PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Case Modding (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=55)
-   -   Thermaltake ili Gigabyte kučište (dilema)?! (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=85902)

Matt 02.11.2007. 00:22

Thermaltake ili Gigabyte kučište (dilema)?!

Dakle, došlo je vrijem da moja stara kantica ide u mirovinu.
Budget je 300kn i napajanje imam.

Ova dva igrača su igri:

Gigabyte mid tower GZ-X2BPD-100
Thermaltake VC2000BNS

syss 02.11.2007. 00:30

tt dreq, gigabyte vjerujem ništa bolji (ako ne i lošiji koliko sam vidio par modela).

chif midi office ili dragon su tu 300kn... svjetlosnim godinama ispred oba ova zajedno.

jonyb 02.11.2007. 00:42

za tu lovu je puno bolji ovaj chieftec, ak se gleda kvaliteta izrade.

http://www.diskont24.com/product.php...4&cat=0&page=1

tomek@vz 02.11.2007. 08:09

Chif ili Gigabyte.

Milentije 02.11.2007. 08:45

I moja preporuka ide za chief. Uzmi neko njihovo koje nadjes za 300kn, sigurno ec biti bolje nego ova dva koja si naveo. Ovo sto je jonyb naveo je dbro, samo sto chieftec ima poseban dizajne. Nekome izgledaju predobro , a nekome ne lice ni na sta, izmedju nema.

Matt 02.11.2007. 10:43

Ma pucam i na to da mogu staviti barem jedan vent od 12cm, a ako je moguće s prednje strane još bolje.

Nego što je tolko dobro na chieftecu? Sama izrada kučišta, oprema koja se nalazi unutra (gumirani držači za optiku, hard) što?

EvilM@ster 02.11.2007. 10:56

A neznam sta toliko nevalja na TT kucistima da svi pljujete po njima...

Router 02.11.2007. 11:59

Citiraj:

Autor Matt (Post 857780)
Ma pucam i na to da mogu staviti barem jedan vent od 12cm, a ako je moguće s prednje strane još bolje.

Nego što je tolko dobro na chieftecu? Sama izrada kučišta, oprema koja se nalazi unutra (gumirani držači za optiku, hard) što?

Sto je dobro ? cvrst je , meni dovoljno prostran za moje potrebe , i ono subjektivno mi se svidio na prvi pogled , fora je i naprijed ispdo floopya front panel koji ima poklopac preko sebe , naprijed ide 12cm vent , iza i bocno mogu 1x92 i 2x92 , a sa desne strane ide i jedan 80mm . chief ko chief ...

syss 02.11.2007. 13:32

Citiraj:

Autor Matt (Post 857780)

čif je masivan i tenk-build... ako hoćeš jeftin kejs sa 2 x 120mm onda gledaj aplus 185 ili 188 - best buy, lim je u rangu tt-a, ali sa podosta kvalitetnijom prednjom maskom.

nisam siguran da su čif i gigabyte u istom segmentu.

focal 02.11.2007. 13:55

Citiraj:

Autor EvilM@ster (Post 857790)

ma losa su kucista znam iz prve ruke... sklapao sam 2-3 konve u TT i stvarno ne vrjede te novce koliko kostaju uvik za iste pare ima boljih kucista u svim cjenovnom razredima..

tutix 02.11.2007. 14:58

Citiraj:

Autor EvilM@ster (Post 857790)

Prvo pitanje šta valja?

Nakon dva-tri odlaska na hitnu nakon slaganja komponenti u TTejca, skuzis da ti trebaju rukavice za piljenje drva da se ne bi porezo na fino obrađene rubove konstrukcije u stilu oštrica Shogun noževa. E da, i ružna su.

jurbAs 04.11.2007. 02:08

to za ostre rubove hmmm ne znam mene moja dva vole maze i paze :goood: sad ne znam kompletnu ponudu TT niti sam slagao puno samo svoja dva ali moja dva su meni okey kucista i sa oba dva sam bio jako zadovoljan :) radi se o sadasnjem kandalf LCS i xaser 3 tako da...

drupci15 04.11.2007. 06:40

Citiraj:

Autor tutix (Post 858049)
Prvo pitanje šta valja?

Nakon dva-tri odlaska na hitnu nakon slaganja komponenti u TTejca, skuzis da ti trebaju rukavice za piljenje drva da se ne bi porezo na fino obrađene rubove konstrukcije u stilu oštrica Shogun noževa. E da, i ružna su.

sta se tice odlaska na hitnu sva sreca sta si u popovaci pa ti je blizu i bolnica...:lol2:

pa covjece kako i na koji nacin vi to stavljate komponente da se uspijete porezati..... slozio sam barem jedno 10-ak konfi sa tt-ovim kucistima i nikad nista...... sve neke sileđije

ne kazem da za tu lovu nema boljih i isplativijih, ima i te kako se da nac, ali nebih rekao da tt-ova kucista kari ne vrijede....

Matt 05.11.2007. 23:25

Eto još neka kučišta:

Frontier
Jel ima za kupit bez napajanja? Kučište mi izgleda sasvim ok. Chieftec, naveden gore mi izgleda ko neko staro kučište sa Pentium mmx procesorom.

APLUS CS-188A

Frontier Hercules ExtraMidi

BladeRunner 06.11.2007. 00:24

Chieftec
<------

syss 06.11.2007. 00:37

ovi frontieri izgledaju 24 puta bolje na slikama, uživo izgledaju ko fake nintendo vii (bez duplog v).

188ica je miljama ispred + 2 x 120.

Codiac 06.11.2007. 11:39

chiftec
antec
od jeftinih aplus

Matt 06.11.2007. 12:07

Sve štima samo kaj anteca nema ispod 500kn.

Nego codiac, što se tiče aplusa koji sam naveo, koje je tvoje mišljenje o njemu budući da si radio u linksu?
Jel bolje uzeti njega ili http://www.diskont24.com/product.php...&cat=46&page=4 (chieftec). Ono kako izgledaju u živo i opremljenost i userfriendly okolini?

Uzet ću sigurno jedan od ova dva.

syss 06.11.2007. 12:39

čif... puno solidniji.

Sava css 06.11.2007. 13:53

Inace onaj ko jednom kupi thermaltake ostaje na njemu (mozes ga i stavit pod auto dok mjenjas gumu na putu do Lan-partya). Kaj se tice chiefteca njega mozes nabavit i kod prosjecnog limara.

RAK 06.11.2007. 14:07

Za ThermalTake sam do nedavno govorio kako bi stavljanje njihovog šarafa na moj komp dovelo do povečanja buke i temperature istog. Tako je bilo dok nisu napravili BigTyphoon i Sonic Tower. Sada govorim kako su se za***ali kada su ih radili i napravili napokon nešto što valja. Ta im se pogreška nije ponovila.

Onaj koji kupi ThermalTak e kućište stvarno može mijenjati gume na autu pomoću njega. I tu vidim jedinu primjenu tih kanti. Moji preskupi dijelovi neće u tu kantu nikada.

Juggernaut 06.11.2007. 14:10

Citiraj:

Autor Sava css (Post 861824)
Inace onaj ko jednom kupi thermaltake ostaje na njemu (mozes ga i stavit pod auto dok mjenjas gumu na putu do Lan-partya). Kaj se tice chiefteca njega mozes nabavit i kod prosjecnog limara.

Sam si si skočio u usta. :D a Rak ti je to potvrdio ;) :chears:

Matt 06.11.2007. 14:10

Ma ni ne hodam po lanovima. Hoću samo kučište koje mi omoućava da stavim dvije 120-ice naprijed i nazad, po mogućnosti da ima za staviti mrežicu za prašinu i naravno da se ne savija dok ga mičem jer želim usisati ispod njega ili sam maknuo bočne stranice pa sam primio za unutarnji lim (imam neko noname kučište, pa sam uspio malo izviti stranice)

Sad bilo bi i dobro da ne izgleda kako sam gore naveo ko neko staro kučište.
Nego, kolko vidim chief je na većini cjenika sivkaste boje, makar se tvrdi da je crne boje, kako izgleda u stvarnosti. Jel crn ko noć ili siv ko miš? :D

syss 06.11.2007. 14:13

Citiraj:

Autor Sava css (Post 861824)
Inace onaj ko jednom kupi thermaltake ostaje na njemu...

normalno da ostaje kad ga nemreš prodat... pogledaj na oglasniku tt proizvode, više bumpova i sniženja cijena od samog opisa uređaja :)

Matt 06.11.2007. 14:17

Eto kolko vidim chief ima mogućnost za dvije 120ice
http://www.chieftec.eu/images/highlights/bg/bg2.jpg, maknem ovo kučište za 92mm i stavim 120
http://www.chieftec.eu/images/highli...art/sg/sg2.jpg, odostraga prema pisanjima mora ić 120-ica

A ovak izgleda unutra
http://www.chieftec.eu/images/highli...art/sg/sg1.jpg

E sad, jedino me ne veseli što nema onih gumeno plastičnih gadgeta za umrtvljivanje vibracija :(

Sava css 06.11.2007. 14:27

Citiraj:

Autor RAK (Post 861843)
Za ThermalTake sam do nedavno govorio kako bi stavljanje njihovog šarafa na moj komp dovelo do povečanja buke i temperature istog. Tako je bilo dok nisu napravili BigTyphoon i Sonic Tower. Sada govorim kako su se za***ali kada su ih radili i napravili napokon nešto što valja. Ta im se pogreška nije ponovila.

Onaj koji kupi ThermalTak e kućište stvarno može mijenjati gume na autu pomoću njega. I tu vidim jedinu primjenu tih kanti. Moji preskupi dijelovi neće u tu kantu nikada.

Svako svojeg konja hvali, samo dok vidim da se jos i bezrazlozno pljuje po tudjem... zapitam se... Moze neki link il nest di se mogu vidjeti neki review-i kojeg Thermaltake-a? Cist da se uvjerim da im kucista ne valjaju i da su smece. Ili da prilikom kupnje slusam striktno profice koji imaju brdo para i preskupe komponente?

Razer 06.11.2007. 14:31

Ljudi, uključujući mene, pričaju iz svog iskustva s tim caseovima, a ne iz preplaćenih reviewova koji se nalaze po netu :smoke:

Sava css 06.11.2007. 14:35

Citiraj:

Autor Razer (Post 861875)
Ljudi, uključujući mene, pričaju iz svog iskustva s tim caseovima, a ne iz preplaćenih reviewova koji se nalaze po netu :smoke:

Ok a ja sam se vec ponadal da kucista valjaju kad nigdi nisam videl da se pljuje po njima osim ovdi, podhitno se moram rjesit svojeg da ne ispadnem manje kul medju drustvom... Ili mozda moje komponente nisu dovoljno skupe da bi kuciste valjalo?

Razer 06.11.2007. 14:39

Citiraj:

Autor Sava css (Post 861882)
podhitno se moram rjesit svojeg da ne ispadnem manje kul medju drustvom... Ili mozda moje komponente nisu dovoljno skupe da bi kuciste valjalo?

Da bi bio cool, dovoljno je da napraviš ovo ''pod 1'' - riješiš se casea. Joke ;)

Sava css 06.11.2007. 14:46

Citiraj:

Autor Razer (Post 861887)
Da bi bio cool, dovoljno je da napraviš ovo ''pod 1'' - riješiš se casea. Joke ;)

Jel bi mi pomoglo mozda da si nadjem nove prijatelje po mogucnosti sa skupim dijelovima? Ako bi onda primam ponude na PM:fala:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:18.