ljuštiti malo po malo, kod promjene filtera samo izliješ dizel u čašu i ubaciš magnet, ako se nalovi nešto, pumpa je pri kraju. Samo redovno mijenjati filter goriva i kvalitetno ulje radi turbine i po gasu.

@dizel
Pa nećeš valjda benzinca voziti s takvim nickom?
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro 16.08.2013., 16:29   #6970
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Ložiš me ko sobaricu, još ću otić sutra u Osijek i kupit otg turbaka
A ja samo posteno kazem kako stvari stoje. Uostalom,ako se ne varam,taj lik je imao dcia prije,pa odes do covjeka i ako je iole covjek posteno ce ti rec mane i prednosti oba.
Nije taj dci toliko los motor,koliko je nafta kod nas katastrofalna,a dci je osjetljiv na to zbog ogromnih tlakova pri ubrizgavanju,a smeca u gorivu kolko hoces na zalost...
Staro 16.08.2013., 16:40   #6971
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova

@dizel
Pa nećeš valjda benzinca voziti s takvim nickom?
Ne bi vjeruj mi, al kad čujem 165KS na takvom autu - oči mi se zacakle
Staro 16.08.2013., 16:56   #6972
Z-man
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Moj komp

Z-man's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Gdje kupiti hardtop za bmw z3?
Staro 16.08.2013., 17:00   #6973
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Zacaklil bi ti se i novcanik kad bi par puta stisnul gas..

Na ebayu ili odi u Italiju na auto-otpad, raspitaj se prije dal ima a ima svega..

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 16.08.2013. u 17:06.
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 16.08.2013., 17:15   #6974
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Zacaklil bi ti se i novcanik kad bi par puta stisnul gas..
Zasto? Ja osobno u ovih mojih 15.5g za volanom,a radim prilicne km godisnje u odnosu na prosjek u hr, imam redovno jednaku potrosnju na autima od 75ks s mojim tempom voznje,u usporedbi sa autima sa 140-150ks. Namijenjao sam se auta (50ak vlastitih,plus stotine kupljenih i prodanih kod starog). Npr fiat 1.6 s klimom,prosjek 10l,prije toga volvo s40 2.0 140ks,avg 10l, prije njega astra sport 136ks,avg 10l,prije nje vectra 115ks,avg 10l, prije nje fiat 70ks,opet 10l. Potrosnju uvijek mjerim punim tankom,napravim odredjeni broj km pa opet pun do cepa,a tocenu kolicinu i prijedjene km pisem za svoje aute od.prvog dana,tak da ne lupetam podatke s neta nego ono sto sam vozio i placao sam. A najgore ti je kad se naviknes na jak auto,voziti se jednim rezimom i osjecajem za pretjecanje i sve,pa kupis upol slabiji auto,pa ga stisces konstantno a on ne ide... ko sto rekoh ranije,tezina noge je tu bitan faktor ponajprije,ali i omjeri ks i kg u autu svakako. Npr a4 audi 1.6 100ks vise trosi kombinirano nego 1.8t 150ks,testirano xx puta i na autoputu i ovako po gradu, vectra 1.6 16v vs 2.0 16v ista stvar,itd. Primjera bezbroj. Ljudi kupe slabiji auto u velikoj kistri,pa placu za potrosnju,pogotovo ak vole stisnut tu i tam...
Staro 16.08.2013., 17:28   #6975
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Ovo trosi 12l u normalnoj voznji po gradu. To je auto od tonu i pol sa ne bas najboljom aerodinamikom i nemre to malo trosit da se na trepavice postavi. Da malo trosi vec bi ga prodal 25 puta.
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 16.08.2013., 17:37   #6976
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Ovo trosi 12l u normalnoj voznji po gradu. To je auto od tonu i pol sa ne bas najboljom aerodinamikom i nemre to malo trosit da se na trepavice postavi. Da malo trosi vec bi ga prodal 25 puta.
Slazem se,osim s ovim za aerodinamiku,njena veza s potrosnjom po gradu na kreni stani rezim,bas i nema utjecaja Inace scenic nije neki prodajan auto,i jos u danasnje vrijeme kad nekom kazes da ima 165ks,ko da si mu samar opalio
Al na otvorenoj cesti moze ziher past debelo ispod deset, ipak tu turbina i moment cine svoje
Staro 16.08.2013., 18:25   #6977
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

http://www.njuskalo.hr/auti/renault-...-oglas-8891888

jopis, ovaj je na tvom teritoriju...šta kažeš na ovo?
Staro 16.08.2013., 18:39   #6978
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Dizel, jesi gledao Xsaru Picasso 2.0 HDi Exclusive?
http://www.njuskalo.hr/auti/citroen-...-oglas-7935443

Imamo stariji model (2001.). Ako te zanima, mogu od starog izvuć i cijene dijelova i ostalog održavanja. Problema dosad nikakvih osim standardne boljke PSA grupacije, pumpe goriva. Motor je 90 ks standardno na tih 2000 ccm, pa ima puno rezerve.

Potrošnja je 5.5-6 litara (računa se nakon svakog točenja i pišu se prođeni kilometri na svaki račun.) (ECU je detaljno reprogramiran)

Stražnja 3 sjedala su iste veličine i svaki se vadi van pa imaš ravan pod i prostor gdje troje ljudi može spavati čak ugodno.

Exclusive ima brdo opreme.

Ako ništa drugo, idi se provozaj u njoj.

Staro 16.08.2013., 18:44   #6979
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
http://www.njuskalo.hr/auti/renault-...-oglas-8891888

jopis, ovaj je na tvom teritoriju...šta kažeš na ovo?
Da,kutina je 30km daleko,tj blizu. Ovak na fotkama fino izgleda,uredno,osim sto prvo pada u oci Da rega,a lik iz Kt. Ili sverc ili uzeo pod racun pa sad prodaje. No ak nije uvoz i ak je posten lik,nek ti posalje scan prometne i za 20ak kn provjeris stanje kilometara i ekotesta na tehnickima u hr. Doduse i ak je uvoz mos provjerit sve otkad je u hr regan.
Edit - Sad tek vidjeh dolje da pise losija turbina,hm,na 157000 km,tesko. Reparacija turbine je bar 500€, pa sad vidi koliko se uklapa u cijenu...

@Ivan - ne volim te box aute inace,al scenic je maneken kolko mi je xsara picasso ruzna Znam da je to stvar ukusa,al eto,iznosim misljenje
Ali da ne bude sve crno,kolko je ruzna,toliko je 2.0hdi bolji od 1.9dci po pitanju trajnosti i opcenito kvarljivosti.
E,da,pa ima ak se ne varam picasso i u 110 ks izvedbi,ako se naravno zainteresira za isti.

Zadnje izmijenjeno od: jopis. 16.08.2013. u 18:49.
jopis je offline   Reply With Quote
Staro 16.08.2013., 19:38   #6980
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Da, ne kuzim kak je uspio spalit turbinu za tako malo km. Picasso zena nece, kaze da joj je gabor od auta
Staro 16.08.2013., 19:49   #6981
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Ni mojima se nije sviđao, ali je bio najpraktičniji, najudobniji i imao najveći gepek. Meni se još uvijek ne sviđa izvana, ali iznutra je čudo.
Starom je bio odvratan, ali danas ga ne da za ništa.

Staro 16.08.2013., 19:51   #6982
Blue_Fatal1ty
Premium
Moj komp

Blue_Fatal1ty's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Da, ne kuzim kak je uspio spalit turbinu za tako malo km. Picasso zena nece, kaze da joj je gabor od auta
Mi imamo službeni picaso i auto je naspram scenica baš neki šonjo. Da ne govorim da svaki put kad otvorim bunker zveknem u vrata s čelom jer su to fino naštelali tako. Scenic je puno ozbiljniji.

Megane II 1.6 16V potrošnja u zg 11,5 litara. Umjerena brzina. ni spor ni prebrz.
Otvorena cesta 8 litara. Opet ni najsporiji ni najbrži. Dovoljno je samo reć da nema šestu brzinu i da možeš zaboravit na razgovor u autu na autoputu pri brzinama većim od 130 kmh.

Da ne govorim da je megane mrtva krava na cesti s tim motorom. Zamisli kakav ce bit scenic.
Nije da te nagovaram, ali sjedaj na bus i piči po tog 2.0T!!!
Blue_Fatal1ty je offline   Reply With Quote
Staro 16.08.2013., 20:01   #6983
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Citiraj:
Autor Blue_Fatal1ty Pregled postova
Mi imamo službeni picaso i auto je naspram scenica baš neki šonjo. Da ne govorim da svaki put kad otvorim bunker zveknem u vrata s čelom jer su to fino naštelali tako. Scenic je puno ozbiljniji.
Moraš imati skoro 2 metra da to uspiješ
Inače, imaš još jednu razinu podizanja zadnjih vrata ako ti je prva preniska

Staro 16.08.2013., 20:12   #6984
Blue_Fatal1ty
Premium
Moj komp

Blue_Fatal1ty's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Moraš imati skoro 2 metra da to uspiješ
Inače, imaš još jednu razinu podizanja zadnjih vrata ako ti je prva preniska
a da?
Kak se to podesi?
Visok sam 181 i redovno mlatim po vratima!
Blue_Fatal1ty je offline   Reply With Quote
Staro 16.08.2013., 20:28   #6985
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Samo gurneš vrata još jednom prema gore nakon što prvi put dođeš do kraja.

Pitanje, gdje jeftino nabaviti kućište ključa? Popucala guma od tipke za daljinsko zaključavanje pa sam naručio s ebaya zamjensko kućište, ali ne odgovara. Isti su navodno za Xsaru, Berlinga i Picassa.

Staro 16.08.2013., 20:38   #6986
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
@dizel

Ako uzmeš tog dizela, reparacija turbine u Dardi je od 1.300 do 2.700 kn. Zvao neki dan jer me to čeka.
listerstorm je offline   Reply With Quote
Staro 16.08.2013., 21:16   #6987
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Ko da je to teško?
Gaziš na hladno, gasiš naglo na vruće, mijenjaš ulje kak im piše u knjigama, znači svakih 30 kkm i ode turbina začas. U firmi di radim smo imali jednu lagunu 2.2 dci, 3 motora je promijenila u garantnom roku

Citiraj:
Ni mojima se nije sviđao, ali je bio najpraktičniji, najudobniji i imao najveći gepek. Meni se još uvijek ne sviđa izvana, ali iznutra je čudo.
Starom je bio odvratan, ali danas ga ne da za ništa.
Meni ne leže ti citroeni nikako. Šogor ima xsaru, limuzinu, to mi je nekako neergonomičan auto. Prekidač za spustiti suvozačevo staklo je dolje na centralnoj konzoli, ispred mjenača. Ne znam jel tako i na picassu.
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro 16.08.2013., 22:06   #6988
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Ko da je to teško?
Gaziš na hladno, gasiš naglo na vruće, mijenjaš ulje kak im piše u knjigama, znači svakih 30 kkm i ode turbina začas. U firmi di radim smo imali jednu lagunu 2.2 dci, 3 motora je promijenila u garantnom roku

Meni ne leže ti citroeni nikako. Šogor ima xsaru, limuzinu, to mi je nekako neergonomičan auto. Prekidač za spustiti suvozačevo staklo je dolje na centralnoj konzoli, ispred mjenača. Ne znam jel tako i na picassu.
Xsara i Xsara Picasso zajednički imaju samo naziv Xsara

Sjedi se visoko, pa su ti prekidači na dohvat ruke u svako vrijeme. Prednji prozori su iznad mjenjača, a stražnji prozori i preklapanje retrovizora su na konzoli ispod ventilacije s lijeve strane

http://www.arpem.com/coches/coches/c...icasso-int.jpg

Staro 16.08.2013., 22:16   #6989
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Npr a4 audi 1.6 100ks vise trosi kombinirano nego 1.8t 150ks,testirano xx puta i na autoputu i ovako po gradu, vectra 1.6 16v vs 2.0 16v ista stvar,itd. Primjera bezbroj. Ljudi kupe slabiji auto u velikoj kistri,pa placu za potrosnju,pogotovo ak vole stisnut tu i tam...
Yep... Ja volim stisnut često. Megane II hatch 1.5dci 80konja mi troši jedva litru manje od Lagune Coupe 2.0dci sa 150konja. Nije sad da jurim 100km/h po gradu nego je radi ubrzanja na zeljenu brzinu. Megane se stisce konstantno jer ga mozes vozit konstantno na 100% gasa a da ne krsis zakon, a Laguna puno, puno manje jer ubrza dosta brze.

Citiraj:
Bravo žena!

Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 17.08.2013. u 01:00.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2013., 00:15   #6990
imaticx
Moj komp

imaticx's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Pitanje, gdje jeftino nabaviti kućište ključa? Popucala guma od tipke za daljinsko zaključavanje pa sam naručio s ebaya zamjensko kućište, ali ne odgovara. Isti su navodno za Xsaru, Berlinga i Picassa.
Isti problem na Berlingu, kupio to sa ebaya, treba samo malo skalpelom onaj gornji poklopac, onaj mali "pin" odrezati i onda pase. Znaci donji dio original, gornji sa ebaya. Kad se spoji, taj sa ebaya je jedno pola mm siri, ali i to se moze lagano skalpelom srediti, ali ja nisam dirao. Radi vec godinu dana bez problema

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na