Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.02.2013., 08:59   #6601
nino_z
Premium
Moj komp

nino_z's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
kužim te skroz za comp audio i ja sam takvog mišljenja + volim stavljat cedeje u plejer
Slažem se, meni kod comp audia najviše smeta što moram popaliti sve živo da poslušam nešto. Imam Mede8er koji, kao i velika većina media playera, nema nikakav display, pa za slušanje mora biti upaljeno: komp, Medo, TV, DAC. Komp sam prije par dana eliminirao ubacivanjem HDD-a u Medu, ali TV je neizbježan. Dobro riješenje bi bilo upravljanje media centrima preko tableta ili smartphonea.
Imam glazbe u FLAC-u i ta se kolekcija povećava puno brže nego ona na CD-ima, ali još uvijek je veći gušt upaliti samo player, ubaciti disk i stisnuti Play.
Prije par dana kolega na poslu gleda kako kupujem nešto na Amazonu i pita zašto to ne skinem s torrenta. Samo sam ga pogledao i odustao od objašnjavanja
nino_z je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2013., 12:09   #6602
smirnoff
Premium
Moj komp

smirnoff's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Citiraj:

kužim te skroz za comp audio i ja sam takvog mišljenja + volim stavljat cedeje u plejer
i kaj - voliš slušat sat, sat i pol pjesme koje su šit ili voliš svakih 5-6 minuta mijenjat CD tj. otvarat i zatvarat kutiju CDa i vrata pleyera da bi čuo 1-2 pjesmek oje su ti OK???

zato su izmislili streamere i muzičke servere da u 5-6 skeunmdi pređeš na sasvim 10 CD za koji bi ti u tvoj slučaju trebalo bar minuta - dvije...

zar je teško kupiti neli jefitni LCD monitor i spojit ga na WD (kao i ja) ili Mede8er il neki drugi player i štedit TV??
smirnoff je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.02.2013., 12:22   #6603
sodom
Premium
Moj komp

sodom's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
ne radi se tu uopće o komforu i brzini sa kojom možeš proletjeti kroz library i složiti playlistu...a vjerujem da to syss jako dobro zna...

potpuno shvaćam što je time htio reći, a mali ritual biranja muzike iz CD kolekcije i preslušavanje je sasvim drugačije iskustvo od tipkanja po tabletu, monitoru, medijskom playeru i slično...ali kod nekih očito to nije slučaj, pa se ti isti i dalje čude ljudima koji povremeno kupuju originalne albume na zastarjeloj CD tehnici

osobno koristim HTPC ali i CD kao izvore zvuka, mislim da je pune elegantnije rješenje uzeti mali 7" LCD i spojiti ga na media player/HTPC nego neki veliki desktop monitor gurati među komponente u sustavu.

Npr. ovako je to kod mene rješeno.

PS. pardoniram na duplom postu, neka to mod riješi.
sodom je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2013., 12:23   #6604
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
mislim da ipak me neka nostalgija veže + materijalna vrijednost fizičkog medija mi ima veću težinu nego hrpa nula i jedinica na hardu.

da ne pričam kako midijator ni ko transport nije neki raj, a analogni izlazi su mu tik iznad walkmana po kvaliteti.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2013., 12:54   #6605
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Ah ta nostalgija.

*Tko može zaboraviti 5 minuta buljenja u novokupljenu ploču i očaranost čistočom brazdi da ti potom prevrčiči ploče slučajno poleti ruka prema ručici i napravi jedan friž preko cijele strane.

Zafrižat CD jednostavno nije isto. Moš ga bacit u škovace a onda si bar imao B stranu

*A tko može zaboravit pola sata biranja kazeta u videoteci za vikend te obavezne savjete vlasnika i povremenu presnimljenu ispod pulta
Sve to da sljedeči dan moraš rastavljat tu istu kazetu (nekad i 2 puta jer si zaljepio selotep na krivu stranu) i molit boga da se ne primjeti rez.

Danas se u svakom trenutku možeš posavjetovati s IMDbom i malo se strpit preko noči a onda si mogao ogovarat susida u videoteki jer je došao vratit 'onu' kazetu s debelim ženskama...

Nema do fizičkih medija.
Staro 22.02.2013., 13:04   #6606
smirnoff
Premium
Moj komp

smirnoff's Avatar

Citiraj:
Autor Imagine Pregled postova
Ah ta nostalgija.

*Tko može zaboraviti 5 minuta buljenja u novokupljenu ploču i očaranost čistočom brazdi da ti potom prevrčiči ploče slučajno poleti ruka prema ručici i napravi jedan friž preko cijele strane.

Zafrižat CD jednostavno nije isto. Moš ga bacit u škovace a onda si bar imao B stranu

*A tko može zaboravit pola sata biranja kazeta u videoteci za vikend te obavezne savjete vlasnika i povremenu presnimljenu ispod pulta
Sve to da sljedeči dan moraš rastavljat tu istu kazetu (nekad i 2 puta jer si zaljepio selotep na krivu stranu) i molit boga da se ne primjeti rez.

Danas se u svakom trenutku možeš posavjetovati s IMDbom i malo se strpit preko noči a onda si mogao ogovarat susida u videoteki jer je došao vratit 'onu' kazetu s debelim ženskama...

Nema do fizičkih medija.
eto vrijeme i tehnologija ide naprijed - ti žališ za tim vremenima, a tvoj đeda za onima kad NITKO nije imao radio aparat pa su svi kolektivno išli u gradsku kavanu i svi slušali isti radio program. Misliš da su oni bili zadovoljni kasnijim napretkom kad je svatko imao doma radio i slušao kojekavu "bum-bum" glazbu i deračinu "Grejt Bols of fajer"???

sad mi reci - ti bi isto tako radio kao i on???

mislim, možete vi ovdje mislit kak ste iznad ostalih jer imate kolekciju 100-200 CDa dooma pa ćete prebirati što slušati, pritiskati open/kloze i play na daljincu, ali meni to više nije gušt, već prstom po tač-skrin ekranu odabrati što mi je taj čas po volji...a imam ipak više od 25 godina
Staro 22.02.2013., 13:14   #6607
nino_z
Premium
Moj komp

nino_z's Avatar

Citiraj:
Autor smirnoff Pregled postova
i kaj - voliš slušat sat, sat i pol pjesme koje su šit ili voliš svakih 5-6 minuta mijenjat CD tj. otvarat i zatvarat kutiju CDa i vrata pleyera da bi čuo 1-2 pjesmek oje su ti OK???
Dijete drago, pretpostavljam da ti je teško shvatiti, ali postoji ljudi koje ne slušaju "1-2 pjesme koje su ti OK" već cijeli album koji je zato i kupljen. I ne radi se o kolekcijama od 100-200 albuma kako si napisao u onom drugom postu, već puno više. Glazba koju ti slušaš možda je "sat i pol šit-a", ali moja nije.
Staro 22.02.2013., 13:17   #6608
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

moja cijela kolekcija je bekapirana u mp3cama + još šta imam već sto godina iz kolekcije kaj upravljam daljincem i sviram iz wmc-a.

biram hoću na stereo ili na 2.1 od 5500 preko logitech daljinca koji preko makroa pale kako koji sistem, gasi aktivni, prebacuje ulaze i tako dalje i tako bliže.

uglavnom sve je konfigurirano doslovno za doslovno dva-tri klika i to je tako već 4 godine negdje, dok ljudi maltene nisu znali kaje externi dac i bilo kakav comp audio, a i sada generalno gledano funkcionalnije nego u 90% kućanstava.

e to je dio kad mi neobavezno svira muzika.

kad se ozbiljno sjednem slušati muziku, pogasim sve uredžaje oko sebe, otvorim finu butelju sa stalaže, uzmem najbolji kristal koji imam i sjednem pred sistem tada preferiram stavit cd i stisnut play
Staro 22.02.2013., 13:31   #6609
smirnoff
Premium
Moj komp

smirnoff's Avatar

Citiraj:
Autor nino_z Pregled postova
Dijete drago, pretpostavljam da ti je teško shvatiti, ali postoji ljudi koje ne slušaju "1-2 pjesme koje su ti OK" već cijeli album koji je zato i kupljen. I ne radi se o kolekcijama od 100-200 albuma kako si napisao u onom drugom postu, već puno više. Glazba koju ti slušaš možda je "sat i pol šit-a", ali moja nije.
oh oprosti što sam dirnuo u tvoje audijofilske sklonosti jer ti voliš buljiti u omot CD dok se on lagano pleja na plejeru
I nitko me ne može uvjeriti da su baš sve pjesme sa svih albuma jednako kvalitetne kao one udarne, one su uglavnom da popune prostor na mediju.

godine nisu mjerilo ozbiljnosti pristupa, tako da mogu tvrditi da sam čak i stariji nego mnogi misle..
Staro 22.02.2013., 13:37   #6610
nino_z
Premium
Moj komp

nino_z's Avatar

Možeš li mi, molim te, reći koja je "udarna" kompozicija na Keith Jarrettovom albumu The Koln Concert, tako da ubuduće poslušam samo tu i ne gubim vrijeme na "sat i pol šit-a"
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.02.2013., 14:21   #6611
jean luc
Premium
Moj komp

jean luc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor smirnoff Pregled postova
oh oprosti što sam dirnuo u tvoje audijofilske sklonosti jer ti voliš buljiti u omot CD dok se on lagano pleja na plejeru
I nitko me ne može uvjeriti da su baš sve pjesme sa svih albuma jednako kvalitetne kao one udarne, one su uglavnom da popune prostor na mediju.

godine nisu mjerilo ozbiljnosti pristupa, tako da mogu tvrditi da sam čak i stariji nego mnogi misle..
Zašto bi te itko želio uvjeravati? Ako je itko ovdje isključiv, to si upravo ti......postoji puno načina izražavanja kroz glazbu (ili kroz druge vrste umjetnosti). Netko sam na sebe gleda kao na proizvod, netko kao na umjetnika. I jedni i drugi mogu biti zabludi, jednako kao i mi koji slušamo glazbu iz nekih vlastitih, samo svojih poriva.

Ako želiš slušat samo pojedine stvari s albuma, slušaj. Na koji god način želiš. To što ja slušam albume u cijelosti - bili oni konceptualni ili kompilacije, klasika, jazz - moja stvar. I imam puno više istomišljenika nego što se tebi čini.
jean luc je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2013., 14:24   #6612
jean luc
Premium
Moj komp

jean luc's Avatar

mod: momci lakše malo

sorry, više mi je to bilo catchy fora nego kaj sam to i mislio...
Age of aquarius, brother

Staro 22.02.2013., 17:02   #6613
Mejzlik
tha pilot
Moj komp

Mejzlik's Avatar

Datum registracije: May 2008
Jucer nabavio slijedeceg dedeka

Loewe Opta Luna 1741W
Godiste 56/57., originalno stanje, super ocuvan, MagicEye, lampice i tak to sve svijetli dok radi Zvuk fenomenalan za tako star uredjaj

http://www.radiomuseum-bocket.de/u_l.../1741_luna.htm
Mejzlik je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2013., 04:29   #6614
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:

...biram hoću na stereo ili na 2.1 od 5500 preko logitech daljinca koji preko makroa pale kako koji sistem, gasi aktivni, prebacuje ulaze i tako dalje i tako bliže.
Crna Siso, jos se nisi rijesio tih logitecha

srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2013., 19:44   #6615
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ma kaki... pa to je za filmovlje dušu dalo, a pošto su svi sateliti okačeni na zid ne smetaju stereo sistemu ni u kom pogledu.
Staro 25.02.2013., 13:52   #6616
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Dakle MR smeta Logijima da pokažu ono što mogu

Nego , ako več držiš 6 kutija viška može se jedino zaključiti da često voliš pogledati koji film ...a s obzirom na to moram pitati , zašto se ne riješiš tih 6 kutija viška i uzmeš 3 kutije koje nedostaju.?

Sigurno ti se javi smješak na licu kad nakon gledanja fima ideš poslušati nešto muzike.
Uz neki mali resiver mogao bi imati nešto 'slično' tome

Čisto da se raumjemo , ne kažem da amp zamjeniš nekakvim malim resiverom več da si tehnički na pola puta da riješiš i HT.
Staro 25.02.2013., 14:03   #6617
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

au contraire mon ami... imam ih jerbo slabo gledam filmove kojima je potreban surround

gledam većinu na stereo sistemu (drametine, komedije i tako to).
Staro 02.03.2013., 09:46   #6618
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Gledaj , neki filmovi stražnje kanale koriste manje a drugi više ...isto tako imaš filmove koji sub koriste manje kao što ima filmova koji ga koriste više. Isto stoji i za centranlni kanal makar u malo drugačijem kontekstu. Ima filmova gdje je jako loše upotrebljen...filmova koji su jednostavno loše te krivo umiksani. Moje osobno mišljenje je da se prečesto prevelika zadača traži od centralnog kanala ...Kad film smiksaju normalno s centralnim se dobije puno veča dubina pozornice te je sve nemjerljivo stabilnije...

Uglavnom , uvijek možemo pričati o tome kako neki filmovi loše (ili dobro ) koriste 6 kanala za dočaravanje atmosfere. Ali ono što nebi trebalo biti uopče upitno je činjenica da svi ti filmovi ipak koriste 6 kanala za dočarati atmosferu.
Nekad je ta "atmosfera" jednostavno loše dočarana dok je drugi put nije.
Rezultat tih 6 kanala je nekad intezivan a nekad zaista suptilan.

Kad je riječ o drametinama i komedijama saraund je u večini vremena suptilan.
Ali to ne možeš iskusit jer te to saraund govno tjera da gledaš film na stereu. S još 3 normalna zvučnika iz iste serije nebi imao taj pritisak biranja. Samo sam to želio reči a sad ti sebe slobodno i dalje tješi kako ti je stereo dovoljan.
Staro 02.03.2013., 12:34   #6619
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

gle da bi došao na ht razinu kvalitete koju sad imam trebao bi zavuć debelo u čarapu sa plastičnim karticama... generalno izbjegavam filmove gdje je potrebno/preporučljivo imati 6 kanala, a kada dođe takav film tipa transformeri i sl. brain-free naslovi, upalim svoje vjerne logije, pojačam koju crticu ispod boosta i slušam kak mi se rajngle u kuvinji tresu

kada gledam neki ozbiljniji film onda više analiziram sam film nego zvuk.
Staro 05.03.2013., 17:06   #6620
Maximir
Registered User

Datum registracije: Jan 2013
Pozdrav svima,

Samo kratko da se zahvalim Syss, Imagine , jean luc...i drugima .
Odustao sam od MA rx6, uzeo ,SH Martin Logan Vantage.
Za sad spojeni na reciver Yamaha a zvuče super.
Mislim da kad dođe dobar DAC i dobro pojačalo da ce sve biti vau.
Imagine vidim da se razumiješ u projektore, sad to uzimam javim se u neku od projektor diskusija.

LP
Maximir je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2013., 11:51   #6621
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Nemoj projektor.
Kupi pojačalo.

Ja ču ti ga prodat.

Veliko je i jako
a zvučnicima bi sjelo samo tako

Držat te zvučnike na resiveru je svetogrđe.

@syss

Nemaš centar.
Argument gotov. Točka.

Povlačim crtu. Mogli bi o tome ali ne želim jer bi vjerovatno ispao ko negativac u toj priči.

Usput , ne znam kako rade ti Logiji pa nema smisla da ti govorim kako je to smeče. To znaš i sam . Ako ti je to dovoljno za povremene "brain-free" naslove onda bilo što drugo nije ni važno. Komentar je čisto išao u smjeru " kako to možeš koristiti" uz stereo sustav kojeg imaš
Staro 06.03.2013., 13:10   #6622
Maximir
Registered User

Datum registracije: Jan 2013
Je istina je da je svetogrđe , ali bolje dobar zvuk nego nikakav
Šta nudiš od pojačala?
Maximir je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2013., 19:51   #6623
branimiros82
Premium

branimiros82's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
prebacujem se ovdje...
dakle neki dobar do 5tkn HI-FI sustav 2.1...Malo sam gledao,al da ne citam sve od pocetka ,eto ak ima tko volje nek kaze.
branimiros82 je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2013., 20:58   #6624
jean luc
Premium
Moj komp

jean luc's Avatar

Kakva ti je soba, imas li vec nesto od opreme, kakvu glazbu slusas, zasto bi 2.1? Tocno kak je senor Imagine predvidio na stranici pored......DAC slijedi
Staro 06.03.2013., 23:39   #6625
Trozic
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Oct 2010
Da predstavim svoj setup,spojio sam na komp,zajedno me sve izaslo oko 150 kuna .
Nordmende PA1100 ,i zvučnici Sony SS-L90V.

Trozic je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2013., 23:41   #6626
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

dobra cijena, ali i dalje to nije hajfaj yebiga
Staro 17.03.2013., 00:50   #6627
bego2
Banned
Moj komp

bego2's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
nego šta je ?
bego2 je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2013., 13:07   #6628
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Dva zvučnika ...i pojačalo.

Valjda nije dovoljno skupo , ekskluzivno , novo , razvikano ...ukratko nije marka.

Kao da ne znaš kakvi su oni (audiofili) ovdje
Nitko nema ni interkonekt jeftiniji od 150kn

Tako da ovo može bit lofi max.

Staro 18.03.2013., 12:09   #6629
dadosbcro
Premium
Moj komp

dadosbcro's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
Pozdrav momci!

Što mislite, da li bi martantz NR1602 mogao tjerati B&W683 zvučnike?

NR1602 daje 50w po kanalu, a preporučiva snaga za B&W683 je od 25 - 100w na 8 Ohm
dadosbcro je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2013., 12:14   #6630
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

naravno da može, možda čak i matching bude ok.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno