|
![]() |
#661 | ||
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
Koliko sam čitao, očekivao sam da se vanjska nikad ne gasi nego da ostane na minumumu i kad staviš npr. 25 stupnjeva da puše 25 stupnjeva +/- koji stupanj kad dostigne tu temperaturu. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#662 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
pa to sam i ja očekivao, čak i razmišljao preći na inverter zbog toga, ali evo veli čovjek da se vanjska i dalje gasi samo ne druka sa full power prilikom paljenja kompresora nego održava. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#663 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Ima logike, ali vjerojatno procijeni treba li to ili ne. Tako i tako stalno vrti unutarnji zrak, pa zašto da troši struju ako ne mora? Kad se soba malo zagrije, stvar se upali na maloj snazi, ohladi i gotovo. Možda bi quite opcija riješila to, tamo tako lagano puše da vjerojatno nikad ni ne bi ohladilo do kraja pa bi dobili to što želimo ![]() Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#665 |
Premium
|
Kužiš, radi tog iritantnog uključivanja / isključivanja sam baš uzeo inverter. Negdje sam pročitao da se vanjska jedinica ne gasi, a negdje da se gasi rijetko. I baš da se zbog tog negašenja dešavaju manje temperaturne fluktuacije u sobi nego kod neinvertera... A to se traži. I ovo puhanje isto, da radi konstantno... http://www.kingersons.com/images/inv...litsystems.gif |
![]() |
![]() |
![]() |
#669 |
Premium
|
Ne znam syss, sad nisu prave vrućine, jučer 30-31, danas oko 28, klima na 25 i ni na tren nije bilo vruće/toplije u nekom kutu ureda, koliko god ona bila izgašena. Ja isto javim dojam kad budu prave vrućine, ovo je ništa, mogao bi i 2kW uređaj ohladit za čas. Znao sam da nisam smio izbacit Athlona 2500+ i zamjenit ga s i5 3550 ![]() ![]() Totalno, potrošnja 20W, kad je zgašena vuče 15W ![]() Uopće ne kužim zašto se uz svu modernu tehnologiju klima ne može spojiti usb-om ili wifijem s kompom i da se u web sučelju prati i podešava sve živo ![]() ![]() Mrzim uređaje s 2 i pol opcije ![]() Zadnje izmijenjeno od: FitzTN. 12.07.2012. u 23:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#670 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ma bitno je slušat kompresor da li se gasi totalno ili ne. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#671 |
Premium
|
Nisam imao nikakvu. xD Kod roditelja doma imam običnu kazetnu neinverter Mideu i lijepo hladi al drito čuješ kompresor kako starta i svjetla blicaju jer nismo vukli napajanje sa druge faze il kak to već ide. I puše jako hladno pa cirkulira pa hladno pa cirkulira i tako u krug. I osjeti se. Zato sam u stan sad uzeo invertera pa da vidim razliku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#673 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Začudilo me to za inverter totalno, to što se kompresor gasi ![]() ![]()
![]() |
#674 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Na Mitsubishiju ne čujem paljenje i gašenje kompresora na vanjskoj jedinici, možda je jako tiho pa se ne skuži. Vanjski vent se stalno lagano vrti dok jedinica radi. Nema nikakvih oscilacija u temperaturi unutra. |
![]() |
![]() |
![]() |
#675 | |
Premium
|
Istina. ![]() Citiraj:
Inverter kontrolira rad kompresora i zbog toga se u teoriji pružuje vijek trajanja komponenti jer nema start-stopa i eliminira udare na mrežu jer ne povuče 1 kW odjednom, iltiga 4-5A. Ko plusevi se svuda navode i brzo rashlađivanje u startu, tišina, 30-50% uštede na energiji, rješavanje temperaturnih fluktuacija u sobi. Gotovo svuda se navodi da se za razliku od neinvertera ne gasi nego podesi rad kompresora na minimum, ovisno koliko to bilo (30tak%?). Jel to onda sve istina il je marketing BS? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#676 |
Premium
|
Sad sam je uključio na "Auto" i na 25C, u sobi je 22-23C, dakle nije ni palila kompresor jer nema što hladit, ali onaj postupak puhanje-pauza-puhanje-pauza ponavlja i sad ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#678 |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Nemaš šta razmišljat ako si odlučio dati toliko novaca jer klima je odlična po svima. Meni je ipak malo izvan budgeta, a Mitsubishi super DC inverter je trenutno nedostupan. Provjerit ću još par trgovina, ali danas dobio odgovor da je tvornica poplavljenja i isporuka je smanjena. Sad sam na "mukama", bio sam spreman dati lovu za mitsu jer je klima doslovce super kad govorimo o 3.5kw modelima, ako ne i vrh. E sad mi je žao dati nešto manje za običan inverter, a osjetno je lošija. Sad si mozgam da uzmem najjeftiniji samsung fix ili mitsu fix kojem je eef manji nego inverteru. Realno će potrošit više, ali premala razlika.
![]() |
#680 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#681 | ||
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Nema 0-24h timer. Samo 0-12h. Nije zgodno ako želiš da recimo zimi zagrije prostor pola sata prije nego dođeš na posao. I da, ne proizvodi se više u Japanu, Kinez je.
![]() |
![]() |
![]() |
#682 |
Premium
|
Da, to je vjerojatno to, kad mu postavim brzinu onda se stalno vrti i ne gasi se. Moram vidjet što se dešava s vanjskom u to vrijeme, jel se gasi ili ne. Ko će postavljat stalno obrtaje, nek on na auto radi ono što misli da mora ![]() ![]() Čekam da se @IcyTexx javi sa svojim iskustvom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#683 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
http://www.ekran-avc.hr/klimatizacij...sz-ge35va.html |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#685 | |
The All Seeing Eye
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Naravno da i to postoji, osim flashanja firmwarea za 1500 novih opcija ![]() http://mebius.ua/files/instruction/I...T04571X01).pdf ![]() Nego i dalje vam vrijedi za kućnu uporabu: Visoka klasa: Mitsubishi & Toshiba (vrh, odaberite po izgledu/budgetu) - najbolje Mitsubishi SuperDC Inverter koji košta cca 1000€, no i uz toliku cijenu je proglašen Best Buy uređajem u Europi. - Europa nosi novu klasifikaciju energetske učinkovitosti. Više neće A klasa biti vrh, sad ide A, A+, A++, A+++... SuperDC ide u A+++ klasu vjerojatno, a ispod A klase se uskoro uopće neće moći niti uvoziti u HR. Tako da recimo FixSpeed od sljedeće godine više nije na našem tržištu pošto po novoj tablici više niti neće biti u A klasi. Srednja klasa: LG, Panasonic, Samsung, Midea, Gree - LG se u top modelima popravio, sve ostale modele bi osobno stavio u "šroteks klasu", no Top modeli koštaju kao Top modeli od Mitsubishija, tak da zajebi to. - Panasonic i Samsung su tu negdje, nit smrdi, nit miriše - Midea i Gree su po meni bolji od Panasonica i Samsunga u svemu osim dizajnu. Jedino je Midea sa novijim "entry levelom" krenula debelo prema šroteks kategoriji i mislim da je Gree u tom razredu bolji, tiši i elegantniji. Šroteks klasa: Vivax, Vaillant, Chigo, Quadro i sl. brandovi koje popularno nazivamo jednokratnim uređajima. Mogu i oni raditi 10 godina, naravno, ali to je kao sa napajanjima za kompove... i MODECOM napajnje može raditi 10 godina ![]() Ima još brandova poput Riella, Sinclaira i sl., čujem da nisu loši, ali osobno nemam iskustva s njima. Potrebnu snagu klime si računate po formuli: Širina sobe * Duljina sobe * Visina sobe * 35 - na ukupan rezultat bi trebalo još obratiti pažnju na koju stranu svijeta prozori gledaju, kakva je izolacija fasade/prozora, da li je potkrovlje... ali gornja formula je generalna brojka. Što se tiče gašenja kompresora kod invertera... nebi se trebao gasiti kod hlađenja. On ne radi uvijek max snagom i kad se postigne temperatura u prostoriji, inverter i dalje hladi, ali kompresor radi sa smanjenom snagom/potrošnjom. To je super stvar pošto nema onog mirisa vlage koji se stvori u neinverterskim jedinicama kad postignu temperaturu i počnu samo ventilirati. Pogledajte da vam je klima na Cool, ne na Auto. Dry ne preporučam da koristite, to se koristi uglavnom u prostorima koji imaju specijalne uvjete rada klime. Klima dok hladi skida vlagu (cool), tako da je Dry funkcija nepotrebna i često u doba visoke vlage zbog nje zna procuriti pošto promjer cijevi za odvod kondenzata zna biti pre mali za tu količinu vode koju klima potegne. Često zna i "kišiti" klima na Dry-u, ona radi tak da zamrzne isparivač na unutarnjoj jedinici, naglo krene puhati da ga rastopi i onda zna špricati na sve strane (također u ekstremnijim uvjetima). To je OK u državama sa drugačijim klimatskim uvjetima (gdje je vlaga niža nego kod nas) i u poslovnim prostorima gdje se npr. radi sa papirom, printerima i sl. pa papiri moraju biti suhi... Što se tiče dopunjavanja klime sa freonom... Često su serviseri tolike lijenčine da im je lakše klimu dopuniti freonom i neka hladi nego da je počiste kak spada. Kada je klima začepljena i/ili kada je turbina zmazana, to vam se očituje kao da fali plina. 10% zaprljanja turbine od klime sruši njen kapacitet za gotovo 30%. Pošto je do turbine teško doći (osim na Mitsibushiju SuperDC, on ima doslovno vrata do turbine:xD), majstorima se neda jebati sa time i onda prepune klimu tako da nadoknade taj pad kapaciteta. PS: Klima je zatvoreni sistem, plin nema kamo ukoliko je dobro montirana. Ako plin curi, iscuriti će relativno brzo i vjerojatno je problem do ventila ili do toga da je majstor bio pre nježan sa holenderima. Mada znaju majstori i prepigati cijevi pa izgleda kao da je čitav sistem u qurcu pošto plin nema slobodan protok. Ako pozovete servisera i vidite da vam želi samo očistiti filtere i našpricati sa dezinfekcijom klimu, slobodno ga sterajte u qurac, taj vas krade. Ide prvo lužina (mi zapravo prvo čistimo sa parnim čistačem pa tek onda sa lužinom), zatim dezinfekcija. U protivnom je isto kao da na prljavu ranu stavite gazu, bez da ste je prethodno počistili. Pre često u zadnje vrijeme dolazimo iza fušera popravljati posao baš zbog takvih sranja. Također nemojte čekati da vam majstor čisti klimu, izvadite jednom mjesečno filtere i sami ih operite pod vodom. Jedino nemojte prati one male bio/ugljene/catechin i sl. filtere pošto oni nisu perivi... plazma pogotovo ![]() Eto, malo sam se raspisao na temelju pitanja sa prethodnih par stranica. Nadam se da će nekome pomoći kolko tolko... dosta generalno, ali to bi trebali znati kod kupnje i održavanja uređaja. EDIT: I da, bilo je pitanje u vezi minimalne duljine instalacije. Ukoliko je instalacija full kratka, zna doći do pojačanih vibracija na vanjskoj jedinici i samim time je buka uređaja veća. Ništa štetno, samo manje ugodno susjedima ![]() Zadnje izmijenjeno od: Bartuc. 15.07.2012. u 00:24. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#686 |
Premium
|
Bartuc ![]() ![]() ![]() http://www.ekran-avc.hr/klimatizacij...sz-ge35va.html Koja dobra cijena, mene je sa postavom koštalo 6500kn, a garancija smo 2 godine-tu neko mulja |
![]() |
![]() |
![]() |
#687 |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Ma ja tražim tu klimu, ali je nema nigdje za te novce. Ovima šta je ostalo imaju cijenu urnebesnu. Da mi netko punudi za 6500 s postavljanjem može odmah sutra doći k meni. Klima je po meni savršena po svemu, i spreman sam to platiti, ali ne 2000kn više no što treba
![]() |
#689 | |
The All Seeing Eye
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Mada realno, nemaš brige, bili smo na seminaru i Mitsubishi ti ima 0,16% kvarova u svijetu. Nismo niti jednoga Mitsubishija popravljali, jednu Toshibu jesmo, ali nju je grom skurio. Teško da će takva klima krepati. Još nešto u vezi servisa... Ako želite/morate preskočiti godinu servisa, osim filtera u unutarnjoj, provjerite si i rashladne rešetke na vanjskoj jedinici. Ljudima u centru grada, ili u blizini cvata topole i sl. drveća koja puštaju hrpu sranja u zrak, klima zna biti strašno zaštopana. Doslovno se odzada napravi tepih smeća i onda znaju krepavati klime pošto nema protoka zraka (opet isto kao i sa PC coolerima). To si samo počistite sa metlicom (ili najbolje kompresorom tko ima) tak da klima može disati. Sve 5 ako samo startni kondenzator ode, ali ne želite da vam kompresor rikne pošto je to jako skupi sport. @syss, uff kako znaju biti zmazane ![]() ![]() ![]() EDIT: I da, imajte na umu da većina srednje klase hladi na max 38 celzija vanjske temperature. Ukoliko je vani temperatura iznad toga, klima se teško podhlađuje i gubi na kapacitetu. Visoka klasa klima uglavnom radi do 46 celzija vanjske temperature. Tak da kada su vani extremne vrućine i klima ne hladi dobro kao dan prije, ne znači da je ispustila plin ili da se pokvarila preko noći! Zadnje izmijenjeno od: Bartuc. 15.07.2012. u 10:35. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#690 | |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
|