|
![]() |
#6451 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
|
![]() |
![]() |
#6452 |
Guest
|
Nokia Normandy powered by Android
Bok ![]() postoji mogučnost da Nokia stavi u prodaju model pod imenom Normandy koji bi bio pogonjen Android sustavom. Više o tome tu http://www.imgspirit.com/nokia-is-ma...lled-normandy/ Izgleda da Nokia mora izbaciti model / modele koji rade i s Androidom s obzirom da windows phone uređaji im nisu baš popularni. kaj vi mislite o tom ? dali bi kupili Nokiu s Androidom gore ? ![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#6453 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Krivo misliš. Više razloga: 1. Nokiji prodaja ide sve bolje 2. Nokija uređaji čine oko 90% uređaja sa WP-OM 3. Nokiju je kupija Microsoft, koji ionako zarađuje masu para na androidu, ne treba se još i s time zafrkavati. Ovo definitivno nije za zasebnu temu.
#6454 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Svakih par mjeseci se pojave glasine da Nokia izdaje Android mob i tako je već par godina. Sve dok ga ne izbace ne treba nova tema mislim. |
![]() |
![]() |
#6455 |
Guest
|
ok. oprostite ako smatrate da ne treba zassebna tema, samo post premjestite na odgovorajuće mjesto ![]() inače tko zna možda nas Nokia i iznenadi ![]() |
![]() |
#6456 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ja ne bi imao ništa protiv. Još da stave PureView fotić u njega, 3G i GPS i imamo prodajni hit.
#6457 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Potpuno nepotrebno. S obzirom da će Nokia (navodno) koristiti modificiranu verziju Androida, kao što to radi Kindle, neće biti mogućnosti koristiti Google Market, te samim time Nokia cilja da sa ovakvim uređajima nastupi na DumbPhone tržištu, tj. plasira ga za njega. Osobno, Android mi je zadnja opcija. WP radi savršeno, prije bi prešao na iOS nego se vratio na Android. |
![]() |
![]() |
#6458 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
|
![]() |
![]() |
#6459 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
ja još uvijek ne kužim zašto se svi lože na taj android... mislim, dobar je sistem, ali šteka. Da ne pričam o "svevišnjim" custom romovima gdi doslovno moraš pikati u mraku i nadat se da ne dobiješ sidu ![]() |
![]() |
![]() |
#6460 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
![]() Hint - Lg Optimus G, E975, stock 4.1.2, npr.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6461 |
Premium
|
kao prvo moj post je napisan u temi "Nokia Normandy powered by Android" koju je mod naknadno spojio u ovu temu i sukladno tome je moj post ispao trollerski kao što se vidi, a čak nisam imal namjeru trollati. druga stvar: dovoljno iskustva mi je bilo na HOX, HTC one V, Samsung galaxy mini i na Android mini PC svi uređaji odreda su smeće sa bilo kakvim romom kojeg staviš. Moje pare nisu tu zato da ja kupujem/prodajem jebene mobitele i otkrivam koji ima dobar stock a koji nema. Hoću jebeno potpuno funkcionalni mobitel bez bloatware-a čim ga upalim. Hoću bez lagiranja, bez rušenja, da pozivi normalno funkcioniraju i da se ne grije ko mutav dok razgovaram. To sve sam dobio sa Lumiom 820. Dakle, da rezimiramo... 1. Moj post se odnosil na likove koji jedva čekaju da nokia izda android telefon, a to nokiji realno netreba. 2. Pričaj ti što god želiš, ali za mene se android pokazao kao smeće. Nikakvi sintetički testovi, nikakvi n-core i nikakve rezolucije ekrana niti veličine ekrana ne me mogu uvjeriti u suprotno. |
![]() |
![]() |
#6462 | ||||
gadget freak
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
Bez lagga ima popriličan broj androida na stocku, bez rušenja - osim nekoliko custom romova, loših i neprovjerenih, nema ni toga na velikoj većini uređaja koje sam imao (pričam o androidima ofc, a tu smo na priličnom broju mobitela unazad 4g). Pozivi funkcioniraju na svima, ne znam što te mučilo, to je osnovni princip mobitela ![]() Grijanje u razgovoru - niti sa jednim - grijanje dok se gejma ili bencha nešto - svi quad core-ovi unazad godinu i kusur. Potpuno funkcionalni mob je sve i jedan, ovisi samo kolika imaš očekivanja od čega, zato si se ti našao u l820, a ja nisam mogao probavit (između dosta tog još)fact da nemam hbni file explorer na wp8 mobu i zato ga se riješih i ne uzimam taj os pod ozbiljno do daljnjeg, dok ne popeglaju masu stvari još. No neću o tome, nije tema, tema su android mobiteli. Citiraj:
2. As i said before - premali ti je uzorak, a i low end uređaji nisu neko cvijeće za usporedbu, obzirom na kompleksnost os-a i različitost platformi i milijun varijacija s hardverske strane. O sintetici i ostalim glupostima nije nitko ni pričao, pogotovo jer tu dolazi onaj dio priče - ovisi što tko očekuje od uređaja i kupuje li low end ili nešto bolje, a i benchevi su totalno zanemariva stvar, bitno je ponašanje uređaja u svakodnevnom radu i aplikacijama. ![]()
![]() |
#6463 | |||
Premium
|
da, začudo mi nije bio cilj trollati, vjerovao ti to ili ne. jednostavno, boli me ona stvar za ono što ti misliš, nemam živaca opterećivati se tuđim mišljenjem Citiraj:
![]() Znači, da mi se android svidi, moram isprobati svaki jebeni mobitel svakog proizvođača? jea rajt, lud sam... Citiraj:
Moja jedina očekivanja su da mi mob "out of the box" radi kak treba. A to nijedan od mojih android uređaja nije bio sposoban. Uostalom, gledaj low end android i low end WP8, povuci paralelu i reci mi koji radi bolje Citiraj:
2.1. zar ja trebal izmijeniti stotine uređaja da bi otkrio koji ne šteka out of the box? 2.2. Tu se slažem, ponašanje uređaja u svakodnevnom radu je najbitnije, al opet, to nisam mogao dobiti na droidu. Na androidu sam dobio file explorer, drkarenje po sys appovima i raznorazne napredne mogućnosti koje MENI stvarno ne trebaju. I opet, zar moram još jednom napomenuti da je MENI, za MOJE potrebe, android smeće? Generalno je dobar sistem ako ti trebaju neke napredne mogućnosti, ali meni to stvarno ne treba. |
|||
![]() |
![]() |
#6464 | ||||||
gadget freak
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() 2.2 - jasna stvar, zato i postoje različiti os-ovi i različiti mobiteli da bi se svatko našao u nečemu, ali to onda nije razlog za pljuvanje, imho, neutemeljeno, po nečem što se tebi osobno ne sviđa. Citiraj:
NHF, ali tak je.
![]() |
#6465 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Vecina tu gore navedenih problema nema veze sa samim Android OS-om. Evo meni recimo se mob nikada, ali bas nikada ne rusi. Pozivi najnormalnije funkcioniraju i ne grije se dok razgovaram. Stock rom je u pitanju. Rekao bih da je ovo tocno za veliku vecinu uredjaja koji vrte Android OS. Lag mu je boljka ali i WP ima svojih musica, i to ohoho koliko. Neki bi cak isli toliko daleko i nazvali ga poluproizvodom ![]() |
![]() |
![]() |
#6466 |
Premium
|
dobro, u pravu si jopis... namjerno sam došao trolati na temu Android mobiteli flejmam i rantam bezrazložno protiv Androida jer nisam isprobao dovoljno velik uzorak mobitela tek sad vidim da je android mnogo bolji sistem, tek sad dok si mi ukazao činjenicu da droid radi na puno većem hardverskom opsegu, a ne unutar definiranih parametara. također je android puno bolji jer je otvoren sistem, ko bi rekao, nisam to znao. ![]() Zadnje izmijenjeno od: domis. 12.12.2013. u 21:03. |
![]() |
![]() |
#6467 | |
gadget freak
|
Citiraj:
![]() Kako bi troll mogao vodit konstruktivnu raspravu ![]()
![]() |
#6469 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Nisam htio otvarati novu temu pa pitam ovdje. Kolika je razlika između class 10 SD kartica i sporijih? Naime imam 2GB (ne piše koji class) karticu iz starog mobitela i sad sam kupio huawei y300, pa me zanima koliko gubim na performansama ako ostavim staru SD karticu u odnosu na novu class 10. |
![]() |
![]() |
#6471 | |
gadget freak
|
Citiraj:
Ukratko, broj iza natpisa class znači brzinu koju kartica može ostvarit u MB/s.
![]() |
#6472 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ja nisam dobio dojam da se išta osjeti dok sam imao SGS2 koji je koristio karticu samo za pohranu. Možda je i nešto utjecalo na HTC Desire sa custom rom koji SD koristio kao proširenu memoriju telefona. |
![]() |
![]() |
#6473 |
49%winner
|
Word. Na Desireu sam osjetio razliku zbog ovoga što si spomenuo, dok sam na SGS2 gurao nekoliko kartica i nije da se primjeti neka razlika. Uzeo sam class 10 samo zbog bržeg kopiranja preko sd card readera.
![]() |
#6474 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Mene zanima osjetili se se kakvo usporenje prilikom korištenja aplikacija pohranjenih na SD karticu class 2 ili 4 u odnosu na class 10. Ali svejedno planiram kupiti neku manju class 10 karticu ako je nađem za cca 50 kn (vidim da ih ima i za 30-ak kn, 4 GBali u ZG). Mobitel mi ionaku služi za pozive, internet, viber ![]() |
![]() |
![]() |
#6476 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
N5 dobio lagani hardverski update http://www.pocket-lint.com/news/1258...handset-emerge
#6477 | |
49%winner
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#6478 |
Premium
|
može li neki savjet pri kupovini galaxy s3 gledam kako mi je najpovoljnije to uzeti ove pretplate nisu neka ušteda, jer mogu jeftinije proć svezajedno(računajući 2godišnji trošak na mob i tarifu) ako uzmem posebno mob u oglasu i neku posebno tarifu, žestoku npr tarifu na tomatu(104 kn mjesečno 3 gige 1500sms i poziva i bez uspostave i bez obveze). ali sad me muči može li me šta zajebati pri kupnji toga u oglasu? vidim da ih ima po 2300kn kaže nov zapakiran garancija sve mreže je li 2300 uopće jeftino? koji drugi mob u tom rangu bi možda bio dobar, iste ili bolje performanse, makar se cura baš zapalila za njega ali možda ako ima nešto bolje jeftinije da ju nagovorim na to mislim si, ako prodavač je voljan da se nađemo tamo di vrijedi garancija i da provjerim na licu mjesta da to vrijedi i seriski borj i sve, šta bi me još moglo sjebat da provjerim prije kupnje? jel mora biti neka naljepnica netaknuta? ili se to otvara pri ovjeravanju garancije? i koji softver bi trebo/ne bi trebo bit na tom s3 i9300? kolko može bit dobra kopija da me zavara, nemam previše iskustva s tim mobitelima.....? ali mislim si ako vrijedi garancija u nekom poznatom servisu da mi tamo na licu mjesta potvrde da je to sve orginal i da vrijedi šta ako je mob iz nekog dućanćića nepoznatog, kako garancija tamo ide?? jel bi se mob trebo dat upalit ili bi trebo bit skroz prazna baterija? inače sve elektronično novo kad sam uzimo je bilo već poštenski puna baterija ali ne znam sad sa ovim novim mobitelima i to Zadnje izmijenjeno od: M.Vlahovic. 13.12.2013. u 21:53. |
![]() |
![]() |
#6479 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
![]() |
#6480 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() čak mislim da je to dućan di radi enis, možda mi može sredit neki popust ![]() a znači nema ništa bolje u tom cjenovnom rangu da je tak fensi i to, ekran dobar i sve to skupa |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|