Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.07.2012., 22:51   #661
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
FitzTN jel uključen neki eko mod il neš?
Baš TO ne bi očekivao od invertera. xD
Citiraj:
Autor Dizel Pregled postova
Pitanje je znaš li ti što je to inverter i kako funkcionira?
Citiraj:
Autor mislav_os Pregled postova
Upravo to. Kakvo gašenje vanjske jedinice na inverteru?
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
evo baš mi bio serviser malo pogledati klimu... veli da inverter isto gasi vanjsku znači da imaš ono prijelazno razdoblje kada se soba zagrijava i kada počne hladiti.

razočarenje.
Ne znam šta je kome namjenjeno.
Koliko sam čitao, očekivao sam da se vanjska nikad ne gasi nego da ostane na minumumu i kad staviš npr. 25 stupnjeva da puše 25 stupnjeva +/- koji stupanj kad dostigne tu temperaturu.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2012., 22:55   #662
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
pa to sam i ja očekivao, čak i razmišljao preći na inverter zbog toga, ali evo veli čovjek da se vanjska i dalje gasi samo ne druka sa full power prilikom paljenja kompresora nego održava.
syss je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.07.2012., 22:57   #663
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Ima logike, ali vjerojatno procijeni treba li to ili ne. Tako i tako stalno vrti unutarnji zrak, pa zašto da troši struju ako ne mora? Kad se soba malo zagrije, stvar se upali na maloj snazi, ohladi i gotovo.

Možda bi quite opcija riješila to, tamo tako lagano puše da vjerojatno nikad ni ne bi ohladilo do kraja pa bi dobili to što želimo .

Citiraj:
pa to sam i ja očekivao, čak i razmišljao preći na inverter zbog toga, ali evo veli čovjek da se vanjska i dalje gasi samo ne druka sa full power prilikom paljenja kompresora nego održava.
Znači to je OK kod mene . Još da ovo puhanje razriješim i to je to .
FitzTN je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2012., 22:59   #664
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ma nek klima ne pametuje i stalno upumpava hladan zrak... struja je tak i onak krađa i laž

hoću da mi bude konstantno ugodno
Staro 12.07.2012., 23:01   #665
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Kužiš, radi tog iritantnog uključivanja / isključivanja sam baš uzeo inverter. Negdje sam pročitao da se vanjska jedinica ne gasi, a negdje da se gasi rijetko. I baš da se zbog tog negašenja dešavaju manje temperaturne fluktuacije u sobi nego kod neinvertera... A to se traži.
I ovo puhanje isto, da radi konstantno...

http://www.kingersons.com/images/inv...litsystems.gif
Staro 12.07.2012., 23:03   #666
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

znači stvarno se gasi svinja prokleta? pas mater i tome onda...
Staro 12.07.2012., 23:04   #667
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Čekam da mi Samyja ugrade u subotu ujutro pa ću se javit kako on radi.
Staro 12.07.2012., 23:06   #668
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ajde živi bili pa vidjeli... nisam upratio, ti si imao normalnu klimu i sad si naručio inverter?

daj baš javi iz prve ruke kakva je razlika u ugodnosti boravljenja u prostoru.
Staro 12.07.2012., 23:09   #669
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Ne znam syss, sad nisu prave vrućine, jučer 30-31, danas oko 28, klima na 25 i ni na tren nije bilo vruće/toplije u nekom kutu ureda, koliko god ona bila izgašena. Ja isto javim dojam kad budu prave vrućine, ovo je ništa, mogao bi i 2kW uređaj ohladit za čas.

Znao sam da nisam smio izbacit Athlona 2500+ i zamjenit ga s i5 3550 . Mogao bi ga vratit za probu

Citiraj:
ma bitno je slušat kompresor da li se gasi totalno ili ne.
Totalno, potrošnja 20W, kad je zgašena vuče 15W .

Uopće ne kužim zašto se uz svu modernu tehnologiju klima ne može spojiti usb-om ili wifijem s kompom i da se u web sučelju prati i podešava sve živo . Kad ti prekipi, flešneš mu custom firmware, s još 1500 novih opcija i aaaajmoooo

Mrzim uređaje s 2 i pol opcije

Zadnje izmijenjeno od: FitzTN. 12.07.2012. u 23:17.
Staro 12.07.2012., 23:11   #670
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ma bitno je slušat kompresor da li se gasi totalno ili ne.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.07.2012., 23:11   #671
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Nisam imao nikakvu. xD

Kod roditelja doma imam običnu kazetnu neinverter Mideu i lijepo hladi al drito čuješ kompresor kako starta i svjetla blicaju jer nismo vukli napajanje sa druge faze il kak to već ide. I puše jako hladno pa cirkulira pa hladno pa cirkulira i tako u krug. I osjeti se.

Zato sam u stan sad uzeo invertera pa da vidim razliku.
Staro 13.07.2012., 08:06   #672
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
A šta s onima koji imaju monofaznu struju, a takvih je 99% u HR?

Mislim da ovdje vas pola nema blage veze kako radi inverter koji te klime imaju i koje su njegove prednosti.
Dizel je offline   Reply With Quote
Staro 13.07.2012., 08:21   #673
mislav_os
freak
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
Začudilo me to za inverter totalno, to što se kompresor gasi . Dobro, istina je da kad se on upali povuče 400W a ne 1kW+ kao kod ne-invertera pa da svjetla blicaju . Može biti da kod kolege FitzTN-a inverter gasi kompresor jer dosegne tu temperaturu(a jučer nije bilo vruće pa je lagano dosegao emp) i valjda nema svrhe više da radi pa se ugasi. Mislim, logički gledano. Kad zapekne 35C+ neće se gasit.

mislav_os je offline   Reply With Quote
Staro 13.07.2012., 08:46   #674
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Na Mitsubishiju ne čujem paljenje i gašenje kompresora na vanjskoj jedinici, možda je jako tiho pa se ne skuži. Vanjski vent se stalno lagano vrti dok jedinica radi. Nema nikakvih oscilacija u temperaturi unutra.
lowrider je offline   Reply With Quote
Staro 13.07.2012., 10:49   #675
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Citiraj:
A šta s onima koji imaju monofaznu struju, a takvih je 99% u HR?
Istina.

Citiraj:
Mislim da ovdje vas pola nema blage veze kako radi inverter koji te klime imaju i koje su njegove prednosti.
Možemo preskočiti točan način rada invertera - konvertiranje AC-DC-AC, vrstu elektromotora i to, ajmo na finalne razlike.
Inverter kontrolira rad kompresora i zbog toga se u teoriji pružuje vijek trajanja komponenti jer nema start-stopa i eliminira udare na mrežu jer ne povuče 1 kW odjednom, iltiga 4-5A. Ko plusevi se svuda navode i brzo rashlađivanje u startu, tišina, 30-50% uštede na energiji, rješavanje temperaturnih fluktuacija u sobi. Gotovo svuda se navodi da se za razliku od neinvertera ne gasi nego podesi rad kompresora na minimum, ovisno koliko to bilo (30tak%?).
Jel to onda sve istina il je marketing BS?
Staro 13.07.2012., 10:54   #676
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Sad sam je uključio na "Auto" i na 25C, u sobi je 22-23C, dakle nije ni palila kompresor jer nema što hladit, ali onaj postupak puhanje-pauza-puhanje-pauza ponavlja i sad . Naravno, zrak iz sobe. Tko zna koja je opcija i čemu služi, morat ću pitat u Panasonicu, možda oni znaju .
Staro 14.07.2012., 18:26   #677
ante_os
Registered User
Moj komp

ante_os's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Toshiba Suzumi Plus

Ima li tko iskustva s ovom klimom? Uskoro bih je kupio pa bih volio čuti neke savjete...
ante_os je offline   Reply With Quote
Staro 14.07.2012., 19:11   #678
domy1
Yugokiller
Moj komp

domy1's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Nemaš šta razmišljat ako si odlučio dati toliko novaca jer klima je odlična po svima.
Meni je ipak malo izvan budgeta, a Mitsubishi super DC inverter je trenutno nedostupan. Provjerit ću još par trgovina, ali danas dobio odgovor da je tvornica poplavljenja i isporuka je smanjena.
Sad sam na "mukama", bio sam spreman dati lovu za mitsu jer je klima doslovce super kad govorimo o 3.5kw modelima, ako ne i vrh. E sad mi je žao dati nešto manje za običan inverter, a osjetno je lošija. Sad si mozgam da uzmem najjeftiniji samsung fix ili mitsu fix kojem je eef manji nego inverteru. Realno će potrošit više, ali premala razlika.

domy1 je offline   Reply With Quote
Staro 14.07.2012., 19:16   #679
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Za te novce razmisli i o Daikinu.
listerstorm je offline   Reply With Quote
Staro 14.07.2012., 20:25   #680
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Citiraj:
Autor FitzTN Pregled postova
Sad sam je uključio na "Auto" i na 25C, u sobi je 22-23C, dakle nije ni palila kompresor jer nema što hladit, ali onaj postupak puhanje-pauza-puhanje-pauza ponavlja i sad . Naravno, zrak iz sobe. Tko zna koja je opcija i čemu služi, morat ću pitat u Panasonicu, možda oni znaju .
U Auto modu unutarnji ventilator stalno mijenja okretaje, pa se može čuti kak se pali/gasi ili ubrzava/smanjuje
Staro 14.07.2012., 21:13   #681
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor listerstorm Pregled postova
Za te novce razmisli i o Daikinu.
Navedeni Daikin ima veliku manu (bar meni).
Nema 0-24h timer. Samo 0-12h.
Nije zgodno ako želiš da recimo zimi zagrije prostor pola sata
prije nego dođeš na posao.
I da, ne proizvodi se više u Japanu, Kinez je.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote
Staro 14.07.2012., 21:48   #682
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Da, to je vjerojatno to, kad mu postavim brzinu onda se stalno vrti i ne gasi se. Moram vidjet što se dešava s vanjskom u to vrijeme, jel se gasi ili ne. Ko će postavljat stalno obrtaje, nek on na auto radi ono što misli da mora . Temperatura unutra ostaje konstantna kad je klima uključena, unatoč tome što se vanjska i unutarnja gase, barem pri ovim temperaturama. Sad kad imam klimu, vani je hladno .

Čekam da se @IcyTexx javi sa svojim iskustvom.
Staro 14.07.2012., 22:15   #683
ante_os
Registered User
Moj komp

ante_os's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Citiraj:
Autor domy1 Pregled postova
Nemaš šta razmišljat ako si odlučio dati toliko novaca jer klima je odlična po svima.
Meni je ipak malo izvan budgeta, a Mitsubishi super DC inverter je trenutno nedostupan. Provjerit ću još par trgovina, ali danas dobio odgovor da je tvornica poplavljenja i isporuka je smanjena.
Sad sam na "mukama", bio sam spreman dati lovu za mitsu jer je klima doslovce super kad govorimo o 3.5kw modelima, ako ne i vrh. E sad mi je žao dati nešto manje za običan inverter, a osjetno je lošija. Sad si mozgam da uzmem najjeftiniji samsung fix ili mitsu fix kojem je eef manji nego inverteru. Realno će potrošit više, ali premala razlika.
Evo imaš ovdje, ja ću kod njih kupiti svoju klimu. Provjerena firma!

http://www.ekran-avc.hr/klimatizacij...sz-ge35va.html
ante_os je offline   Reply With Quote
Staro 14.07.2012., 22:35   #684
domy1
Yugokiller
Moj komp

domy1's Avatar

Nema mi veze kakva je firma kada samo kupujem, da ne kažem da je 2000kn skuplja...

Staro 14.07.2012., 23:30   #685
Bartuc
The All Seeing Eye
Moj komp

Bartuc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor FitzTN Pregled postova
Uopće ne kužim zašto se uz svu modernu tehnologiju klima ne može spojiti usb-om ili wifijem s kompom i da se u web sučelju prati i podešava sve živo . Kad ti prekipi, flešneš mu custom firmware, s još 1500 novih opcija i aaaajmoooo

Mrzim uređaje s 2 i pol opcije

Naravno da i to postoji, osim flashanja firmwarea za 1500 novih opcija Samo kaj ne vjerujem da "šroteksi" poput LG-a, Samsunga, Panasonica, Haiera, Mideae, Greea, Vivaxa, Vaillanta i sl. podržavaju nešto takvo.

http://mebius.ua/files/instruction/I...T04571X01).pdf

Nego i dalje vam vrijedi za kućnu uporabu:

Visoka klasa:

Mitsubishi & Toshiba (vrh, odaberite po izgledu/budgetu)

- najbolje Mitsubishi SuperDC Inverter koji košta cca 1000€, no i uz toliku cijenu je proglašen Best Buy uređajem u Europi.

- Europa nosi novu klasifikaciju energetske učinkovitosti. Više neće A klasa biti vrh, sad ide A, A+, A++, A+++... SuperDC ide u A+++ klasu vjerojatno, a ispod A klase se uskoro uopće neće moći niti uvoziti u HR. Tako da recimo FixSpeed od sljedeće godine više nije na našem tržištu pošto po novoj tablici više niti neće biti u A klasi.

Srednja klasa:

LG, Panasonic, Samsung, Midea, Gree

- LG se u top modelima popravio, sve ostale modele bi osobno stavio u "šroteks klasu", no Top modeli koštaju kao Top modeli od Mitsubishija, tak da zajebi to.

- Panasonic i Samsung su tu negdje, nit smrdi, nit miriše

- Midea i Gree su po meni bolji od Panasonica i Samsunga u svemu osim dizajnu. Jedino je Midea sa novijim "entry levelom" krenula debelo prema šroteks kategoriji i mislim da je Gree u tom razredu bolji, tiši i elegantniji.

Šroteks klasa:

Vivax, Vaillant, Chigo, Quadro i sl. brandovi koje popularno nazivamo jednokratnim uređajima. Mogu i oni raditi 10 godina, naravno, ali to je kao sa napajanjima za kompove... i MODECOM napajnje može raditi 10 godina

Ima još brandova poput Riella, Sinclaira i sl., čujem da nisu loši, ali osobno nemam iskustva s njima.

Potrebnu snagu klime si računate po formuli:

Širina sobe * Duljina sobe * Visina sobe * 35

- na ukupan rezultat bi trebalo još obratiti pažnju na koju stranu svijeta prozori gledaju, kakva je izolacija fasade/prozora, da li je potkrovlje... ali gornja formula je generalna brojka.

Što se tiče gašenja kompresora kod invertera... nebi se trebao gasiti kod hlađenja. On ne radi uvijek max snagom i kad se postigne temperatura u prostoriji, inverter i dalje hladi, ali kompresor radi sa smanjenom snagom/potrošnjom. To je super stvar pošto nema onog mirisa vlage koji se stvori u neinverterskim jedinicama kad postignu temperaturu i počnu samo ventilirati. Pogledajte da vam je klima na Cool, ne na Auto.

Dry ne preporučam da koristite, to se koristi uglavnom u prostorima koji imaju specijalne uvjete rada klime. Klima dok hladi skida vlagu (cool), tako da je Dry funkcija nepotrebna i često u doba visoke vlage zbog nje zna procuriti pošto promjer cijevi za odvod kondenzata zna biti pre mali za tu količinu vode koju klima potegne. Često zna i "kišiti" klima na Dry-u, ona radi tak da zamrzne isparivač na unutarnjoj jedinici, naglo krene puhati da ga rastopi i onda zna špricati na sve strane (također u ekstremnijim uvjetima). To je OK u državama sa drugačijim klimatskim uvjetima (gdje je vlaga niža nego kod nas) i u poslovnim prostorima gdje se npr. radi sa papirom, printerima i sl. pa papiri moraju biti suhi...

Što se tiče dopunjavanja klime sa freonom...

Često su serviseri tolike lijenčine da im je lakše klimu dopuniti freonom i neka hladi nego da je počiste kak spada. Kada je klima začepljena i/ili kada je turbina zmazana, to vam se očituje kao da fali plina. 10% zaprljanja turbine od klime sruši njen kapacitet za gotovo 30%. Pošto je do turbine teško doći (osim na Mitsibushiju SuperDC, on ima doslovno vrata do turbine:xD), majstorima se neda jebati sa time i onda prepune klimu tako da nadoknade taj pad kapaciteta.

PS: Klima je zatvoreni sistem, plin nema kamo ukoliko je dobro montirana. Ako plin curi, iscuriti će relativno brzo i vjerojatno je problem do ventila ili do toga da je majstor bio pre nježan sa holenderima. Mada znaju majstori i prepigati cijevi pa izgleda kao da je čitav sistem u qurcu pošto plin nema slobodan protok.

Ako pozovete servisera i vidite da vam želi samo očistiti filtere i našpricati sa dezinfekcijom klimu, slobodno ga sterajte u qurac, taj vas krade. Ide prvo lužina (mi zapravo prvo čistimo sa parnim čistačem pa tek onda sa lužinom), zatim dezinfekcija. U protivnom je isto kao da na prljavu ranu stavite gazu, bez da ste je prethodno počistili. Pre često u zadnje vrijeme dolazimo iza fušera popravljati posao baš zbog takvih sranja.

Također nemojte čekati da vam majstor čisti klimu, izvadite jednom mjesečno filtere i sami ih operite pod vodom. Jedino nemojte prati one male bio/ugljene/catechin i sl. filtere pošto oni nisu perivi... plazma pogotovo To je ono osnovno što bi svaki korisnik morao sam napraviti, slično kao i sa kompovima, ne...

Eto, malo sam se raspisao na temelju pitanja sa prethodnih par stranica. Nadam se da će nekome pomoći kolko tolko... dosta generalno, ali to bi trebali znati kod kupnje i održavanja uređaja.

EDIT: I da, bilo je pitanje u vezi minimalne duljine instalacije. Ukoliko je instalacija full kratka, zna doći do pojačanih vibracija na vanjskoj jedinici i samim time je buka uređaja veća. Ništa štetno, samo manje ugodno susjedima Pogotovo kad u zgradi netko ima nečujnog Mitsubishija ili Toshibu, a vi dođete sa srednjom klasom koja je brutalno glasna i bez pre kratke instalacije. Žalosno što još uvijek postoje arhitekti i investitori koji odmah ne planiraju zgrade sa kvalitetnim klimama, pa se i na novim zgradama dešava da narešetaju klime na sve strane i to raznih klasa i brandova, svaka pjeva svoju pjesmu...

Zadnje izmijenjeno od: Bartuc. 15.07.2012. u 00:24.
Bartuc je offline   Reply With Quote
Staro 15.07.2012., 09:24   #686
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Bartuc

Koja dobra cijena, mene je sa postavom koštalo 6500kn, a garancija smo 2 godine-tu neko mulja
Staro 15.07.2012., 09:38   #687
domy1
Yugokiller
Moj komp

domy1's Avatar

Ma ja tražim tu klimu, ali je nema nigdje za te novce. Ovima šta je ostalo imaju cijenu urnebesnu. Da mi netko punudi za 6500 s postavljanjem može odmah sutra doći k meni.
Klima je po meni savršena po svemu, i spreman sam to platiti, ali ne 2000kn više no što treba

Staro 15.07.2012., 09:41   #688
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

bartuc +3

meni došao neki dan kolega i rastavio sve i detaljno oprao... ima tu fajn posla, a i dreka je ispalo čudo jedno.
Staro 15.07.2012., 10:05   #689
Bartuc
The All Seeing Eye
Moj komp

Bartuc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Bartuc

Koja dobra cijena, mene je sa postavom koštalo 6500kn, a garancija smo 2 godine-tu neko mulja
Mitsubishi i Toshiba od ove godine imaju 3 godine garancije, ali ovisi i od kuda si kupio, sumnjam da svi daju 3 godine.

Mada realno, nemaš brige, bili smo na seminaru i Mitsubishi ti ima 0,16% kvarova u svijetu. Nismo niti jednoga Mitsubishija popravljali, jednu Toshibu jesmo, ali nju je grom skurio. Teško da će takva klima krepati.

Još nešto u vezi servisa...

Ako želite/morate preskočiti godinu servisa, osim filtera u unutarnjoj, provjerite si i rashladne rešetke na vanjskoj jedinici. Ljudima u centru grada, ili u blizini cvata topole i sl. drveća koja puštaju hrpu sranja u zrak, klima zna biti strašno zaštopana. Doslovno se odzada napravi tepih smeća i onda znaju krepavati klime pošto nema protoka zraka (opet isto kao i sa PC coolerima). To si samo počistite sa metlicom (ili najbolje kompresorom tko ima) tak da klima može disati. Sve 5 ako samo startni kondenzator ode, ali ne želite da vam kompresor rikne pošto je to jako skupi sport.

@syss, uff kako znaju biti zmazane Pogotovo kod pušača, napušiš se samo dok filtere očistiš Pereš klimu lužinom, a sami žuti nikotin izlazi iz nje

EDIT:

I da, imajte na umu da većina srednje klase hladi na max 38 celzija vanjske temperature. Ukoliko je vani temperatura iznad toga, klima se teško podhlađuje i gubi na kapacitetu. Visoka klasa klima uglavnom radi do 46 celzija vanjske temperature. Tak da kada su vani extremne vrućine i klima ne hladi dobro kao dan prije, ne znači da je ispustila plin ili da se pokvarila preko noći!

Zadnje izmijenjeno od: Bartuc. 15.07.2012. u 10:35.
Bartuc je offline   Reply With Quote
Staro 15.07.2012., 10:29   #690
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor domy1 Pregled postova
Ma ja tražim tu klimu, ali je nema nigdje za te novce. Ovima šta je ostalo imaju cijenu urnebesnu. Da mi netko punudi za 6500 s postavljanjem može odmah sutra doći k meni.
Klima je po meni savršena po svemu, i spreman sam to platiti, ali ne 2000kn više no što treba
http://www.klimacentar.com/vmchk/mit...uzge-35va.html

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740