Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 31.10.2008., 11:24   #631
pinkskin
Premium
Moj komp

pinkskin's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor ^SuperUnknown^ Pregled postova
Btw, ne kuzim kako mogu svjetla trositi gorivo? Akumulator se prek alternatora puni i alternator se vrti imao ti upaljena svjetla ili ne. Jedini trosak moze biti cesce kupovanje zarulja i cesce tankanje akumulatora s vodom
A šta misliš da okreče alternator, zrak.

pinkskin je offline  
Staro 31.10.2008., 11:24   #632
^SuperUnknown^
Prečupavi mod

^SuperUnknown^'s Avatar

Datum registracije: Mar 2005
A sta mislis, da li alternator miruje ako ugasis svjetla?!

Member of PCE 100+kg demolition squad

Primary macine:
Apple Mac Pro 5,1
2x Six-Core Intel Xeons X5690@3.46 GHz
64 GB ECC DDR3 800 MHz
Geforce GTX 980 4 GB
Blackmagic Intensity Pro PCI-E HDMI capture/output card
Terratec Cinergy HTC USB XS HD + EyeTV
Kingston 120GB SSD
30 TB HDDs
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Samsung DVDRAM GE20LU10@USB@Desk
Mac OS X 10.12.3
Apple Alu Keyboard shared via Teleport
Logitech G400 shared via Teleport

Secondary machine:
Apple Mac Pro 2,1
2x Quad-Core Intel Xeons X5365@3 GHz
22 GB DDR2 FB-DIMM 667 MHz
Geforce GTX 970 4 GB
Terratec Cinergy HTC USB XS HD + EyeTV
OWC Mercury Electra 6G SSD 120GB
Seagate 500GB 7200.10
Hitachi 1000GB 7K1000.B
Seagate 1000GB 7200.11
Hitachi 7K3000 3000GB
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Samsung DVDRAM GE20LU10@USB@Desk
Mac OS X 10.10.3
Apple Alu Keyboard shared via Teleport
Logitech MX518 shared via Teleport

Work rig:
Apple Mac Pro 1,1@2,1
2x Dual-Core Intel Xeons 5150@2.66 GHz
2x Quad-Core Intel Xeons X5365@3 GHz
13 GB DDR2 FB-DIMM 667 MHz
Geforce GTX 660 2GB
Corsair Force Series F120 SSD 120GB
Seagate 500GB 7200.12
2xWD Black 1000GB
Hitachi 7K3000 3000GB
2xSeagate 500GB 7200.10@IcyBox
Seagate FreeAgent Xtreme 1500GB@FW 400
WD Elements 2000GB@USB (Time Machine)
2xSharkoon QuickPort@eSATA
2xPioneer DVR-111D (Superdrive)
Mac OS X 10.10.3
2xDell UltraSharp 2405FPW 24" Widescreen TFT@1920x1200
Sony KDL-26U2000 26"@HDMI
Apple Alu Keyboard
Logitech MX518

LAP:
Apple Macbook Pro 3,1
Intel Core 2 Duo 2.53 GHz
4 GB DDR2
Kingson 180 GB SSD
Seagate 320 GB HDD

* Looking in:
2xHP ZR24w 24" Widescreen TFTs@1920x1200
Samsung 243T 24" Widescreen TFT@1920x1200
* Listening to:
iRiver H320 + Sennheiser PX 40
Technics SA-EX320
iPhone 6S 64GB black
iPad 16GB WiFi 4.3.2
* Connected via:
90/90 Mbps Iskon Trio
* "Powered" by:
UPS APC Smart-UPS1500VA
* Playing:
Tama Arstar II
Yamaha DTXPRESS IV Special

Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11
^SuperUnknown^ je offline  
Staro 31.10.2008., 11:26   #633
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor Brown Acid Pregled postova
..i naravno zaljepio sam se u punoj brzini u njega..naravno..on u autu..ja na motoru.
De kada si na motoru/skuteru nitko te ne poštuje. tj poštuju te još manje nego kada si u uautu. Nisam imao jednu sitauaciju kada me je netko odsjekao ili oduzeo prednosta zato što sam na skuteru. Nevrijedi govorit ljudima koliko te malo poštuju. Najgore mi je vidjeti kada se generalno osuđuje sve motocikliste zbog brzine i ostalih stvari (iako ima panjina koji sve ugrožavaju) iako većina nesreća koja se dogodi u kojima sudjeluju motori je kriva ona druga strana.

Citiraj:
Vrti se uvijek ali nepruža uvijek isti otpor. Neki nisu svjesni koliko se zapravo alternator može opirati ali uspoređivati potrošnju od par deci više s nečijim životom nije realno. Iako mene to ne pere, ja uvijek točim za 100kn
Staro 31.10.2008., 11:29   #634
pinkskin
Premium
Moj komp

pinkskin's Avatar

Gle motor vrti alternator, da bi alternator proizvodio struju treba mu dati uzbudu, što više snage treba dati (svijetla, radio itd) treba veča uzbuda, pa je stoga veče opterečenje na remenicu i motor treba više snage da bi ju okreto, stoga on troši više goriva.

pinkskin je offline  
Staro 31.10.2008., 11:39   #635
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor Brown Acid Pregled postova
Kako si samo uspio ostati skuliran na takvu izjavu..mene je ulovila nervoza čitajuć..
tja, za volanom sam ti ja ko onaj iz reklame na 101-ici. "majmune jedan, glupa babo, idiote ko ti dao taj auto i jebo te onaj ko ti je dao vozacku, ubi se - sleti, mars sa ceste, dabogda ti auto krepo" i tako. i svatko ko se vozi sa mnom onak', malo me cudno gleda u takvim situacijama .

ali ne djelujem fizicki nikada, da se idem sa autom zalijetati, prelaziti na suprotnu stranu, ici prijetiti i sta ja znam. i ne dozvoljavam da mi ikako takve provokacije utjecu na samu voznju. radije se ispusem sa rijecima, posaljem u tri rodna kraja idiota na drugoj strani i vozi dalje. sta drugo mogu napraviti?
mogu uzet neki americki kamioncic sa debelim ojacanjem naprijed u obliku sipki, pa samo gurat sa ceste takve majmune i majmunice. i fantazirao sam o tome, o da . ali bi onda i ja bio manijak, jel.

Citiraj:
Autor pinkskin Pregled postova
Gle motor vrti alternator, da bi alternator proizvodio struju treba mu dati uzbudu, što više snage treba dati (svijetla, radio itd) treba veča uzbuda, pa je stoga veče opterečenje na remenicu i motor treba više snage da bi ju okreto, stoga on troši više goriva.
nisam siguran jer ne znam kako radi tocno alternator. ali svejedno moram napisati.
zar se alternator ne vrti neovisno o broju okretaja motora? tj, ima zakucan broj okretaja? jer po tome, jedan (recimo) prazan akumulator bi se napunio u leru motora za (recimo) 4 sata, a ako ti drzao motor na 4000rpm-a napunio bi se za manje od jednog sata?
jer je ler na ~700rpm-a, a 4000/700=5,7. 4h=240min. 240min/5,7=42,1min.
a na motoru koji ima +15000rmp-a se napuni onak, trenutno.

samo pitam, jer ponavljam, nisam upoznat tocno kako radi alternator. ako je offtopic, moderator slobodno neka obrise, ili mi kaze pa cu sam editirati post.

Burko je offline  
Staro 31.10.2008., 11:46   #636
rib@
Premium

rib@'s Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor pinkskin Pregled postova
Naravno da bude trosil vise goriva kad je tolko puta uzbudjen
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa
rib@ je offline  
Staro 31.10.2008., 11:56   #637
pinkskin
Premium
Moj komp

pinkskin's Avatar

Citiraj:
Autor Burko Pregled postova

nisam siguran jer ne znam kako radi tocno alternator. ali svejedno moram napisati.
zar se alternator ne vrti neovisno o broju okretaja motora? tj, ima zakucan broj okretaja? jer po tome, jedan (recimo) prazan akumulator bi se napunio u leru motora za (recimo) 4 sata, a ako ti drzao motor na 4000rpm-a napunio bi se za manje od jednog sata?
jer je ler na ~700rpm-a, a 4000/700=5,7. 4h=240min. 240min/5,7=42,1min.
a na motoru koji ima +15000rmp-a se napuni onak, trenutno.

samo pitam, jer ponavljam, nisam upoznat tocno kako radi alternator. ako je offtopic, moderator slobodno neka obrise, ili mi kaze pa cu sam editirati post.
altrenator je spojen na motor i vrti se kao se ovisno o broju okretaja motora, da bi alternator proizvodio struju treba mu dovest uzbudu iz akumulatora, ako treba dat 50W alternator, pri 1000rpm-a akumulator treba dati veču struju uzbude nego da se motor vrti pri 5000rpm-a. Probaj upalit auto i nek radi u leru i upali duga svijetla i radio i vidjet češ da če si dodat gas da održi 900rpm-a. alternator daje onoliko struje koliko je potrebno u tom trenutku.

pinkskin je offline  
Staro 31.10.2008., 12:02   #638
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Troši se više (zbog gore navedenog) i to mjerljivo više goriva, da nije tako onda bi bilo svejedno imao klimu, hifi od 4x200w RMS i dva reflektora od 2kw na krovu ili nemao ništa od toga...

Kao što rekoh ja vozim na plin, briga me za potrošnju ali nije kod svih ljudi tako iako kod nas raja zna biti nevjerojatno čobanska i zatucana oko nekih stvari i "nepotrebnih troškova" a za silno kafendisanje i ostale aktivnosti uvjek se ima para...

Ali najviše od svega mrzim likove koji na tešku kredu kupe neki auto kao passat, audi, bmw i onda se voze koda imaju jaja ugrožene vrste u gepeku, mislim jedno je oprezna vožnja i poštivanje propisa, a drugo je vožnja kad likovi idu tako da ne uzdrmaju niti amortizere ili nešto i naravno vozi se u "optimalnoj brzini" na "leru" tako da motor troši što je manje moguće, štopaju semafore i sl gluposti...
Mislim fakat ono - ako si nemreš priuštiti tankati i održavati takav auto koji q ga kupuješ...
Staro 31.10.2008., 12:07   #639
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
svakako budem probao, pa javim rezultat. ako sto znaci, duga svjetla + sva cetiri zmigavca + pojacan radio na nekih 80% (dakle, nekih 35W po kanalu, ako je vjerovat onom 4x50W ). sutra ako se sjetim, jer danas ne stignem.

i ok, zasada neka se ispostavi da se dobija ~ 300rpm-a vise na radu motora ako je sve ovo popaljeno. auto kad se vozi nema sanse da ga vozis na < 1200/1400rpm-a jer se gusi, umire. ne kazem da se ne moze, ali je to onda vece naprezanje same masine i vece trosenje nego na ~ 2000-2500rpm-a. u realnosti, dok se auto vozi, motor je iznad 1500 rpm-a. dakle, alternator se moze vrtiti dovoljno brzo da fila akumulator iz kojeg se cucla vise struje za svjetla, radio itd.
drugo su idealne situacije, zbog vece potrosnje struje - alternator se vise vrti - motor se vise vrti. pa se osjeti razlika na ~ 700rpm-a. ali u voznji mislim da se ne osjeti razlika, zar ne?
molio bi te da napises dal ovo drzi vodu, cisto da znam dal imam ispravno razmisljanje.

Burko je offline  
Staro 31.10.2008., 12:17   #640
pinkskin
Premium
Moj komp

pinkskin's Avatar

Citiraj:
i ok, zasada neka se ispostavi da se dobija ~ 300rpm-a vise na radu motora ako je sve ovo popaljeno.
nepromjene se okretaji tak puno več auto troši više goriva da bi mogo održavat okretaje

Citiraj:
auto kad se vozi nema sanse da ga vozis na < 1200/1400rpm-a jer se gusi, umire. ne kazem da se ne moze, ali je to onda vece naprezanje same masine i vece trosenje nego na ~ 2000-2500rpm-a. u realnosti, dok se auto vozi, motor je iznad 1500 rpm-a. dakle, alternator se moze vrtiti dovoljno brzo da fila akumulator iz kojeg se cucla vise struje za svjetla, radio itd.
drugo su idealne situacije, zbog vece potrosnje struje - alternator se vise vrti - motor se vise vrti. pa se osjeti razlika na ~ 700rpm-a. ali u voznji mislim da se ne osjeti razlika, zar ne?
molio bi te da napises dal ovo drzi vodu, cisto da znam dal imam ispravno razmisljanje.
Ovo stoji kako si reko

pinkskin je offline  
Staro 31.10.2008., 13:15   #641
BladeRunner
Type R
Moj komp

BladeRunner's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
A jeste nadrobili...
Jednostavan test, nađite neko starije auto, upalite ga, smanjite čok, upalite svijetla ..i motoru padnu okretaji, tako je recimo na mojoj mazgi, i na dosta starijih auta, na novijim se ne osjeti toliko. I motor u leru s upaljenim svijetlima troši nekih deci više goriva. Meni se auto skoro pa ugasi ako odma nakon što ga upalim bez čoka raspalim sve na struju u kabini(svijetla, ventilator, radio itd..)
Staro 31.10.2008., 14:01   #642
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Citiraj:
Btw, ne kuzim kako mogu svjetla trositi gorivo? Akumulator se prek alternatora puni i alternator se vrti imao ti upaljena svjetla ili ne. Jedini trosak moze biti cesce kupovanje zarulja i cesce tankanje akumulatora s vodom
motor je taj koji sve pogoni

upali auto al neka bude sve unutra od elektronike ugaseno, pusti da se smiri u leru na cca 750 okretaja
onda odvrni ventilaciju na najjace i u isto vrijeme upali svjetla
primjetit ces da okretaji motora padaju pa se opet podignu

ako imas putno racunalo istu stvar ponovi, stavi da ti pokazuje trenutnu potrosnju

u leru bi to trebalo izgledat ovako npr 0.5 l/h
a ne tipa 10 l/100km kao u voznji
onda upali svjetla, radio i ventilaciju i vidjet ces da potrosnja skace
jed2i je offline  
Staro 31.10.2008., 14:02   #643
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor B3mt1 Pregled postova
cemu ? samo mi odvlaci pozornost i pocinjes ignorirati pjeske jer kada se naviknes pratis samo svijetla
A da se ostavis volana?
Staro 31.10.2008., 15:01   #644
zele
Registered User

zele's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
ono o cemu neznas,ne komentira ili budi dovoljno pametan i nastoj naucit
zele je offline  
Staro 31.10.2008., 15:08   #645
pinkskin
Premium
Moj komp

pinkskin's Avatar

Ma on kad upali komputer onda njemu se mozak ugasi

pinkskin je offline  
Staro 31.10.2008., 15:14   #646
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
14 dana 4 sudara. Ekipa koja vozi po zagrebu su primitivni idioti koji neznaju osnovna prometna pravila i voze samo da idu. Mlade glupacice od 20godina sa MOBITELOM na koji imaju UZIVLJENI razgovor o cipelama necu ni komentirati. Treba ih tuc.

1. osoba X ko god bila mi na cmroku presao na moju stranu i odvalio pol retrovizora. Jedva sam ga izbjego. Naravno da je smugnuo. Vidio sam samo da je bijeli auto, kolega se okrenuo i vidio da je ford. Tako da je bijeli ford, dalje neznam.

2. Glupa treba se sjetila skrenut na parking ducana iz 3. trake. 3 trake desno. Nemoram pricati da je ducan bio sa ljeve strane. Sva sreca nisam imao stete na autu.

3. Frajer pijan ko guzica mi se zaletio u dupe u koloni. Opet nisam imao stete na autu.

4. danas oko 12 se 3 debila u golfu iz ogulina sjetili malo iz trake za ravno skrenut u traku za desno i zaletili se u mene. Sva sreca polako smo isli (kretali) pa sam samo morao ispolirat ogrebotinicu.

Mislim koj qurtz je tim budalama?? Mislim wtf ? zasto nema IQ testa na vozackom?

Imam valjda 50k km po gradu i cega se sve nagledam je prestrasno. Od balavih debila vikendom navecer u tatinim autima (ajmo kolji nije moje tatino je), glupaca koje sigrno idu na ekonomiju sa mobitelima u rukama i ostatka idiotizma, pa sve do genijalnih vozaca kamiona buseva koji NEMAJU osjecaj da se voze po gradu sa necim dugim 10m, pa ti budi normalan. pocet cu ko bubba nositi pajser u autu jer je to ocito jedini nacin da se niko ne zaletava u tebe.
Fleks je offline  
Staro 31.10.2008., 15:51   #647
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
buba nosi pajser zbog servisiranja, a ne samoobrane
syss je offline  
Staro 31.10.2008., 15:56   #648
VulcanRaven
Premium
Moj komp

VulcanRaven's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Slusajte sad ovo,oni koji su imali posla sa razlicitim prekrsajima ce me pogotovo razumijet:

Situacija:

JA,pripit sa 1.42 promila(kasije izmjerenih) pretrcavam cestu 4 metra od pjesackog prijelaza,auto naleti na mene,udari me,ja padnem na pod.Tip nebi ni stao da se prolaznici nisu zaletili za njim.I kad je stao,izade tip od cca 55-60 godina(moja cura i svjedoci kazu jer sam ja bio na asfaltu na 50°C(ljeto)) iz auta i kaze:ja nisam kriv on mi je podletio pod auto I ODE MIRNO CA!!!

Mene svjedoci prolaznici odvedu do obliznjeg zida da sjednem i zovu hitnu i muriju.Dode hitna pa murija nakon njih.Hitna me pregleda i kazu mi da moram s njima zbog natucene lijeve strane rebara....E sad:

Najbitnija stvar je:murija mjeri je udaljenost od pjesackog do mjesta gdje JA SJEDIM a ne do mjesta gdje je mene pogodio auto i ne pitaju nikog od prisutnih,a kako sam ja bio osamucen,nikom od prisutnih nije bilo to cudno.

Ja sam sjedio cca u ravnini sa mjestom gdje je onaj kvadratic u Laginjinoj ulici a mene je auto bubno 4 metra od pjesackog prijelaza tocno tamo gdje na slici pise Laginjina.Uglavnom u rjesenju pise da me je auto udario 17.7 metara dalje od pjesackog prijelaza iako bi ja po toj prici bio ili u zgradi s jedne strane ili u suprotnoj ulici s druge strane ilii u parku s trece strane ili na istoj toj cesti gdje me je udario samo 20 metara vise gore.

Pa cak i da je sve tako kako oni kazu:Ovo me streslo skroz,dobijem na gotov cin vec rijesen prekrsajni postupak u kojem sam ja JEDINI OKRIVLJENI,nema ni spomena vozacu auta koji me udario,i meni slijedi kazna ZA UGROZAVANJE SIGURNOSTI PROMETA od 600 i kusur kuna.To je bila prva presuda prekrsajnog suda na koju sam se zalio,a imao sam svega do sad.Ne moza mi bit jasno to!!!

Oni koji su imali posla sa prekrsajnim sudom a da su bili sukrivci,znaju da postoje prvooptuzeni i eventualno drugooptuzeni itd. ako ih ima jos,a ovdje sam ja jedini okrivljeni,iako su svjedoci ispricali muriji gdje je to bilo i kako je bilo i ko za vrag nitko nije zapamtio registraciju.Sad cekam da me pozovu radi moje zalbe na sud i jedva cekam da vam javim sta je bilo.Sva sreca u nesreci pa je moja cura zapisala u mob podatke od svjedoka pa sam ih mogao navest u zalbi.

I sta bi vi rekli za nase PLAVCE?
VulcanRaven je offline  
Staro 31.10.2008., 16:27   #649
rib@
Premium

rib@'s Avatar

Citiraj:
Autor VulcanRaven Pregled postova
I sta bi vi rekli za nase PLAVCE?
Tu ne bi sve metal u isti kos. Istina da ima bisera, ali ima i sasvim ok ljudi u plavom.

Negdje `99 sam na pjesackom tresnul jednu profesoricu. Naravno odmah sam ju stavil u auto i prebacil na hitnu. Kad sam bil na hitnoj dolaze decki u plavom s dojavom da sam pobegel s mjesta nezgode. U kratkom razgovoru decki su vidli da nema rijeci o bjezanju s mjesta nezgode i u njihovoj pratnji vratil sam se do mjesta nezgode. Tam su napravili alkotest (0,00) i obavili ocevid i zabiljezili ostecenja (ogrebotine) na autu i to je bilo sve od policije.
Drugi dan sam kupil neku najjeftiniju orhideju i odnesel ju porfesorici u bolnicu gdje mi je rekla da me uopce nije vidla i da ima samo lakse povrede (natucenja).
Onda sam se iteresiral koju bi kaznu mogel dobiti i svi su mi objasnjavali 2-3000 kn i 3-6 mj vozacke.
Kad je doslo do suda vidi iznenadjenja. Mada je sudac poznaval profesoricu dobil sam ukupnu kaznu od 700 i kusur kuna (mislim da je kazna bila 400 i 300 i nekaj troskovi) a vozacka je ostala kod mene.
Nisam poznaval ni policajce, ni suca, pa sam dobro prosel. Vjerujem da je veliku ulogu odigralo to kaj je profesorica izjavila da me nije uopce vidla, ali i orhideje koje sam najmanje 3 put spomenul sucu
Da i zenska je dobila od osiguranja nekih 18-20000 kn, a meni bonus ostal na 50%.
Poanta.
Nikak nema smisla sve bacati u isti kos.
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa
rib@ je offline  
Staro 31.10.2008., 18:17   #650
VulcanRaven
Premium
Moj komp

VulcanRaven's Avatar

Cuj,da te ne quote-iram bez veze,al cuj sta mi je odvjetnik rekao,i sta smo svi trebali naucit u autoskoli.U PJESACKI PRIJELAZ spada 5 metara ispredi i nakon pjesackog,ako te auto imalo takne u tom podrucju,ti kao pjesak si u pravu pa makar i teturao ko stoka.Jer to je PJESACKI.To nisu moje rijeci ne rijeci mog odvjetnika.A to sta je tip otisao sa mjesta nesrece mice krivnju s mene na pola cak i da sam bio 100 metara od najblizeg pjesackog,po zakonu,tako da moja solo krivnja ne stoji nikako i jedva cekam sud da to rijesim.
VulcanRaven je offline  
Staro 31.10.2008., 18:45   #651
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Autor VulcanRaven Pregled postova
Cuj,da te ne quote-iram bez veze,al cuj sta mi je odvjetnik rekao,i sta smo svi trebali naucit u autoskoli.U PJESACKI PRIJELAZ spada 5 metara ispredi i nakon pjesackog,ako te auto imalo takne u tom podrucju,ti kao pjesak si u pravu pa makar i teturao ko stoka.Jer to je PJESACKI.To nisu moje rijeci ne rijeci mog odvjetnika.A to sta je tip otisao sa mjesta nesrece mice krivnju s mene na pola cak i da sam bio 100 metara od najblizeg pjesackog,po zakonu,tako da moja solo krivnja ne stoji nikako i jedva cekam sud da to rijesim.
Ima on neko zakonsko pokrice za to? To se ne spominje u nijednom clanku, osim ako ne brka prava pjesaka na pjesackom i zabranu parkiranja vozila.

BTW, cini se da si ti jedini i apsolutni krivac za to, alkohol, van prijalaza, a njegovo je jedino to sto nije stao nakon nesrece.
Staro 31.10.2008., 18:59   #652
rib@
Premium

rib@'s Avatar

@VulcanRaven - ne tvrdim da te policaj nije zaebo, zto sam i napisal ovo da se vidi da ima i sasvim ok ljudi koji tamo rade.
Sad bi ja postavil pitanje curi gdje je bila kad su policajci mjerili i zakaj nije reagirala na vrijeme.

Ko zna mozda je (za policajce) to bio neuspio pokusaj samoubojstva pod utjecajem mracnih sila alkohola
rib@ je offline  
Staro 31.10.2008., 19:02   #653
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Autor rib@ Pregled postova
@VulcanRaven - ne tvrdim da te policaj nije zaebo, zto sam i napisal ovo da se vidi da ima i sasvim ok ljudi koji tamo rade.
Sad bi ja postavil pitanje curi gdje je bila kad su policajci mjerili i zakaj nije reagirala na vrijeme.

Ko zna mozda je (za policajce) to bio neuspio pokusaj samoubojstva pod utjecajem mracnih sila alkohola
Mala digresija: policija samo skuplja relevantne podatke, ne odlucuje o krivnji i kazni.
Ako se, na osnovu tocno prikupljenih podataka, nekome moze pozaliti na krivnju i kaznu, to je samo sud.
Staro 31.10.2008., 19:05   #654
VulcanRaven
Premium
Moj komp

VulcanRaven's Avatar

Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Ima on neko zakonsko pokrice za to? To se ne spominje u nijednom clanku, osim ako ne brka prava pjesaka na pjesackom i zabranu parkiranja vozila.

BTW, cini se da si ti jedini i apsolutni krivac za to, alkohol, van prijalaza, a njegovo je jedino to sto nije stao nakon nesrece.

Vidi se da si upoznat sa zakonom.Tebe da pijanog ko majku pogodi bilo tko vozilom na pjesacko ti si u pravu,jedino ako je on vec bio na pjesackom a ti si mu se bacio pod auto.necu ti pametovat jer ni ja nisam znao dok mi odvjetnik nije rekao.A to sto je cura bila blokirana ne mogu joj zamjerit....
VulcanRaven je offline  
Staro 31.10.2008., 19:15   #655
B3mt1
Chipokemon
Moj komp

B3mt1's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
A da se ostavis volana?
budem, i pocet cu moliti krunicu da me neka baba ne pokupi na pjesackom dok sam na bajsu
Piracy helps stop global warming.Insted of driving to get CDs, buying pre-packaged software from megacorporations and wasting energy,you can help fight Global Warming by using P2P.Help save resources,fight pollution and save the enviroment.
-It`s what Jesus would do.
B3mt1 je offline  
Staro 31.10.2008., 19:40   #656
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
@raven Razmisli ponovo...

65) »sudionik u prometnoj nesreći« je svaki sudionik u prometu na cesti koji je na bilo koji način sudjelovao u prometnoj nesreći,
68) »pješak« je osoba koja sudjeluje u prometu, a ne upravlja vozilom niti se prevozi u vozilu ili na vozilu...

(3) Na obilježenome pješačkom prijelazu na kojem se prometom ne upravlja prometnim svjetlima ni znacima što ih daje ovlaštena osoba, pješak je dužan prije stupanja na pješački prijelaz obratiti pažnju na udaljenost i brzinu vozila koja mu se približavaju.

(1) Policijski službenik koji obavlja očevid prometne nesreće u kojoj je nastala materijalna šteta, podvrgnut će sudionike prometne nesreće ispitivanju pomoću odgovarajućih sredstava i aparata umjerenih prema propisima o mjerilima i mjeriteljskim uvjetima, radi provjere ima li u organizmu alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju uzimati za vrijeme vožnje ili određeno vrijeme prije započinjanja vožnje. Ako se tim ispitivanjem utvrdi da sudionik ima u organizmu opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju uzimati za vrijeme vožnje ili određeno vrijeme prije započinjanja vožnje, policijski službenik odvest će ga u zdravstvenu ustanovu na liječnički pregled te na uzimanje krvi i urina radi analize.
(6) Osoba za koju se ispitivanjem na jedan od načina propisanim ovim člankom utvrdi da u organizmu ima alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju uzimati za vrijeme vožnje ili određeno vrijeme prije započinjanja vožnje, snosi troškove ispitivanja.

Time ne velim da i on nije imao krivice, prije svega jer NESMIJE napustiti mjesto nesreće osim u dolje navedenom slučaju ali nisi ni ti bio baš posve nedužan u tome i nije 5m udaljenost nego je 1m sa svake strane tamo di je povučena bjela crta, to naravno ne znači da se može gaziti pješake udaljene dalje od tog metra ali tamo si obavezan stati a ne 5m od prijelaza...

@riba Tvoje spada u ovu kategoriju...
(1) Sudionik u prometnoj nesreći u kojoj je netko izgubio život ili je ozlijeđen, dužan je:
1) ostati na mjestu prometne nesreće, s tim što se može privremeno udaljiti samo radi pružanja pomoći osobama ozlijeđenim u prometnoj nesreći ili ako mu je samom potrebna liječnička pomoć, odnosno radi obavještavanja policije,
Staro 31.10.2008., 19:49   #657
Problem
Pijem samo KAJ
Moj komp

Problem's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
idem ja sad doma od bake i neki idiot se vozio iza mene s upaljenim maglenkama od sv. Ilije do Kucana. Jos se nisam jako vozio nek me budala prođe, a ovaj ko za inat polako iza mene. Joj, samo da stara nije bila u autu... Zakocio bi mu nek me budala samo nabije. I onda me krelac pretekne poslje pruge u kucanu, a ja se ljepo priljepim iza njega, s naravno upaljenim maglenkama
Problem je offline  
Staro 31.10.2008., 20:06   #658
Željac
sto da napisem ?!

Željac's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
to bi trebalo strogo kaznjavat.
tako me maglenke iritiraju, uffff... jos je gore straznje crveno svjetlo. I, cim se neka manja maglica spusti svi pale maglenke. ne znam zasto su nabrijani na njih

Željac je offline  
Staro 31.10.2008., 20:12   #659
Problem
Pijem samo KAJ
Moj komp

Problem's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
nebi me tolko iritiralo da je bila kakva maglica, nije bilo ni m od nje...
ljek za takvo sto je naglo kocenje
Problem je offline  
Staro 31.10.2008., 20:21   #660
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor Željac Pregled postova
to bi trebalo strogo kaznjavat.
tako me maglenke iritiraju, uffff... jos je gore straznje crveno svjetlo. I, cim se neka manja maglica spusti svi pale maglenke. ne znam zasto su nabrijani na njih

ako ima magle slobodno nek se pale maglenke, dapače.... kaj se tiče stražnjih maglenki isto tako.... ako ima potrebe neka se pale

živcira me npr kad ekipa ima upaljenu stražnju maglenku a vozi se u koloni, samo bezveze ubija u oči onog iza

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB