|
![]() |
#31 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2003
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Šiša 100% ![]() A svi vi uspoređujete novu NVidiu sa starom ATI-com. I ne stoji ni ta usporedba jer nema takvih razlika u igrama. Kad izađe nova ATI-ca onda možemo delati usporedbe. Ja još ni u jednom reviewu nisam vidio da je nova NVidia oprala stariju ATI-cu u nekoj igri za 100%... U Unreal Tournament-u 2004 je u rezi 1280x1024 NVidia imala 55 a starija ATI-ca 51FPS... A ne mogu ne primjetiti da u tom testu sa Ananda nema bencheva u 1024x768, nego samo od 1280x na više ![]() ![]() ![]() Pretpostavljam zato kaj bi u toj rezi razlike bile manje izražene... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
doktor, trekkie, amd-ovac
Datum registracije: Sep 2003
|
Svejedno-9800xt joj nije do nožnog palca, još kad se nvidijina ekipa baci na posao s magičnim driverima, ati se može u špilju sakrit(njihova bolna točka).ne kažem da ati neće udariti, ali većina se slaže da neće moći udariti ovako jako...bar u ovom trenutku.Govorim sada, ne za 100 godina.ut 2004 je premalo zahtjevan da bi se to vidjelo.HL 2 i doom 3 će reći svoje... najbrža kartica je tu-zasada.ATi doduše može sniziti cijenu, pa tako profitirati.oni koji žele najbrže, Ati to nije, ovog trenutka. i da, pa neću dati 5000kn da vrtim rezu 640x480.vrtiti ću 1600x1200, da se malo razradi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
|
Ne mislim ja ništa.ja ne gutam maglu, za razliku od nekih... ne očekujem ja u realnom radu instant 100% skok.i tako je 9800xt bezobrazno skupa ovdje...nemoj mi sad reći da ovo nije, po performansama bolaj kartica od 9800xt?koju sam, btw mislio kupiti-ali sam zbog ove kartice čekao.ne tiče me se tko je, čekam ja i ATI, pa da vidim tko će biti bolji-toga si piknem.bez obzira tko to bude, however, mislim da je to ovoga puta Nvidia |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Premium
|
Citiraj:
a kad dođe nova Ati-jevka valjda će pojeftinit 9800xt, a što se cijene tiče pa jeftinija je od Nvidi-e što je sramota pošto je nvidia slabija!!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
|
istinabog, ni preko 50% mogućnosti grafičkih "stare generacije" nismo vidjeli u akciji... |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Head Of The Radio
Datum registracije: May 2003
|
Ovak ATi R420 još nije vani i nema teorije o tome da je ATi poražen ![]() ATi R420 izlazi 23 pa ćemo vidjeti pa onda "pljujte" ili kličite ATiju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |||
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
Magični driveri? To budemo vidjeli. Ako misliš na magiju "imam veći rezultat u 3D Marku s novim driverima" onda su stvarno magični ![]() |
|||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Head Of The Radio
|
Shaderi su čisto marketinški problem dajem 1000kn(slovima:TISUĆU KUNA) za gladne u Africi ako za 1 i pol-dvije izađe igra koja će (u potpunosti) koristiti PS&VS 3.0 |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Sad svi glume proroke, pa ću i ja malo. Mislim da ne miriši na dobro količina topline u koju se neminovno mora pretvoriti dio od 130W struje koju ta grafa povuče i lagani cooler. Ili su ti čipovi konstruirani da rade u pećnici? Činjenica da su morali frizirati ogledne primjerke DEBELO iznad tržišnih da bi dobili par frame-ova razlike ispred ATi-jevih grafa isto dosta govori, kako o mogućnostima čipa (vjerojatno jedan od par tisuća, da ne govorimo o artefaktima koji su nastali kao posljedica friziranja, za što su okrivili "poslovično odlične" drivere) tako i o poštenju nVidije. Da imaju nešto revolucionarno dobro, puknuli bi to na tržište bez ikakvog friziranja, kao što su učinili sa GeForce256 ili sa GF3. Nemojte se zanositi tlapnjama marketingaša i vjerujte ono što vidite (ili što PCEX testira ![]() I na kraju, kad smo već kod dva molexa, Voodoo VSA 6000, anyone? ![]() PS. I jedva čekam da cijena 9800XT padne, i da imam para, ne bi uzeo 6800 jer mi ne djeluje, hmm ... obećavajuće. |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
|
Opet gluposti.ja nikada nisam rekao da ATI neće moći odgovoriti. Pitanje da li će moći odmah...Ajmo vidjeti->tko je bolji, bolji je ->ovo nije stvar tipa intel vs amd, niti imam namjeru trošiti vrijeme na to... ako ati može odgovoriti, tim bolje za cijene. kako rekoh, ja sam imao raznih kartica, i od ati-ja, i od nvidije, svaku kada su mi njihove karakteristike bile najbolje. I što se tiče drivera, moje mišljenje je da je NVIDIA bolja, ali se ati približava.Nvidijini Linux driveri su pak unmatched. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Head Of The Radio
|
Tor kad citiraš preciziraj koga citiraš u odgovoru jer ovak bude svega ![]() ![]() BTW:znam ja da NV40 ima 220mil tran. ali ATi troši manje W s jednakim brojem tranzistora(u istoj tehnologiji) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Head Of The Radio
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
|
A pošto je meni linux jako značajan... |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Head Of The Radio
|
Citiraj:
BTW:Halo za G5 Rox ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
|
Za mac ti ne mogu govoriti jer ne znam. Nisu te kartice što su nekad bile... a i ovi ventići na ponekim novim radeonkama su sumnjive kvalitete(znam za krepane) Mene su služile i jedne i druge kartice odlično, doduše, jedan ati krepao(ne pripisujem ati-ju krivnju). AtI je uistinu dobra konkurencija, a u zadnje vrijeme je konstantno na tronu bio(FX-ica je razočaranje)-valjda je nvidia nešto naučila.I tako su atijevke brzo u dućanima, pa ćemo vidjeti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2003
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
|
uistinu impresivno... čekajmo da ati odigra svoju kartu |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Premium
Datum registracije: Nov 2002
|
![]() |
#53 |
Premium
|
decki, a da pricekate usporedne testove iz domace radionice.
![]() |
#54 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Sjeca li se netko posrnulog 3Dfx-a koji je prije smrti pokusao zgazit NVidiu s nekom cudovisnom katticom s 4 GPU-a i EXTERNIM napajanjem. Mislim da ta perverzija nikad nije zazivjela. Iako mislim da cemo uskoro vidjet napajanje na cigli tipa C-64 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Citiraj:
Ja sad idem pisati svoj izvjestaj iz Geneve pa vjerujem da ce se nakon kaj to objavim jos diskusija zalaufat ![]()
![]() |
![]() |
#56 | |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Ekspert iz sjene ...
|
Ne vidim uopće čemu rasprava :confused: NV 6xxx je trenutno najbrža kartuša - istina Čeka se odgovor od Ati-ja - istina Dali će netko kupovati nove kartice prvih 3 mjeseca prije sniženja cijena - osim Japana i SAD-a, teško. Realno ... oni koju su pljunuli 3500 Kn za R 9800 pro su bedaci ![]() Za 3-4 mjeseca se očekuje da će Ati i Nvidia imati top modele novih kartica u kategoriji 2000 - 2500 Kn po glavi stanovnika. Eh - u tom se trenutku kupuje nova grafulja. Kad se cijene niveliraju i postanu realne, a ovaj hype prođe. Nije bitno tko je prvi kupil naj grafulju i ima para ko dreka. Bitno je da pričekamo te budale i vidimo kaj se zapravo isplati. Realno svaka kartica ima svojih probelma i dječjih bolesti - što u driverima, što zbog novih proizvodnih procesa. Da ne spominjem budle. Već vidim prve primjereke kartica. U bundleu - driveri i TV-out kabel ( od 20 cm, nedaj Bože da pljunu 5 centi više za barem 1 m ). Zašto pljuvat novce za bundle - kad ekipa i tak kupuje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
E jebiga...ta grafa( FX5950 Ultra) nije pošteno ni zaživjela kod nas a sad se već svi hvale sa rezama 9800XTvs6800Ultra ![]() Ono kaj mene zanima je kakva će biti cijena kod nas. A vidim da nitko ne spominje kad bu se dotična mogla kupiti.. Budemo vidjeli kaj Ozren ima za reći... A budući da preferira Nvidiu, i još su ga k tome podmitili ručkom... ![]() ![]() ![]() Mislim da znam kaj bu napisal ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Ekspert iz sjene ...
|
Citiraj:
![]() Još ako mu ostane karticu za " detaljno testiranje " - znamo da će sve biti kak spada ![]() *prc* *prc* ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Head Of The Radio
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |