|
![]() |
#572 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2011
|
Jedno pitane, kad stavljam novi rom nakon cyana, bi trebalo i custom drivere i bios stavit? Uredu je da mi u boot menu ode s recoveri 5.2. nešto (s tim programom mi otvara boot loader)? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#573 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Dečki, nije to BIOS to je Recovery. Benruov ROM stavlja i novi Recovery kada ga se instalira (barem je onaj stari benruov ROM to napravio). Ono u uputama preko instalabador.bat stavi Recovery verziju 4 nešto, Benru stavi verziju 5 nešto. Obje verzije (dokle god nije ona osnovna od Huawei-a koja se dobije kad se stavi iz prvog posta službeni Huawei ROM) su dobre i štimaju. Meni je osobno 5 draža. Nakon kaj maknete Cyanogenmod ROM, odnosno Benruov, ne trebate nikakve druge stvari raditi (driveri su isti, nevažno o ROM-u, kao i Recovery). Da se ne događaju sranja, dobro je stisnuti wipe opciju u Recovery-u te wipe-ati dalvik cache (menu u Recovery-u pod Advance). Ja osobno još i formatiram system particiju (to je Benru uveo kod instalacije zadnjeg ROM-a).
![]() |
#574 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
jel ima netko ideju zasto mi neradi data konekcija? nema 3g ikonice (iako u about pise da je spojeno na 3g), nije radilo ni na goranovom, ni sada na kinezu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#575 |
Moderator
|
Nije ti vjerojatno upisan APN ili nisi upalio Data (vjerojatno ovo prvo). Settings-Wireless & Networks-Mobile Networks-Access Point Names Za postavke APN-a ću ovako iz glave ali mislim da je ovak: Data promet odnosno internet: Name - Tele2 Internet (manje važno) APN - internet.tele2.hr Ostalo kako je ili prazno. Za MMS Name - Tele2 MMS (isto manje važno) apn - internet.tele2.hr MMSC - http://mmsc.tele2.hr MMS Proxy - 193.012.040.066 MMS port - 8080 Ostalo kako je (MCC - 219 MNC - 02) ili prazno.
"Everything with a heartbeat can knock you down" Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 21.12.2011. u 18:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#576 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2011
|
pozz ljudi, izguglao sam ovaj topic i vidio stvarno se hvali mob pa ga danas otisao uzeti. i pusiona za sada, ekran, tj. touch se pocne brejkati nakon kraceg vremena prckanja po mobu te se cesto onda pokaze onaj ekran "notification" koji se ili smrzne tako ili pocne titrati. inace sam primjetio da slabije prima touch, pogotovo ako je neko povlacenje po ekranu isl. e sad, vidim ima u onom tajnom meniju opcija "touchscreen firmware upgrade", moze li mi to pomoci da ne nosim na reklamaciju i kako, cime napraviti flash? btw, stavio sam sluzbeni ROM iz prvog posta misleci da ce problem nestati, ali nije.. hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#577 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Evo meni je danas dosao moj. 500 kn, tele2 start paket, screen protector,silicone case, otkljucan. Za sad sam skroz zadovoljan brzinom, na njemu je stock rom, probao sam odma Angry Birds Rio i radi sasvim solidno. Touch screen malo slabije reagira od HTC Heroa ali to cu pripisati screen protektoru, isto tako su i boje malo ljepse na HTCu. Kad nabavim SD karticu na njega ide i custom rom jer mi se ovakav UI bas i ne svidja...
![]() |
#578 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
kako da promjenim jezik na hrvatski ili english... stavio sam ovaj zadnji benru i španjolski mi je odmah... edit:nasao sam ali sad su mi aplikacije jos na španjolskom!? Zadnje izmijenjeno od: Banx. 21.12.2011. u 22:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#579 |
Civic (ab)user
Datum registracije: Jul 2006
|
kako da si vratim na ovom kineskom orig. romu opcije za gašneje wifi-a bt-a date i gpsa u vrh ekrana, tj u onaj dropdown menu gdje su notificationi kao što je imao tele2 rom? ovako imam jedan nepotrebni widget umjesto toga... |
![]() |
![]() |
![]() |
#580 | ||
Moderator
|
Citiraj:
Citiraj:
Ili Benruov sa CM-om.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#581 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Stavio sam ovaj zadnji benru. Kada ga OC imam max freq i min freq,max stavim na 729 a min ostavim na 256. Trebam li i minimum povecavat? evo i testa RAM: 133 CPU integer: 233 CPU float: 174 2d graphics: 285 3d graphics: 522 Database IO: 155 SD write 46 SD read: 138 CPU freq: 729 Total: 1686 edit: jeli moguce pomjeniti nacin javljanja na poziv i otkljucavanje,imam neke krugove koje moram ko debil razvlaciti? i kako? |
![]() |
![]() |
![]() |
#582 |
Moderator
|
Ja sam furao min. frekvu uvijek na 256. Na 122 mi je presporo palio ekran kod poziva. Za zadnje pitanje pogledaj u opcijama Cyanogena. Tamo se postavljaju opcije unlock screena i brijem poziva. Ja sam si stavio uvijek klasičan, s lijevo na desno da vučem.
![]() |
#583 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
Eto samo da velim da kod koji su mi poslali za U8650 ne radi (poslao im dobar IMEI i model). Tako da rađe koristite varijantu s prvog posta koja je provjerena. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#584 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2011
|
ja sam kupovao sa baya 2 puta i oba puta uredno radilo bas od toga lika... ako si mu sve dobro poslao snimi video kako ti piše u uputama i pošalji mu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#585 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#586 |
Premium
|
Dao sam mu dobar IMEI i prema tom IMEI-u mi je poslao kod, ujutro sam snimio video kako ne radi i poslao. Budem sad vidio kaj bude iz toga. Samo se bojom da si ne hardlockam mob, jer sam radi toga 3 ili 4 puta ukucavao key... |
![]() |
![]() |
![]() |
#587 |
Premium
|
U međuvremenu sam, pošto mi je poprilično hitno, naručio key od lika iz prvog linka i taj sad radi. Ispravan key je 1132381121111241, a ovaj sa ebay je 1123381121111241, dakle zamijenili su treću i četrtu znamenku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#588 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#589 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#591 |
Registered User
|
vec sam se zabrinuo da sam fulao post....: ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#592 |
Registered User
|
ako mi moze netko online,objasniti ...naime citao sam sve postove od pocetka,no na kraju nisam siguran sto uciniti?!...napraviti po prvom tutorialu ( codiakov)..ili sto?... bojim se da nesto ne zeznem |
![]() |
![]() |
![]() |
#593 |
Registered User
|
tutoriali u prva dva posta su dobri i po njima možeš raditi... samo na kraju odluči koji ćeš rom staviti... ne moraš taj iz tutoriala... |
![]() |
![]() |
![]() |
#594 |
Registered User
|
a, zanima me jos nesto..recimo ovak...ubacim formatiranu sd karticu, phone je prepozna i napravi defoltne datoteke, nakon toga obavezno napravim backup? na karticu.. naime nisam to sve skupa nikad radio, i jos nesto ..ove sve aplikacije se zamijene nekim novima?,mislim,kad stavim novi rom koji mi rom preporucate , meni je bitno da bude nesto brzi i da je camera malo poboljsana...nista vise.. mozda bih se kasnije okurazio nesto vise mijenjati na njemu no sad bih samo to... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#595 |
Registered User
|
pa mijenja se sve, kao kad na kompu formatiraš disk i dižeš novi windows... ubrzat ga možeš sa goranovim romom, kinezom za kojeg imaš link nekoliko stranica unazad, ili CM od benrua... preporuka ide za kineza ![]() kamera se može poboljšati jedino tako da se slika po dnevnom svjetlu ![]() i sa custom romom se gubi mogućnost uključivanja i isključivanja wi-fi-ja, gps-a,..., iz statusne trake (to ima samo na romu iz trgovine ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#597 |
Registered User
|
mda, to za cameru mi je bilo odmah jasno.. ![]() da si malo pojasnim..flashanje sluzbenog roma sluzi samo zbog roota?! a, jel netko isprobao rom od onog spanjolca..ZaD!!RoM_v1.5.zip sutra cu to sve pokusati.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#599 | |
JDM
|
Citiraj:
Ako mislis na zvuk u slusalici tvog/naseg moba, ja s time nisam imao problema... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#600 |
Registered User
|
Ja imam problem u slušalici na zadnjem cyanogenu,dosta slabo čujem drugu stranu,a mene dobro čuju,da li se moja slušalica da ikako još pojačati,nekim programom? Ako tko zna? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|