Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.05.2013., 13:04   #6061
Bolnum
#define yes no;
Moj komp

Bolnum's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
Uuuuuhhhhhh, kad bi se ovakvo nešto pojavilo na tržištu:
http://3.bp.blogspot.com/-tHPI1GciLp...usionCoupe.jpg

Predobro izgleda, šteta što ne rade coupe.
Izgleda debelo. osim toga, maska - Aston, farovi - Lancer.
Meni to tako izgleda. A još kad se tablice stavi, tek onda ode izgled u ...
Bolnum je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2013., 14:29   #6062
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor Bluzer Pregled postova
Nemaš što vjerovati ili nevjerovati, treba malo sjesti i pročitati pa ćeš i znati.

6L V12 koji Aston koristi, odnosno, koristio je do 2012. su spojena 2 3L V6 Fordova Duratec motora. Buduće motore će Mercedes raditi.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Du...atec_V12_6.0_L

Za svaku tvrdnju postoji source.

Ista stvar i za V8:
http://en.wikipedia.org/wiki/Jaguar_...rtin_4.3.2F4.7

Da li bi te začudilo da Gallardov V10 ima korijen iz Golfa GTI? Prvo je dobio još jedan cilindar pa postao famozni Audijev 2.2 5-cilindarski monstrum za Quattroa 80-ih. Onda je dobio još jedan blok pa je postao to što je.

Bio sam u njihovom salonu u Park Laneu i po nicemu se nije dalo vidit bilo kakvu povezanost sa Fordom. 77 mi je privukao paznju pa smo usli nutra ko pravi turisti. Inace nebi ni gledao jer me ti auti ne zanimaju, zato nisam ni Wikipediju gledao o njima. To prepustam vama. Vidio ih sve, pomiriso i nebi ih ni da mogu.

Kad je Gallardo izlazio dizala se poveca buka oko Audijevog motora, na telki, u casopsima itd. pa tesko da to ne znam i da me uopce ne zanima.

Meni taj Ford izgleda neskladno, narocto straznji dio koji je kao da su ga zakljili na limuzinu na brzaka. Mozda iz nekog drugog kuta izgleda bolja.
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.05.2013., 15:16   #6063
Nybelung
Guest

Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Dobra cesta. Ma vanzemaljska za BiH. Ovdje kod nas na magistralnoj cesti policajac na policajcu, a na seoskima rupa na rupi. Svaki dan sve manje volim vožnju. Ne pamtim više kad sam guštao za volanom, samo mi frustracije priređuje.
  Reply With Quote
Staro 19.05.2013., 15:22   #6064
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Nybelung Pregled postova
Svaki dan sve manje volim vožnju. Ne pamtim više kad sam guštao za volanom, samo mi frustracije priređuje.
Također, samo gledam ima li di kamera, prati li me presretač, čekaju li s laserom na kraju ravnice, itd.
Prije si mogao stisnit malo, pa ako te uhvati s Komarom nisu ni bile prevelike kazne, a i mogao si se dogovorit s policajcima, ostavit za piće, popričat, nasmijat se...sad su totalno robotizirani, moš pričat šta hoćeš, pismo svejedno dolazi...
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2013., 16:15   #6065
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
A gle, zašto bi netko riskirao svoj posao jer si se ti zabavio dok si vozio? Možemo mi bit dobri i prijatelji, al posao je posao.
Staro 19.05.2013., 16:20   #6066
Rade0n
Guest

Datum registracije: Jun 2012
Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Prije si mogao stisnit malo, pa ako te uhvati s Komarom nisu ni bile prevelike kazne, a i mogao si se dogovorit s policajcima, ostavit za piće, popričat, nasmijat se...sad su totalno robotizirani, moš pričat šta hoćeš, pismo svejedno dolazi...
Hvala bogu pa toga više nema, što manje mita i korupcije.
Rade0n je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2013., 16:21   #6067
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Ne shvaćam ?
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2013., 16:38   #6068
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Ne shvaćam ?
Što ne shvaćaš? Zadnja stvar što trebamo jest takva (mitološka) policija na cesti.
Staro 19.05.2013., 17:52   #6069
ozren
PC Ekspert

ozren's Avatar

Datum registracije: Sep 2000
Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Što ne shvaćaš? Zadnja stvar što trebamo jest takva (mitološka) policija na cesti.
da ali zato sve završi na mitološkom sudu i ovi koji uredno plate kaznu ispadnu debili. sorry ali onda mi je draža mitološka policija...

plus dok god nebu kažnjavali kak treba i za što treba (npr po snijegu sa ćelavim gumama), već samo vrebali brzinu na mjestima di njima paše i di su svi po defaultu u prekršaju (ala zgašeni semafor zbog kojeg je ograničenje 40), nabijem ja sve to na jednu stvar.

kad bu jednaka pravila za sve, i na svakom koraku, onda možemo razgovarat.
Staro 19.05.2013., 19:31   #6070
Nybelung
Guest

Nemam ja ništa protiv prometnog policajca i kazni. Nego sam protiv toga da se svi prometni problemi rješavaju postavljanjem ograničenja 40km/h i policijskim zasjedama.
Gdje je edukacija vozača, gdje je ispravna prometna signalizacija, gdje su odbojnici, gdje je rasvjeta, gdje je rekonstrukcija prometnica koje ne zadovoljavaju ni minimalne sigurnosne norme, gdje su obilaznice, tko daje ljudima dozvole da grade kuće 20 cm od prometnice, itd. itd.?
Negdje sam pročitao da u civiliziranom svijetu postoji mnogo razloga za prometne nesreće, a u HR samo jedan: "neprilagođena brzina".
  Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.05.2013., 20:06   #6071
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Dobra cesta. Ma vanzemaljska za BiH. Ovdje kod nas na magistralnoj cesti policajac na policajcu, a na seoskima rupa na rupi. Svaki dan sve manje volim vožnju. Ne pamtim više kad sam guštao za volanom, samo mi frustracije priređuje.
Ma nisu tako loše...

Dio puta od Foče do Šćepan Polja, magistralna cesta M-18, ne treba tu radar, rupe su dovoljne a provaliji i klizištu da i ne govorimo. Da mi je kombi došao desetak sekundi ranije moral bi se izmaknuti u provaliju, tj. u hladnu Drinu. Ne bi nas našli tjedan dana...

Staro 19.05.2013., 20:21   #6072
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Ma kad stalno mijenjaju propise u vezi proba -.-
Tehnički ti vrijedi samo za te probe prvi put, koliko znam, ako nisu opet nešto mijenjali, za svake slijedeće probe moraš opet ić na tehnički i platit ga.
Moram to još provjerit, ali tak je bilo, ak se nije šta opet mijenjalo.
Ukoliko ti nije problem da provjeriš koji je najjeftiniji način za doć do registracije na recimo 15 dana i onda još jednom nakon mjesec dana na još 15 dana. Naravno da idem na tehnički jer mi je ego u nebu kad se kontrolor čudi u kakvom je stanju auto star 24 godine:
Hvala!

Zadnje izmijenjeno od: Juan. 21.05.2013. u 08:38.
Juan je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2013., 20:39   #6073
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Radi li se o finom ugađanju na sudu ili s milicionerom, svejedno. Tko milicajcu plati iz prve, taj je uvijek u očima prilagodljivijih som.

Ne jer mislim da je to ispravno razmišljanje nego jer je tako. Ja u par navrata pronašao zajednički jezik a negdje nisam ni pokušao.

Kod kazni, za cugu iznad 1.0 obračunao bih duplo od propisanog a za 50 iznad dopuštenog u naselju, uvijek maksimalno.

Ljetne gume za Božić - 1.000 kn ali isključivo ako su okolnosti takve (minus, snijeg, led...).
listerstorm je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2013., 20:56   #6074
ozren
PC Ekspert

ozren's Avatar

Datum registracije: Sep 2000
U Zagrebu kad vrijeme nije lijepo nema šanse da naletiš na policiju, a događa se 10x više nesreća... plus u životu nisam vidio da je zaustavljen kamion koji piči preko ležećih jedno 80 (s tim da mi je koncept ležećih inače nejasan, pogotovo što je u Zgb većina stavljena u zavoju (!?)), niti sam vidio da je zaustavljen netko tko nije u stanju držati svoju traku, ali zato ide 50 kmh pa je to kao OK...

Kad to vidim, ili da netko kazni ove s ljetnim po friškom snijegu, vodim patrolu na večeru po izboru. No nekako se bojim da se to ni do smrti neće desiti.

Zadnje izmijenjeno od: ozren. 20.05.2013. u 10:45.
ozren je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2013., 21:02   #6075
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Nemam ja ništa protiv prometnog policajca i kazni. Nego sam protiv toga da se svi prometni problemi rješavaju postavljanjem ograničenja 40km/h i policijskim zasjedama.
Gdje je edukacija vozača, gdje je ispravna prometna signalizacija, gdje su odbojnici, gdje je rasvjeta, gdje je rekonstrukcija prometnica koje ne zadovoljavaju ni minimalne sigurnosne norme, gdje su obilaznice, tko daje ljudima dozvole da grade kuće 20 cm od prometnice, itd. itd.?
Negdje sam pročitao da u civiliziranom svijetu postoji mnogo razloga za prometne nesreće, a u HR samo jedan: "neprilagođena brzina".
Uvjeti vožnje nisu prilagođeni uvjetima na cesti

Zanimljivo, sinoć (kako san danas čuo) milicajac je skupio ženu u naselju, pretjeca, i udario valjda s 50+ od dopuštene, inače veliki pravac, s nepreglednom uzbrdicom... Crna kronika 0 bodova.
Znači ni kad nekoga pometu (mislin da je smrtno, nisan se raspita 100%), lipo se zataška...
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2013., 21:08   #6076
Rade0n
Guest

Datum registracije: Jun 2012
Sad su već počele kafanske priče...
Koja je to policajac sila da ima utjecaja na medije i da se o njemu ne smije pisat?
Komedija od priče, a ne zataškavanje.
Rade0n je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2013., 21:22   #6077
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Evo samo jedna crtica. Pred kolegu skrenula žena i on se zakucao u rasvjetni stup, izbjegavajući vrhunsku vozačicu. Žena je vozila bebu na stražnjem sjedalu umotanu u deku. Mislim wtf? Zapisnik je naveo da je vozač bio muž. On je brzo sjeo za vozačevo mjesto nakon nesreće. Nigdje nije ništa pisalo o tome. Muž je, pogađate, policajac.
Na ekstra preglednom raskrižju stoji stop, a na izlazu s parkinga (pogled blokiran stambenom zaradom) stoji trokut. Tko tu koga je**?
Slažem se da treba poštivati zakone, ali treba biti i neke logike u cijeloj priči.
Moj auto, npr, stoji kod staraca u dvorištu sada. Imali smo feštu, popio sam i ostavio auto tamo. Ne pada mi na pamet voziti zuja. Nije me strah kazne. Strah me da ne napravim neko sranje nekome.
Ovo je malo OT, ali morao sam postati. Nhf admini/modovi.
Staro 19.05.2013., 21:26   #6078
celduce
Premium

celduce's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Pozdrav forumašima.

Pošto nisam učlanjen na nikakve auto-moto forume i nepratim tržište rabljenih automobila nadam se da mogu priupitati za par mišljenja.
Ako admini misle da tome nije mjesto ovdje neka uklone.
Zainteresirao sam se za ovaj model jer bi služio kao drugi auto, godišnje bi se prelazilo cca 8000 - 10000km maximalno.
Čovjek je umirovljenik i kaže neće moći više vozit jer pije ljekove a i starost nosi svoje.

Cijena: 20 000kn (2700E), ispod neda jer kaže da je mažena i da nek `rađe istrune nego da je da za za sitniš .

Radi se o KIA Spectra LS 1.6 16V 101ks, 94000km, 2003g, prva rega 02/2004, ABS, klima, elektricni podizaci X4, dva zracna jastuka, centralno, koža,
maglenke, 5 vrata, prvi vlasnik, 4 ljetne gume kupljene prošle godine. Do sada nikakvih problema.
Znam da me očekuje veliki servis ali računao bi da bi ga koristio narednih recimo 4g za uobičajenu defanzivnu vožnju od točke A do točke B.
Utegnuta je, ništa unutra ne škripi, unutra sve čisto i bez znakova habanja, zmazotina itd. Auto iznutra izgleda 4 / 5 što me odmah ugodno iznenadilo.

PS: Upoznat sam sa Kia vozilima,imao doma 4g Sephiu te Shumu na prošlom poslu kad se išlo na teren.
Spectra je redizajn Shume i mislim male izmjene na motoru te bolja oprema tako da sam upoznat manje više sa cijenom održavanja, potrošnjom, dječjim bolestima itd.

Daklen, da li je to ok cijena za taj auto?

kia spectra 1 6 ls slika 23180759
Staro 19.05.2013., 21:27   #6079
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Woohooo, danas mi je na Oporovečkoj getriba otkazala suradnju, to je bilo zabavno. Zablokirao se u drugu brzinu i to je to. Nadam se da je sajla/poluge…
I onda mi frend javi da ima neš ulja ispred njegove kuće di sam stajao. Fun times. Baš me zanima koja je dijagnoza sutra. A mijenjao kuplung prije tjedan i pol, dva.

Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 19.05.2013. u 21:37.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2013., 21:37   #6080
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor Rade0n Pregled postova
Sad su već počele kafanske priče...
Koja je to policajac sila da ima utjecaja na medije i da se o njemu ne smije pisat?
Komedija od priče, a ne zataškavanje.
Svi su u bolnici, policajac je za volanom bio i zabušio se u ženu. Ne pišu o tome,bar nisu dosad (gleda san lokalne novine).

Odkad su to kafanske priče?
Citiraj:
Autor celduce Pregled postova
Pozdrav forumašima.

Pošto nisam učlanjen na nikakve auto-moto forume i nepratim tržište rabljenih automobila nadam se da mogu priupitati za par mišljenja.
Zainteresirao sam se za ovaj model jer bi služio kao drugi auto, godišnje bi se prelazilo cca 8000 - 10000km maximalno.
Čovjek je umirovljenik i kaže neće moći više vozit jer pije ljekove a i starost nosi svoje.

Cijena: 20 000kn (2700E), ispod neda jer kaže da je mažena i da nek `rađe istrune nego da je da za za sitniš .

Radi se o KIA Spectra LS 1.6 16V 101ks, 94000km, 2003g, prva rega 02/2004, ABS, klima, elektricni podizaci X4, dva zracna jastuka, centralno, koža,
maglenke, 5 vrata, prvi vlasnik, 4 ljetne gume kupljene prošle godine. Do sada nikakvih problema.
Znam da me očekuje veliki servis ali računao bi da bi ga koristio narednih recimo 4g za uobičajenu defanzivnu vožnju od točke A do točke B.
Utegnuta je, ništa unutra ne škripi, unutra sve čisto i bez znakova habanja, zmazotina itd. Auto iznutra izgleda 4 / 5 što me odmah ugodno iznenadilo.

PS: Upoznat sam sa Kia vozilima,imao doma 4g Sephiu te Shumu na prošlom poslu kad se išlo na teren.
Spectra je redizajn Shume i mislim male izmjene na motoru te bolja oprema tako da sam upoznat manje više sa cijenom održavanja, potrošnjom, dječjim bolestima itd.

Mislin da bolje ne možeš tražit, 10 g, ima ok opremu, nije puno prišla. Najbolje je da je malo provozaš (50tak km, da vidiš kad se ugrije kako radi), i povedeš nekog mehaničara, čisto da prilgeda malo limariju (znaju ti starci pomalo vozit, ali i često udarat jbg vid, reakcije ), a šta se tiče cijene, donesi 2700, daj mu manje na ruke i vozi
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2013., 21:51   #6081
borny
Too much busy
Moj komp

borny's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Citiraj:
Woohooo, danas mi je na Oporovečkoj getriba otkazala suradnju, to je bilo zabavno. Zablokirao se u drugu brzinu i to je to. Nadam se da je sajla/poluge…
I onda mi frend javi da ima neš ulja ispred njegove kuće di sam stajao. Fun times. Baš me zanima koja je dijagnoza sutra. A mijenjao kuplung prije tjedan i pol, dva.
Gdje na Oporovečkoj? Da sam danas izlazio s autom, vjerojatno bih te vidio.

It's nice to be important, but it's more important to be nice!

borny je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2013., 21:53   #6082
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Citiraj:
Autor ozren Pregled postova
U Zagrebu kad vrijeme nije lijepo nema šanse da naletiš na policiju, a događa se 10x više nesreća... plus u životu nisam vidio da je zaustavljen kamion koji piči preko ležećih jedno 80 (s tim da mi je koncept ležećih inače nejasan, pogotovo što je u Zgb većina stavljena u zavoju (!?)), niti sam vidio da je zaustavljen netko tko nije u stanju držati svoju traku, ali zato ide 50 kmh pa je to kao OK...
Zato se kod nas ne radi o policiji nego miliciji.

Citiraj:
vodim patrolu na večer po izboru.
Radije nemoj. Lako se razvesele i stvar ih ponese....
listerstorm je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2013., 22:26   #6083
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor borny Pregled postova
Gdje na Oporovečkoj? Da sam danas izlazio s autom, vjerojatno bih te vidio.
Kod onog znaka zabrane osim za Jadran film, prije autobusne stanice i skretanja za Garden. Iz smjera avenije.

Nadam se da bi mi i mahnuo.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2013., 22:27   #6084
Dottore
Extrema Thule
Moj komp

Dottore's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Kod onog znaka zabrane osim za Jadran film, prije autobusne stanice i skretanja za Garden. Iz smjera avenije.

Nadam se da bi mi i mahnuo.
OMG Blizu sam

HP 845 G8

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 5850U
RAM: 32GB SK Hynix DDR4-3200 + 32GB SK Hynix DDR4-3200
SSD: Kioxia/Toshiba XG6 512 GB NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon 680M
LCD: 14" Touch Matte IPS @ 1920 x 1080

Mice: Logitech MX Master 3S
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + WD SN570 2 TB

Connected To A1 optical 2 Gbit

Lenovo ThinkPad P15v Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850H
RAM: 64GB DDR5
SSD: Samsung 980 Pro Plus 1Tb NVMe M.2
SSD: Samsung 980 Pro Plus 2Tb NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon
LCD: 15" IPS @ 3840x2160

Lenovo ThinkPad T14 Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850
RAM: 16GB soldered LPDDR4
SSD: Micron 3400 1 TB NVMe M.2
LCD: 14" IPS @ 1920 x 1200

Mice: Logitech VX Nano
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + Samsung 980 1TB

Lenovo X1 Carbon 7th Gen

CPU: Intel Core i7-8665U
RAM: 16GB soldered LPDDR3
SSD: Samsung 970 EVO Plus 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel HD 620
LCD: 14" IPS @ 2560x1440

Lenovo X1 Carbon 10th Gen

CPU: Intel Core i7-1260p
RAM: 16GB soldered LPDDR4
SSD: Sk Hynix 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel Iris Xe
LCD: 14" IPS @ 1920x1200

Dottore je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2013., 09:06   #6085
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor celduce Pregled postova
Pozdrav forumašima.

Imam praktički isti takav auto ali druga oprema (RS). 2700 je u pravilu ok cifra jer ima klimu. Ja za svoju bez klime u pravilu ne mogu dobit ništa pa je radije ostavim doma nego da je nekom poklonim.

Ako imaš Shumu onda znaš da je održavanje smiješno jeftino i ako je ne lomiš trajat će dosta dugo. Ovo je u pravilu ista Shuma ali s modificiranim motorom, znam ljude koji su na vezni lim Shume stavljali Spectrine oplate

1,6 motor se pokazao dosta dobar i žilav, no zna popit, meni u ZG gradske vožnje popije i 10l. No zato na otvorenoj pada na 7. Autocesta ZG-Šestanovac putna 140 km/h popije 7,4/100km. Ako hoćeš spustit ispod 7 ne bi smio prelazit 120 km/h. Po meni najveća mana je getriba kojoj očajno fali šesta brzina jer se na 140 km/h vrti na 4000 o/min.
Pitaj ga je li mijenjao remenje tj zupčasti i španere jer ih je odavno već trebao promijeniti no recimo ja sam svoje isto tako mijenjao na oko 95k. Za razliku od Shumina 1,5 ovdje je zamjena zupčastog jednostavnija jer ne moraš raskapat pol motora da bi mu pristupio. Također nije obavezno mijenjat vodenu pumpu jer istu kod nje ne pogoni zupčasti.

Ja sam nabavio remen i španere mislim da me izašlo sve zajedno 500 kuna. Ne sjećam se više morao bi provjeriti ali znam da je bilo smiješno jeftino.
http://www.pohrani.com/?43/Zj/4SXPS9It/img0001.jpg
http://www.pohrani.com/?2c/f3/13TtufqK/24012012661.jpg
http://www.pohrani.com/?f/Gq/1XLhqlHU/24012012667.jpg

Ruke sam platio u KIA Božić nekih 380 kuna. Još sam tamo kod njih uzeo i dva tračna da odma i njih zamjene oba su me izašla kakvih 120 kuna.
http://www.pohrani.com/?2X/13B/4tVQ9Qw6/24012012673.jpg
http://www.pohrani.com/f/1R/Y6/tSYIXQG/24012012681.jpg

Moja je 1,6 isto 2003 godina i ima oko 110k. S motorom i prijenosom nikad nikakvih problema. Samo jednom godišnje mijenjam ulje i filtere. Svjećice svake treće i set NGK-ovih BKR6E je oko 80-100 kuna.

Kočnice su mu vrlo vjerojatno prve (diskovi i pločice) jer su i meni prve pločice trajale 89k a diskove mislim sad mijenjat. Pa tako da ćeš vjerojatno i to morat mijenjat. Set pločica originalnih sam našao za 200 kuna a zamijeniš ih sam. Diskovi su nešto skuplji mislim oko 350 kuna.

Ovak su izgledale pločice nakon 89k
http://www.pohrani.com/?10/OJ/396jKjqd/dsc01409.jpg
http://www.pohrani.com/?45/EL/341W8nBX/dsc01410.jpg

Ako se vozi zimi pogledaj rubnjake, meni je jedan ovu zimu procvao.

Baci oko na amortizere jer su poprilično skupi - oko 900 kuna komad. Također ako nešto lupka u prednjem djelu onda su to u 90% slučajeva uporne štangice koje im znaju otići (boljka sa mazde tih godina). Set originalnih štangica sam preko kolege nabavio za 230 kuna (s računom) dok su me u KMAGu htjeli oderat cifrom od 620 kuna za istu stvar.

Ja sam osobno sa svojom prezadovoljan jer evo od kad smo je uzeli novu početkom 2004. (auto je proizveden 12.2003. a kupljen u 03.2004.) do sada nisam praktički imao ulaganja u auto i bez straha sjednem i napravim 500-600km u komadu kad mi pukne otić do rodbine u okolicu Metkovića.

Najveći neplanirani trošak bio je akumulator kojeg sam morao mijenjat nakon 7 godina jer sam ga syebao kad sam ugrađivao pojačala
Pa je onda prije planiranog roka sjeo Exide
http://www.pohrani.com/?1N/Ly/4VF3BDLS/dsc01037.jpg

U najboljim danima je ovak zgledala
http://www.pohrani.com/?3R/fm/4M9Xs1hL/img0008.jpg
http://www.pohrani.com/?3J/nX/4nGZLHEr/img0016.jpg
http://www.pohrani.com/?22/rT/1ZaN1jzp/img0241.jpg
http://www.pohrani.com/?21/VL/3020LL5z/img0457.jpg
http://www.pohrani.com/?1u/h9/2Jfk38hW/img0462.jpg
http://www.pohrani.com/?3b/1b/2zDYXE24/img0051.jpg
http://www.pohrani.com/?37/cL/1AR6CDeq/img0056.jpg

Vezano za opremu, fakat ne znam koja to Spectra ima serijski kožu ali ajd
Imale su siceve u kombinaciji koža-tkanina kod LS modela no vjerojatno si na to mislio.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 20.05.2013. u 09:22.
Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2013., 11:06   #6086
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Staro 20.05.2013., 11:29   #6087
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
da ali zato sve završi na mitološkom sudu i ovi koji uredno plate kaznu ispadnu debili. sorry ali onda mi je draža mitološka policija...

plus dok god nebu kažnjavali kak treba i za što treba (npr po snijegu sa ćelavim gumama), već samo vrebali brzinu na mjestima di njima paše i di su svi po defaultu u prekršaju (ala zgašeni semafor zbog kojeg je ograničenje 40), nabijem ja sve to na jednu stvar.

kad bu jednaka pravila za sve, i na svakom koraku, onda možemo razgovarat.
Pravila jesu jednaka za sve, posebno kad policija ide prema svima identično. A prva stvar je izbjegavanje mitologije na svim razinama.
Sve ostalo je stvar prilagodbe - semafor ne radi, moraš 40.

Citiraj:
Ništa od toga nema veze ni s policijom ni sa sudom.
Staro 20.05.2013., 11:39   #6088
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Pravila jesu jednaka za sve, posebno kad policija ide prema svima identično. A prva stvar je izbjegavanje mitologije na svim razinama.
Sve ostalo je stvar prilagodbe - semafor ne radi, moraš 40.

Ništa od toga nema veze ni s policijom ni sa sudom.
Bez ljutnje, ali ne znam u kojem svijetu živiš.
Pravila nisu jednaka za sve niti u civiliziranim zemljama (na svoje oči sam xx puta gledao kako rade i funkcioniraju veze, pa se kazne ne pišu ili gule i bacaju u koš, u Njemačkoj i Austriji). Radilo se o lokalnim utjecajnim ljudima (da ne kažem 'moćnicima'), kazne raznorazne, brzina, parkiranje na nedozvoljenom mjestu, pojas, itd. Dakle nije priča, nego nešto što sam se sam uvjerio.
Da me ne shvatiš krivo, ja te podržavam, ali takav sustav je najblaže rečeno nemoguć, jer uvijek će biti one da netko nekog pozna, da mu je rođak, itd. Kad bi bilo tako da je zakon jednak za sve, svaka čast, neka kažnjavaju, ali onda SVE, a ne samo one koji nemaju veze/lovu, a da ne pričam na okretanje leđa kad kolega 'milicajac' projuri 100ku kroz naselje, dok se 'običnom čovjeku' naplaćuje kazna za 71km/h.
I naravno, da se kazne prilagode standardu pojedinca, znači da se odredi kvota kazne, ali zavisno o primanju, ko ima više, neka i plati više, kao u Norveškoj npr.
Staro 20.05.2013., 11:44   #6089
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Bez ljutnje, ali ne znam u kojem svijetu živiš.
Pravila nisu jednaka za sve niti u civiliziranim zemljama (na svoje oči sam xx puta gledao kako rade i funkcioniraju veze, pa se kazne ne pišu ili gule i bacaju u koš, u Njemačkoj i Austriji). Radilo se o lokalnim utjecajnim ljudima (da ne kažem 'moćnicima'), kazne raznorazne, brzina, parkiranje na nedozvoljenom mjestu, pojas, itd. Dakle nije priča, nego nešto što sam se sam uvjerio.
Da me ne shvatiš krivo, ja te podržavam, ali takav sustav je najblaže rečeno nemoguć, jer uvijek će biti one da netko nekog pozna, da mu je rođak, itd. Kad bi bilo tako da je zakon jednak za sve, svaka čast, neka kažnjavaju, ali onda SVE, a ne samo one koji nemaju veze/lovu, a da ne pričam na okretanje leđa kad kolega 'milicajac' projuri 100ku kroz naselje, dok se 'običnom čovjeku' naplaćuje kazna za 71km/h.
I naravno, da se kazne prilagode standardu pojedinca, znači da se odredi kvota kazne, ali zavisno o primanju, ko ima više, neka i plati više, kao u Norveškoj npr.
Dok god takve stvari ne iskorijenimo, ništa od prave sigurnosti. Zato mi je puno draže vidjeti policajca koji naplaćuje po PS-u, makar bio jedan od desetorice.
Staro 20.05.2013., 17:43   #6090
Dottore
Extrema Thule
Moj komp

Dottore's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
Money Can't Buy You Skill. Nažalost većina skupih auta završi u rukama tatinih sinova a malo u pravih vozača. Baš san vidio na GTSpiritu F12 razbijen na autobanu

HP 845 G8

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 5850U
RAM: 32GB SK Hynix DDR4-3200 + 32GB SK Hynix DDR4-3200
SSD: Kioxia/Toshiba XG6 512 GB NVMe M.2
LCD: 14" Touch Matte IPS @ 1920 x 1080

Mice: Logitech MX Master 3S
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + WD SN570 2 TB

Connected To A1 optical 2 Gbit

Lenovo ThinkPad P15v Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850H
RAM: 64GB DDR5