Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 19.02.2014., 11:59   #6781
Marko_mk
Premium
Moj komp

Marko_mk's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Marko_mk je offline  
Staro 21.02.2014., 08:24   #6782
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
ZTE Blade G, slomljen ekran (nema slike), kako ukljucit USB Debugging jer bi triba izvuc kontakte?
Baja 001 je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.02.2014., 08:32   #6783
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Marko_mk Pregled postova

evo ga spremnog za isporuku:
http://www.minideal.net/lenovo-k910-...-2gb-16gb.html

EDIT: ili to nije taj? na lenovo stranici je single SIM i kaže to be alunched, dok je ovaj dual sim i spreman za isporuku...
alengrosevic je offline  
Staro 21.02.2014., 09:21   #6784
Marko_mk
Premium
Moj komp

Marko_mk's Avatar

Mislim da nije to taj, jer ovo je single sim
Marko_mk je offline  
Staro 21.02.2014., 10:45   #6785
shoki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2004
dakle, za početak hvala svima na sugestijama, uzeo sam Xperiu jer je besplatna, nek stoji na stolu.

Sad vas molim sljedeće: predložite mi neki dual SIM mob.

Očito je da ću morat biti dsotupan, i definitivno ne namjeravam nosit 2 moba sa sobom.
Pa ako imate iskustva, nabavite molim vas neke modele da ih provjerim na netu .
(pretražujem već sam, ali kod nas baš dual SIM i nije tako popularan... )
hvala!
Staro 21.02.2014., 12:05   #6786
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Imaš Moto G 16Gb dual SIM u UK za 165 GBP.
http://www.mobicity.co.uk/motorola-g...l#.UwcywM73JP0
Staro 21.02.2014., 12:21   #6787
dinos3
Dino Saur

dinos3's Avatar

Datum registracije: Jan 2012
dinos3 je offline  
Staro 21.02.2014., 16:23   #6788
Overclock_freak
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2012
Neznam dali je ovo prava tema ali da probam.

Imam mobitel kojeg sam kupio u elipsu i možda dva tjedna nakon šta je kupljen počela je prašina ispod ekrana što znači negdje na mobitelu pušta, mobitel držim i čuvam kao svaki drugi i nijedan nije imao ovaj problem.

Pošaljem ga u elipso na servis bio je tamo mjesec dana oni ga " navodno " očistili i vrate.

Dođe doma nakon 2 dana opet prašina ali to nije sve nego su ga loše sastavili i ostatak, sad govore da opet šaljem, je imam kakvo pravo novog mobitela ili nešto ?
Overclock_freak je offline  
Staro 21.02.2014., 16:39   #6789
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Nemaš sve dok ga mogu popraviti. E sad, neke firme imaju pravilo da se uređaj mijenja novim ukoliko je bio 3 puta na servisu. Nisi rekao model mobitela, pa ne znamo važi li to i za tvoj.
Staro 21.02.2014., 22:38   #6790
Overclock_freak
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2012
gigabyte aku a1
Overclock_freak je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 24.02.2014., 10:35   #6791
The Man
Premium

The Man's Avatar

Datum registracije: May 2012
HELP!

Surfam na dva mobitela (Galaxy Express i Galaxy Note) preko Opera Mini browsera i dok Express potroši zanemarivo malo (oko 30 MB) za skoro cijeli dan surfanja, Galaxy Note mi je maloprije za manje od 2 sata pocuclao preko 60 MB. Gotovo 99% sajtova je mobilnog tipa i ne kužim šta se dešava.

Nikad prije nisam ovo doživio, a Operu Mini koristim još od 2007. godine. Neki dan mi je za jedno prijepodne Note (preko Opere Mini) pocuclao suludih 150 MB, a surfao sam možda sat vremena.

Moj Vip aplikacija i android data manager (ili kako se već zove) pokazuju isto, tako da gotovo sigurno nije greška.

Mislio sam reinstalirati app ili vratiti Note na tvorničke postavke, jer ovo je suludo i totalno van kontrole.

Jel imate kakav savjet što da napravim? Strah me!

The Man je offline  
Staro 24.02.2014., 11:04   #6792
Marko_mk
Premium
Moj komp

Marko_mk's Avatar

http://www.netokracija.com/nokia-android-mwc-68509

3 Nokia android telefona Nokia X, X+ i XL (od kud su mi ove oznake poznate )
Marko_mk je offline  
Staro 24.02.2014., 11:39   #6793
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Nemaju GP. Onda ih ni ne trebaju prodavati.
Staro 24.02.2014., 11:49   #6794
Marko_mk
Premium
Moj komp

Marko_mk's Avatar

Slažem se da je to minus, ne znam kako to misle riješiti. Vjerojatno će biti neka alternativa
Marko_mk je offline  
Staro 24.02.2014., 11:54   #6795
Marko_mk
Premium
Moj komp

Marko_mk's Avatar

Evo i cijene: Nokia X (biti će dostupna odmah) prodavati će se po cijeni od 89 eura, model X+ će stajati 99 €, dok će cijena najskupljeg modela, Nokia XXL biti 109 €. Naravno, morat ćemo pričekati da vidimo hoće li ove cijene vrijediti i za naše tržište ili će tu biti dodatnih modifikacija. Dakle, Nokia X će se početi prodavati odmah, dok će ostala dva modela, X+ i XXL biti dostupni, prema najavama, u drugom tromjesečju ove godine.
Marko_mk je offline  
Staro 24.02.2014., 12:02   #6796
partwish
Creeper
Moj komp

Datum registracije: May 2013
Citiraj:
Autor Marko_mk Pregled postova
http://www.netokracija.com/nokia-android-mwc-68509

3 Nokia android telefona Nokia X, X+ i XL (od kud su mi ove oznake poznate )
Pa kada čitam taj članak jedini logičan zaključak je da je Nokia prolupala i izbacila nekakav OS koji je temeljen na Androidu.
partwish je offline  
Staro 24.02.2014., 12:30   #6797
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Znam da su neki Kinezi u početku na svojim tabletima nudili nekakav AppDrawer i Jarnešto, ali su na kraju valjda vidjeli da to nema smisla i svi su prešli na GP.
Iskreno, razočaran sam. Očekivao sam bolje uređaje (ovo su ipak low end specifikacije) i podrška za GP. Ovi mobiteli definitivno nemaju smisla.
Staro 24.02.2014., 14:39   #6798
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
O itekako imaju smisla, google play ce se ubacit u njih vjerojatno tri dana nakon izlaska, na XDA. a ako nisi zahtjevan korisnik imas taj njihov store

a to je nokia ne xiaongong i sl, jeftina je, ima besplatno Nokia mape, koje su meni vrhunske, i što je najbitnije nokia izrada, nesumnjam da je na razini

govoris low end specifikacije, istina ali su i cijene low end, očito je na koji dio tržišta ciljaju za početak
OuttaControl je offline  
Staro 24.02.2014., 15:07   #6799
gin.tonic
Premium
Moj komp

gin.tonic's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Znam da su neki Kinezi u početku na svojim tabletima nudili nekakav AppDrawer i Jarnešto, ali su na kraju valjda vidjeli da to nema smisla i svi su prešli na GP.
Iskreno, razočaran sam. Očekivao sam bolje uređaje (ovo su ipak low end specifikacije) i podrška za GP. Ovi mobiteli definitivno nemaju smisla.
Kvaliteta izrade je bolja od tvojeg S3
gin.tonic je offline  
Staro 24.02.2014., 15:14   #6800
rodriguez
....
Moj komp

rodriguez's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Ma kad se xda community docepa mobitel ce biti strava za te novce.
Staro 24.02.2014., 15:21   #6801
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Ovaj XL (piše se XL, ne XXL ) za 109 eur (ako će to biti cijena kod nas) će biti pun pogodak. Ako će kvaliteta izrade biti na razini dosadašnjih nokia, odlično. K tome podrška za dual SIM, fantastično!
http://www.nokia.com/global/products/phone/nokia-xl/
alengrosevic je offline  
Staro 24.02.2014., 15:49   #6802
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
pa ro su fantasticni mobiteli, za 700kn dobiti jedan solidan jednostavan uredjaj, odmah kupujem jedan mami, jedan tati, babi, strini, tetki.

za tu skupinu su i ciljani. za one ljude koji su dosada imali stare plasticne flip fonove ili jeftinie nokijice i samsunge.

a ovdje sad ce moci pogledati slikice od unucadi, lakse citati po ekranu, sve je krupnije, vidim da imajupodrsku za skpe, zaista im nemam prigovora.

da kostaju 300E onda druga prica, ali ovako.

ljudi, pa ovo je cijenom ispod onih srot kineza, o cemu tu pricamo.
Gabre je offline  
Staro 24.02.2014., 17:35   #6803
redscro
Premium
Moj komp

redscro's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
a to je nokia ne xiaongong i sl, jeftina je, ima besplatno Nokia mape, koje su meni vrhunske, i što je najbitnije nokia izrada, nesumnjam da je na razini
Na razini Kineza? Moja Lumia 520 već pomalo škripi na sve strane dok se tipka po ekranu. Stražnje kućište očito ne leži savršeno i clicka dok se tipka, a otvoreno je možda 5 puta u ovih mjesec i pol. Uz to što ga mazim i pazim, mogu li govoriti o vrhunskoj izradi? Da, ona je low end i ne očekujem vrh kvalitete, ali bome ovi Androidi su još niže.

Taj mit o Nokijinoj superiornoj izradi apsolutno svih mobitela je ipak samo mit. Vjerujem da je 920 vrhunski izrađena, al za ove superjeftine to baš ne stoji. Čisti prosjek!

Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
pa ro su fantasticni mobiteli, za 700kn dobiti jedan solidan jednostavan uredjaj, odmah kupujem jedan mami, jedan tati, babi, strini, tetki.

za tu skupinu su i ciljani. za one ljude koji su dosada imali stare plasticne flip fonove ili jeftinie nokijice i samsunge.

a ovdje sad ce moci pogledati slikice od unucadi, lakse citati po ekranu, sve je krupnije, vidim da imajupodrsku za skpe, zaista im nemam prigovora.

da kostaju 300E onda druga prica, ali ovako.

ljudi, pa ovo je cijenom ispod onih srot kineza, o cemu tu pricamo.
A već nisu postojali takvi mobiteli za sličnu cijenu? Eno ti Y300 u bonbonu za 650kn, instaliraš launcher kakav hoćeš i dobiješ mobitel mnogo bolji od Nokije X. Još hrpa mobitela do 1000kn, mnogo boljih od ovih Nokijinih šroteksa, koji će kod nas vjerojatno koštati tu negdje oko četveroznamenkaste cifre. Ah da, drugi nemaju Nokia logo i kvalitetu njemačkog tenka.
redscro je offline  
Staro 24.02.2014., 21:36   #6804
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Say whaaat? Sto je to Y300? Ne prihvacam te srot no name brandove ni 2%, nego ovi jaki igraci sloziti dobar mob a kamoli cungalunga, no dobro, nekima je super dacia, a ja dalje nijemca ne vidim
Gabre je offline  
Staro 24.02.2014., 22:14   #6805
webstartm
Sandy!!!
Moj komp

webstartm's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Iman pitanje
Kupujen polovni mob (njuskalo/PCE), marka nije bitna(moze od poznatih do kineskih)
Uvjet je garancija bar 6 miseci, ekran izmedju 4.5"-5" i srednje solidna kamera , igre neke zahtjevne se nece igrat (igrat ce se tipa angry birds i slicne), i da vrti videa Bripove ili 720p blurej ako je moguce
Max cijena je nekih 1200-1300kn
Na njuskalu sve sta san dobro nasa je lg 4x hd za 1000-1300kn (garancija 12 miseci+)

Sta vi mislite, jel to dobra kupovina, i dali preporucate nesto bolje/novije

Novi alactel one touch idol je 1200-1300kn , ali vidim mtk i pise se po PCE da je to odron,ka i u skoro svim kineskim mobovima...
Nije bitno windows ili android (preferiram android,ali windows mi je skroz ok isto)

edit: znam da je mob "star" ,izasa 2012...al nevidim nista u tom segmentu do 1300kn od novih mobitela da bi ga moglo zasjeniti/pojesti

@rodriguez
moto g sam gleda,al nema kupit u hr, a neznam bas koliko je funkcionalna garancija preko amazona,pa slanje vamo/tamo i placanje postarina i slicno
a i ima probleme sa zvucnikom il tako nesto...
na njuskalu ima par komada,uglavnom 1500-1800kn, neki pisu garancija 1 god,neznam sta misle pod time...

Zadnje izmijenjeno od: webstartm. 24.02.2014. u 22:30.
webstartm je offline  
Staro 24.02.2014., 22:24   #6806
rodriguez
....
Moj komp

rodriguez's Avatar

Imaš Moto G za te pare, kamera nije niti osrednja, ali je Kitkat i štok android. Plus vjerojatno još mogući update na najnoviji android kada bude izašao.
rodriguez je offline  
Staro 24.02.2014., 23:11   #6807
bg_4_l
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor redscro Pregled postova
Na razini Kineza? Moja Lumia 520 već pomalo škripi na sve strane dok se tipka po ekranu. Stražnje kućište očito ne leži savršeno i clicka dok se tipka, a otvoreno je možda 5 puta u ovih mjesec i pol. Uz to što ga mazim i pazim, mogu li govoriti o vrhunskoj izradi? Da, ona je low end i ne očekujem vrh kvalitete, ali bome ovi Androidi su još niže.

Taj mit o Nokijinoj superiornoj izradi apsolutno svih mobitela je ipak samo mit. Vjerujem da je 920 vrhunski izrađena, al za ove superjeftine to baš ne stoji. Čisti prosjek!

A već nisu postojali takvi mobiteli za sličnu cijenu? Eno ti Y300 u bonbonu za 650kn, instaliraš launcher kakav hoćeš i dobiješ mobitel mnogo bolji od Nokije X. Još hrpa mobitela do 1000kn, mnogo boljih od ovih Nokijinih šroteksa, koji će kod nas vjerojatno koštati tu negdje oko četveroznamenkaste cifre. Ah da, drugi nemaju Nokia logo i kvalitetu njemačkog tenka.
Nemam inače ništa protiv Huaweija, posebno ne Y300 ali nije Y300 na papiru pretjerano bolji. Ima nazivno bolju kameru, chipset i ram isti, baterije tu negdje. Na strani nokije je što ima kitkat koji je optimiziran da bolje radi sa 512 mb rama, lijepo izgleda. Nedostatak google aplikacija je loš ali ne i nepremostiv, ako bude bolje napravljena od konkurentskih uređaja uz lijep dizajn, za djecu i starije bi bio stvarno solidan telefon.
bg_4_l je offline  
Staro 24.02.2014., 23:14   #6808
rodriguez
....
Moj komp

rodriguez's Avatar

delete
rodriguez je offline  
Staro 25.02.2014., 00:11   #6809
redscro
Premium
Moj komp

redscro's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Nisam siguran da se radi o Kitkatu, na dosta mjesta se može pročitati da je ipak Jelly Bean. Što god bilo, vjerojatno su popriličnom zatvorenošću postigli nešto fluidniji rad nego je to kod drugih.
Dizajn je daleko od lijepog, iako je to stvar ukusa (al ipak je ružan).
Danas djeca imaju bolje mobitele od nas, a stariji ne žele vidjeti mobitel bez tipki, ne djeluje mi da će se proslaviti, ali vidjet ćemo.

Usporedba s Y300 je samo da se pokaže da to nije prvi tako cjenovno prihatljiv uređaj, ispod 1000kn se nađe i mobitela s 1GB RAMa, koji mogu posložiti i kao malo više od mobitela za starce i djecu.

EDIT: Čini se da se stvarno radi o Jelly Beanu. I na gsmareni su promijenili.

Zadnje izmijenjeno od: redscro. 25.02.2014. u 16:19.
redscro je offline  
Staro 25.02.2014., 20:04   #6810
ivo_k
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2011
ova nokijina abominacija ce biti takav epic fail.
forkas stari android, napravis prakticki dumbphone koji konkurira cijenom i mogucnostima zapravo vlastitom najprodavanijem modelu-520.

jedan apple se prevario misleci da ce izbaciti googleove aplikacije iz vlastitog neusporedivo veceg i lojalnijeg ekosustava i ubaciti svoje.
samsung takodjer.
nije li to dovoljno da proizvodjaci shvate kako je na njima da rade hardver, a prepuste softver (i usluge) onima koji to znaju?
ivo_k je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno