|
![]() |
#601 | |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
mene nitko (još? ![]() @tihomir, daljinski i miš/tipkovnicu sam več komentirao a što se tiče kvaka , mobitela ,slušalica itd. , tu imam opsesiju da sve čistim s sredstvom za dezinfekciju iz apoteke koje mi uliju u malu bočicu s pumpicom za štrcanje. Netko bi mogao reči da imam problem ![]()
![]() |
![]() |
#603 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Fino, daj mi molim te potvrdi jednu stvar. Preout koji ima iza za prednje kanale su samo uporabljivi sa Multi zonom ilitiga samo u zoni 2? @Imagine pa nisi se pohvalio da i ti imaš "kutije za jaja" na zidovima? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#604 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() Skines si pdf manual od 2311 sa njihove stranice i tamo ti sve pise... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#605 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
![]() |
#606 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
vi koji držite daljinski u najlonu, nije vam palo na pamet dotični daljinski očistiti i oprati nakon godinu dvije korištenja...? svaki daljinski se jako lako rastavi i može se doslovno oprati plastika i gumene tipke i kad ga složiš ponovno, izgleda ko nov :thumbsup: |
![]() |
![]() |
![]() |
#607 |
Bajker s AMD-om na dresu
Datum registracije: Oct 2007
|
ne držimo ga mi (barem ja) u najlonu jer nam ga je teško oprati svakih xy tjedana/mjeseci/godina nego jednostavno ne želim (barem ja) da mi tipke se izližu, posvijetle, izblijede i ostala čudesa...mislim u vezi higijene najlakše je otići u dm i kupiti onu tekućinu što ubija 99.99%bakterija...ali jbga pošto nemam namjeru mijenjati televiziju još poprilično dugo onda rađe držim ga u najlonu nego da je izvan njega... ...ah...toliko prepirke oko najlona i daljinskog |
![]() |
![]() |
![]() |
#608 | |||
undercover
|
a ostalo viška od nekih stvari pa nisam imao gdje nego po zidovima ![]() A ozbiljno ,činilo mi se pametnim to stavit kod kompa zbog k.ventova a što se drugog mjesta tiče.... 'elektronika' ispod TVa je prije bila na drugom mjestu a tu je (nešto niže) stajao samo centar pa san nešto kemijao jer centar ima br port iza , pa je ostalo... Inače , ono što se meni ne sviđa , ne može se rješit s malo "kutija za jaja" ![]() Zbog čega ? ...jer ti i svi ostali imate Denone ? ![]() Ja Denona nebi uzeo ni da mi ga netko daje. Jednostavno nemogu smislit to zeleno svjetlo. ![]() Citiraj:
a što se tiče to drugo dvoje...kako ti jedno može bit bolje od drugog? pa te 2 stvari nisu uopče usporedljive ![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
a i eventualni kupac dobije ganjc novi daljinac ![]() Bar je živnuo topik ![]()
![]() |
![]() |
#609 |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Najsmješnije je kupiti televizor od 4k kuna pa naviše i onda mu robovati... |
![]() |
![]() |
![]() |
#610 | |
Premium
|
Citiraj:
Bio sam zainteresiran za tu stvarčicu, ali nikako mu nemogu oprostiti nedostatak preouta za prednje kanale. Pobogu, do prije par godina su tu opciju imale i najsiromašnije yamahe, a sada?Ni jedan receiver tog cijenovnog ranga nema tu opciju. ![]() A ja jednostavno moram probati tu kombinaciju, pa makar i bio spojen neki slabašni intergrirac. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#611 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Procitam li jos koji put izraze poput seljačija, idiotizam, šabanizam letit ce KKK (kartoni ko kuca) ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#612 | |
undercover
|
Dodali su crveno i bijelo? ![]() Ja sam na mom imao crnu naljepnicu preko toga jer nisam mogao gledat ni zeleno/crveno..baš pokušam nači fotku da ne misliš da zajebavam ![]() Citiraj:
.....ljudi koji kupuju nešto u toj klasi ne znaju čemu to služi te isto ne koriste. ![]() Na večoj klasi to postoji jer ljudi koji to kupuju znaju čemu to služi / žele probat neke kombinacije. A na još večoj klasi to sigurno stoji radi reda jer ti resiveri rade dovoljno dobro bez kemijanja s vanjskim pojačalima a ako je nekom do preouta i vanjskih pojačala, takvi uzimaju procesore...
![]() |
![]() |
#613 | ||||
Premium
|
Citiraj:
Quote za zeleno svjetloSamo nije mi jasna ta njihova logika. Ako vec ugrade dimmer pa sto je toliko tesko i tih par lampicu dodati u opciju zajedno sa displayem ?! Citiraj:
![]() Citiraj:
Radije cu pogledati kakav film, kontas. U samoci sam sa sobom, kak ti ga hifi-isti prezentiraju stereo izvedbe necu nikada slusati (karikiram...). To mi je glupost ziva. Cak mi je zanimljivije slusati pjesme u 5.1 ozvucenju ![]() Pusti ti sad tu nasa trackanja i srackanja, meni su najkompetentniji AVforum i AVSforum te donekle i nas HDtv forum. A tamo koliko god sam citao i informirao se prije kupnje Onkio i Denon nudi daleko najvise bez obzira na koji cjenovni rang ciljali. Pogotovo kada je rijec o 5.1 ozvucenju. Ostalo nije vrijedno spomena. **************************************************** EDIT: Mali update i kod mene: Prije: ![]() Poslije: ![]() ![]() ![]()
Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 16.10.2010. u 17:53. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#614 |
Premium
|
Ali za cijenu koliko košta taj Denon se prije par godina mogao kupiti resiver i pol. Brat je uzeo jednu yamahu prije nekih 5 godina za 3k kn.Pogodi što je sve imala?6 spdifova, preout za svaki kanal, programabilni daljinski i svakojake điđe koje (mene) ljude vesele. Ne moram spominjati da je ta yamaha bila teža od dva ta Denona. Tako da ja očekujem preoute za tu cijenu. Po čemu su AV I AVS forum najkompetentniji? Ja jedino što tamo vidim su dvije tri pametne, i britance sa ogromnim plačama koji si svaki mjesec može priuštiti takvu pizdariju.Još ako usporedimo prosječnu plaču i cijenu takve opreme tamo... ![]() Ne vidim zašto netko _nebi_ spajao dodatni amp na preoute?Pobogu, svatko sa viškom žice i malo znanja će izvuč neki stariji amp iz podruma i spojiti ga čisto da vidi kak to radi. ![]() Uglavnom, nekoga veseli 38 DSP modova i ekvilajzera, a nekoga preouti. ![]() EDIT: Ziiky, zakaj si odustao od stalaka? Zadnje izmijenjeno od: tech. 16.10.2010. u 18:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#615 |
Premium
|
ma ja sam denon fan ![]() ![]() kao prvo daljinac nema pozadinsko osvjetljenje kao sto je navedeno u njegovim uputama i na sluzbenoj stranici....soft je katastrofalno spor a i zvuk mu nije bas nesto...bio sam totalno razocaran..a da ne spominjem da kosta skoro 2500kn vise od denona 1911 koji ga debelo sije po svemu...hladan ko spricer, a sound sa restoreHD je odlican, nesam bas ljubitelj tih fansi fora za poboljsanje zvuka i kada sam ga isprobavao prva dva moda su koma i prebacim na treci i cool ![]() imao sam prije denona koji je takodjer radio odlicno, no dosadila mi je hrpa kablova...ali da mi nije tijesno s lovom, nebi ga nikada prodao.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#616 |
Premium
|
Pa upravo se Yamaha dici sa morem DSP-ova, to je njihova furka oduvijek. Ne znam dal itko to koristi. 6 spdifova? U danasnje vrijeme od digitalije tu su ti na raspolaganju 4 HDMI+2optike+1koaksijalac; stas vise. Denonov daljinac je programibilan. Sta ti treba osim dts-a, dd-a i sterea te postprocesiranja sterea u bilo koji 5.1? Zasto nema vise preout-a, ne znam. Ne mmoze se reci da je to neki extra izdatak. Ne vidim niti neku veliku ustedu izostavljanjem istoga. Rijesis taj problem sa cd playerom koji ima preout ? Ma nisam, vec radim nove. Jucer sam napravio kompletno novu komodu po uzoru na staru samo siru za onaj odjeljak lijevo, rijesio sam bi-wiring, a trenutno tokarim siljke i podloske pa cu se baciti na izradu stalaka. Na prvu loptu mi je bilo bitno da se rijesim one visoke komode i da rasirim frontove. Vec sada, ovako, napredak u zvuku je ogroman, sto me iznimno veseli. Dobio sam na transparentnosti i punoci. Kanali i sam bas su mnogo jasniji sada. Takvi su kakvi su, nisu samo britanci tamo. Ali tamo najprije dodjem striktno u glavu do nekih informacija, savjeta, pogotovo tehikalija. Ima dosta tehnicki potkovanih ljudi koji su voljni pomoci i objesniti. Nista drugo. @robee Pa nemas tu Bog zna kakvih virtualnih điđi sem tog restorera za mp3ce (odlicna stvar, 1. i 2. ne cujem, ali u trecem je vrlo jasno poboljsanje) Mozes tu utrpati i postprocesing, ali bez njega ne mozes i on ti je potreban kad je izvor dvokanalni. Nego na koliko si podesio crossover, LPFforLFE i speaker config. size?
Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 16.10.2010. u 19:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#617 |
Premium
|
Nego na koliko si podesio crossover, LPFforLFE i speaker config. size?[/QUOTE] samo sam pustio audyssey da sve odradi ![]() kada uhvatim vrem. onda cu sve detaljno postimati.... kako nisu usporedive....video procesor i jedan i drugi.... Zadnje izmijenjeno od: ^SuperUnknown^. 17.10.2010. u 13:13. Razlog: Koristi edit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#619 |
Premium
|
Pa kako ima veze jedno s drugim: Audyssay ... algoritam za kalibraciju zvuka Faroudje ... video čip za upscaling Samo opet trpas masu dezinformacija u postove jer sa proslogodisnjim i ovogodisnjim modelom (znaci 1910, 1911 pa nadalje) Denon ugradjuje i integrira daleko bolji i napredniji video upscaler, Anchor Bay čip. Znaci od Faroudje nema ni traga ni glasa zadnje dvije godine/modela. Sto se kalibracije tice ... Ako si ostavio ono sto je Audyssay odradio to je tek pola puta. Podesavanje bas skretnice, LPFforLFE, velicine zvucnika i zvucnickih skretnica nema veze sa Audyssay kalibracijom i to se sve podesava rucno kroz "manual options". Vjerovatno su ti u postavkama i dalje "Large size speakers" sto je defoltna postavka, a kod tebe je recimo to pogresno posto imas woofer. Znaci tu trebas postaviti small size speakers da bas preusmjeris na woofer.
![]() |
#620 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#621 |
Premium
|
Krivo, i da stavi large na frontove, svejedno može sam odrediti subwoofer mod, postoje dva moda kod mene na denonu. Jedan pušta sve niske frekvencije na sub, drugi je subwoofer+frontovi. I te pizdarije small/large su mi uvijek bile smješne...frontovi kakvi god da jesu(osim onih malih vivaks satelita), large, centar ovisi ali uglavnom large, surroundi na small. Još igranja sa crossoverom i ko bog. |
![]() |
![]() |
![]() |
#622 | |
Premium
|
Citiraj:
Ne znam tocno koji model imas, ali svejedno ovo sve se odnosi na rucne postavke. Za napomenuti je da se zna da podesavanje crossovera ne remeti korekciju kanala kalibriranu od strane Audyssay-a. Globalno gledajuci. Large stavljas kada imas 5.0 i bas ostaje na frontovima, small stavljas kada imas kombinaciju 5.1, postoji jos i opcija Full band nama nebitna sada. Ono najbitnije ... postavkom na small radis re-direct basa na subwoofer ispod one frkvencije koju si podesio u crossoveru. Na ovaj nacin koji ti opisujes ... ti ne cujes dobar dio niskotonskog podrucja. Sa large/small imenima ne misli se tu doslovno da li su zvucnici veliki ili mali, nebudi smjesan.
Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 17.10.2010. u 13:22. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#623 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#624 | |
Premium
|
Citiraj:
Uostalom, iz znatiželje sam sada pokrenuo audisisu i vidi vraga, podesio je opet frontove na large, sub mode na normal plus main.Dakle ono gore stoji. Problem su upravo ti univerzalni recepti, poput reži sve na 80hz, ostalo će sub. Naravno da se ne misli na veličinu zvučnika, isto kao što se i speaker distance nekada inteligentno nazivao tajm alajgnmejt-delay. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#625 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
puno prije će 12" sa dedicated 200w ampom kvalitetno odsvirat 40-50hz nego florstander sa prosječnim 5-6" midbasom i ampom risivera. sub se nema šta mučiti čak i da nije odrezan... čak i 12" može odsvirat sve do 2-3khz bez greške, naravno to nema smisla raditi, ali lakše je njemu reproducirat midove nego 6"ici 40hz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#627 | |||
Premium
|
Citiraj:
Opet ti ponavljam sto sam gore u prijasnjem postu napisao da nebi doslo do ovakvih zabluda, ali djaba ocito ![]() Aj mi molim te nadji sub koji se pati i znoji od viska basa. lol Garantirano da kod zvucne slike nemas ona woof efekt ako se drzis tih svojih postavki. Nema tog fronta koji ce to postici, a ti sa svojim postavkama maksimalno zagusujes protok nikofrekventnog podrucja. EDIT: Citiraj:
Sub reproducira samo jedno frekventno podrucje koje je namjenjeno upravo njemu. To sto ti/mi imamo frontalce 3u1 multiway tj. visoki, srednji i niski ne znaci da oni to dobro odradjuju. Ko sto dolje rece sysa. Pogotovo u entry/low entry vodama di je bas driver vecinom srednjetonac. To je cista zabluda. EDIT2: Citiraj:
Uglavnom podesava se na nacin da joj postavis granicnik na 120hz unutar postavki receivera, a na subu postavis potenciometar na minimalno 120hz pa navise. Opet kazem to je okvirno i ovisi o afinitetu slusaca, ali korekcije i odstupanja su vrlo minimalna.
Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 17.10.2010. u 14:37. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#628 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#629 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#630 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ******** Evo jedan vrlo kvalitetan setup guide di je dosta toga objasnjeno i pojasnjeno. Odnosi se na Audyssay, rucno kalibracilu, LFE sub filtere, crossover i sl. ******** http://www.filefront.com/17399280/Au...009-10-04).doc ********
![]() |
![]() |
|
|