|
![]() |
#601 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Kamera je sigurno odlicna. Malo bolja ili losija od konkurencije nebitno. Da postoji nacin direktne pohrane slika,video i drugih fajlova na free bar 32gb cloud cak ni SD ne bi smetao posto znamo da je 4g+ jako brz a i SD zna riknuti iz cista mira pa kad izgubis 32gb ili 64gb podataka nije bas svejedno. Backup na vanjski otg usb stick isto vec postoji. Baratanje i shareanje fajlova kao sto su zip,pdf i slicno je imho najveca mana. Nikakva sitna razlika u amoled vs retina i sl. Baterija ce sigurno biti ok. Govorim bas o velicini ekrana. Savrseno za tipkanje jednom rukom i opcenito rad s jednom rukom isprobano na i6 i alphi. Da je 5.0 na iphoneu prsti bi morali ici sire i zato bi bilo teze pisat . Vidim na mojoj s6ici i prije na s6 edge. Osjetljivost mi je također najbolja na iphoneu. Zadnje izmijenjeno od: spawn. 09.09.2016. u 00:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#602 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Dionice jabuke i ne izgledaju najbolje, a samsung ruši rekorde sa S7. No bez obzira na gore navedeno, po prodanom ajfonu apple ostvaruje poprilično veće iznose. Ono što mene iritira je to da se ni u tim okvirima marži ne žele odreći dijela profita i korisnicima ponuditi ekran i bateriju na razini konkurencije. Pa kad već imaš uređaj s ogromnim bezelima, stavi i ekran i bateriju kao i ostali. Ok, imat ćeš nešto manju maržu ali kompenzirat ćeš to većim obujmom prodaje ako staviš veću rezoluciju i bateriju. Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#605 |
Sremium
Datum registracije: Oct 2013
|
U tome je cijela spika. Oni tjeraju svoje fanove da troše na skuplje modele. Jel eto ti imaju više GB. To mi se gadi. Jel danas ni 32GB nije nešto. JOš i na 4ci se nije mogao ringtone stavit a da se ne daju pare na ajtjunsima. Kasnije je to riješeno. Ne kužim zašto ne daju svojim korisnicima i fanovima full pristup svemu i zašto ne uvedu podršku za microsD i prestanu derat svoje kupce. |
![]() |
![]() |
![]() |
#606 | |
Asshole
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#607 |
Sremium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#608 |
Asshole
Datum registracije: May 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#609 | |
Sremium
|
Citiraj:
Mislim da se radi o tome da oni deru extra profit na tome a to im neće još dugo prolaziti jel im prodaja pada iz godine u godinu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#610 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Baterija. iPhone 6s nije bajan sa baterijom, to je sigurno. Ali iP6s+ je tu valjda medju najjacima po svemu. SD Card Shvacam zasto ovo neki zele, ali shvacam i apple zasto to nikad, ali ama bas nikad nece uvesti. Nema sanse jednostavno, i mislim da je vise glupo o tome i raspravljati, jer situacija je takva kakva je i promjenit se nece. Sto se tice clouda, nitko nije primoran koristiti iCloud servis. Meni je po defaultu upaljen, ali da mi je primaran servis - nije. Imam google photos za backup slika i koristim njega. Prvo zato sto vec duze vrijeme koristim android uredjaje kao primarne, a drugo zato sto je besplatan ![]() Sto se tice ekrana, neki moraju shvatiti da je to subjektivno. Trenutacno je na mom mobitelu amoled, moj sljedeci mobitel ce imati takodjer amoled. Ali mi je klasicni ips drazi. Bolja vidljivost na suncu i manje kricave boje. Crna na amoledu je fenomenalna jer je crna za razliku od lcd-a, ali to je ukratko to. Valjda sam jedan od rijetkih koji se nada da apple nece nikad preci na oled. Osim ukoliko ta tehnologija ne napreduje na veliko. Naravno, ukoliko predju na amoled kupit cu i iPhone sa amoledom. Kao sto sada kupujem nexuse, oneplusove, itd. Zato jer necu imati izbora. Ali da cu biti nesto sretan sto ce preci na oled - necu. Nema sanse ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#611 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Stoga čemu pišeš 5. put zaredom istu stvar. Ako te iPhone ne zanima, zaobiđi temu. @nick praskatnon Kao i svaka multimilijunska kompanija ![]() iPhone nije budget proizvod, to mora biti jasno. Niti je filozofija firma da radi budget mobitele. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#612 |
Premium
|
Evo prodaja im toliko pada da na jet black i black verzije moras cekati po minimalno mjesec dana. U UK i USA barem. Ocito imaju problema sa proizvodnjom, a po obicaju, pocetna navala je ogromna. Ipak, ocekujem daljnji pad prodaje. Sve do sljedece godine. Iako zadrzavam zdravu razinu skepse i u vezi te godine ![]()
![]() |
#613 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Ovo nije vs post ![]() Svake godine hrpa ljudi nakon predstavljanja ima izjave tipa, selim na Android, ali naravno jednaka hrpa obrnuto. Konstanta je samo da se prodaje ko blesav ![]() Uostalom, toliko se piše o tom uređaju da očito nešto rade dobro. Edit: osim airpods , za ono još nisam siguran da nije neka sprdnja |
![]() |
![]() |
![]() |
#615 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#616 | |
Sremium
|
Citiraj:
Kako to misliš ajfon me ne zanima? Zanima me koliko i tebe kojem smeta nepostojanje SD utora a posjeduješ Samsunga. Doma imam ipad i jedan ajfon 5s (ljepša polovica je veliki fan, jebiga). Njihovi tableti su odlični ali o ajfonu bi se dalo raspravljati. Kao što bi se dalo raspravljati o kvaliteti i cijeni mercedesa. Vremena su se mijenjala i sad postoji i nešto kao Lexus i sl. za manje para a mečkica više nije tako kvalitetna niti ima neke inovacije kap prije a tako i danas postoje dobri mobiteli koji imaju jebeni utor za SD i jako su kvalitetno napravljeni. Kužim ja da s fanom nemreš raspravljati ali kad se stvari stave na papir Ajfon 7 je super mob ali ja ne vidim neke "ground braking" featurese a vidim veliku cijenu. Kad bi krcao veliku lovu na mob rađe bi uzeo nešto od androida a za ostarak love otišao 3 puta na skupu večeru i jeo ko konj. I ostalo bi mi još para. Ajfon 3 je bio nešto što nije imalo ravna na tržišu. 4ka isto odlična ali tu su već počeli kaskati (ali naša 4ka još funkcionira). I onda kad mi neko priča bajkice o telefonu kojeg su reciklirali do 6ce....ova 7ca je tek neki iskorak ali velim, ne vidim neke velike novitete...osim te 2x kamere....Što bi tek bilo da se raspišemo o njihovom (inače prilično fluidnom) IOSu koji (opet namjerno) kad se updejta na stariji model ajfona više ne radi tako fluidno. Izuzetak su ipadi. Zadnje izmijenjeno od: Tvrdi. 09.09.2016. u 10:37. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#619 | |
Premium
|
Citiraj:
iOS10 beta na iPhoneu 5 i iPhoneu 5s leti. Doslovno. Nikakvih problema, niti laga, niti bilo cega slicnoga. A ovo je vjerojatno zadnji update za iPhone 5 (zadnji 32bit iPhone), iako me ne bi iznenadilo da iOS11 dodje na isti. No onda sumnjam u kvalitetu tog upgrejda. iPhone 5 je izasao prije tocno 4 godine. I dan danas radi kao svicarski sat. Sa updejtovima. I vidjam ih dosta, svi funkcionalni. Za usporedbu, S3 je izasao iste godine.
![]() |
![]() |
#620 |
Premium
|
Dobro o tome bi se dalo raspravljati. Ipad 3 (promašaj znam) je od ios7 neupotrebljiv. iPhone 5 , upotrebljiv ali fino spor od ios8 . I devetka nije ništa osjetno poboljšala . Svaki put clean install. Desetku nisam vidio u akciji na ip5 , ako su poboljšali, svaka čast. Premda, iste sam priče slušao i za ios9. |
![]() |
![]() |
![]() |
#621 |
Banned
Datum registracije: Jan 2014
|
Da, jedna trgovinica u selu zvanom Hrvatska koja proda 5 telefona godišnje je mjerodavna za svjetsko tržište. :Facepalm: Dajte molim vas uklonite ovog lika sa smartphone podforuma jer ovo više nije normalo. Tako je i u Xiaomi temi tvrdio da se Mi5 ne isplati i da je puno bolja kupnja redmi note 3. Sad ovdje opet lupeta o isplativosti kupnje iPhone i microsd-u. Naporan si više, iPhone je svemir za sebe, kupuju ga ljudi koji imaju para, a ne oni koji traže best buy do 1000 kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#622 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Da baš, sve vrvi od bogataša u hrvatistanu, zaboravil si napisat većina se obveže na ugovor i onda robuje provideru sljedeće dvije godine, a imamo još tu i ljude koje na rate kupuju, mali broj je onih koji daju keš u odnosu na ove dvije skupine.. Eventualno se čeka da padne cijena u najpoznatijem dućanu zvan njuškalo, al to je sve zanemarivo, jer ajfon praktički drži konstantnu cijenu i to mu se mora priznat, ajfon samo radi pretprodaje ukoliko nekom mob dosadi ![]() Ostali smartfoni ne mogu parirat ajfonu po tom pitanju.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#623 | |
Banned
Datum registracije: Jan 2014
|
Citiraj:
Netko će kupiti grafičku karticu za 3k kn, netko će kupiti ručni sat za 4k kn, netko će kupiti auto za 50k eura, a netko će sve pare popiti, i svi su oni mogli proći jeftinije. Čemu mješanje u tuđe prioritete i lupetanje o isplativosti? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#624 | |
Premium
|
Citiraj:
Nego, napisao sam ti da sve vrvi od bogataša u hrvatistanu.. Naravno da s tvojim napisom kojeg sam izdvojio u citatu se baš ne slažem, pa sam ti obrazložio svoje mišljenje, ne ulazeći dublje problematiku.. Malo si preoštar u svojim stavovima i bilo bi dobro da ipak popustiš malo, ovo je ipak forum, razmjenjivanje mišljenja, pitanja o savjetima i sl.. Al ak oćeš mogu napisat i ovak: "većina se obveže na ugovor provideru sljedeće dvije godine" Ne znam kak si ti shvatil ovaj moj upis, očito ga svako shvaća na svoj način.. Osobno, boli me briga ko za kolko kupuje ajfon i zbog čega ga kupuje i na koji ga način kupuje, uglavnom, svak zna svoje.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#625 |
Antimićanin
|
Upravo to. Kolega je okinuo plaću u jednom danu za S6E kad je izašao. I rekao je da će mjesec dana bit gladan i ići pjehe i da će žena hranit klince i platit režije. Mjesec dana kao brzo prođe, a phone ostaje. Ko sam ja ili bilo tko da ikome kažemo "ne možeš si to priuštit a kupio si ga"? Kupac je kupac i čim je nešto kupio, znači da za to ima. I treba nas bolit kurac jel mu djeca gladuju ili mu se meso kvari jer mu je HEP isključio struju. Tuđi život, tuđa posla. |
![]() |
![]() |
![]() |
#626 | |
Premium
|
Citiraj:
Samo kaj je problem kaj smo u takvom okruženju, di svak svakog osuđuje, imao sam 6S odmah su počela podjebavanja tipa: "gle ga ima love, fura se ajfon" i te gluposti.. Da imam love, onda bi uzel ajfon optočen zlatom, pa se mogu bahatit, a ovak, teško. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#627 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Ne znam ništa o iPhoneu, ali znam da nakon krda konkurentnih telefona mi žena više niš ne sere i ne soli pamet, sretna je i zadovoljna. A ja lakši za 5 somova. Ako je moja žena zadovoljna, onda znači da ta platforma valja i kaj god smisle, očito ima smisla ![]()
![]() |
#628 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#629 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Neda mi se kvotati prijašni i cijeli post. Ali lupaš jako bezveze. Ono što nisi stavio ringtone od četvorke na dalje i velika vjerojatnost da nemaš pojma postaviti po formatu. To je tvoj problem i tvoj zatvoreni eko sistem u glavi. Tebe muči cijena popusta u Vip temi (zajedno cijena usluge i uređaja). Još u Xiaomi temi ispalo pravi promašaj. Pišeš suvisle postove i nepotrebno blatiš. To je to. Ja sam imao četvorku i stavio ringotone Sponge Boba remix Krusty Krab i redom išlo 4S, 5 i sadašnji 5S. Bez obzira na oba tabora sa zadovoljan. U večini postova se slažem sa @Mileni. Beta tester sam od četvorke i mogu potvrditi da zadnji ios 10 radi jako dobro s obzirom uvedene novotarije pisanja rukopisa preko sms itd. Poslano s kompjutera iz kreveta preko interneta
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#630 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
Premium proizvodi koštaju ali se preko raznih kanala mogu nabaviti jeftino (recimo mene je S7 izašao ravno 800 kn ![]() Kmet kojeg znam je imao Nokiu X6 kad sam ja imao iPhone 3GS. Platio je taj digitron skoro duplo više nego ja 3GS. Na cugi i u društvu se nije gasio o hračkanju po iPhoneu i Applu i onanacijama na tu nokiju. Za mjesec-dva, opa, eto četvorke "nisam ja to tako mislio, 3GS je smeće, 4 je 20x bolji itd.". Da imam love, uz S7 bi imao i iP7 tako da budem skroz u znaku 7 ![]() U ožujku 2018 bi trebao biti iP7S jel tako? Tada ističe VIP u strica pa ko zna ![]() Baš sam dopodne bio na cugi sa frendom koji ima 6S 16GB i baš sam ga istlačio pošteno. Ono što je meni posebno super je to što bi meni odgovaralo 95% stock aplikacija za sve što mi treba + tapatalk. A on bi pak prešao na S7 zbog kamere, baterije, ekrana i proširive memorije ![]() tako da je to ona priča "susjedova trava je uvijek zelenija" ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|