|
![]() |
#662 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Baš to. I mene živcira kad vidiš neku trebu kako se vozi u passatu ili nekon drugom novijem autu koje ima LEDice u stop svjetlima, pa svako malo (citaj svakih 50ak metara) stišće kočnicu bez ikakvog razloga pa ubi u oči. To mi tako ide na živac da na kraju moram prestizati i praviti gluposti, samo ne bi li se sklonio od onog zla. Po danu je još i dobro kako je po noći.
|
Oglas
|
|
![]() |
#663 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
mene to ne dira, ako lik tako vozi onda imam tendenciju da ga zaobiđem gdje i kad god mogu više me iritira kad ekipa pusti korjenje na kočnici na semaforu Daj povuci više ručnu majmune. OK automatik mora imat stisnutu kočnicu jer će krenut ali ga fino može piknut u neutral ili parking i opet svi sretni
#664 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
Javim cu vam sa gustom kad se to zavrsi.makar presuda bila nepogodna za mene,al jednu stvar trebate imat na umu: Svaki vozac koji se priblizava pjeasackom prijelazu,narocito u naseljenom podrucju,treba prilagodit brzinu uvjetima na cesti da bi mogao reagirat u skladu sa istima.nisam doslovno citirao,ali zakon je takav,a vi koji ste se nasli citirat crte zakona koji gaze pjesake,dajte neka vas bubne auto pa se pozivajte na te vase citate a nemojte trazit ono sto vas kao pjesake brani.A to je pjesacki prijelaz prosiren 5m gore i dole od same oznake.Bitna stavka je da je vozac trebao prilagodit brzinu u naselju a pogotovo kraj pjesackog,tako da bi mogao zakocit bez problema.Tako da ga jeb. brzina jer mu ja nisam podletio..... |
|
![]() |
![]() |
#665 | |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
![]()
![]() |
#666 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Prednje maglenke nisu kažnjive već samo stražnje koje zaista smetaju. Prednje smetaju samo ako su neispravne (čitaj nisu dobro podešene i tuku previše u zrak). Mene smetaju samo stražnje maglenke i auti kojima su svjetla neispravna i tuku u kabinu i retrovizore. Samo ne vidim razlog naglo kočenje i razbijanje svog auta. Ipak je to moj auto koji mi je neophodan u svakodnevnom životu i sa kojim radim od 50 do 100 km dnevno. Trebao sam biti zbog servisa bez auta par dana, ali sam posuđivao auto od tasta, sestre, šogorov skuter, susjedov auto jer jednostavno nisam mogao obaviti neke stvari bez auta. Imao sam više od 5 puta šancov ovratnik i jednom gips oko vrata. Ali petnaestak godina kasnije tek dolaze prve posljedice (glavobolje, ukočenost vrata, trnci u rukama, uklješteni živci u kičmi i sl.) Zato nemogu vjerovati da netko može pisati takve gluposti. ![]()
#667 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
@raven Gle ključna stvar zakaj su te skucali je onih 1.42 promila i tu ćeš se teško izvući neznam zakaj raja misli da su pješaci izuzeti od odgovornosti ako su pod gasom ali nisu, bar ne kad se nađu u nesreći... ![]() Istina je da je dužan prilagoditi brzinu ali vjeruj mi da 5m nije navedeno u zakonu, bar ja neznam za taj stavak pa bi volio da citiraš di to ima, 5m se odnosi na zaustavljanje i parkiranje i neke stvari oko označavanja ali sam pješački prijelaz je kolko ja znam 1m sa svake strane zebre i nema dalje nikakvog proširenja s tim da je i to arbitratno jer tehnički je pješak dužan ići drito preko zebre a ovo je samo damping zona i zato oznake i jesu tamo di jesu... Vozač je nepobitno kriv za napuštanje mjesta nesreće i da je neko zapisao tablice nadrljao bi pošteno za to neovisno o svem ostalome, oko brzine bi se dalo diskutirati jer s obzirom na to da te nisu odvezli u kolicima rekao bi da je brzina udara bila manja od 25-30km/h što može značit da je vozio 30 i nije kočio ili da je vozio 70 i kočio ko mutav ali nije uspio stati - to bi sve imalo relevantnost da su ga našli i da se napravilo vještačenje + izjave svjedoka itd... Da su ga našli i da ti daju nepovoljno rješenje rekao bi ti da se žališ i da istjeruješ i prije ili kasnije bi vjerojatno uspio dobit rješenje da nisi kriv i neku lovu od osiguranja ali ovako samo možeš sebi napumpati troškove tako da nažalost nemaš druge opcije nego se ili pomirit s tim ili privatno naći ko je bio pa ga prijavit... @AMD Ja sam i govrio o stražnjim maglenkama o kojima je i wolv... ![]()
-- Have a nice day... Zadnje izmijenjeno od: yedwy. 01.11.2008. u 18:39. |
![]() |
![]() |
#668 |
Moderator
|
Dobro sad da bi išo razbijat svoj auto jer poluidijot iza mene ima upaljene maglenke ili duga svjetla je pretjerivanje i notorna glupost. Kaj se tiče prednjih maglenki znam da nisu kažnjavane jer u zakonu striktno piše stražnja maglenka dok se prednje ne spominju. Ak me sjećanje dobro služi
#669 |
Beskorisna bitanga...
|
Slažem se štoviše mislim da samo imbecil može ozbiljno napraviti tako nešto, svima nam dođe nekad da to napravimo ali ipak smo u vozačkoj kulturi iznad takvig stvari... Inače neko je gore spomenuo IQ test - i radi se onaj psihotest koji se polaže kad se dobiva liječnička potvrda za sposobnost upravljanja je kombiniran test opažanja, inteligencije i kombinatorike, problem je kaj to ne uključuje i to kolko neko ima opće (a time automatski i vozačke) kulture... ![]() @AMD Nažalost to je baš tako kako kažeš - ubrzavanje degenerativnih promjena vratne kralježnice uzrokovano ozljedom ti je moglo s 25-30g donjeti simptome koje bi inače imao s 55, obično se simptomi smire nakon nekog vremena ali svejedno neznam ko bi to htio dobrovoljno riskirati... ![]()
#670 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Kad me ne bude 3 dana na PCEkspertu,znate gdje sam,jer ja necu ni bogu platit sto me auto bubnuo.po ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#671 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
edit: Vulcan, možeš biti nedužan koliko god hoćeš ali čim si pio, sve krivnja ide na tebe. To je tako i dobro da je tako (Nemoj mislit da te sad napadam) i podržavam to jer sam zbog pijanog pješaka razbio i skuter i sebe....
Sent from AS/400. Zadnje izmijenjeno od: Pupo. 31.10.2008. u 22:32. |
|
![]() |
![]() |
#672 | |
NePremium clan
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Ovisi,negdje nema ni toga. |
|
![]() |
![]() |
#673 |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
Ja bih rekao da su svjetla za maglu zabranjena za uporabu bilo prednja bilo stražnja jer sam prošle godine popio kaznu,vozio kroz liku,bilo maglovito, i upalio samo prednje, u ogulinu se magla razišla i murjak me zaustavi i ispiše kaznu. Vezano uz dnevna svijetla za vožnju, imao sam prometnu gdje sam ja bio kriv, zapucao sam se u crveni mercedes c klase sa svojim autom, a zapucao sam se upravo zato što nisam vidio od pozicijskih svjetala da su se upalila i štop svijetla, bilo je jako sunce,crven auto, crvena pozicija, i štop samo malo jači, lik je na 5 metara od semafora naglo prikočio jer se upalilo žuto,stao i pustio kočnicu tako da nisam ni registrirao promjenu snage svjetala, lijevom trakom je auto nastavio kroz žuto, a on je stajao, ja nisam skužio da je stao i opalio sam ga. Ja jesam kriv, ali to se moglo izbjeći da on nije imao poziciju upaljenu, da su mu stražnja svijetla bila ugašena sigurno bih registrirao da je prikočio, ovako je sve prekratko trajalo i eto rezultata. Zbog takvih slučajeva, gdje imate nepovoljan položaj sunca,crven auto i dupla svijetla,znači štop i pozicija u jednoj lampi sam ja protiv zakona o upaljenim svijetlima po danu. Sad će mi doći SU i reći da sam glup, ali ja sam se toga nagledao po cesti previše puta da bi bilo slučajno, vozim kamion u i prosjeku sam 10 sati svaki dan za volanom i sve je to po zagrebu i užoj okolici, nebi vjerovali kolike sam saobraćajke vidio samo zato što lik nije vidio štop svijetla od ovoga ispred sebe, u kamionu imaš puno bolji pregled, pa uglavnom stigneš reagirat na sve na vrijeme ali iz malog auta su to dosta opasne situacije. Eh da fleks je nešto govorio protiv kamiona, dragi fleks, kad budeš vozio kamion,onda ćeš i shvatit zašto se ponašaju tako kako se ponašaju, ti ćeš se sa malim autom uvijek prestrojit bezbrižno, ali da netko pusti kamion da mu se ubaci,to je već malo teži slučaj, prije ćeš morat počet gurat nekoga sa ceste da bi on prikočio i propustio te nego što će ti ikakvo očekivanje vozačke kulture vozača osobnih automobila pomoći, a da ne govorim o pravu prednosti prolaska, kad zbog genijalaca ja sa kamionom moram nizbrdo kočiti do stajanja zato jer genijalac ne želi poštivati zakon i onda nakon par takvih kočenja sa već debelo pregrijanim kočnicama koje škripe i cvile da ti zubi u kabini trnu riskirat da na slijedećem pješačkom prijelazu ne stigneš stati pješaku koji je, eto, 5 metara pred tobom odlučio ipak prijeći cestu, a to kako ćeš ti zaustavit 27 tona sa brzine 40km/ na nulu u 5 metara njega ne zanima. Stoga ipak molim, kad su kamioni i autobusi u pitanju, tu ipak trebate biti malo suzdržaniji jer nije ni to sve tako lako kako izgleda. Samo za vašu informaciju, moj kamion u 2 kočenja sa 80km/h do nule drugi put koči 10 metara duže zbog prevelike temparature kočnica, provjereno, pa stoga pazite kad se ubacujete kamionu u traku, može se lako desit da čovjek jednostavno neće moći stati ![]() |
![]() |
![]() |
#675 | ||
Moderator
|
Citiraj:
Istina, baš gledam i kaže: Članak 83. (1) Po magli vozač vozila na motorni pogon mora na vozilu imati upaljena kratka svjetla za osvjetljavanje ceste, ili svjetla za maglu, ili oba svjetla istovremeno. (2) Svjetla za maglu mogu se upotrebljavati samo po magli. (3) Svjetla za maglu koja se nalaze na prednjoj strani vozila mogu biti bijele ili žute boje, a na stražnjoj strani - crvene boje Citiraj:
Pa ne gledaš čovjeku samo u štop svjetla, valjda si mogo skužit da se vozilo zaustavlja. A i dužan si držati razmak s obzirom an uvjete na cesti i samo vozilo kojim upravljaš A kaj se tiče pozicija i štop lampi, tu zato postoji treće stop svietlo
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 31.10.2008. u 22:51. |
||
![]() |
![]() |
#676 |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
E moj Fleks, jedamput kad provozaš kamion, vidićeš da nije tako lako prestrojit se ko s Xsarom. Normalan vozač kad vidi da kamion mijenja traku treba mu omogućit da se ubaci, bilo da prođe ili prikoči, a to šta ti nazivaš ubacivanjem, to je čisto potreba jer s kamionom ili autobusom nemožeš drugačije.
#677 | |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
Poanta je u tome, nemora biti da bih stao ali mislim da bih imao veće izglede na vrijeme primjetit da je stao da su mu pozicije bile ugašene,ovako sunce je tuklo bočno sa leđa i bacilo refleksiju preko njegovih stražnjih lampi, a pošto su pozicije već svijetlile razlika u svjetlini štopa je bila umanjena, a trećeg štop svijetla nije niti imao... Jbg, bilo pa prošlo, u principu dnevna svijetla su ok ali kad bi npr postojala opcija da dnevna svijetla uključuju samo prednje farove mislim da bi ipak bilo bolje u takvim situacijama. Definitivno je ovo što sada imamo najgora situacija, polovina vozača pali svijetla druga polovina ne, a neki čak i po noći idu bez njih ili samo pod pozicijama, to je ono problematično, sve se šareni, trebalo bi napisat obavezni zakon, znači svijetla ili svi upaljena ili svi ugašena a ne kako se kome sprdne, pa tko ne poštuje fino mu se malo stanji novčanik i bok... |
|
![]() |
![]() |
#678 |
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
|
![]() |
![]() |
#679 |
Beskorisna bitanga...
|
Bilo bi dosta da stavljeju lampe odgovarajuće jačine u semafore umjesto da štede struju i stavljaju žarulje koje imaju pola intenziteta... ![]()
#680 |
Premium
|
@yedwy - nije nikakav problem u odnosu policije, nego sam bil skoro slagiran kad su decki dosli i rekli mi kakvu su dojavu dobili, ali su bili razumni i apsolutno nikakvih problema nije bilo.
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa |
![]() |
![]() |
#681 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
|
![]() |
![]() |
#683 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Ma nema frke. Ono gledam,wtf,kriv i kad ne postam ![]() |
![]() |
![]() |
#687 |
Moderator
|
#688 |
Beskorisna bitanga...
|
Ma nije bitno... ![]() Bilo je kad si rekao... ...Prednje maglenke nisu kažnjive već samo stražnje koje zaista smetaju... Mislio sam da ide mene jer sam ja rekao da je protivno propisima pa sam poslje dodao da sam i mislio na stražnje zapravo je post o pravilima bio drito ispod wolvovog prije nego je otišao na drugu stranu pa nisam mislio da treba precizirati na kaj mislim... ![]() Sve u svemu nakraju je nebitno nakon kaj se već dalje nakotilo replyova... ![]() Na novije... Što se osobne tiče nisam siguran dal mlađi od 18 moraju uopće i imati osobne?
#690 |
Premium
|
mah vozio se na biciklu,novčanik mi onda smeta,inače je uvijek imam kraj sebe.i tip me nađe zajebavat ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|