|
![]() |
#631 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Clokaj sa RivaTunerom ili ATIToolom, koji je posebno pogodan zbog svog Artifact Scanninga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#632 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Za DirectX 10 će ti trebat Vista, tako da ak si na XP-u ništa od toga. A od igara za DX10 nemaš ništa vrijedno spomena. Company of Heroes koji treba patchirat da bi podržavao, Halo 2 port sa XBoxa koji se prestao prodavat jer je preloš bio i Lost Planet: Extreme Condition koji je rađen za DX10 neigriv na karticama... Zadnje izmijenjeno od: tutix. 10.08.2007. u 21:51. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#634 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
na xp-u sam , a skinuo sam direct-x 9/10 e sad dal da ga maknem pa stavim samo 9 ili nema veze pa da ostavim ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#635 |
Premium
|
Najvjerojatnije će se u Service Pack-u 3 za XP naći i podrška za DX10. Ovo što si skinuo su samo .dll-ovi sa Viste valda tak da i nisu od neke koristi. Al ostavi ne smeta ništa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#636 |
Premium
|
ajde da ne otvaram novu temu koja je max dozvoljena temperatura te grafičke i u biti koja je normalna temp, dali u biosu mogu staviti ako klokam PCI na 100 ili da ostavim na auto, pitam zato jer ako stavim deafult 100 hoču moči normalno klokati u windowsima? ako je klokam dali treba dizati voltažu graafičkoj u biosu ili ostaviti deafult? hvala experti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#637 | |
Premium
|
Citiraj:
Ostavi na 100, ustvari moraš ostavit jer u protivnom riskiraš oštećenje hardvera i moći ćeš normalno OC-at. Kud već na povisivanje napona, prvo probaj bez dizanja. Dizanje napona nije must-have kod OC-anja. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#638 | |
Premium
|
Citiraj:
pa nemislim uopče dizati napone na njoj pogotovo ako nije potrebno, pitam jer tek sam uzeo tu grafičku pa moram nekako naučiti, ja je i držim na 100 uvjek recite mi za temperaturu koja je normalana a koja max? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#639 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Idle 50 - 55, load 70 - 75. To su moje temperature. Inače, frkvencija pci-e ne mora biti lockana na 100MHz (barem kada je serija 8800 u pitanju), meni na nvidia ploči radi uvjek na 125MHz (linked boost ili kako god se piše), iako nema neke razlike u performansama između 100 i 125MHz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#640 | |
Premium
|
Citiraj:
idle 50-60 load 60-70 ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#641 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
8800 GTS 320MB
pozdrav ekipi! dakle,kupujem doticnu graficku pa me zanima da li ima kakve razlike izmedju proizvodjaca..konkretno,da li je xfx bolja ili losija od npr leatekice i gainwordice te tko je od njih najbolji owerclocker...pitam jer postoji neka mizerna razlika u cijeni i kakva su vas iskustva s njima opcetnito,da li je to trenutno best buy ili bi mi mozda mogli preporuciti nesto te klase a da nije 8800 gts tnx Zadnje izmijenjeno od: zec. 24.08.2007. u 12:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#642 |
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Datum registracije: Dec 2006
|
E ovako, nema nikakve veće razlike između tih kartica.....Jedina razlika je u naljepnici koja se nalazi na grfi i u garanciji. Uzmi onu koja ima dužu garanciju i to je to. Osobno imam evga 8800 karticu ![]()
![]() |
#643 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ja bi uzeo onu sa najpovoljnijim omjerom cjene i duljine garancije na istu i eventulano ako neka ima posebno hlađenje možeš i to uzeti u obzir, ali samo kao sekundarno jer kolko čujem i vugaris cooler je podnošljiv... Što se overkloka tiče uglavnom sve ti idu na iste klokove tako da tu nema razlike...
![]() |
#645 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Ne želim nikog popljuvati ali što se tiće usporedbe grafičkih vidi se da ima razlike, neznam zašto nisam pre veliki stručnjak ali na www.hardware.info gdje možeš uspoređivati koju god hočeš komponentu pokazuije da su nek grafičke istog ranga različitih proizvođača bolje od drugih. (Nema ama baš sve proizvođače i tipove ali one koje su testirane imaš za usporediti) |
![]() |
![]() |
![]() |
#647 |
Lost soul still wondering
Datum registracije: Nov 2004
|
Leadtek ti gotovo uvijek daje igre sa svojim karticama. Meni je to recimo bitno, kad već dajem tolike novce za karticu uvjek gledam da ima neku igru uključenu u bundle makar i staru. Leadtek daje Spellforce 2: Shadow Wars te Serious Sam 2 uz 8800 GTS 320 mb.
![]() |
#649 |
Premium
|
mislim da je odluka pala a ako uleti biti ce dobra kupnja,naravno 8800 gts serija ![]() bilo kako bilo,vidim da je razlika medju proizvodjacima u taktovima mizerna tako da je ipak glavna stavka garancija |
![]() |
![]() |
![]() |
#651 |
.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#652 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#653 |
.
|
Interesantna stvar, da, kolega je imao BFG 8800 GTS 640MB OC, dosta slabo je išla bez obzira na napon čipa (radili smo vmod, čak ni 1.6v nije bilo dovoljno za 700mhz čipa). |
![]() |
![]() |
![]() |
#654 | |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() Btw,ja imam Gainward 8800GTS 320MB "Golden Sample" MAX taktovi su joj 650/2200....Na njima je stabilna,sve iznad toga blokira....
![]() |
![]() |
#655 | |
Premium
|
Citiraj:
koliko ti baca prosjek frameova u igrama po defaultu i owerclockirano? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#656 |
.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#657 |
freak
|
Pa jesam,zadovoljan sam s njom,jako.... Ali kod mene je problem sto mene procesor koci.....Ali inace,ide sve Cijelo vrijeme je drzim na defoltu (550/1780)...Jer mi nema potrebe je jos OC-at A igre: DiRT 1280X1024..detalji Med/High 2AA= 55FPS-a(cijelo vrijeme) S.T.A.L.K.E.R 1280X1024 Med/High 4AA= 60-ak FPS-a(prosjek),jer je igra neoptimizirana F.E.A.R 1280X1024 sve na MAX= AVG(84FPS-a) R6:Vegas 1280X1024 Med/High 4AA= 50FPS-a prosjek... Kad bi se uparila s nekim boljim procem,davala bi jos bolje rezultate...A igre nisam probavao igrat sa OC-anom grafom,onda sam bio smao vrtio 3DMarkove i testirao na artifakte,ali,i to cu probati jednom.. ![]()
![]() |
#658 | |
Premium
|
Citiraj:
sta nije tvornicki po defaultu 500/1600? ova tvoja je ocito malcice nafrljena tvornicki ![]() koliko si ju platio ako nije tajna? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#659 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Nema nikakave veze to kaj se njihove bolje clockaju. Naleteli ljudi na pristojne primjerke i još k tome znaju kaj delaju i eto ti rezultat. Veliš nekome da su BFG i Gainward bolji od ostatka i taj neko kupi, a kad ono ne ide s mjesta. Ili ne zna clockati pa mu svi krivi - pogotovi ti koji si preporučil. Nemreš generalizirati da su te i te firme bolje kad je sve isto, rađeno po istim nVidiainim specifikacijama i (ako je tvornički) clockano striktno po njihovom uputstvu. 7600 i 7900 serije nemaju veze s 8800 i nemreš to uspoređivati. Ti si imal kartice koje je napravil Palit i uparil s najboljom memorijom koju su mogli kupiti, dok su Gainwardovi inžinjeri na traki do, prebirali geil primjerke GPUa. Toga kod 8800 serije nema. U početku je Asus radil PCB, sad su to preuzeli Flextronics i Foxconn, dok TSMC štanca G80 brutalu do iznemoglosti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#660 | |
freak
|
Citiraj:
A za cijenu,pa kupio sam je u Ve-Milu pocetkom 5. mjeseca,2. il 3. 5. ![]() Gainward BLISS 8800GTS Golden Sample, 320MB, PCI-E, TV-out, DVI Al mene je izasla ja mislim oko nekih 1980kn,jer sam kupovao vise komponenti,a bilo je na karticu...pa...jeftinije izade ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|