|
![]() |
#31 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Bilo kakav C2D na vise od 2.5GHz ili X2 na slicnom taktu je dosta da se tjera bilo kakva igra, i sa bilo kakvom grafickom. Single-core otpada, a sa slabijim grafickim poput 8600GT je dosta i kakav E21x0 na defaultu ili kakav X2 3600+. S druge strane, quad je bespotreban. Jasnije? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
..jedino ga čmaronja ne voli previše..pa tako sa 8800GT i X2 4000+ nemaš ni 9000k...dok recimo ja na C2D 3.2,i 3870 imam skoro 12k...smiješno..al ne vole se baš...AMD i čmaronja... ..mislim da je slična stvar i u igrama,ali ajd..donekle bar bolja...nije baš 30% u korist Intela..ali 10-15% sigurno je.. trebalo bi vidjeti..a šta kad nitko nije usporedio recimo 5000+BE i 8800GT sa recimo C2D nekim i 3870..bilo bi super vidjeti testove..ili obrnuti grafičke,ovom ova,onom ona..pa vidjeti..šta se slaže najbolje..2 gige nekih cruciala na 800,1000..pa da vidimo.. ovo su samo nagađanja gore..mislim imho,da je procesor dosta bitan za jače grafe..ne vjerujem osobno,jasno..da X2 3600+ može izvući sve iz 8800GT...ali možda i može,ajde..al onda proc koči nove zahtjevne igre,ako pretpostavimo da GT radi na 100% snage... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#34 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Da,zaboravio..vidiš,istina i to.. ![]() Ipak,misliš li da je i 2160,2180 odnosno X2 3800+,4000+ i više nego dovoljan za 100% 8800GT? Ili su poboljšanja rezultat jačeg proca,dok grafa radi na 100% već pri slabijim procovima... ..to je glavno pitanje i problem..ja mislim da viši frejmovi osobno,nisu rezultat grafe,nego proca.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Nisam rekao da je E2160 ili slican procesor dostatan za 8800GT. 8800GT ipak treba C2D na jedno 2,5GHz (nevezano za kolicinu cache-a, dakle bilo koji C2D) ili X2 slicnog takta. Da, za 100% iskoristenje. Za ove slabije kartice poput 8600GT, 8600GTS, X1900 serije je dosta E2160 ili kakav X2 2600+ na defaultu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Za neku SLI (High End grafe naravno) ili Crossfire ili dual GPU karticu bi bio možda "preslab" ali za običnu nema problema...
![]() |
![]() |
#38 | |
Banned
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
kao da ti je mozak ispran, u svakom postu zvucis kao prodavac u hgspotu koji se kuzi u racunala ko ja u konje "Grafička kartica je najvažnija za performanse u igrama,dakle kupi si grafičku karticu npr Nvidia GeForce 8xxx(bilo koju od 8500-8800-zbog DX10)." da, vjerujem da cu se sa 8500 i 8600 posteno naigrati gears of wara i hellgate londona (bez obzira na rezoluciju), al nema veze, glavno da su to dx10 graficke "Pa tek onda odi po procesor,dakako za sve ovo mora ti odgovarati matična ploča,da ne kupiš slučajno AMD procesor za MBO sa socket LGA 775." kaze covjek koji ima quad i znam da nis profesionalno ne radis s tim quadom (video editing i ostalo) sudeci po ostalim tvojim postovima i samoj konfiguraciji |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Master of the VCR
Datum registracije: Oct 2007
|
uopće se ne mislim pridružiti prepucavanju, samo sam, stjecajem okolnosti, bio u prilici isprobati neke od stvari o kojima govorite pa ih stavljam na uvid: fpsove nisam mjerio jer mi to nikad ni nije bio osnovni pokretač opreme, ovdje govorim samo o utisku mog amaterskog oka... dakle, konfa ista p35-ds3, 2x2gb kingmax/800, hdd t166/400, mon benq fp202w, grafa bliss 8800gts/320 sa x2 4000+ debeli osjećaj da u odnosu na 8600 i nisam dobio ništa previše, ajd, vidi se neka razlika, ali nije to to.... sa e4300 @ def ajd, nekog pomaka ima, ali opet.... sa e4300 @ 2.7ghz e, sasvim druga priča.... sad je grafulja prodisala.... sve klizi, ide kao podmazano.... o postavkama igara i svega drugog neću govoriti jer ih nisam ni mijenjao, a bile su kako ih je sin ostavio... eto, na znanje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Beskorisna bitanga...
|
Aha na p35 si imao AMD X2 4000+ a? ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#43 |
Beskorisna bitanga...
|
Gle ukratko nisi u pravu ja sam benčao i CPU load ne laže i ako CPU u debelom broju igara nejde preko 60% loada onda nemre niti 4000+ biti pretjreno opterećen, a da ne pričamo o tome kako 4300 koji je dosta jači i takt na takt a posebno kad je klokan u biti ljenčari, može biti da si imao neke druge uzroke za sporost, a da ne spominjemo da je 4000+ sa 8600 ipak debelo inferiorno 8800GTS sa 4300 na 2,7Ghz jel... ![]()
![]() |
#44 |
Master of the VCR
Datum registracije: Oct 2007
|
eto zbog mog krivog navoda na kraju opet ispade objašjavanje, ali eto, za kraj: krivo sam naveo samo mobo, u oba slučaja je grafa bila gts/320... i ponavljam, to je samo ono što sam golim okom primijetio... |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
A dal im vjerujem...eh, neki ljudi kažu da im The Witcher leti na nekoj rezi uz max postavke, a prema testovima na AT se prosječno vrte na 30fps (a teško da oni imaju šrot proc i memoriju)...pa sad... Jedino ak framerate nikad ne pada. Pozdrav ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Banned
|
Citiraj:
kamera u igri je jednaka onoj iz gears of wara, sto uvjetuje brz gameplay i dosta akcije na ekranu za RPG nije dosta 30 frejmova ako u prosjeku imas 30 frejmova to znaci da ce ti cesto igra padati ispod "igrivih" 25FPSa imam ja u NWN2 30 frejmova, ali sa jos 3 lika u druzini i kad se boris protiv 10 neprijatelja a spellovi lete na sve strane, framerate drasticno opadne tako da je neigrivo u kljucnim trenutcima zato ti kazem da tih 30 frejmova nis ne znaci |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Premium
|
Citiraj:
Mislio sam na 30fps uvijek, što je obično oko 40-50fps (ili se varam?)...onih par sekundi koje igra padne ispod 20-25fps nije tak bitno za singleplayer. I na igrama koje lete sa 70-80fps prosječno zna past ispod 20fps ponekad. 8800GTS512 ima oko 35fps prosječno na tom testu. Pa zar je ta igra toliko zahtjevna? Poz ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |||
Banned
|
Citiraj:
ja sa svojim E6750 i 2gb rama nisam pretjerano zadovoljan (1680x1050 na full detaljima uz 2AA igra zna zatrzati dosta cesto) i njegov je subjektivan dojam je da igra leti isto kao sto ljudi govore da im je crysis igriv iako igraju u 20 frejmova za 2 generacije hardvera, kad ti isti ljudi opet pokrenu crysis u 120 frejmova sigurno ce se sa podsmjehom prisjecati kako su prije 2g igrali na 20 frejmova i smatrali to igrivim Citiraj:
to znaci da igra cesce padne ispod 20-25fpsa niti jedna igra ti se nece vrtiti konstantno u 30 frejmova, to je jednostavno ne moguce (osim ako ne igras igru koja nije zahtjevna i nemas monitor sa 30Hz osvjezenjem i ukljucenim v-syncom ![]() Citiraj:
vise nisi siguran ni sa ultra karticama u sli setupu (primjer crysisa) vidim da se vec kroz 2 threada cudis sto ti govorim kako smatram da je 30 frejmova malo rekao si da si se dvoumio izmedju 3870 i 8800gts lijepo sam ti rekao da, posto imas slabiji proc, isplativije bi ti bilo uzeti 3870 (prodjes jeftinije a opet imas solidne performanse) ako si vec toliko zapeo za nvidiju i zulja te novcanik uzmi u obzir 8800GT u vecini slucajeva je jaca od GTS verzije a jeftinija |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Banned
|
a koje tek taj flight simulator x djubre od igre aj da grafika lici na nesto (kao sto je crysis lijep pa ljudi ugl zanemare lose performanse), ali ne, to steka na ultra high detaljima i jos uz to izgleda lose (texture terena su ugl mutne, voznja po noci iznad nekog velikog grada garantira framerate ispod 10fpsa bez obzira na graficke postavke lol) |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Premium
|
Citiraj:
Ne kužim kakve veze ima quad kad to ni jedna igra ne koristi. a na testovima se kunu da nema potrebe za više od 2GB rama (iako je imam 4GB zbog Photoshopa). Što se tiče 30fps...pa ne čudim se, al računam da će rijetko padat ispod toga ako se igra prosječno vrti iznad 40fps, a to je onda igrivo. Bilo bi lijepo da je iznad 50 al... ![]() Poz ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Hm. Evo ti primjer. Ja imam mašinu koja je iznad avatara. Guild wars mi se vrti neku scenu 35 fpsa na 640*480, sa minimalnim detaljima, a na 1280x960, sa svime na max, i vsyncom na 33 :P Cpu je očito bottleneck. |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Premium
|
Citiraj:
Jasno je da i CPU može biti usko grlo ali...ne razumijem primjer. Kakve to veze ima s tim da postoji granica kad CPU više nije usko grlo...a kažu da je to dvojezgreni proc na više od 2,5GHz (osim za Crysis koji raste i kad se diže iznad 3GHz). Poz ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Beskorisna bitanga...
|
Verovali ili ne postoje igre koje ne dozvoljavaju da FPS ude iznad neke vrijednosti, posebno kad su namjenjene da se igraju preko neta i treba biti jako oprezan kad se njihove rezultate interpretira ako nisu u benchmark modu... ![]()
![]() |
#56 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Ja sam prešao na Intel e8400, stavio sam 2x1GB ddr2 i 8800GTS 640.Prije toga sam imao nf4, dual core 4600 na def.2,4Ghz i ovu istu 8800GTS 640. Nakon montaže prvo pokrenem testove 3dMark 05 i dobim 17200 bodova, dok je na starom bilo 13000,3dMark 2006 10200 prije 8400.Znači u 3dmarkovima i ostalim testovima ovaj intel je puno jači procesor. Pokrenem igre na istim postavkama,znači sve na High i korišten je AAx4 osim u Crysis-u kao i na starom kompu u rezoluciji 1280x1024 driveri za grafičku su isti 169.44: Crysis - 1fps više Dirt - ništa, potpuno isto COD 4 - ništa, koliko prije toliko i sada MOH Airborne - ništa RS Vegas 2 - ništa Assassins Creed - porast za 10-20fps-a ( prije 32-50 fps sad od 42- 70) Od ovih 6 igri porast je samo u AC ostalo je isto, probaču još neke ali mislim da nebude nekog porasta. Lupim 4000 kn za ploču,proc i rame i moram pokrenuti neki bencmark da vidim porast perfomansi, jer ovak ih ne vidim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |