Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Case Modding
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.11.2007., 14:49   #31
Razer
.

Razer's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Nema potrebe, dovoljno je drugi case, čak će i onaj Mode Com iz Ve-Mila za 150kn poslužiti....
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2007., 14:50   #32
BladeRunner
Type R
Moj komp

BladeRunner's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Chieftec definitvno,čvrst,screwless(neće te je*** u mozak),puno mjesta,puno mjesta za venotve bez šarafa...
a šta chieftec može a nemogu druga kućišta...
Ovaj dragon što imam(2. komp) je težak 20kg + komponente i otvorena mu je stranica,a kad ga nosim uhvatim za gornju stranicu(između napajanja i optike),a lim ostane na mjestu...ni skviiik...tenkovska kućišta+ maximalno praktična,plus šta mi je ovo moje novo prelijepo...
Oglas

Oglas
Staro 06.11.2007., 14:51   #33
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
tt je super.

sad pročitaj moj sig.

syss je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2007., 16:18   #34
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Citiraj:
Autor Sava css Pregled postova
Svako svojeg konja hvali, samo dok vidim da se jos i bezrazlozno pljuje po tudjem... zapitam se... Moze neki link il nest di se mogu vidjeti neki review-i kojeg Thermaltake-a? Cist da se uvjerim da im kucista ne valjaju i da su smece. Ili da prilikom kupnje slusam striktno profice koji imaju brdo para i preskupe komponente?

Do zaključka da TT ne valja sam došao isprobavanjem svega i svačega. To što sam profi mi je omogučavalo da ne testiram na sebi, nego učim na tuđim pogreškama. Preporučam učenje na takav način ili slušanje savjeta takvih.

U prvu ruku poslušaj što ti govore oni koji dugo pamte, pa sakupljenim iskustvom pomaži druge. Tako možda dođeš na dobar glas i možeš imati svoj izbor.

Do svog peskupog kompa nisam došao tako da mi je tatek kupio, nego radom i znanjem.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2007., 16:47   #35
Sava css
Premium
Moj komp

Sava css's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
Autor RAK Pregled postova
Do zaključka da TT ne valja sam došao isprobavanjem svega i svačega. To što sam profi mi je omogučavalo da ne testiram na sebi, nego učim na tuđim pogreškama. Preporučam učenje na takav način ili slušanje savjeta takvih.

U prvu ruku poslušaj što ti govore oni koji dugo pamte, pa sakupljenim iskustvom pomaži druge. Tako možda dođeš na dobar glas i možeš imati svoj izbor.

Do svog peskupog kompa nisam došao tako da mi je tatek kupio, nego radom i znanjem.
Eto ja sam do sad imal 2 Thermaltakeova kucista, prvo je bilo Xaser 3 (imal sam ga jedno 4-5 god) te trenutno imam Kandalf-a(imam ga par mjeseci). U prvom sam zmenjal milijun dijelova(sigurno ne toliko skupih i dobrih ko ti al ipak sam ja malo niza klasa tak da je opravdano), nosen je po raznoraznim partyima(lan party-i, nove godine, feste...) i nikad nisam primjetil nekakav nedostatak po kojem bi ga se moglo nazvati "smece". E sad mene zanima koje sam ja to detalje predvidel i nisam bacil to u p.m. i kupil si chiefteca pa da i ja mogu tu pametovat i pljuvat po Thermaltake-u?
Sava css je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2007., 17:05   #36
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Nikako ne smijemo miješati kruške i jabuke. Niti u kompotu to ne valja.

Imaš kandalfa koji košta cca http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=15777
Za manje novaca si mogao kupiti http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.613.017 kao neku kičastu soluciju ili http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.613.022 kao malo umjereniju soluciju. Nećemo miješati nekakav Chieftek koji ne spada u tu klasu.

Čak i http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.607.009 bi se mogao nazvati boljim kućištem od kandalfa iako nije moj omiljeni primjerak kante.

Razloge ti ne mogu sve navesti. napisao sam po forumu toliko puta da se ne želim više ponavljati. TT radi samo obične kante od malo tvrđeg lima i izvana kičaste da te guzica zaboli. No to je stvar ukusa. osim navedenog kiča u tim kantama nema ništa što bi opravdalo cijenu koštanja. Chieftek je TT bez tog kiča i po daleko prihvatljivijoj cijeni.

Na osnovu 2 kante koje si do sada imao ne možeš suditi o ničemu osim o tome da ti se kanta sviđa. To ne predstavlja neki plus jer govoriš o TT-u. Meni takva kanta na stolu (ili ispod njega) dolazi uz bok gondoli na televizoru i tabletićem koji visi do pola ekrana.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2007., 17:21   #37
Sava css
Premium
Moj komp

Sava css's Avatar

Citiraj:

Za manje novaca si mogao kupiti http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.613.017 kao neku kičastu soluciju ili http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.613.022 kao malo umjereniju soluciju. Nećemo miješati nekakav Chieftek koji ne spada u tu klasu.

Čak i http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.607.009 bi se mogao nazvati boljim kućištem od kandalfa iako nije moj omiljeni primjerak kante.

Razloge ti ne mogu sve navesti. napisao sam po forumu toliko puta da se ne želim više ponavljati. TT radi samo obične kante od malo tvrđeg lima i izvana kičaste da te guzica zaboli. No to je stvar ukusa. osim navedenog kiča u tim kantama nema ništa što bi opravdalo cijenu koštanja. Chieftek je TT bez tog kiča i po daleko prihvatljivijoj cijeni.

Na osnovu 2 kante koje si do sada imao ne možeš suditi o ničemu osim o tome da ti se kanta sviđa. To ne predstavlja neki plus jer govoriš o TT-u. Meni takva kanta na stolu (ili ispod njega) dolazi uz bok gondoli na televizoru i tabletićem koji visi do pola ekrana.
Posto je Xaser u to vrijeme bilo jedino kuciste tog stila(modding) raspolozivo na nasem trzistu(a ni u svijetu nije bila drukcija situacija jer je to bilo stvarno davno). Sjecam se da je tek malo prije u bug-u bila prva tema "modanje pc-a". Znaci nije da sam imal preveliki izbor a i kuciste je stvarno bilo mrak(kolko se sjecam kostalo je 2000kn) a kasnije je i opravdalo cijenu- stvarno masivan dizajn ko odljevak a ne "lim na koji se mozes porezat". Tak da prilikom kupnje nisam ni razmisljal o nicem drugom nego o TT-u. Razmisljal sam i o TT-u Kandalf LCS al dok sam ga videl stvarno mi je pokvarilo apetit taj dan. Kasnije se pokazalo i dobrim izborom posto ima i pripremu za vodeno hladnjenje tak da mi je to poprilicno olaksalo posel prilikom montiranja istog.

Zadnje izmijenjeno od: Sava css. 06.11.2007. u 17:44.
Staro 06.11.2007., 17:36   #38
jurbAs
Premium
Moj komp

jurbAs's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:

osim tog kica imas i pristojno hladenje meni hladi cijeli komp 4x120mm 2x90mm sad ti hoces rec da nema u tom kucistu protoka zraka itd.. zasto ljudi koji imaju hrpu novaca kupuju kandalf LCS? samo me to zanima? nije da nemaju novaca ni za lian li ili antec coolmaster itd....

btw imam kandalfa sad i mogu mu rec da ima samo jedan nedostatak sto mu je lim di pukas pcie kartice malo slabiji ostalo sve za 10... zasto to kuciste je na 10.etak stranica dobilo editors choice? znaju se mane TT.a malo su aljkavi po pitanju zavrsne obrade i to stoji! ali da to kuciste nije dobro to definitivno ne stoji! po pitanju izgleda necu komentirat jer se o njemu ne raspravlja.... svako voli drugacije ja volim da je kuciste kompletno od aluminija/lima nego da ima hrpu plastike po sebi... po pitanju jeftinijih modela od TT mozda su stvarno katastrofa vidio sam mambo u zivo i ona vratasca su mi tak slaba da bi i malo djete to strgalo....
jurbAs je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2007., 18:50   #39
Kristijan_7
Just don't give a fuck

Kristijan_7's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Evo, da citiram samog sebe (doduše iz drugog threada):

Hah, TT. Nisam imao iskustva sa Mambom, no imam doma jednog Armora (koji je na prodaju, BTW ), i obzirom da se isto tjelo koristi za više modela mogu sa sigurnošću reći da nekoliko modela nije toliko loše koliko se to ovdje na forumu provlači... Armor je napravljen na visini zadatka i manje više sve na njemu odgovara klasi u koju spada. Doduše, mislim da je cijena mrvicu previsoka, no otom potom. Imao sam pun q caseova, kroz ruke mi je prošlo još par q puta više. Od Anteca p180b, p180, Ninehundred, do Sharkoona Rebel9, Showcasea pa i par Coolermastera i Chiefteca. S tim da sam ovdje nabrojao samo one koji su svoj dom pronašli upravo kod članova ovog foruma. Bilo je tu i Codegena, Smartboxa, Mercurya, Silverstona itd... Ni na jedno se nisam porezao. Doduše, jedan Chieftec me skoro nakautirao ... Uzmi case koji ti se sviđa. Bojim se da je većina komentara ovdje nekakav osobni revolt ili jednostruk dojam. Primjerice, ovaj novi Chieftec gamerskog alien alike designa ima tjelo napravljeno na visini, no vrata koja najčešće otvaraš, napravljena se tako da ih ni već spomenuti Mercury, pa ni često pljuvani TT nebi lošije napravili. Toliko o bezrezervnoj preporuci. TT naplaćuje većinom design (koji se ipak većini dopada, bez obzira na komentare) a Chieftec robusnost i usability. Pa biraj.
Kristijan_7 je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2007., 19:16   #40
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Citiraj:
Autor jurbAs Pregled postova
zasto to kuciste je na 10.etak stranica dobilo editors choice?
gotovo je... može lock teme.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.11.2007., 13:40   #41
Matt
Premium
Moj komp

Matt's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Vidim da je opet došlo do prepucavanja i uništavanja threda.
Inače odlučio sam uzeti http://www.chieftec.com/dg-01bd-u.html 290kn
Staro 07.11.2007., 15:51   #42
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

javi kak si zadovoljan
Staro 08.11.2007., 19:37   #43
Sava css
Premium
Moj komp

Sava css's Avatar

Samo da se nadovezem na malo prije zatvoreni topic - kolka pic***a moras bit da se porezes na kuciste i da jos o takvim stvarima ides cvilit po forumima? Ako recimo prilikom saobracajke pogines u Audiu mora li to nuzno znacit da je Audi los auto(pogotovo ako je saobracajka izazvana tvojom krivicom)? Jest da sam imal prilike sastavljat pun k kucista (ovo je po meni neki low life argument kojim se neki useri ovdi hvale i s tim si ocito dizu vlastiti ponos) al i da sam se porezal na koje nebi o tome cvilil iz sveg glasa. Ovdi se radi o LIMOVIMA koji su sami po sebi ostri i na ama bas svakom PROIZVODU od LIMA se moze dogodit da se porezes. Jest da ovdi ima puno geekova od kojih neki mozda malo vise vucu i na "zenstveniju" stranu al opet.... Neko se porezal na kuciste velka stvar- dok si neko glavu otpili na jedno onda ima pravo iznest kritike po tom pitanju. Ma neda mi se vise idem si zile prerezat na TT-a
Staro 08.11.2007., 19:59   #44
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Hahahaha, kako si me nasmijo. Pazi da ti taj Kandalf ne procuri. Zbog abrazije vode i hrđanja uz prisustvo zraka prije naštete tanjem i oštrijem limu. Znanstveno dokazano by dobitnik Nobelove nagrade Lavoslav R.
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 08.11.2007., 20:19   #45
Sava css
Premium
Moj komp

Sava css's Avatar

Citiraj:
Autor tutix Pregled postova
Hahahaha, kako si me nasmijo. Pazi da ti taj Kandalf ne procuri. Zbog abrazije vode i hrđanja uz prisustvo zraka prije naštete tanjem i oštrijem limu. Znanstveno dokazano by dobitnik Nobelove nagrade Lavoslav R.
Nece bez brige - nije to chuftek
Staro 13.11.2007., 13:32   #46
Matt
Premium
Moj komp

Matt's Avatar

Eto, za par dana kreće se konačno u shoping. Stigla je plaća, još će se neke režije poplačat i onda idemo.
Evo elemenata i cijene koje bi uzeo:
· CHIEFTEC midi tower DG-01B-D-U, bez PS, crno, 2×USB 2.0, 1×Fire wire, 3×5,25", 4×3,5"
Količina: 1
Iznos : 287,77 kn

· GlacialTech Silent Blade BLACK, 120x120x25mm, 19dBA
Iznos : 45,95 kn

· Glacialtech HydroDynamic Bearing Case Fan 92x92x25 19dBA
Iznos : 34,46 kn
Kolko sam čitao recenzije fanholder sprijeda za 92mm mogu skinut i onda bez problema ide 120mm, nažalost straga ipak neide više od 92mm.

Sad me zanima dal se isplati uzimati glacialtech? Kako se ponašaju ovi veći ventilatori? Imao sam 80mm doma i ležajevi su mi bili bučni. Nakon toga sam uzeo Sharkoon s serije. Nije bilo buke ležajeva ali se čuje dosta jako strujanje zraka.
Staro 28.11.2007., 14:06   #47
Matt
Premium
Moj komp

Matt's Avatar

Eto, ipak sam odustao od chiefteca i uzeo Gigabyte mid tower TRITON 180 i to za cilih 275kn, tolko sam izlicitirao na vemilu
Sutra idem po njega pa javim dojmove.
Ipak je malo prevagnulo da ima tool free instalation, al najviše od svega što je prozračno (ima 2 12cm venta, dust cover), u budućnsti ak ću stavljati vodeno rupe za cijevi i tak, sitnice. Jedino je boja srebrna al progutat ću to.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno