|
![]() |
#632 |
Hala Madrid!
Datum registracije: Nov 2007
|
Ima netko ovdje na forumu da je 1900-2200 SR i da traži nekoga za duoq i da igra redovito, te da ima motivaciju za napretkom u SR-u, a ne da igra svakih par dana po 2-3 gamea? Želio bih naći nekog stalnog duoq partnera jer je tako najbolje, a ne da igram svaki drugi dan sa drugim ljudima. Imam par ljudi na frend listi, ali su pizde ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Mogy. 08.01.2017. u 09:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#633 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Kad jesi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#635 |
Premium
Datum registracije: Jul 2014
|
Igram ti ja healera svaki dan, primarno mercy...ako trebaš tim, ali ne prihvačam njubove ![]()
![]() |
#636 |
Premium
|
Ja igram još uvije kežual, makar sam gotovo uvijek s srebrom ili zlatom u dmg ili kill. Igram dosta tracer zadnje vrijeme, makar nikad prije nisam. Ako se naučiš na tu dinamiku, doslovce te nitko ne može ubiti. Ali treba imati brutalne reflekse s njom ![]() Tracer, reaper, roadhog, zenyatta, widow, bastion, genji, mccree.. To je moj pool iskreno. Zarya mi je najgori champ u igri ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#638 |
Premium
|
Ja uopće ne koristim RMB. Shift mi je jump, E recall, Q je ult, i tako sam se naviknuo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#640 |
Premium
|
Nema ona što raditi u defense, osim ako je netko hrabar i čekati enemy kod spawna. I tamo trčkarati, pokušati uloviti ih da te ne vide, ubijati jednog po jednog. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#642 | |
Powaaa user
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
![]() Ja sam se glupirao i isprobavao likove prve dvije sezone i nije neka sreca bila. Kako sam igrao Quake 2, 3 i Quake live preko desetljeće, obožavam competitive svega ![]() Ovu sezonu poceo doslovno sa 1800 elo i bas nedavno dosao na 3000 i diamond rank I to sve solo q, čim sam se zainatio ![]() Mainam Anu i Zaryu, dobar sa Pharom (Quake i rocket launcher :P) i Soldierom. Htio bi taj Master ovu sezonu, valjda cu uspjeti. Mogli bi neku ekipu složiti za povremeno rokanje Poslano sa mog Nexus 6P koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#643 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#644 |
Premium
|
Može meni netko objasniti taj competitive? Odigram 10 mečeva i dobim neki elo? I onda se penjem po nekim ligama? |
![]() |
![]() |
![]() |
#645 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#646 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Elo je ranking sustav primarno korišten u šahu, a preuzele su ga među ostalim i online igre s ranking sistemima. To znači da svaki igrač, koji se odluči igrati competitive, dobije brojčani rank (skill rating - SR) nakon prvih 10 placement mečeva. Taj SR broj je zapravo prikaz tvojeg izračunatog skilla temeljenog na svim dosadašnjim mečevima, a cilj je da te igra automatski grupira u određeni skill rating tier kad pokreneš competitive meč. Problem je što je takav sustav rangiranja primarno razvijen za 1v1, pa tako sam po sebi ne računa tvoj "timski" doprinos. Sljedeći citat zapravo krije problematiku koja se krije iza takvih ranking sustava (source: wikipedia): "Elo's central assumption was that the chess performance of each player in each game is a normally distributed random variable. Although a player might perform significantly better or worse from one game to the next, Elo assumed that the mean value of the performances of any given player changes only slowly over time. Elo thought of a player's true skill as the mean of that player's performance random variable." Na svom primjeru, tj. drugim riječima: Sezonu prije sam završio sa SR 2300, placement mečeve odigrao u solo queue loše sa 2 dobivene, 1 izjednačena, 7 izgubljenih, tako da me igra fino urangirala u rang 1800. E sad, izvući se iz toga, kako mnogi to zovu, ELO HELL, je bilo baš pakleno. Problem je u tome što igra pojednostavljuje tvoj pojedinačni učinak u igri, tj. fokusira se na timski uspjeh. Kako je 90% igrača došlo iz FPS multiplayer igara kod kojih jedan skillovit igrač može carryat cijeli tim, ovdje takva "strategija" potpuno propada. Ako tvoj tim ne odabere ni jednog healera, možeš ti imat 5 zlatnih medalja i tipkat ili vrištat u chat ostatku tima da su debili, kad to apsolutno ništa ne znači, eventualno kao utješna nagrada za loss. Drugim riječima, competitive nije sigurno za nekoga tko nije sposoban samokritičnosti, jer realno, stvar je sreće hoće li se tim dobro koordinirati (uz preduvjet da se odabere dobra kompozicija), te je jedini faktor kojim možeš raspolagati tvoj vlastiti pick i skill. Na kraju je stvarno najbolji savjet kod competitivea: ako izgubiš 2 zaredom, uzmi 5-10 min pauze. Ovi koji su dosad bili grupirani s tobom tako će najvjerojatnije ući u neku drugu igru, a ti dobiješ novi "set" igrača. Naučiti se pozicionirati s likovima koje igraš, jer nije isto imat npr. soldiera u timu koji zna da healing treba baciti prije nego HP padne ispod 50% ili da ne bi trebao stajati na otvorenom jer je papirček ![]() Vidim isto tako puno reinhardta koji ili bezglavo napadaju ili u svim situacijama drže shield umjesto da koji put i zamahnu.
![]() |
#647 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#648 | |
humanware
Datum registracije: Mar 2009
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#649 | |
Avocado
|
Citiraj:
Na master overwatch stranici se može okvirno pogledati kakve statistike imaš, pa sam tako, ugrubo, po SR u percentilu 35, a po svim ostalim faktorima (K/D, elims, medals) sam u percentilu 65, što je obrnuto proporcionalno i nema apsolutno nikakve logike. Dapače, MMR je broj koji, čini se, teoretski može biti potpuno suprotan onome što za tebe kaže tvoj SR. U prilog toj tezi ide činjenica da u zadnje vrijeme vrlo često novi igrači u OW (20ak sati gameplaya) imaju recimo SR 2500, vjerojatno i MMR relativno dobar, budu grupirani s ljudima koji ipak malo duže igraju. Ovaj novi igrač ne zna mape kako treba, ne zna se pozicionirati, ne zna faktički ništa što bi za njega trebao njegov SR/MMR reći, te jednostavno možeš zaboraviti na pobjedu ![]() Normalna raspodjela u ranking sustavima izgleda funkcionalno samo na papiru. Međutim, bolji način rangiranja, a da je dugoročno funkcionalan, ne postoji ili je kompleksan do te mjere, da se na malom uzorku odigranih igara ne može točno odrediti, tj. ne može se generalizirati. Uostalom, zbog toga postoje placement matchevi, kako bi se početkom svake sezone donekle omogućio "izlazak" iz elo hella u kojem igrač jest. Međutim, u svakom ranking razmaku ima taj elo hell, tako da, iduće sezone placement odradiš za recimo 500 bodova više, i opet ostaneš stuck.
![]() |
![]() |
#651 |
Premium
|
Nisu ništa najavljivali koliko ja znam. A sto se tice ELO hella ja sam ove sezone dosao sa 2500 na 3600 pa eto i to vecinu vremena sam bio soloQ. Nikad nisam vjerovao u taj ELO hell to je sve samo do personal skilla i koliko ti si sam spreman na samopoboljsanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#652 |
I encompass, and I eclips
Datum registracije: Jul 2010
|
Igrao sam tf2, igram dosta taktičke pucačine, tukao sam i dirty bomb. To je slično pa me zanima kakva je shema ovdje da krenem ali nebi rada kuppovat dok ne probam. Preiše sam novaca dao za igre koje ne igram
![]() |
#653 |
Premium
|
Čudno mi je da blizzard još nije dao trial kao što je dao za druge igre koje se plaćaju, tipa wow i diablo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#654 | |
Premium
|
Citiraj:
Mape su stvarno dobre i blizzard to sve balansira i optimizira jako dobro. Uglavnom pogledaj bilo koju njihovu igru i viditi ces da je competitive scena dobra. A i sam njihov track record sto se tice igara je dobar tako da stvarno se ne moras nista brinuti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#655 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2015
|
Citiraj:
A što se tiče competitva. Onako dosta sam loš, ali ovu sezonu su zasrali s placmentima. Imao sam 8-2 i stavilo me u silver tako da sam tek sad postao gold. Nije da se zamaram time, ali te placemente moraju izbacit jer to nema nikakvog smisla. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#656 |
Premium
|
Pa daju ti 10 mečeva free u quick match. Samo primjer. I spajaju te s ljudima od 1-5 levela npr. Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 11.01.2017. u 16:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#657 | |
humanware
|
Citiraj:
1) Blizzard je rekao ( kad kazem blizzard, onda mislim na Jeff Kaplana ) da postoji skriveni MMR koji se nalazi iza SR-a. Imas u jednom od onih Q&A videa s blizzcona 2) masteroverwatch statistike su krive jer ne gleda sve ranked igrace. Gleda samo one cije su statistike provjere na stranici, te prema tome radi ljestvicu. Hrpa bronze i silver igraca nece nikad ni pogledati svoje statistike tamo, tako da nece ni biti ubrojani. U sezoni 1 je rank 60 bio top 5%, a po masteroverwatchu je prikazivalo top 20-30% ( ne sjecam se tocno ). Kaplan je sam rekao da je to top 5% ( opet, imas na videu ). 3) Ako ti je MMR dosta manji od SR-a, dobivat ces manje a gubiti vise bodova 4) Da, novi igraci su smjesteni izmedju 2000-2500 jer je to ono gdje ce biti vecina igraca. To je ono gdje se smatra da si prosjecan u igri, a posto igra nema dovoljno podataka za njih, smjesta ih u taj rank. Oni od tud ( ako se ne zaju pozicionirati niti mape ) dosta gube i padaju nize, i onda dodju gdje zasluzuju. 5) Placement mecevi su idiotarija ( u vecini slucajeva ), no opet su koliko toliko potrebni. Za sezonu 1 se gledao tvoj quickplay MMR te si prema tome bio grupiran s ekipom protiv koje si igrao. Sezona 2 je bila pogreska jer je dosta veliki broj igraca dobio gold/plat, premalo diamond i silver/bronze. Sezona 3 placementi su bili beskorisni jer se dosta ekipe izfiltriralo u sezoni 2 ( ne znam jesi li gledao u sezoni 2, no skoro 70-80% igraca koje sam gledao u svojim mecevima su pali 500tinjak bodova od season high-a, upravo zato jer ih je sistem previsoko stavio ) pa su ovi u sezoni 3 prakticki potvrdili tvoj rank. Bilo je i slucajeva gdje je ekipa dosta padala nakon placementa u 3, ili se dosta popela, no u velikom broju slucajeva su ljudi bili tu u +-200tinjak. 6) za elo hell necu ni komentirati jer ce rasprava krenuti u krivom smijeru Zadnje izmijenjeno od: Wozniak jR.. 11.01.2017. u 17:22. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#658 | ||||||
Avocado
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
I tu dolazimo upravo do problema primjene normalne raspodjele na ranking sustave. Trpati većinu igrača u sredinu bellove krivulje je kriv prikaz rankinga jer sredina krivulje (68%, jedan sigma) onda prikazuje vrlo male (minimalne) pomake u ranku. Tako se može dogoditi da od apsolutnog srednjeg ranka +/- 34% ima toliko igrača da win-loss-win-loss... slijed u konačnici ne napravi nikakav pomak. To je bio problem sezone 1, pa su taj problem "riješili" uvođenjem fleksibilnijeg MMR-a, a opisanog maloprije kako ga ja "osjećam". S druge strane, to bi značilo da bez ovog "lokalnog" MMR-a ne bi mogao nikako izaći iz SR 2000-2500, dapače, ne bih se maknuo sa SR 1800 u kojem me placement smjestio, a nekako sam uspio nagurat u platinum. Citiraj:
Citiraj:
-- U OW se može napredovati ako igraš konzistentno. To znači jednako dobro, u jednakim uvjetima (grupa od x igrača ili soloQ). Kako je Silth uspio nagurati SR1100, ja SR700, može se to. Da sam imao živaca kad sam prvi put bio na +500, igrao staloženije i radio pauze, možda bih se isto mogao pohvaliti sa +1000 ![]() Da stvar bude interesantnija, počeo sam redovito dobivati rankove kad sam se okrenuo tenkovima kao herojima. Veća je šansa dobiti OK healere i DPS-ere nego dobre tenkove. A na tenkovima je ogromna razlika između dobrog i još boljeg igrača. Mislim da Silth to može potvrditi.
![]() |
![]() |
#659 |
humanware
|
Previse se opterecujes s tim statistikama. Eliminacije su u ovoj igri totalno nebitne jer ja mogu tagati 30 puta nekog za 1hp i dobiti elimination, a nisam mu napravio nikakav dmg. Medalje i gluposti ti daju los osjecaj sigurnosti ( vjeruj mi, i sam sam kriv sto se ovog tice ). Oh gle, imam 3-4 zlata konstatno, a gubim. Da, gubim jer iako sam najveci dmg dealer u ekipi a tu prije minutu nisam uletio kad sam trebao, nakon 2 min necu ostati nazad kad trebam i prije kraja necu umrijeti kad trebam te cu s tim samo otezati svoj spawn i zbog toga izgubiti. Takvi scenariji se nakupljaju i zbog toga izgubis, nisu samo dmg i elim grafovi najbitniji. Sto se tice "elo hella", opusti se i igraj. To dolazi od mene, jednog od najzivcanijih ljudi na svijetu. Shvati kako uzivati u igri i igraj dok ti je zabavno. Kad ne bude, odi odmori i bok. Ove fore elo hell i zasto igram s ljudima koji imaju puno manje sati od mene itd ne drze vodu. Prvo, kakve veze ima tko ima koliko sati? Igrao sam protiv lvl-a i sa lvl-ima 600+ koji rade isto takve gluposti da ono... Plus, ti mislis da ako je frajer prelos tu partiju, da je prelos i svaku drugu. Ne, ne mora biti, moze biti da ga samo tu partiju ne ide, nesto ga ometa, zivot itd. Nije bitno kako on igra tu partiju, bitno je kako igra ostale partije i gdje on spada u prosjek. Pogledaj u koliko partija se zna dogoditi stomp, a obje ekipe su balansirane ( sto se tice MMR-a ), samo je razlika u tome sto druga ekipa ima igrace kojima ide danas, a kod vas je apsolutni kurac i ne ide nikome, svi umiru bezveze i to je to. Dogodit ce se i obrnuti scenarij. |
![]() |
![]() |
![]() |
#660 | ||||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Inace za ovo zadnje tko voli malo pratiti svoje statistike preporucio bi aplikaciju Oversumo https://play.google.com/store/apps/d...oversumo&hl=hr prikazuje dnevnu statistiku za partije tako da mozete pratiti iz dana u dan kako se vasa dnevna statistika mijenja i kako dobro igrate u odnosu na vasu overall statistiku. Da se ja samo pohvalim overall mi je Reinhardt izmedu Diamond i Master ranka kako to oversumo racuna. A zadnja dva dana mi je gold 2 po danu Rein onda znate koliko lose igram :P Citiraj:
Citiraj:
![]() Inace za ovo zadnje tko voli malo pratiti svoje statistike preporucio bi aplikaciju Oversumo https://play.google.com/store/apps/d...oversumo&hl=hr prikazuje dnevnu statistiku za partije tako da mozete pratiti iz dana u dan kako se vasa dnevna statistika mijenja i kako dobro igrate u odnosu na vasu overall statistiku. Da se ja samo pohvalim overall mi je Reinhardt izmedu Diamond i Master ranka kako to oversumo racuna. A zadnja dva dana mi je gold 2 po danu Rein onda znate koliko lose igram :P |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
|
|