Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Gaming
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.01.2017., 20:06   #631
Wozniak jR.
humanware
Moj komp

Wozniak jR.'s Avatar

Datum registracije: Mar 2009
Svaka cast ;D
Wozniak jR. je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2017., 08:17   #632
Mogy
Hala Madrid!
Moj komp

Mogy's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Ima netko ovdje na forumu da je 1900-2200 SR i da traži nekoga za duoq i da igra redovito, te da ima motivaciju za napretkom u SR-u, a ne da igra svakih par dana po 2-3 gamea? Želio bih naći nekog stalnog duoq partnera jer je tako najbolje, a ne da igram svaki drugi dan sa drugim ljudima. Imam par ljudi na frend listi, ali su pizde Čim spušimo jednu-dve, odmah odu solo igrat kao da sam ja kriv zato što smo spušili

Zadnje izmijenjeno od: Mogy. 08.01.2017. u 09:10.
Mogy je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.01.2017., 12:09   #633
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Kad jesi
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2017., 19:11   #634
Mogy
Hala Madrid!
Moj komp

Mogy's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Kad jesi
mrš
Mogy je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2017., 19:15   #635
ivosimec
Premium

Datum registracije: Jul 2014
Igram ti ja healera svaki dan, primarno mercy...ako trebaš tim, ali ne prihvačam njubove
Staro 09.01.2017., 15:16   #636
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Ja igram još uvije kežual, makar sam gotovo uvijek s srebrom ili zlatom u dmg ili kill.

Igram dosta tracer zadnje vrijeme, makar nikad prije nisam. Ako se naučiš na tu dinamiku, doslovce te nitko ne može ubiti. Ali treba imati brutalne reflekse s njom

Tracer, reaper, roadhog, zenyatta, widow, bastion, genji, mccree.. To je moj pool iskreno.

Zarya mi je najgori champ u igri
Staro 09.01.2017., 16:17   #637
Wozniak jR.
humanware
Moj komp

Wozniak jR.'s Avatar

Da, s tracer je skroz druga igra.
Ja sam na njoj promijenio osnovne bindove, s ovima mi je puno puno lakse igrati. Recall na E je glup.
Blink - RMB, Recall - Shift, Ult - E
Staro 09.01.2017., 16:20   #638
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Ja uopće ne koristim RMB.

Shift mi je jump, E recall, Q je ult, i tako sam se naviknuo
Staro 10.01.2017., 09:48   #639
Silthrax
Premium
Moj komp

Silthrax's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Fora je tracer dobra je i na vecem ranku, ako si dobar s njom bas si ne pobjedim. Ali problem je sto je jedino dobra na payload mapama na offense ostatak vremena nije ni upola korisna.
Silthrax je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2017., 12:29   #640
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Nema ona što raditi u defense, osim ako je netko hrabar i čekati enemy kod spawna.

I tamo trčkarati, pokušati uloviti ih da te ne vide, ubijati jednog po jednog.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.01.2017., 16:40   #641
Wozniak jR.
humanware
Moj komp

Wozniak jR.'s Avatar

Nemoj zaboraviti koth mape koje su kao stvorene za nju ;D
Staro 10.01.2017., 21:51   #642
fooK
Powaaa user
Moj komp

fooK's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor Silthrax Pregled postova
Npokon master rank!!!! Nakon sto sam se tjedan dana vrtio oko 3450 uspio sam. Sada sam s mirom ovu sezonu osim ako ne dodem do GM sto sumnjam da hocu hahaha
Bravo, cestitam
Ja sam se glupirao i isprobavao likove prve dvije sezone i nije neka sreca bila. Kako sam igrao Quake 2, 3 i Quake live preko desetljeće, obožavam competitive svega
Ovu sezonu poceo doslovno sa 1800 elo i bas nedavno dosao na 3000 i diamond rank I to sve solo q, čim sam se zainatio
Mainam Anu i Zaryu, dobar sa Pharom (Quake i rocket launcher :P) i Soldierom.
Htio bi taj Master ovu sezonu, valjda cu uspjeti.
Mogli bi neku ekipu složiti za povremeno rokanje

Poslano sa mog Nexus 6P koristeći Tapatalk
Staro 11.01.2017., 08:40   #643
Silthrax
Premium
Moj komp

Silthrax's Avatar

Citiraj:
Autor fooK Pregled postova
Bravo, cestitam
Ja sam se glupirao i isprobavao likove prve dvije sezone i nije neka sreca bila. Kako sam igrao Quake 2, 3 i Quake live preko desetljeće, obožavam competitive svega
Ovu sezonu poceo doslovno sa 1800 elo i bas nedavno dosao na 3000 i diamond rank I to sve solo q, čim sam se zainatio
Mainam Anu i Zaryu, dobar sa Pharom (Quake i rocket launcher :P) i Soldierom.
Htio bi taj Master ovu sezonu, valjda cu uspjeti.
Mogli bi neku ekipu složiti za povremeno rokanje

Poslano sa mog Nexus 6P koristeći Tapatalk
Samo poslaji nick na PM, pa mozemo koju zapucati zajedno.
Staro 11.01.2017., 09:44   #644
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Može meni netko objasniti taj competitive?

Odigram 10 mečeva i dobim neki elo? I onda se penjem po nekim ligama?
Staro 11.01.2017., 11:18   #645
xGAME
Premium
Moj komp

xGAME's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Može meni netko objasniti taj competitive?

Odigram 10 mečeva i dobim neki elo? I onda se penjem po nekim ligama?
Isto ko i LoL, bez kvalifikacijskih gejmova imzeđu liga. Odigras 10 komada da te stavi negdje i onda samo igras.
xGAME je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2017., 11:39   #646
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Elo je ranking sustav primarno korišten u šahu, a preuzele su ga među ostalim i online igre s ranking sistemima.

To znači da svaki igrač, koji se odluči igrati competitive, dobije brojčani rank (skill rating - SR) nakon prvih 10 placement mečeva. Taj SR broj je zapravo prikaz tvojeg izračunatog skilla temeljenog na svim dosadašnjim mečevima, a cilj je da te igra automatski grupira u određeni skill rating tier kad pokreneš competitive meč.

Problem je što je takav sustav rangiranja primarno razvijen za 1v1, pa tako sam po sebi ne računa tvoj "timski" doprinos.

Sljedeći citat zapravo krije problematiku koja se krije iza takvih ranking sustava (source: wikipedia):
"Elo's central assumption was that the chess performance of each player in each game is a normally distributed random variable. Although a player might perform significantly better or worse from one game to the next, Elo assumed that the mean value of the performances of any given player changes only slowly over time. Elo thought of a player's true skill as the mean of that player's performance random variable."

Na svom primjeru, tj. drugim riječima:

Sezonu prije sam završio sa SR 2300, placement mečeve odigrao u solo queue loše sa 2 dobivene, 1 izjednačena, 7 izgubljenih, tako da me igra fino urangirala u rang 1800.

E sad, izvući se iz toga, kako mnogi to zovu, ELO HELL, je bilo baš pakleno. Problem je u tome što igra pojednostavljuje tvoj pojedinačni učinak u igri, tj. fokusira se na timski uspjeh. Kako je 90% igrača došlo iz FPS multiplayer igara kod kojih jedan skillovit igrač može carryat cijeli tim, ovdje takva "strategija" potpuno propada.

Ako tvoj tim ne odabere ni jednog healera, možeš ti imat 5 zlatnih medalja i tipkat ili vrištat u chat ostatku tima da su debili, kad to apsolutno ništa ne znači, eventualno kao utješna nagrada za loss.

Drugim riječima, competitive nije sigurno za nekoga tko nije sposoban samokritičnosti, jer realno, stvar je sreće hoće li se tim dobro koordinirati (uz preduvjet da se odabere dobra kompozicija), te je jedini faktor kojim možeš raspolagati tvoj vlastiti pick i skill.

Na kraju je stvarno najbolji savjet kod competitivea: ako izgubiš 2 zaredom, uzmi 5-10 min pauze. Ovi koji su dosad bili grupirani s tobom tako će najvjerojatnije ući u neku drugu igru, a ti dobiješ novi "set" igrača.

Naučiti se pozicionirati s likovima koje igraš, jer nije isto imat npr. soldiera u timu koji zna da healing treba baciti prije nego HP padne ispod 50% ili da ne bi trebao stajati na otvorenom jer je papirček
Vidim isto tako puno reinhardta koji ili bezglavo napadaju ili u svim situacijama drže shield umjesto da koji put i zamahnu.
Staro 11.01.2017., 11:52   #647
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Citiraj:
Autor xGAME Pregled postova
Isto ko i LoL, bez kvalifikacijskih gejmova imzeđu liga. Odigras 10 komada da te stavi negdje i onda samo igras.
A postoje neke divizije ko u lolu?

EDIT: Našao na netu.
Hvala

Overwatch pod hitno mora proraditi na nagradama na kraju sezona.. Neki limited skinovi ili nešto.
Staro 11.01.2017., 12:07   #648
Wozniak jR.
humanware
Moj komp

Wozniak jR.'s Avatar

Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
To znači da svaki igrač, koji se odluči igrati competitive, dobije brojčani rank (skill rating - SR) nakon prvih 10 placement mečeva. Taj SR broj je zapravo prikaz tvojeg izračunatog skilla temeljenog na svim dosadašnjim mečevima, a cilj je da te igra automatski grupira u određeni skill rating tier kad pokreneš competitive meč.
Samo mali ispravak, SR nije tvoj pravi MMR vec samo broj koji stoji ispred MMR-a. SR i MMR mogu odstupati, zato gubljenje i dobivanje SR-a iz meca u mec ne mora biti ujednaceno.
Staro 11.01.2017., 13:14   #649
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Citiraj:
Autor Wozniak jR. Pregled postova
Samo mali ispravak, SR nije tvoj pravi MMR vec samo broj koji stoji ispred MMR-a. SR i MMR mogu odstupati, zato gubljenje i dobivanje SR-a iz meca u mec ne mora biti ujednaceno.
MMR je samo teorija koja nije, niti će ikada biti, potvrđena od strane Blizzarda. Svakako je logično da nije "jednostavno" kao ELO kod šaha, međutim, što se više udjela u ukupnom MMR-u da pojedinačnim faktorima (medalje, tvoj K/D u meču itd), to je teže ga kontrolirati. Primjerice, kod control point mečeva gdje izgubiš nakon 5 rundi uz 60, 70 ili 80 eliminationa uz K/D>10. Tu dobijem ili izgubim isti SR ko da sam odigrao payload mapu do prvog pointa. Moj učinak, tj. učinak tima mi ne diže niti MMR, jer bih odavno bio grupiran s ljudima koji znaju što rade da je tako.

Na master overwatch stranici se može okvirno pogledati kakve statistike imaš, pa sam tako, ugrubo, po SR u percentilu 35, a po svim ostalim faktorima (K/D, elims, medals) sam u percentilu 65, što je obrnuto proporcionalno i nema apsolutno nikakve logike.

Dapače, MMR je broj koji, čini se, teoretski može biti potpuno suprotan onome što za tebe kaže tvoj SR.

U prilog toj tezi ide činjenica da u zadnje vrijeme vrlo često novi igrači u OW (20ak sati gameplaya) imaju recimo SR 2500, vjerojatno i MMR relativno dobar, budu grupirani s ljudima koji ipak malo duže igraju.
Ovaj novi igrač ne zna mape kako treba, ne zna se pozicionirati, ne zna faktički ništa što bi za njega trebao njegov SR/MMR reći, te jednostavno možeš zaboraviti na pobjedu

Normalna raspodjela u ranking sustavima izgleda funkcionalno samo na papiru. Međutim, bolji način rangiranja, a da je dugoročno funkcionalan, ne postoji ili je kompleksan do te mjere, da se na malom uzorku odigranih igara ne može točno odrediti, tj. ne može se generalizirati.

Uostalom, zbog toga postoje placement matchevi, kako bi se početkom svake sezone donekle omogućio "izlazak" iz elo hella u kojem igrač jest. Međutim, u svakom ranking razmaku ima taj elo hell, tako da, iduće sezone placement odradiš za recimo 500 bodova više, i opet ostaneš stuck.
Staro 11.01.2017., 13:26   #650
Doktor O
I encompass, and I eclips
Moj komp

Doktor O's Avatar

Datum registracije: Jul 2010
Nisam uhvatio prošli free weekend, hoće bit još koji?
Staro 11.01.2017., 13:55   #651
Silthrax
Premium
Moj komp

Silthrax's Avatar

Citiraj:
Autor Doktor O Pregled postova
Nisam uhvatio prošli free weekend, hoće bit još koji?
Nisu ništa najavljivali koliko ja znam.

A sto se tice ELO hella ja sam ove sezone dosao sa 2500 na 3600 pa eto i to vecinu vremena sam bio soloQ.

Nikad nisam vjerovao u taj ELO hell to je sve samo do personal skilla i koliko ti si sam spreman na samopoboljsanje.
Staro 11.01.2017., 13:57   #652
Doktor O
I encompass, and I eclips
Moj komp

Doktor O's Avatar

Datum registracije: Jul 2010
Igrao sam tf2, igram dosta taktičke pucačine, tukao sam i dirty bomb. To je slično pa me zanima kakva je shema ovdje da krenem ali nebi rada kuppovat dok ne probam. Preiše sam novaca dao za igre koje ne igram
Staro 11.01.2017., 14:07   #653
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Čudno mi je da blizzard još nije dao trial kao što je dao za druge igre koje se plaćaju, tipa wow i diablo.
Staro 11.01.2017., 14:32   #654
Silthrax
Premium
Moj komp

Silthrax's Avatar

Citiraj:
Autor Doktor O Pregled postova
Igrao sam tf2, igram dosta taktičke pucačine, tukao sam i dirty bomb. To je slično pa me zanima kakva je shema ovdje da krenem ali nebi rada kuppovat dok ne probam. Preiše sam novaca dao za igre koje ne igram
A ako krenes igrati a volis competitive igre koje su bazirane na teamplayu neces tako skoro stati. Slicno je kao TF2 ali punpo vise razlicith heroja plus jos ultimatea koje trebas uzeti u obzir.

Mape su stvarno dobre i blizzard to sve balansira i optimizira jako dobro. Uglavnom pogledaj bilo koju njihovu igru i viditi ces da je competitive scena dobra. A i sam njihov track record sto se tice igara je dobar tako da stvarno se ne moras nista brinuti.
Staro 11.01.2017., 15:23   #655
udarnik60
Premium

Datum registracije: Mar 2015
Citiraj:
Čudno mi je da blizzard još nije dao trial kao što je dao za druge igre koje se plaćaju, tipa wow i diablo.
Pa kako bi funkcionirao taj trial? Ono WoW je do lvl 20, a Diablo do Skeleton Kinga. Nemaš baš neka taka ograničenja u OW.

A što se tiče competitva. Onako dosta sam loš, ali ovu sezonu su zasrali s placmentima. Imao sam 8-2 i stavilo me u silver tako da sam tek sad postao gold. Nije da se zamaram time, ali te placemente moraju izbacit jer to nema nikakvog smisla.
udarnik60 je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2017., 15:29   #656
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Pa daju ti 10 mečeva free u quick match. Samo primjer. I spajaju te s ljudima od 1-5 levela npr.

Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 11.01.2017. u 16:07.
Staro 11.01.2017., 16:22   #657
Wozniak jR.
humanware
Moj komp

Wozniak jR.'s Avatar

Citiraj:
MMR je samo teorija koja nije, niti će ikada biti, potvrđena od strane Blizzarda. Svakako je logično da nije "jednostavno" kao ELO kod šaha, međutim, što se više udjela u ukupnom MMR-u da pojedinačnim faktorima (medalje, tvoj K/D u meču itd), to je teže ga kontrolirati. Primjerice, kod control point mečeva gdje izgubiš nakon 5 rundi uz 60, 70 ili 80 eliminationa uz K/D>10. Tu dobijem ili izgubim isti SR ko da sam odigrao payload mapu do prvog pointa. Moj učinak, tj. učinak tima mi ne diže niti MMR, jer bih odavno bio grupiran s ljudima koji znaju što rade da je tako.

Na master overwatch stranici se može okvirno pogledati kakve statistike imaš, pa sam tako, ugrubo, po SR u percentilu 35, a po svim ostalim faktorima (K/D, elims, medals) sam u percentilu 65, što je obrnuto proporcionalno i nema apsolutno nikakve logike.

Dapače, MMR je broj koji, čini se, teoretski može biti potpuno suprotan onome što za tebe kaže tvoj SR.

U prilog toj tezi ide činjenica da u zadnje vrijeme vrlo često novi igrači u OW (20ak sati gameplaya) imaju recimo SR 2500, vjerojatno i MMR relativno dobar, budu grupirani s ljudima koji ipak malo duže igraju.
Ovaj novi igrač ne zna mape kako treba, ne zna se pozicionirati, ne zna faktički ništa što bi za njega trebao njegov SR/MMR reći, te jednostavno možeš zaboraviti na pobjedu

Normalna raspodjela u ranking sustavima izgleda funkcionalno samo na papiru. Međutim, bolji način rangiranja, a da je dugoročno funkcionalan, ne postoji ili je kompleksan do te mjere, da se na malom uzorku odigranih igara ne može točno odrediti, tj. ne može se generalizirati.

Uostalom, zbog toga postoje placement matchevi, kako bi se početkom svake sezone donekle omogućio "izlazak" iz elo hella u kojem igrač jest. Međutim, u svakom ranking razmaku ima taj elo hell, tako da, iduće sezone placement odradiš za recimo 500 bodova više, i opet ostaneš stuck.
pisat cu po brojevima da mi se lakse orjentirati kasnije.

1) Blizzard je rekao ( kad kazem blizzard, onda mislim na Jeff Kaplana ) da postoji skriveni MMR koji se nalazi iza SR-a. Imas u jednom od onih Q&A videa s blizzcona

2) masteroverwatch statistike su krive jer ne gleda sve ranked igrace. Gleda samo one cije su statistike provjere na stranici, te prema tome radi ljestvicu. Hrpa bronze i silver igraca nece nikad ni pogledati svoje statistike tamo, tako da nece ni biti ubrojani. U sezoni 1 je rank 60 bio top 5%, a po masteroverwatchu je prikazivalo top 20-30% ( ne sjecam se tocno ). Kaplan je sam rekao da je to top 5% ( opet, imas na videu ).

3) Ako ti je MMR dosta manji od SR-a, dobivat ces manje a gubiti vise bodova

4) Da, novi igraci su smjesteni izmedju 2000-2500 jer je to ono gdje ce biti vecina igraca. To je ono gdje se smatra da si prosjecan u igri, a posto igra nema dovoljno podataka za njih, smjesta ih u taj rank. Oni od tud ( ako se ne zaju pozicionirati niti mape ) dosta gube i padaju nize, i onda dodju gdje zasluzuju.

5) Placement mecevi su idiotarija ( u vecini slucajeva ), no opet su koliko toliko potrebni. Za sezonu 1 se gledao tvoj quickplay MMR te si prema tome bio grupiran s ekipom protiv koje si igrao. Sezona 2 je bila pogreska jer je dosta veliki broj igraca dobio gold/plat, premalo diamond i silver/bronze. Sezona 3 placementi su bili beskorisni jer se dosta ekipe izfiltriralo u sezoni 2 ( ne znam jesi li gledao u sezoni 2, no skoro 70-80% igraca koje sam gledao u svojim mecevima su pali 500tinjak bodova od season high-a, upravo zato jer ih je sistem previsoko stavio ) pa su ovi u sezoni 3 prakticki potvrdili tvoj rank. Bilo je i slucajeva gdje je ekipa dosta padala nakon placementa u 3, ili se dosta popela, no u velikom broju slucajeva su ljudi bili tu u +-200tinjak.

6) za elo hell necu ni komentirati jer ce rasprava krenuti u krivom smijeru

Zadnje izmijenjeno od: Wozniak jR.. 11.01.2017. u 17:22.
Staro 11.01.2017., 21:41   #658
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Citiraj:
pisat cu po brojevima da mi se lakse orjentirati kasnije.

1) Blizzard je rekao ( kad kazem blizzard, onda mislim na Jeff Kaplana ) da postoji skriveni MMR koji se nalazi iza SR-a. Imas u jednom od onih Q&A videa s blizzcona
... što opet ne kaže apsolutno ništa o tome što je zapravo MMR. SR je moguće da je samo cijeli broj dobiven množenjem nekog koeficijenta s MMR-om. Kako je zapravo tako svejedno govorimo li o MMR ili SR, pošto SR "slikovito" prikazuje navodno kompleksan MMR, vrijedi ono što sam natipkao.

Citiraj:
2) masteroverwatch statistike su krive jer ne gleda sve ranked igrace. Gleda samo one cije su statistike provjere na stranici, te prema tome radi ljestvicu. Hrpa bronze i silver igraca nece nikad ni pogledati svoje statistike tamo, tako da nece ni biti ubrojani. U sezoni 1 je rank 60 bio top 5%, a po masteroverwatchu je prikazivalo top 20-30% ( ne sjecam se tocno ). Kaplan je sam rekao da je to top 5% ( opet, imas na videu ).
Stoji to što si natipkao, međutim, to ne mijenja ništa što sam u postu prije naveo: ako na MOW ne ulaze svi igrači, opet su moji percentili u odnosu na samo one koji su bazi podataka, te kao takvi valjani, dapače, još više pokazuje koliko je moj SR "loš" u odnosu na moj učinak.

Citiraj:
3) Ako ti je MMR dosta manji od SR-a, dobivat ces manje a gubiti vise bodova
Kad to ovako sročiš, i uzevši u obzir da sa winning streakom dobivaš znatno više bodova (15 pobjeda zaredom - 80 SR za pobjedu u mom slučaju) meni se čini da onda ogromnu ulogu kod MMR-a igraju upravo moje "nedavno" odigrane partije, tj. da je MMR neki faktor uzet u kraćem vremenskom intervalu, tj. u manjem broju posljednjih mečeva (bilo to 10, 15 ili 20), ali svakako ne bih rekao da je više od toga.

Citiraj:
4) Da, novi igraci su smjesteni izmedju 2000-2500 jer je to ono gdje ce biti vecina igraca. To je ono gdje se smatra da si prosjecan u igri, a posto igra nema dovoljno podataka za njih, smjesta ih u taj rank. Oni od tud ( ako se ne zaju pozicionirati niti mape ) dosta gube i padaju nize, i onda dodju gdje zasluzuju.
Pri tom oni koji su groupani s njim u meču dobivaju veći drop MMR-a nego bi to bilo da su dobili nekog igrača s nešto više sati igranja. Ovim htjedoh reći da im je veliki fail da se u MMR ne uračunava satnica, na bilo koji način: bilo to apsolutan broj sati, broj sati igranja u posljednjoj sezoni ili u nekoliko zadnjih dana.

I tu dolazimo upravo do problema primjene normalne raspodjele na ranking sustave. Trpati većinu igrača u sredinu bellove krivulje je kriv prikaz rankinga jer sredina krivulje (68%, jedan sigma) onda prikazuje vrlo male (minimalne) pomake u ranku. Tako se može dogoditi da od apsolutnog srednjeg ranka +/- 34% ima toliko igrača da win-loss-win-loss... slijed u konačnici ne napravi nikakav pomak. To je bio problem sezone 1, pa su taj problem "riješili" uvođenjem fleksibilnijeg MMR-a, a opisanog maloprije kako ga ja "osjećam".

S druge strane, to bi značilo da bez ovog "lokalnog" MMR-a ne bi mogao nikako izaći iz SR 2000-2500, dapače, ne bih se maknuo sa SR 1800 u kojem me placement smjestio, a nekako sam uspio nagurat u platinum.

Citiraj:
5) Placement mecevi su idiotarija ( u vecini slucajeva ), no opet su koliko toliko potrebni.
Čini mi se kao da si preformulirao i moje razmišljanje, iako mi se čini da ti je zasmetao pojam pod 6).

Citiraj:
6) za elo hell necu ni komentirati jer ce rasprava krenuti u krivom smijeru
Zašto ne? Ljudi često imaju krivu predodžbu što je taj pojam, bez da poznaju pozadinu priče i zašto se to događa. Naravno, nemoj komentirati ako misliš flejmat i/ili iznositi netočne tvrdnje.

--

U OW se može napredovati ako igraš konzistentno. To znači jednako dobro, u jednakim uvjetima (grupa od x igrača ili soloQ).

Kako je Silth uspio nagurati SR1100, ja SR700, može se to. Da sam imao živaca kad sam prvi put bio na +500, igrao staloženije i radio pauze, možda bih se isto mogao pohvaliti sa +1000

Da stvar bude interesantnija, počeo sam redovito dobivati rankove kad sam se okrenuo tenkovima kao herojima. Veća je šansa dobiti OK healere i DPS-ere nego dobre tenkove. A na tenkovima je ogromna razlika između dobrog i još boljeg igrača.

Mislim da Silth to može potvrditi.
Staro 11.01.2017., 22:31   #659
Wozniak jR.
humanware
Moj komp

Wozniak jR.'s Avatar

Previse se opterecujes s tim statistikama. Eliminacije su u ovoj igri totalno nebitne jer ja mogu tagati 30 puta nekog za 1hp i dobiti elimination, a nisam mu napravio nikakav dmg. Medalje i gluposti ti daju los osjecaj sigurnosti ( vjeruj mi, i sam sam kriv sto se ovog tice ). Oh gle, imam 3-4 zlata konstatno, a gubim. Da, gubim jer iako sam najveci dmg dealer u ekipi a tu prije minutu nisam uletio kad sam trebao, nakon 2 min necu ostati nazad kad trebam i prije kraja necu umrijeti kad trebam te cu s tim samo otezati svoj spawn i zbog toga izgubiti. Takvi scenariji se nakupljaju i zbog toga izgubis, nisu samo dmg i elim grafovi najbitniji.

Sto se tice "elo hella", opusti se i igraj. To dolazi od mene, jednog od najzivcanijih ljudi na svijetu. Shvati kako uzivati u igri i igraj dok ti je zabavno. Kad ne bude, odi odmori i bok. Ove fore elo hell i zasto igram s ljudima koji imaju puno manje sati od mene itd ne drze vodu. Prvo, kakve veze ima tko ima koliko sati? Igrao sam protiv lvl-a i sa lvl-ima 600+ koji rade isto takve gluposti da ono...

Plus, ti mislis da ako je frajer prelos tu partiju, da je prelos i svaku drugu. Ne, ne mora biti, moze biti da ga samo tu partiju ne ide, nesto ga ometa, zivot itd. Nije bitno kako on igra tu partiju, bitno je kako igra ostale partije i gdje on spada u prosjek. Pogledaj u koliko partija se zna dogoditi stomp, a obje ekipe su balansirane ( sto se tice MMR-a ), samo je razlika u tome sto druga ekipa ima igrace kojima ide danas, a kod vas je apsolutni kurac i ne ide nikome, svi umiru bezveze i to je to. Dogodit ce se i obrnuti scenarij.
Staro 12.01.2017., 07:39   #660
Silthrax
Premium
Moj komp

Silthrax's Avatar

Citiraj:
Da stvar bude interesantnija, počeo sam redovito dobivati rankove kad sam se okrenuo tenkovima kao herojima. Veća je šansa dobiti OK healere i DPS-ere nego dobre tenkove. A na tenkovima je ogromna razlika između dobrog i još boljeg igrača.
Slozio bi se jer znam ja kada hilam kolika je isto razlika ako tvoj Rein nije u strahu i igra kako spada odmah je drugacije za igrati i opustenije. Svi su prije govorili da je najlakse u soloQ igrati DPS jer s njim lakse carryas ali nije to tako jednostavno dobar tenk daje samopouzdanje cijelom timu.

Citiraj:
Plus, ti mislis da ako je frajer prelos tu partiju, da je prelos i svaku drugu. Ne, ne mora biti, moze biti da ga samo tu partiju ne ide, nesto ga ometa, zivot itd. Nije bitno kako on igra tu partiju, bitno je kako igra ostale partije i gdje on spada u prosjek. Pogledaj u koliko partija se zna dogoditi stomp, a obje ekipe su balansirane ( sto se tice MMR-a ), samo je razlika u tome sto druga ekipa ima igrace kojima ide danas, a kod vas je apsolutni kurac i ne ide nikome, svi umiru bezveze i to je to. Dogodit ce se i obrnuti scenarij.
S ovim se slazem evo npr. mogu reci za sebe jucer. Igrao sam katastrofalno i na svu srecu ekipa s kojom sam ja igrao je igrala stvarno dobro i dobili smo ne zahvaljujuci mojoj zasluzi. Samo moj sklop razmisljanja je bio los pushao sam sa Reinom kada nisam trebao i time cijelu ekipu overextendao i sto je najbolje znam da radim krivo ali nikako sastaviti partiju da ja dobro odradim sve. Valjda se to zove forma

Inace za ovo zadnje tko voli malo pratiti svoje statistike preporucio bi aplikaciju Oversumo https://play.google.com/store/apps/d...oversumo&hl=hr prikazuje dnevnu statistiku za partije tako da mozete pratiti iz dana u dan kako se vasa dnevna statistika mijenja i kako dobro igrate u odnosu na vasu overall statistiku.
Da se ja samo pohvalim overall mi je Reinhardt izmedu Diamond i Master ranka kako to oversumo racuna. A zadnja dva dana mi je gold 2 po danu Rein onda znate koliko lose igram :P
-->
Citiraj:
Slozio bi se jer znam ja kada hilam kolika je isto razlika ako tvoj Rein nije u strahu i igra kako spada odmah je drugacije za igrati i opustenije. Svi su prije govorili da je najlakse u soloQ igrati DPS jer s njim lakse carryas ali nije to tako jednostavno dobar tenk daje samopouzdanje cijelom timu.

Citiraj:
S ovim se slazem evo npr. mogu reci za sebe jucer. Igrao sam katastrofalno i na svu srecu ekipa s kojom sam ja igrao je igrala stvarno dobro i dobili smo ne zahvaljujuci mojoj zasluzi. Samo moj sklop razmisljanja je bio los pushao sam sa Reinom kada nisam trebao i time cijelu ekipu overextendao i sto je najbolje znam da radim krivo ali nikako sastaviti partiju da ja dobro odradim sve. Valjda se to zove forma

Inace za ovo zadnje tko voli malo pratiti svoje statistike preporucio bi aplikaciju Oversumo https://play.google.com/store/apps/d...oversumo&hl=hr prikazuje dnevnu statistiku za partije tako da mozete pratiti iz dana u dan kako se vasa dnevna statistika mijenja i kako dobro igrate u odnosu na vasu overall statistiku.
Da se ja samo pohvalim overall mi je Reinhardt izmedu Diamond i Master ranka kako to oversumo racuna. A zadnja dva dana mi je gold 2 po danu Rein onda znate koliko lose igram :P
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno