|
![]() |
#6601 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Citiraj:
Imam glazbe u FLAC-u i ta se kolekcija povećava puno brže nego ona na CD-ima, ali još uvijek je veći gušt upaliti samo player, ubaciti disk i stisnuti Play. Prije par dana kolega na poslu gleda kako kupujem nešto na Amazonu i pita zašto to ne skinem s torrenta. Samo sam ga pogledao i odustao od objašnjavanja ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6602 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Citiraj:
![]() zato su izmislili streamere i muzičke servere da u 5-6 skeunmdi pređeš na sasvim 10 CD za koji bi ti u tvoj slučaju trebalo bar minuta - dvije... zar je teško kupiti neli jefitni LCD monitor i spojit ga na WD (kao i ja) ili Mede8er il neki drugi player i štedit TV?? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6603 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
ne radi se tu uopće o komforu i brzini sa kojom možeš proletjeti kroz library i složiti playlistu...a vjerujem da to syss jako dobro zna... potpuno shvaćam što je time htio reći, a mali ritual biranja muzike iz CD kolekcije i preslušavanje je sasvim drugačije iskustvo od tipkanja po tabletu, monitoru, medijskom playeru i slično...ali kod nekih očito to nije slučaj, pa se ti isti i dalje čude ljudima koji povremeno kupuju originalne albume na zastarjeloj CD tehnici osobno koristim HTPC ali i CD kao izvore zvuka, mislim da je pune elegantnije rješenje uzeti mali 7" LCD i spojiti ga na media player/HTPC nego neki veliki desktop monitor gurati među komponente u sustavu. Npr. ovako je to kod mene rješeno. PS. pardoniram na duplom postu, neka to mod riješi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6604 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
mislim da ipak me neka nostalgija veže + materijalna vrijednost fizičkog medija mi ima veću težinu nego hrpa nula i jedinica na hardu. da ne pričam kako midijator ni ko transport nije neki raj, a analogni izlazi su mu tik iznad walkmana po kvaliteti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6605 |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Ah ta nostalgija. *Tko može zaboraviti 5 minuta buljenja u novokupljenu ploču i očaranost čistočom brazdi da ti potom prevrčiči ploče slučajno poleti ruka prema ručici i napravi jedan friž preko cijele strane. Zafrižat CD jednostavno nije isto. Moš ga bacit u škovace a onda si bar imao B stranu ![]() *A tko može zaboravit pola sata biranja kazeta u videoteci za vikend te obavezne savjete vlasnika i povremenu presnimljenu ispod pulta ![]() Sve to da sljedeči dan moraš rastavljat tu istu kazetu (nekad i 2 puta jer si zaljepio selotep na krivu stranu) i molit boga da se ne primjeti rez. Danas se u svakom trenutku možeš posavjetovati s IMDbom i malo se strpit preko noči a onda si mogao ogovarat susida u videoteki jer je došao vratit 'onu' kazetu s debelim ženskama... Nema do fizičkih medija. ![]()
![]() |
#6606 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() sad mi reci - ti bi isto tako radio kao i on??? mislim, možete vi ovdje mislit kak ste iznad ostalih jer imate kolekciju 100-200 CDa dooma pa ćete prebirati što slušati, pritiskati open/kloze i play na daljincu, ali meni to više nije gušt, već prstom po tač-skrin ekranu odabrati što mi je taj čas po volji...a imam ipak više od 25 godina ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6607 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Dijete drago, pretpostavljam da ti je teško shvatiti, ali postoji ljudi koje ne slušaju "1-2 pjesme koje su ti OK" već cijeli album koji je zato i kupljen. I ne radi se o kolekcijama od 100-200 albuma kako si napisao u onom drugom postu, već puno više. Glazba koju ti slušaš možda je "sat i pol šit-a", ali moja nije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6608 |
Moderator
|
moja cijela kolekcija je bekapirana u mp3cama + još šta imam već sto godina iz kolekcije kaj upravljam daljincem i sviram iz wmc-a. biram hoću na stereo ili na 2.1 od 5500 preko logitech daljinca koji preko makroa pale kako koji sistem, gasi aktivni, prebacuje ulaze i tako dalje i tako bliže. uglavnom sve je konfigurirano doslovno za doslovno dva-tri klika i to je tako već 4 godine negdje, dok ljudi maltene nisu znali kaje externi dac i bilo kakav comp audio, a i sada generalno gledano funkcionalnije nego u 90% kućanstava. e to je dio kad mi neobavezno svira muzika. kad se ozbiljno sjednem slušati muziku, pogasim sve uredžaje oko sebe, otvorim finu butelju sa stalaže, uzmem najbolji kristal koji imam i sjednem pred sistem tada preferiram stavit cd i stisnut play ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6609 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() I nitko me ne može uvjeriti da su baš sve pjesme sa svih albuma jednako kvalitetne kao one udarne, one su uglavnom da popune prostor na mediju. godine nisu mjerilo ozbiljnosti pristupa, tako da mogu tvrditi da sam čak i stariji nego mnogi misle.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6611 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Ako želiš slušat samo pojedine stvari s albuma, slušaj. Na koji god način želiš. To što ja slušam albume u cijelosti - bili oni konceptualni ili kompilacije, klasika, jazz - moja stvar. I imam puno više istomišljenika nego što se tebi čini. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6613 |
tha pilot
Datum registracije: May 2008
|
Jucer nabavio slijedeceg dedeka ![]() Loewe Opta Luna 1741W Godiste 56/57., originalno stanje, super ocuvan, MagicEye, lampice i tak to sve svijetli dok radi ![]() ![]() http://www.radiomuseum-bocket.de/u_l.../1741_luna.htm |
![]() |
![]() |
![]() |
#6614 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6616 |
undercover
|
Dakle MR smeta Logijima da pokažu ono što mogu ![]() Nego , ako več držiš 6 kutija viška može se jedino zaključiti da često voliš pogledati koji film ...a s obzirom na to moram pitati , zašto se ne riješiš tih 6 kutija viška i uzmeš 3 kutije koje nedostaju.? ![]() Sigurno ti se javi smješak na licu kad nakon gledanja fima ideš poslušati nešto muzike. ![]() Uz neki mali resiver mogao bi imati nešto 'slično' tome ![]() Čisto da se raumjemo , ne kažem da amp zamjeniš nekakvim malim resiverom več da si tehnički na pola puta da riješiš i HT.
![]() |
#6618 |
undercover
|
Gledaj , neki filmovi stražnje kanale koriste manje a drugi više ...isto tako imaš filmove koji sub koriste manje kao što ima filmova koji ga koriste više. Isto stoji i za centranlni kanal makar u malo drugačijem kontekstu. Ima filmova gdje je jako loše upotrebljen...filmova koji su jednostavno loše te krivo umiksani. Moje osobno mišljenje je da se prečesto prevelika zadača traži od centralnog kanala ...Kad film smiksaju normalno s centralnim se dobije puno veča dubina pozornice te je sve nemjerljivo stabilnije... Uglavnom , uvijek možemo pričati o tome kako neki filmovi loše (ili dobro ) koriste 6 kanala za dočaravanje atmosfere. Ali ono što nebi trebalo biti uopče upitno je činjenica da svi ti filmovi ipak koriste 6 kanala za dočarati atmosferu. ![]() Nekad je ta "atmosfera" jednostavno loše dočarana dok je drugi put nije. Rezultat tih 6 kanala je nekad intezivan a nekad zaista suptilan. Kad je riječ o drametinama i komedijama saraund je u večini vremena suptilan. Ali to ne možeš iskusit jer te to saraund govno tjera da gledaš film na stereu. S još 3 normalna zvučnika iz iste serije nebi imao taj pritisak biranja. Samo sam to želio reči a sad ti sebe slobodno i dalje tješi kako ti je stereo dovoljan. ![]() ![]()
![]() |
#6619 |
Moderator
|
gle da bi došao na ht razinu kvalitete koju sad imam trebao bi zavuć debelo u čarapu sa plastičnim karticama... generalno izbjegavam filmove gdje je potrebno/preporučljivo imati 6 kanala, a kada dođe takav film tipa transformeri i sl. brain-free naslovi, upalim svoje vjerne logije, pojačam koju crticu ispod boosta i slušam kak mi se rajngle u kuvinji tresu ![]() kada gledam neki ozbiljniji film onda više analiziram sam film nego zvuk. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6620 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2013
|
Pozdrav svima, Samo kratko da se zahvalim Syss, Imagine , jean luc...i drugima . Odustao sam od MA rx6, uzeo ,SH Martin Logan Vantage. Za sad spojeni na reciver Yamaha a zvuče super. Mislim da kad dođe dobar DAC i dobro pojačalo da ce sve biti vau. Imagine vidim da se razumiješ u projektore, sad to uzimam ![]() LP |
![]() |
![]() |
![]() |
#6621 |
undercover
|
Nemoj projektor. Kupi pojačalo. Ja ču ti ga prodat. ![]() Veliko je i jako a zvučnicima bi sjelo samo tako ![]() Držat te zvučnike na resiveru je svetogrđe. @syss Nemaš centar. Argument gotov. Točka. ![]() Povlačim crtu. Mogli bi o tome ali ne želim jer bi vjerovatno ispao ko negativac u toj priči. ![]() Usput , ne znam kako rade ti Logiji pa nema smisla da ti govorim kako je to smeče. To znaš i sam . Ako ti je to dovoljno za povremene "brain-free" naslove onda bilo što drugo nije ni važno. Komentar je čisto išao u smjeru " kako to možeš koristiti" uz stereo sustav kojeg imaš ![]()
![]() |
#6622 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2013
|
Je istina je da je svetogrđe , ali bolje dobar zvuk nego nikakav ![]() Šta nudiš od pojačala? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6623 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
prebacujem se ovdje... dakle neki dobar do 5tkn HI-FI sustav 2.1...Malo sam gledao,al da ne citam sve od pocetka ,eto ak ima tko volje nek kaze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6625 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
![]() |
#6628 |
undercover
|
Dva zvučnika ...i pojačalo. Valjda nije dovoljno skupo , ekskluzivno , novo , razvikano ...ukratko nije marka. Kao da ne znaš kakvi su oni (audiofili) ovdje ![]() Nitko nema ni interkonekt jeftiniji od 150kn ![]() Tako da ovo može bit lofi max. ![]() ![]()
![]() |
|
|