Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.08.2013., 11:10   #6721
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor hammer_of_thor Pregled postova
... i krepat će nakon 2k km
Alfa
Reče netko tko vozi forda
(ne vozim alfu da se razumijemo, ali da iole znaš automobilsku povijest ne bi pisao takve majmunarije ). Naravno, posjedovao si alfu pa pišeš iz iskustva, ili to po običaju ide tvoje top gear 'znanje'? Tamo su te sigurno naučili da je alfa imala 5 brzina getribe dok je većina ostalih proizvođača bila još na 3, max 4 brzine, da je alfa imala tada 4cyl motore 1.3 sa 100ks ili 1.7 sa 120-130ks, prije 40+ godina , dok je standard eu auta bio 2.0 i 90ks ili v6 sa 100-120ks....

A fyi, ford je zadnjih 15-20g, takvo ultimativno SMEĆE NEKVALITETNO od proizvođača, da je to prestrašno, to ti pričam i iz vlastitog iskustva, na žalost, a i gledam kod starog i njegovih frendova po servisima na šta to liči, i kako su prvi vlasnici focusa 'oduševljeni' kad im krepa motor nakon 70-80tkm, bez divljanja i redovno servisiran....
Ili transiti sa ovim 2.0tdci motorom, burazu su 2 krepala na 30.000km, treći na 70.000km, užas....

Btw, kad već pričamo o alfi, bio mi je za vikend frend iz švice, kupio je Breru 3.2 jts 4x4, brutalna kolica uživo za vidit i čut, a i sasvim fino ide tih 260 konjića.
Staro 05.08.2013., 14:50   #6722
hammer_of_thor
its slightly turbocharged
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
ah, tu je, dežurni know-it-all

Čekali smo te da nas ispraviš u našim futilnim razmišljanjima i tvoj komentar oko mobitela koje koristimo, auta koje vozimo, ljubimaca koje imamo i klubova za koje navijamo.

Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
ili to po običaju ide tvoje top gear 'znanje'?
Naravno, mene je Top Gear naučio da je Alfa smeće, dok je tebe Top Gear naučio da su oni pioniri dizajna i da imaju dušu.

Citiraj:
A fyi, ford je zadnjih 15-20g, takvo ultimativno SMEĆE NEKVALITETNO od proizvođača, da je to prestrašno,
As opposed to Alfa, koja cijeli vijek postojanja nije napravila auto koji nije krepao

Focusinho ovdje pak, prede kao i prvi dan, nijednom nije zaštekao, a kamoli stao.
Staro 05.08.2013., 15:13   #6723
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Ne vidim što ekipa ima protiv talijana.
Evo mog, skoro 200 000 za pet godina, NA benzinac 90ks na plinu.
Vanredni popravci su jedan homokinetički i dva ležaja.
Prvi auto u mojoj obitelji da je toliko potegao.
IMHO auti rikavaju od neodržavanja.
http://i44.tinypic.com/3522ihe.jpg
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.

Zadnje izmijenjeno od: Pomo. 05.08.2013. u 15:21.
Pomo je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2013., 15:28   #6724
Rade0n
Guest

Datum registracije: Jun 2012
Mora ti biti jasno da tvoj primjerak nije ogledalo cijele talijanske industrije, možeš ti prijeći i 2 milijuna s njime, netko drugi neće ni 20.000, takve usporedbe nemaju smisla.
Ovo za održavanje se podrazumijeva, to je najbitnije u cijeloj priči.

Ali pravo je pitanje zašto ta kvalitetna alfa gasi svaki model koji krene proizvodit?
Alfisti po forumima hvale 159 na sva zvona, a u isto vrijeme Alfa gasi proizvodnju tog modela, prodaja ne ide.
Pa sad i ovo gašenje novih modela, nešto tu ne štima.
Rade0n je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2013., 16:02   #6725
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Isto ko i onaj fochusino gore. U dlaku isti uzorak, jedno jedino vozilo.
Kako rekoh održavanje. Ulje na 10 000, ulje kočnica na 50 000 i ulje mjenjača na 100 000. I normalno, lagano skratit servisni interval na zupčastom.
A što se alfe tiče, koliko je 159 već na tržištu? Normalno da se gasi.
Najveći problem FLAR grupe je politika vodstva firme i manjak modela.
Pa i Fiat Bravo je već 5-6 godina na tržištu bez facelifta.
Preskupi Punto i Panda, prodavanje američkih vozila u Europi i slične nebuloze.
A što se kvarova tiče, i balkancima omiljeni vauvau je imao problema s motorima samo takvih zadnjih 5-6 godina. Od lanca (koji su izbacili) do dizni i turbina, problema s podmazivanjem na najačem 1.4 TSI.
Dajte se ljudi riješite navijanja za određenu firmu.
FIAT se trenutno šlepa na Južnu Ameriku i proboj u SAD sa 500 modelom.
Inače bi bili u puno većim problemima nego što jesu.
Zašto? Pa zato jer ih vodi tip koji je napravio onaj flop od Multiple, a ne tip koji je napravio Lanciu Deltu (onu prvu) i Fiat Tipo. Eto zato su u problemima.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Staro 05.08.2013., 16:06   #6726
Bravo
Premium

Bravo's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Kupiš Ladu i ne zamaraš se glupostima i predrasudama Manje više sve je isto, samo što češ kod talijana i francuza to jeftino platit, mislim na kvarove.
Bravo je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2013., 16:27   #6727
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Autor Bravo Pregled postova
Kupiš Ladu i ne zamaraš se glupostima i predrasudama Manje više sve je isto, samo što češ kod talijana i francuza to jeftino platit, mislim na kvarove.
Upravo u tome i je bit svega,kupiti auto koji ti pase cijenom i izgledom i amen, a ove spike tipa hammerovih nebuloza i internet pameti bez realnog iskustva u praksi su sasvim tipicne filozofije po forumima,tako i krenu brijacine o strasnoj nekvaliteti neke marke... Ljudima mora biti jasno da je vrijeme kvalitetnih auta zavrsilo prije skoro dvadeset godina,sve poslije je toliki fuseraj da je iskljucivo stvar srece na sto ces se natrefiti. @hammer-tvoj fikus je ako se ne varam jer si jednom negdje stavio fotke, redizajn, a u njih cini mi se da nisu isli ti srotavi 1.4 i 1.6 motori nego je novija generacija koja nije imala istu problematiku. Ali zato su opet failali s 2.0 dizelima i jebg,saga se nastavlja.
Staro 05.08.2013., 16:28   #6728
Dottore
Extrema Thule
Moj komp

Dottore's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
@Pomo
Pa u balkanizmu svaki Coure Sportivo ode plućno krilo i brže hrđa auspuh Kako god okreneš i Alfisti svako jutro popiju kafu na dok servisu!

Lako je pričati o fauveu kad ostali ne znaju voziti kako treba. Za tvoju informanciju, dizne su riješene nakon 2006 . Turbine riknu o vlastitom načinu vožnje.
Znaš, upravo radiš na ono "rekla-kazala"

Ali slažem se s tvojoj tvrdnjom održavanja i samo baš svaki. Svaki auto je dobar i samo održavanje traje. Jedino mi sviđa 147-ca

Ford u mojoj obitelji bio najgori auto.

Lada Niva Daleko najmanje kvaljiva. Servis svake 4 godine i peglaj.

HP 845 G8

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 5850U
RAM: 32GB SK Hynix DDR4-3200 + 32GB SK Hynix DDR4-3200
SSD: Kioxia/Toshiba XG6 512 GB NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon 680M
LCD: 14" Touch Matte IPS @ 1920 x 1080

Mice: Logitech MX Master 3S
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + WD SN570 2 TB

Connected To A1 optical 2 Gbit

Lenovo ThinkPad P15v Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850H
RAM: 64GB DDR5
SSD: Samsung 980 Pro Plus 1Tb NVMe M.2
SSD: Samsung 980 Pro Plus 2Tb NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon
LCD: 15" IPS @ 3840x2160

Lenovo ThinkPad T14 Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850
RAM: 16GB soldered LPDDR4
SSD: Micron 3400 1 TB NVMe M.2
LCD: 14" IPS @ 1920 x 1200

Mice: Logitech VX Nano
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + Samsung 980 1TB

Lenovo X1 Carbon 7th Gen

CPU: Intel Core i7-8665U
RAM: 16GB soldered LPDDR3
SSD: Samsung 970 EVO Plus 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel HD 620
LCD: 14" IPS @ 2560x1440

Lenovo X1 Carbon 10th Gen

CPU: Intel Core i7-1260p
SSD: Sk Hynix 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel Iris Xe
LCD: 14" IPS @ 1920x1200

Dottore je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2013., 16:44   #6729
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Citiraj:
Autor Dottore Pregled postova
@Pomo
Pa u balkanizmu svaki Coure Sportivo ode plućno krilo i brže hrđa auspuh Kako god okreneš i Alfisti svako jutro popiju kafu na dok servisu!

Lako je pričati o fauveu kad ostali ne znaju voziti kako treba. Za tvoju informanciju, dizne su riješene nakon 2006 . Turbine riknu o vlastitom načinu vožnje.
Znaš, upravo radiš na ono "rekla-kazala"

Ali slažem se s tvojoj tvrdnjom održavanja i samo baš svaki. Svaki auto je dobar i samo održavanje traje. Jedino mi sviđa 147-ca

Ford u mojoj obitelji bio najgori auto.

Lada Niva Daleko najmanje kvaljiva. Servis svake 4 godine i peglaj.
Znam ja kad su dizne riješene, odnosno nisu.
Rješenja nema. I kad zamijeniš dizne i dalje rikavaju, reparirane navodno malo manje. Tako da je ta serija groblje da ga 'ebeš.
Za zamijenit 4 dizne treba pljunut da moš solidan rabljeni gradski auto kupit.
A ta serija Passata je jako popularna na cesti.
Po rekla kazala imaš i snimku BMW x5 po netu kako kroz turbinu pije ulje dok se nije mašina razletila.
Tvrdim da prosječan 'rvat loše održava svoj auto ili je kupo drlog od šoderaša pa pljuje po nekoj firmi.
A tvrdim jer sam i sam popušio auto radi lošeg održavanja.
EOD od mene, jer ovaj topik ionako po meni nema što tražit na ovom forumu, pogotovo s ovim fanboy raspravama.
Staro 05.08.2013., 16:51   #6730
Dottore
Extrema Thule
Moj komp

Dottore's Avatar

Ja mislim da si sam "fanboy"
Promjenjene su Siemensove umjesto Boshove dizne. Audi,Škoda i Seat imaju odavno Boshove pa nisu imali problema.

HP 845 G8

Lenovo X1 Carbon 7th Gen

Staro 05.08.2013., 16:53   #6731
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Promjenjene su Siemensove umjesto Boshove dizne. Audi,Škoda i Seat imaju odavno Boshove pa nisu imali problema.
Da ta linija ima samo problema sa diznama,bilo bi to super,ali tu je jos more problema sa mjenjacima,plivajucim zmasnjakom, elektronikom....
Staro 05.08.2013., 17:01   #6732
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Da ta linija ima samo problema sa diznama,bilo bi to super,ali tu je jos more problema sa mjenjacima,plivajucim zmasnjakom, elektronikom....
toj firmi je problem ime jer nakon ovog , nema vise kvalitetnog vwa na cesti. Nakon keca , dvice, nesto sitno trice, i dvije serije passata koje sam vozio/vozim, za njih je sve duja bog i batina i uvjetno receno ovaj passat 1.9 tdi GT 110ks koji za sad nije imao nekih "vecih" kvarova osim set kvacila za koji treba pljunuti kakvih 1k eura al ajd "potrosni" materijal pa mu prastam. Jedini auto kojeg mi je zao sto su moji prodali je ovaj gospodin, jest da ti od 0-100 treba vikend i da ima 85 ks i 4 brzine (200D), ali je to ladja na cesti koja se u 8 godina niti jednom nije pokvarila.Od tada samo zvijezda i jednog dana ce opet kod mene bit zvijezda
Staro 05.08.2013., 17:05   #6733
Rade0n
Guest

Datum registracije: Jun 2012
Citiraj:
Autor xulos Pregled postova
toj firmi je problem ime jer nakon ovog , nema vise kvalitetnog vwa na cesti. Nakon keca , dvice, nesto sitno trice, i dvije serije passata koje sam vozio/vozim, za njih je sve duja bog i batina i uvjetno receno ovaj passat 1.9 tdi GT 110ks koji za sad nije imao nekih "vecih" kvarova osim set kvacila za koji treba pljunuti kakvih 1k eura al ajd "potrosni" materijal pa mu prastam.
Jel ti palo na pamet da je golf 2 čista mehanika gdje se nema šta pokvarit?
Daj malo logike, normalno da ne možeš napravite više tako izdržljiv auto kad danas imaš svu moguću opremu i elektroniku koja se stavlja u auto.
Koje besmislene usporedbe...
Rade0n je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2013., 17:13   #6734
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Autor Rade0n Pregled postova
Daj malo logike, normalno da ne možeš napravite više tako izdržljiv auto kad danas imaš svu moguću opremu i elektroniku koja se stavlja u auto.
Generalno se slazem s tobom,ali ne gledas stvari iz pravog kuta. Normalno da je danas sve kvarljivije zbog sve sile elektronike u autu,ali nije i ne moze biti normalno da se npr u voznom parku od deset istih vozila,iste opreme i motorizacije,pokvari,tj crkne motor u osam njih. Ili da poznam npr pet ljudi koji kupe tog passata u razmaku par mj,i svoj petorici se dogode isti kvarovi na pribliznim kilometrima,i to veliki kvarovi. Previse je takvih situacija u zadnjem desetljecu,na zalost.
Staro 05.08.2013., 18:58   #6735
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Generalno se slazem s tobom,ali ne gledas stvari iz pravog kuta. Normalno da je danas sve kvarljivije zbog sve sile elektronike u autu,ali nije i ne moze biti normalno da se npr u voznom parku od deset istih vozila,iste opreme i motorizacije,pokvari,tj crkne motor u osam njih. Ili da poznam npr pet ljudi koji kupe tog passata u razmaku par mj,i svoj petorici se dogode isti kvarovi na pribliznim kilometrima,i to veliki kvarovi. Previse je takvih situacija u zadnjem desetljecu,na zalost.
Ja bi nakon elektronike dodao ekologiju i sve vezano za to, razne filtere, senzore, katalizatore i sl..

Kakvi su 1.2 TSI. Jer su sredili djecije bolesti ili ima nekih specificnih problema?

Moj je prosli tjedan okrenuo 110 tisuca bez najmanjeg kvara na bilo cemu. Sve dela, nista se nije odlomilo, spigalo ili bilo kaj sl. Cak nema ni crvcaka, jedino prozor drnda kad je otvoren ali to je od pocetka i to je mana ali za tu lovu ni za zamjerit. Drugi ima 135 i uskoro ce trebat novu spojku, nekaj vibrira ispod haube, valjda sam neka polomil proslo ljeto kad sam pobral cunj u tunelu, neki zastitu ili nest. Pukla je neka plastika na senzoru za ABS i to je jedini kvar zbog kojeg je moral na servis. Skripi sic kaj nije cudo jer sam se zdebljal ko prasac a nekih drugih skripa nema. Upalila se jednom engine check lampica i nakon resetiranja vise nije nikad. Nije lose s obzirom da ga ne stedim i zadovoljan sam s autom. Ni jedan ne trosi ni kap ulja, jasno ne doslovno i motori delaju ko urice, SX4 i Swift. Da Suzuki ima neki malo bolji model, udobniji i malo kvalitetniji iz nutra kupil bi opet ali sad hocu nest udobnije s malo kvalitetnijim stihom. Suzuki je mala firma u bankrotu i tesko da ce izbacit neki extra auto u skorije vrijeme. Povukli su se skroz i USA i Kanade a na zivotu ih odrzava Maruti i Indijsko treziste.

btw. cital sam da su diesel 147mice sasvim soldini i pouzdani auti a da benzinci vec imaj problemcice sa elektronikom.

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 05.08.2013. u 20:25.
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2013., 19:33   #6736
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Citiraj:
Kad mi pokažeš mašinu koja je umjesto syebane serije Boscha dobila Siemensa onda ti priznam da si u pravu.
Samo za info, to bi povuklo promjenu glave motora i još rpetinu stvari.
Dakle serije motora koje imaju loše dizne, za zamjenu dobiju malo manje loše reparirane dizne i to je to.
A popravak koštaaaa.
I da, MISLIM da vauvau nije nikad napravio službeni opoziv, niti priznao te probleme.
A što se fanboyizma tiče, sjaši
Staro 05.08.2013., 20:36   #6737
Dottore
Extrema Thule
Moj komp

Dottore's Avatar

Citiraj:
Autor Pomo Pregled postova
Kad mi pokažeš mašinu koja je umjesto syebane serije Boscha dobila Siemensa onda ti priznam da si u pravu.
Samo za info, to bi povuklo promjenu glave motora i još rpetinu stvari.
Dakle serije motora koje imaju loše dizne, za zamjenu dobiju malo manje loše reparirane dizne i to je to.
A popravak koštaaaa.
I da, MISLIM da vauvau nije nikad napravio službeni opoziv, niti priznao te probleme.
A što se fanboyizma tiče, sjaši

Ajde molim te pročitaj slovo po slovo. Nikakva greška od Boscha nego Siemensa. To ima samo VW i jedini ugrađeni od 01/2003. Radi se o motoru 2.0 TDI PD. Sve koji su proizvedeni prije do 12/2004 imaju velikih problema i to uglavnom na Passatu. 2.0 TDI CR ( da pogodiš, Common rail ) izašao je tek 11/2005 do 11/2008
Onda lijepo objasni zašto ostala gamma koristi VW-ov motor i nema problema bez Siemensove dizne? Ima logike, je li?? Siemensove dizne koštaju. A interesantno je kako isti taj motor u Golfu nije na lošem glasu. Nema Siemensa.

Opoziv? Jesu i priznali
Prije 9 mj kum bio u ovlaštenom VW servisu Dojkić; zimska akcija - pregled vozila za 1 kn i ujedno pregled brizgaljki. Iste (sve 4 iako nije još imao problema s Passatom ) su mu u sklopu tvorničke akcije besplatno zamijenili (slali su obavijesti i drugim vlasnicima istog modela automobila). Prema navodima kolege kojem su isto mijenjali dizne garancija na iste iznosi 300 tisuća km.

Daklem, sjaši sam sebe. I prestani ponašati kao pretili pedofil u kasnijim 50-tima. Mislim ono, sam si umislio za fanboyizam protiv nas i previše čitaš krive info putem forum.hr i net.hr gdje šire glupostima tipa li la Sherlocka Holmesa. I opet na foru "rekla-kazala"

Gledaj ovako, svaki auto ima problema i nijedan nije savršen. Svaki proivođać ima dječje bolesti. Bilo da je Alfa, Toyota , Opel i drugi pa nitko ne buni za opoziv. A kad je u pitanju BMW, Mercedes i VW onda diže frka.

HP 845 G8

Lenovo X1 Carbon 7th Gen

Staro 05.08.2013., 20:44   #6738
JuiceBox
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Citiraj:
Autor Rade0n Pregled postova
Stvarno je mehanika? a ja bas mislio spejs satl. Pola auta tog doba su samo mehanika pa su se kvarili kao ludi. A i tebi sam davno rekao da me "preskocis" i ne odgovaras na ista sto ja postam u onoj temi gdje sam dobio karton zbog tvog pamtovanja. Imas black listu koji bih te molio da koristis ako se vec nemozes suzdrzati za quote, hvala i LP

@ jopis. Bas je to ono sto sam htio reci , taj passat je toliko "ocrnio" ime vw da ce proci jos ohoh godina dok ti auti ne postanu starudije i dok vw ne spere ljagu s imena koju su navukli s tim motorima. Promjenit sve 4 dizne u autu je ono , prodas ga i kupis drugi.
Staro 05.08.2013., 21:59   #6739
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor xulos Pregled postova
Bas je to ono sto sam htio reci , taj passat je toliko "ocrnio" ime vw da ce proci jos ohoh godina dok ti auti ne postanu starudije i dok vw ne spere ljagu s imena koju su navukli s tim motorima. Promjenit sve 4 dizne u autu je ono , prodas ga i kupis drugi.
Nije u pitanju samo Passat, bilo je brdo problema s 2.0 motorima u cijeloj grupaciji. No, bez obzira na motorizaciju VW grupacija je imala dosta problema zadnjih 15-ak godina, a "renome" je ionako stekla na krivi način.

No naš mentalitet je čudo, dok god troši "mjer'cu dizla do 'ercegovine" to su kultna vozila.
Staro 05.08.2013., 22:05   #6740
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Ja bi nakon elektronike dodao ekologiju i sve vezano za to, razne filtere, senzore, katalizatore i sl..

Kakvi su 1.2 TSI. Jer su sredili djecije bolesti ili ima nekih specificnih problema?

btw. cital sam da su diesel 147mice sasvim soldini i pouzdani auti a da benzinci vec imaj problemcice sa elektronikom.
Ne znam za 1.2tsi, još uvijek relativno premlad motor i preslabo rasprostranjen. Ako bude solidan kao 1.4tsi, bit će super.

147ice 1.9jtd su skroz dobri autići, to je motor još iz zadnje linije 146ice jtd, te onako laički rečeno, jedno 10x bolji i pouzdaniji motor nego bilo koji benzinac iz obje linije. Na kraju krajeva uzmi da se taj motor ugrađuje u cijeli spektar automobila - kompletna alfina i fiatova ponuda, cadillac bls, opeli astra, signum, vectra, saab 9-3, suzuki sx4; te novija verzija istog 2.0 u insignii, novoj astri, chevy cruze-u, saabu 9-5, itd....
Da nije tako pouzdan, ne bi se toliko rasprostranio, a bome niti razvijao dalje, nego bi išli ispočetka s nečim novim, kao što je vw brzo odustao od pd motora i prešao na cr.
Staro 05.08.2013., 22:20   #6741
JuiceBox
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Nije u pitanju samo Passat, bilo je brdo problema s 2.0 motorima u cijeloj grupaciji. No, bez obzira na motorizaciju VW grupacija je imala dosta problema zadnjih 15-ak godina, a "renome" je ionako stekla na krivi način.

No naš mentalitet je čudo, dok god troši "mjer'cu dizla do 'ercegovine" to su kultna vozila.
Pa to i kazem opcenito su motori krs, nije bitno u kojem modelu al i to sto kazes , nek on "more mene oćerat do dajdže" odma je dobar. Mah, zvijezda je zvijezda, kad tad
Staro 05.08.2013., 22:40   #6742
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
VW grupacija je imala dosta problema zadnjih 15-ak godina, a "renome" je ionako stekla na krivi način.

Da, al nažalost, valja spomenuti da je taj čudni mentalitet djelomično i politički motiviran te vuče naslijeđe tamnijeg razdoblja. KPJ je na kraju solidno kriva/zaslužna da se u dijelu stanovništva voli golf/mećka.
listerstorm je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2013., 22:57   #6743
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor Bravo Pregled postova
2013: 4c
Late 2013: facelifted Mito ....trims,spec's,price
Late 2013: facelifted Giulietta ..... spec's, price, 4C's 1750 engine to be used in Giulietta
2014: Alfa SUV ..... competing with Q5/X3 based on Dodge Dart Chassis (extended Giulietta)
2014: 4c Spider
2015: Spider ...rwd j.v. with Mazda built in Japan, Alfa body, engines and suspension
2015: Alfetta .... rwd based on Maserati Ghibli compete with 5 series
2015: Giulia.... 159 replacement, 2014 fwd or 2015 rwd yet to be decided, saloon and sportwagon
2016: New Mito.....replacement for Mito may be based on FIAT 500X, 4 door only
E sad, šta će bit za koju godinu, bog zna. Ja sam samo prokomentirao da ak maknu Guilettu i Mito, nemaju više modela na tržištu. Ma firma im je u kurcu skroz. Al za to su si sami krivi.

Citiraj:
Autor listerstorm Pregled postova
Da, al nažalost, valja spomenuti da je taj čudni mentalitet djelomično i politički motiviran te vuče naslijeđe tamnijeg razdoblja. KPJ je na kraju solidno kriva/zaslužna da se u dijelu stanovništva voli golf/mećka.
Al se ti prosipaš...

I dalje me fascinira ta volja i želja ljudi za pljuvanjem po nekoj marki vozila. Koju najverojatnije ni ne voze. Al jednostavno ju mrze. I čak mrze kad netko drugi vozi taj auto. Svašta... Pretpostavljam da postoje i znani faktori zašto ljudi vole francuska, talijanska, japanska i druga vozila.

No da se maknem s toga, imam problem s autom. Maloprije se vozim doma, prebacujem u nižu brzinu i pedala kvačila ostade zakucana na podu. Stao sa strane na pločnik, kad je ugašen motor, mogu promjenit brzinu, al dok je upaljen, nula bodova. Tak da mi auto stoji 300 metara ispod kuće na pločniku. Frend mi je van zemlje al mi je u poruci napisao da bi možda mogao bit hidraulični cilindar na pedali ili neki drugi na strani getribe. Kaj to može koštat?
Inače, auto je Passat 1,9 tdi PD 130 ks (motor, uključujući i dizne radi besprijekorno ).

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Zadnje izmijenjeno od: fanATIk. 05.08.2013. u 23:09.
fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2013., 23:33   #6744
Blue_Fatal1ty
Premium
Moj komp

Blue_Fatal1ty's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
E sad, šta će bit za koju godinu, bog zna. Ja sam samo prokomentirao da ak maknu Guilettu i Mito, nemaju više modela na tržištu. Ma firma im je u kurcu skroz. Al za to su si sami krivi.

Al se ti prosipaš...

I dalje me fascinira ta volja i želja ljudi za pljuvanjem po nekoj marki vozila. Koju najverojatnije ni ne voze. Al jednostavno ju mrze. I čak mrze kad netko drugi vozi taj auto. Svašta... Pretpostavljam da postoje i znani faktori zašto ljudi vole francuska, talijanska, japanska i druga vozila.

No da se maknem s toga, imam problem s autom. Maloprije se vozim doma, prebacujem u nižu brzinu i pedala kvačila ostade zakucana na podu. Stao sa strane na pločnik, kad je ugašen motor, mogu promjenit brzinu, al dok je upaljen, nula bodova. Tak da mi auto stoji 300 metara ispod kuće na pločniku. Frend mi je van zemlje al mi je u poruci napisao da bi možda mogao bit hidraulični cilindar na pedali ili neki drugi na strani getribe. Kaj to može koštat?
Inače, auto je Passat 1,9 tdi PD 130 ks (motor, uključujući i dizne radi besprijekorno ).
Moguće da je i potisni ležaj u kvačilu.

BTW: što se tiće pljuvanja po drugim markama.
Ja imam 3 auta po kojima mogu pljuvati, a od ta tri samo jedan koji sma vozio pa ću reć samo za njega.
Opel astra (G). Meni je to užasan auto!
Motor bučan i trese pun k. (1.7 dizel), Vrata gruba za otvaranje. Užasno bučna prilikom otključavanja. Užasno tvrda kočnica. Prevelik i užasno pozicioniran volan. Mjenjač prenisko postavljen. Plastika je užasna unutra. Dizajn unutrašnjosti usporediv s autima '90 godišta. Plastika srednje armature preširoka (nemam mjesta za desnu nogu. Nakon dugih vožnji me boli koljeno). Premalo mjesta odozada.
Ne sjecam se šta bih dalje mogao reči.

Zadnje izmijenjeno od: Blue_Fatal1ty. 05.08.2013. u 23:42.
Blue_Fatal1ty je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2013., 23:49   #6745
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
fanATIk, ne bih znao što ti je čudno kao ni čemu to kontinuirano obraćanje množini

Prvo djeluje kao nepoznavanje činjenica a drugo kao pogled s visine.
listerstorm je offline   Reply With Quote
Staro 06.08.2013., 00:06   #6746
[GOW]Nec
Premium
Moj komp

[GOW]Nec's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova

Vrlo vjerojatno, ti glavni cilindri kuplunga su u zadnje vrijeme plastični na VW koncernu. Prije nego se baciš u trošak, pogledaj pod haubu da ti nije lajtung probio, iako se to vrlo rijetko događa.
Staro 06.08.2013., 01:45   #6747
TROTTER
Premium

Datum registracije: Aug 2013
E9
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_3615-580x387.jpg‎
Views:	332
Size:	80.8 kB
ID:	12273  
TROTTER je offline   Reply With Quote
Staro 06.08.2013., 02:12   #6748
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
http://www.autocar.co.uk/car-review/...t-drive-review

Vjerojatno bu ovaj motor u novoj Mazdi 3 MPS. Fina kolica ali cijena...
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 06.08.2013., 06:50   #6749
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor listerstorm Pregled postova
fanATIk, ne bih znao što ti je čudno kao ni čemu to kontinuirano obraćanje množini

Prvo djeluje kao nepoznavanje činjenica a drugo kao pogled s visine.
Hm, napisao sam što mi je čudno. Probaj pročitat moj post još koji put.
A to što se obraćam množini je samo zato što nisi jedini hejter ovdje.
Sad jasnije?
Što se tiče pogleda s visine, sa svojih 195 cm imam prirodno pravo na to.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 06.08.2013., 08:47   #6750
MuroF
Premium

MuroF's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Citiraj:
Autor Blue_Fatal1ty Pregled postova
Moguće da je i potisni ležaj u kvačilu.

BTW: što se tiće pljuvanja po drugim markama.
Ja imam 3 auta po kojima mogu pljuvati, a od ta tri samo jedan koji sma vozio pa ću reć samo za njega.
Opel astra (G). Meni je to užasan auto!
Motor bučan i trese pun k. (1.7 dizel), Vrata gruba za otvaranje. Užasno bučna prilikom otključavanja. Užasno tvrda kočnica. Prevelik i užasno pozicioniran volan. Mjenjač prenisko postavljen. Plastika je užasna unutra. Dizajn unutrašnjosti usporediv s autima '90 godišta. Plastika srednje armature preširoka (nemam mjesta za desnu nogu. Nakon dugih vožnji me boli koljeno). Premalo mjesta odozada.
Ne sjecam se šta bih dalje mogao reči.
ja imam astru g,al je benz i opće nije bučna,ovo s vratima ne kužim,mjenjač mi taman,plastika mi je super jer ne djeluje kao plastika nego me puno mekša i podatnija (meni je plastika bila grozna u seatu,škodi i AR) da fali mjesta za nogu se slažem,i da je bučno daljinsko se slažem,ali barem nema one debilne svjetlosne efekte (kao u susretima 3.vrste) kao neki auti koje sam vidio.

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na