|
![]() |
#6751 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Pa i bih da ima nešto što se ne ponavlja iz većine prijašnjih postova. Citiraj:
Ajde, visinu teško možeš osporit, druge stvari puno lakše. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6752 | ||
Guest
Datum registracije: Jun 2012
|
Citiraj:
Ovo je tvoja genijalna izjava, za plakat: Citiraj:
Koja su mjerila po kojima možeš reći da su svi VW auti poslije Golf 2 nekvalitetni? Bolje nemoj ništa pisat. I da, kvotat ću te svaki put kad se prosipaš. Usporedba bilo kojeg auta starog 20-25 godina sa ovim današnjim je nebuloza, ništa drugo. To ko da mi neko kaže da je crno-bijeli TV iz 1960. kvalitetniji od neke nove plazme... :facepalm: |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6753 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Opet će thread bit lockan zbog prepirki... smirite strasti - ja preporučam da nekaj poševite, to uvijek smanjuje agresivnost.
![]() |
#6755 |
Banned
Datum registracije: Apr 2012
|
Sorry na upadu.. Mene auti bas i ne zanimaju, ali imam jedno pitanje za prave strucnjake pa se nemojte ljutiti.... Voljela bih znati zasto alfa romeo na svojem amblemu ima prikazanu zmiju koja jede covjeka? Sto je tome uzrok i kakve to veze ima sa talijanima i njihovom auto industrijom? Nitko mi to ne zna objasniti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6756 | |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Nešto je povezano s vjerom uglavnom. Zmija nikad nije bila pozitivan simbol na grbovima. Navodno je i simbol Milana, masonska oznaka, obiteljski grb neke familije, sukob križara i muslimana...
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 06.08.2013. u 12:08. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6757 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#6758 |
Into my head it goes
Datum registracije: Feb 2004
|
![]() |
#6760 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2011
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6761 |
Into my head it goes
Datum registracije: Feb 2004
|
![]() |
#6762 |
konjpjukter
Datum registracije: Oct 2007
|
1910. - 1915. Godine 1910. risač Romano Cattaneo dobio je zadatak za stvaranje izgleda znaka nove tvornice automobila u Milanu, Alfe. Priča govori kako je čekao tramvaj na Piazzi Castello u Milanu i dobio nadahnuće od grba velike obitelju Visconti. To je bio crveni križ i zmija, koji su bili na tornju Filarete. Uz pomoć dizajnera Giuseppea Merosija, nacrti su spojili dva istaknuta Milanska znamena: Crveni križ (grb grada Milana) i Biscione, odnosno zmijolikog zmaja (to je bila lozinka glasnika plemićke obitelji Visconti). U sredini grba u malom krugu nalazi se crveni križ na bijeloj podlozi i znamen Biscione. Unutar plavog kružnog vijenca nalaze se natpisi "ALFA" i "MILANO" koji su odvojeni likom Savojskog čvora. Crveni križ je podsjetnik na Lombardijsku bojnu koja se borila za Svetu zemlju. 1915. - 1925. Alfin znak je promijenjen. Bakrena slova postaju bijela (1913. godine) uokvirena zlatnim rubom. Dva Savojska čvora postaju veća,ljepša i deblja. Lik Biscione se pojednostavljuje. Godine 1915. godine Nicola Romeo preuzima tvrtku, i dodaje svoje prezime na Alfin grb. Ime nove tvrtke je Alfa Romeo. 1925. - 1946. Znak se mijenja kada 1925. godine Alfa Romeo osvaja svoje prvo Svjetsko Prvenstvo sa modelom P2 (Grand Premio). Zlatni rub je postao srebrni, a iznad njega je dodana srebrna kruna od lovora. Također su slova i Savojski čvor postali srebrni. Savojski čvorovi su ponovo promijenjeni jer je Italija 1942. godine postala republika (simbol obitelji Visconti zamijenjen je valovitim crtama). Godine 1932. Alfini uzorci koji su bili namijenjeni francuskom tržištu nosili su na svom znaku umjesto naziva Milano naziv Paris. Takvi su uzorci danas izuzetno rijetki i skupi. 1946. - 1972. Godine 1946. znak je ponovo osuvremenjen. Srebrna kruna je tanja nego u prijašnjem znaku. Simbol Biscione je sada obogaćen novim detaljima i puno pregledniji. Pojedini Alfini modeli toga doba umjesto slova na plavoj podlozi imali su slova na podlozi crvene boje. Savojski čvorovi postali su dvije valovite crte jednostavnog oblika. 1972. - danas Otvorenjem nove tvornice u Pomigliano d’ Arco (blizu Napulja) znak se mijenja i ostaje nepromijenjen do danas. Riječ Milano se ispušta, nestaje crtica između naziva Alfa Romeo i brišu se Savojski čvorovi. Znak sada poprima suvremen oblik. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6763 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Ishur´s Guide to Electronic Music Zadnje izmijenjeno od: Halos. 06.08.2013. u 14:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6765 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ovi nisu ni na MR2. Da su bar na MR2 jer se onda dobije jako dobra vozilica. Obozavam MR2, vozio sam ga par puta i osjecaj je fenomenalan. MK2 naravno. Necu u detalje, nebi bilo zgodno jer tu ima mladih vozaca. Nije brzi od 740i ali je 10x bolji za vozit a E36 se vozi ko da je dva broja manji auto. Zvuk motora iza leda, mehanicki feeling, volan ludnica. U taj auto se vrlo lako zaljubit. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 06.08.2013. u 16:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6767 |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
![]() |
#6769 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 06.08.2013. u 21:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6773 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Hjao, opet te fore taljani vs švabe vs ostatak ![]() E da i dajte shvatite više da nema svrhe uspoređivat aute danas s onima pred 30 godina jerbo se danas ništa ne pravi da traje toliko dugo. Danas je sve dimenzionirano da traje onoliko koliko je predviđen životni vijek tog modela. Plus nema zarade ako ti se proizvod ne kvari. Evo kako izgleda pravi auto ![]() ![]() ![]()
![]() |
#6775 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Meni je par modela imalo nekakve greške i "sitnice" koje me nerviraju, a i motori kao da su malo "slabiji" od navedenog u odnosu na konkurente.
![]() |
#6776 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
![]() |
#6780 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Ručno, pa s wd-om il nekim otapalom skinut ostatke ljepila. Ima za kupit i tekućina za skidat naljepnice, al pošto su to plastificirane pretpostavljam, neće ti pomoći.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|