|
![]() |
#631 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Kak quazar veli, doduše u pitanju je yamo.. ![]() Još dodaj i efekt sobe i poželiš izletiti van iz sobe koliko je neugodno za uši. Uglavnom, my point was...da nema smisla stavljati frontove na small samo da bi subwoofer rušio susjedovu kuću 7 ulica dalje.To možeš odraditi onom opcijom spomenutom gore.A i onaj gore setup meni nema smisla, jerbo je sub isključen za vrijeme slušanja glazbe. Ziiky samo još jedna stvar, koliko si siguran da Audysisa vraća sve na tvorničke. Upravo resetirao AVR i vidi vraga, tvorničke idu sve na small, sve što može biti na OFF, skretnjara na propisanih 80, uključio audysisu i eto opet je postavio kako je gore navedeno. Ili smo se krivo razumjeli ili postoji varijacija između modela/godine, pošto je moj već nakupio 2 godine starosti ![]() Citiraj:
![]() EDIT: Naravno odnosi se na to da u manualu piše da pogledaš manual svog zvučnika i onda odrediš "veličinu". Zadnje izmijenjeno od: tech. 17.10.2010. u 14:50. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#632 | ||
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Ja isto dobijem te postavke. I svakim narednim kalibriranjem uvijek ces dobiti te postavke koje moras ponovo podesiti rucno. Citiraj:
Ako potjeras bar jedan krug Audyssay-a primjetiti ces da ti je odredio karikiram -12db - 0db za sub. Vrlo rijetko, skoro nikada ne ide u +db. Ako znamo da bi ispravno podesen sub trebao biti unutar krivulje -3db - 0db a to bobijes vec kad ti je potenciometar na polozaju recimo 3-4 sata, znaci na 1/3 pa cak i na 1/4 snage. Treba ti biti jasno da nije pravilo da sub otfrljis do jaja, naravno da ce ti onda mumljati i biti grdo u usima. Utjeraj ga sto blize 0 db korekcije i biti ces sigurno zadovoljnjiji nego sada. Tolerira se do -3db. Takodjer tu puno ovisi i smjestaj suba. Kad je u kutu dobijes do +5db, kad je vitrina uz sub na nogicama,a driver od suba puca u pod, dobijes cak do +7db, ali zato se linearnije se siri ... Ali opet prije svega ovoga frontove moras picnuti na small, crossover oko 80hz ... ja ko papagaj ![]()
Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 17.10.2010. u 14:51. |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#633 | |
Premium
|
low range i LFE svih kanala koji su postavljeni na "small" -->
+main--->low range i LFE svih kanala. Tako da, možeš staviti i na large pa probati sa +main.Ili staviti prednje na small pa staviti na normal.O tome sam govorio. ![]() Citiraj:
SW mode: normal ---> low range i LFE svih kanala koji su postavljeni na "small" +main--->low range i LFE svih kanala. Tako da, možeš staviti i na large pa probati sa +main.Ili staviti prednje na small pa staviti na normal.O tome sam govorio. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#636 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
pa to i kažem... ako sub odrežeš na 40hz, a frontovi ti daju -10db na 40hz onda imaš jednu finu rupu u spektru i to je loše složeno. da sad ne ulazimo u to šta se dešava sa srednjim tonovima dok se mala jedinica trudi reproducirati niske van svojih mogućnosti i zato ih je bolje odrezati, a ostatak pustiti na sub koji (bi trebao imati) kudikamo jače pojačalo od risivera da se izbori sa niskim frekvama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#637 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() pobrko anchor i audyssey ![]() no htjedoh reci da sve to kod puno jeftinijeg denona radi bolje nego kod HK... sve se ovo pretvorilo u jednu veliku raspravu i ide se u off.... ajmo ljudi fotke HT-a ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#638 |
Premium
|
Zakaj bi bio off topic? Ako se na hifa temi raspravlja od zvučnika do kozmičke energije, ne vidim zašto i tu nebi imali pokoju raspravicu. Usput dajem glas da se tema preimenuje u Home Theater ili po rvcaki Kućno kino. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#639 |
Premium
|
![]() |
#640 |
► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Datum registracije: Jan 2010
|
Evo i mene malo, makar i nisam 100% zadovoljan što se tiče rasporeda, a i woofer nemam gdje staviti na pod jer su svi kutevi zauzeti. A i nije nešto dobro napravljeno (vidi se uživo). Na greškama se uči...zato jednog lijepog dana, sve će biti na svom mjestu. ![]()
Zadnje izmijenjeno od: DiRT. 18.10.2010. u 00:35. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#642 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Pa sto ne pićneš woofer na mjesto taburica na pod ? Bar za prvu ruku !
![]() |
![]() |
#643 | ||
► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Datum registracije: Jan 2010
|
Citiraj:
![]() ![]() Citiraj:
![]() Što se tiče woofera na mjestu taburea...ne zato što mi je blizu kućišta, a i ponekad je tu malo dijete koje lako može sve potrgati (čak i plazmu na zidu). Zato se još moram pozabaviti sa sigurnim smještajem nekih stvari.
![]() |
![]() |
#644 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2005
|
Ojla ekipa...imam jedno pitanje namjeravam uzeti logitech z5500, a koliko vidim po slikama imaju samo jedan spdif ulaz (opticki?!). A ja bi na njih spoji max-tv optikom i htpc...jel postoji neki "spliter za optiku" mada mi se cini da to nece ici...ili neko drugo rijesenje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#646 |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
...napokon ![]() ![]() ![]() ![]() staro vs novo ![]() ili jedna bolja za ostavit dojam o proporcijama. ![]() ![]() i naravno... ![]() ako koga zanima lista 'specifikacija' evo link btw, stvar je uživo ružnija nego na slici ![]() Zasad toliko ...kad skužim kako se pali stvar ![]() Ako netko hoče pozitivne komentare/značajke ...čitajte recenzije ![]()
if you build it they will come Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 20.11.2010. u 23:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#647 |
Premium
|
![]() ![]() Jebate sad s ponosom mozes reci da imas najveceg i najduzeg tu na forumu ![]() Svaka cast, pila i po!!!
![]() |
#648 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#649 |
Premium
|
![]() |
#650 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
tnx! dakle treba imat rec sa HDMI ulazom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#653 |
Premium
|
![]() |
#654 |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
![]() Ispada kao da sam do sad imao malog /kratkog. Nisam imao taj osječaj. ![]() Inače , mislim da jedan tip odavde ima Classe ssp-800 i 3 Chord izlazna. ili to ima netko na HD televiziji...ne mogu se trenutno sjetit ![]() Od par stvari koje su mi upale u oko , nakon što sam o svima pocuclao SVE na internetu, 'Riža' se pokazala kao BestBuy ![]() Smatraš da je ovo dosadašnje (kad su ti u oko upale 'kutije za jaja' pretpostavljam da ti je upalo i što je ispod NADa ) slaba karika ove kombinacije pa je nešto bolje nužno ? Radi to sasvim pristojno za jedan višekanalni izlaz. ako netko želi znat o čemu se radi, evo link Nego da ti odgovorim na pitanje ...nebi se bunio da mi netko želi poklonit ovo ![]() LOL ne zaboravi spomenut da misliš na HT ... samo prijateljski savjet da ti nebi došao neki 'hifič' s lekcijom kako nekakvi preamp iste cijene ovo doslovno razhebe ![]() been there, done that ![]() btw, dobio sam u kutiji i mali* poklon ![]() ![]()
![]() |
#656 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2010
|
Citiraj:
Pitam jer sam stvarno zainteresiran za neki osnovni HK receiver, npr 160 ili 255. Vido sam da preporučuju nakon kupnje (mislim modela 160) napraviti upgrade softwarea koji rješava dotadašnje bugove. Pošto nisam nikakv ekspert, već jednostavno volim dobar zvuk, mislio sam nastaviti sa Harman Kardonom jer me jedno HK stereo pojačalo odlično služi već 10ak godina, a sad sam se mislio baciti u multimedijalne vode. Griješim li ili ...? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#658 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ako ti nije teško, nabaci molim te koji prijedlog, vodeći računa da sam sa parama na Vi. Zato sam i nekako ciljao na koji polovni HK, samo još nigdje nisam naletio da netko prodaje koji od osnovnih modela (160, 255) novije serije. Pretpostavljam da je trenutna ponuda Tehnomaxa, gdje je Denon 1911 (uz popust od 15%) 3.400 kn povoljna prilika? Isto, ako ti nije tlaka, molim te uz predoženi model receivera nabaci i koju kombinaciju 5.1 zvučnika. Kad svi već pljuju po HK receiverima, zanima me kakvo je inače mišljenje o njihovim 5.1 zvučnim sustavima (mislim prvenstveno na HKTS 20 ili 30). Nekako, čisto estetike radi, naginjem više takvom tipu zvučnika (ne samo od HK) gdje je jedino sub komad namještaja, a ostale jedinice su doslovce "sateliti". Da li u praksi ovakvi zvučnici mogu stvoriti zvučnu sliku sličnu onoj zvučnicima normalnih dimezija? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#659 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
teško da ćeš dobiti neku ozbiljniju zvučnu sliku, makar ppo-psu-smještaj je dobar put ka tome i jedino tako možeš izvuć maximum iz cijele priče. nisam slušao navedene pakete, tako da ti nemrem sugerirat nikaj... pogledaj wharfedale diamond komplete u provoxu, sad su na finim akcijama ako se ne varam. denon, marantz, onkyo, yamaha... ima tu svega i to je sve u par deka razlike, tako da gledaj više koji fičri ti trebaju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#660 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
|
|