|
![]() |
#631 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
dakle,onda je problem rijesen citao sam o toj ploci i nahvaliste ju pa rekoh,cemu eksperimentirati ako za 650kn dobijes best buy mbo ![]() |
|
![]() |
![]() |
#632 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Ma Gigabyte P35-DS3 i SonicTower + 120 mm vent |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#633 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Da, ali onda ne mjeri ispravno. Stavio sam mali 40mm vent gore i temperatura je ostala ista (44) a na dodir hladnjak je osjetno manje vruč, tj. sad (računalo u punom loadu) je mlak. Neki drugi program?
#634 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
tomasini_ ,probaj motherboard monitor, il Gigabyteov utility koji dolazi na CDu... al everest ti mozda ispravno javlja... 44°C nije previse i @Razer: Nije bas kako ti stalno govoris, da ce svima ici fsb preko 500, i da ce proc ici preko 4GHz (u susjednom threadu za e6750). Ipak sve ovisi od primjerka CPUa i MBOa koju pojedinac ima. Moze netko imati E6600 + DS3R pa da ne predje 3GHz i 300fsb. Slazem se da je realno ocekivati dobar OC... al maksimalni je ipak rezerviran za najsretnije sa najboljim primjercima, kao i uvijek. NHF, samo mozda biti malo oprezniji, da ljudi ne bi bili isfrustrirani kad ne uspiju postici basnoslovne brojke. |
![]() |
![]() |
#635 |
Premium
|
a sta kazete na ovaj hladnjak? Hladnjak THERMALRIGHT MST-9775LE,aluminijski, socket 775 |
![]() |
![]() |
#636 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Vjeruj mi ploče idu na 500 sigurno, probao sam 3 P35 DS4, jednu P35 DS3 i jednu P35 DS3R. Sve su, u kombinaciji sa istim procesorom potezale preko 500MHz. Tako da ne govorim ''napamet'', ne brini se ![]() Isto tako i E6750 - probao dva, i jedan kolega dugixy1 - sva tri išla na 4GHz+, sve preko 4050MHz je bila muka ![]() Da ne bi ispalo da kenjam, naravno sve te ploče i procesori nisu bili moji ![]() EDIT: da, znam što želiš reći, slažem se ![]() |
![]() |
![]() |
#637 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
ma kuzim ja sta ti govoris, slazem se, al imao sam ja dvije 939 infinity i dvije lanparty ultra-d. Sve su bile top-OC ploce, al od te 4, samo jedna LanParty je presla 260FSB... al ta je isla na 330. Za njih to je sramotan prosjek. Samo kazem - uvijek se zalome losiji primjerci (nazalost) ![]() |
![]() |
![]() |
#638 |
Banned
Datum registracije: Nov 2007
|
Koje matične imaju najmanje padove napona na CPU, zašto do njih dolazi i koliko ti padovi napona mogu biti štetni za CPU u slučaju OCinga. Znači li što ako matična ima "8 phase" sklop za napajanje i koliko su takve matične bolje od ostalih koje to nemaju. Što znači ako matična ima "2 phase" memorijske utore? |
![]() |
![]() |
#639 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Gle istražuj malo, zašto misliš da bi sve odgovore trebao dobit servirane? Imaš google... Inače ukratko ako ploča ima 8 phase na napjanaju i 2 phase na mem znači da ima prokleto dobro napajanje proca i ramova i naponi bi trebali biti ekstremno stabilni... Teoretski...
#640 |
Banned
|
Nadam se da je tako i u praksi, a ne samo teoretski. Onda ciljam na takvu matičnu. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#641 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
najbolje ploce za oc-anje high-end segmet maximus formula Special edition (trebala bi uskoro u hrv zamjenjuje blitz formulu) X38 chipset Dfi lanparty UT P35 T2R ploce su iznad 2000kn tako da... i mislim da su sam vrh ponude po pitanju MBO.a trenutno! neka me razer ispravi ako grijesim Gigbayte dsr do 1000kn su super za oc.anje.... jeftiniji segment ja imam asus p5k-e i drzim stabilno 3.3ghz b3 revizija ![]() |
![]() |
![]() |
#642 |
Banned
|
Hm, vidim da je Asus P5E skoro ista kao i Maximus formula, a razlika u cijeni je ravno 100 Eura. Sad mi nije jasno u cemu je fora. |
![]() |
![]() |
#643 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
p5e ti je na ddr 3 memu ova je na ddr2 ima razlike u zvucnoj ako se ne varam i bundleu eto i 100eura ![]() |
![]() |
![]() |
#645 |
Banned
|
Evo, nabavio asus P5E intel x38 za ddr2 i svi naponi na auto, CPU-Z pokazuje 1.376V, sve radi stabilno na 9x400, FSB strap na 400. Prijasnja maticna sa LT 680i nije htjela ni na 9x333 stabilno. |
![]() |
![]() |
#647 |
Banned
|
Evo, sat vremena igro demo crysis, sve very-high, 1280, AA4x, ništa se neruši. Dok se na "staroj" matičnoj rušio već nakon minutu dvije, i to na puno nižem OCingu. Radni napon na def postavkama je 1.24V, dok prilikom OCinga na 9x400, radni napon se diže sam, tj u CPUZ očitava 1.376V iako je u biosu napon i dalje na AUTO. |
![]() |
![]() |
#649 | |
Banned
|
Citiraj:
Primjerice, na "staroj" matičnoj je trebalo stavit 1.5V da bi se OS uopće digo i to na puno nižim frekvencijama. Edit: Evo, isprobao sam prime95 4X, i ustanovio da najbolje radi na 3360MHz (8x420) fsb strap na 400, na def. naponu. Edit: Evo opet sam si dao malo vremena za OC, na kraju 8x425 za 3.4GHz na 1.3V bez dizanja voltaže za nortbridge, prolazi test prime 95 4x sve bez greške. Dakle, možemo zaključiti da je ASUS P5E x38, vrlo dobar za klokanje, ali uz ogradu da je P5E ustvari MAXIMUS FORMULA bez vodenog hlađenja samog chipseta, a to se vrlo lako vidi jer je preko imena Maximus Formula naljepljena naljepnica na kojoj piše P5E, pa stoga nimao ne čude ovako visoki rezultati OCinga sa pasivnim hlađenjem samog chipseta. Svaki G0 uz dobru matičnu i minimalno dizanje napona je izvrstan za OC. Zadnje izmijenjeno od: Bimbix. 21.11.2007. u 15:35. |
|
![]() |
![]() |
#650 | |
Premium
|
Citiraj:
s obzirom da sam danas piknuo e6750 i p35-ds3l plocu,volio bi malo overclockirati proc da vidim koliko ide pa bi bilo ok da mi malo pomognu oni koju imaju tu plocu da mi kroz bios step by step objasne kako ![]() mema je 2x512 ocz gold dc na 800mz pa ako znaju neka i memoriju na isti nacin kao proc hebiga,ucim se ![]() |
|
![]() |
![]() |
#651 | |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#652 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
#653 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
ako mislis baviti flesiranjem biosa nemoj asus, ja imam jako losa iskustva s asusom po tom pitanju (sad mi je ploca na reprogramiranju zbog asus updatera), a imao sam tu i tamo problema s opcijom flesanja biosa iz biosa, ali na srecu je asus bios recovery spasio stvar(jednom).Giga... ipak ima dual ili quad bios...(da se nebi desilo zlo)...ipak reprogramiranje kosta... ...da me sad netko pita nikad nebi isao na asus...uzeo bi p35-ds3r |
![]() |
![]() |
#655 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
ovo je odlicna ploca za "sitne" pare s obzirom koliko je kostala http://links.hr/index.php?naziv=MBO+...kl=050.306.140 ..je da ima "stariji" chipset ali po pitanju opremljenosti,kvalitete izrade kao i overclocka bi bio definitivno moj izbor + sto podrzaje nove 45nm procesore..tako da dileme nema ako se mene pita..ako me se ne pita onda nikom nista ![]()
#656 |
In the ghetto
Datum registracije: Apr 2007
|
Slobodno ti uzmes Asus P5K za oko 900 kn a ako zelis jeftinije varijante uzmi Gigabyte P35 DS3R ili DS3L (jos jeftinija)
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor |
![]() |
![]() |
#657 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
#658 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Nešto krivo radiš očito...Još jednom prouči na forumu sve korake, a uskoro bi trebala biti objavljena i jedna OC gujda ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
#659 | |
Premium
|
Citiraj:
ma znam..nije to neki problem ali ocito negdje nesto krivo radim...mozda ovo pomogne ili da mi se javi netko tko ima istu moju plocu jer cemo tako sigurno rjesiti problem ![]() ![]() dakle,udjem u bios,intelligent tweaker i tu se nude opcije: cpu clock ratio(6x-8x) cpu host clock control (100-700) cpi express frequency(mhz) (90-150)..ova stavka mi nije jasna(drzi auto na 100 mhz)..da li tu opciju mijenjam ili ne? c.i.a.2 disabled..kada se enabled nudi se sport,racing,turbo performance enhance mi je na standard..kad se enabla,nudi se jos turbo i extreme system memory multiplier(spo) mi je na auto a ima od 2.00 do 4.0+...i taj dio mi nije jasan da li to mijenjam ili ne? system voltage control ima opciju auto i manual gdje na manual podesavam voltazu proca od o.1v navise..tu je sve jasno nemam opciju ulaska u postavke memorije i mijenjanje latencije te voltaze memorije tj. nisam ju nasao u biosu pa mozda zato steka konkretno,cpu clock ratio stavim na 8x,cpu host clock control na 400,dakle,dobijem vrijednost od 3.2mhz takt procesora,rekoh to ce ici na defaultni napon,sve ostale opcije stavim na default i mislim si da ce proci ali friska figa..ne dizu se windowsi i restarta mi komp i baca mi default postavke(toliko je pametan...hehe) i onda mi boota ispocetka komp...citam,ljudi su samo mijenjali fsb bez diranja memorije i napona i isao je E 6750 bez beda na 3.2-3.4 a meni ni makac ![]() pokusao sam i dizati voltazu proca ali opet isto...pokusao sam mijenjati postavke racing,turbo,extreme i nista gdje grijesim i kako uci u postavke memorije jer ja preko biosa nisam nasao tu opciju?znam da sam bedast ali treba mi mali poticaj jer to prvi put radim a bila bi grehota tako dobar proc ostaviti na defaultu ![]() |
|
![]() |
![]() |
#660 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Nećemo ovo nastavljati ovdje. Imaš jednu lijepu temu ''Overclocking Intel E6750'' i pitaj tamo. Tu si tražio preporuku, i dobio si je, nećemo sa svakom ići u OT. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|