Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.09.2007., 16:43   #31
eluminer
Premium
Moj komp

eluminer's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Imagine Pregled postova
Prvo malo je bezobrazno što si onako u prvom postu zabranio/ogradio se od svih mogučih negativnih komentara a ostavio mjesta samo za slušat hvalu kako je to sigurno zakon....

ja nisam nešto tako čuo a da ti budem iskren gledajuči slike i čitajuči opise pretpostavljam da je horor.
Na drugu stranu pošto povremeno pročitam koje oduševljenje s tim Z-550000 nebi mi smetalo čut to JEDNO čudo kad bi vidio normalan raspored zvučnika u prostoru te onako pomalo nemarno postavljen sub po sredini sobe (ma može i drugdje ali samo da nije nabijen u neki kut ili kao što se to gura ispod stolova)

Ali pošto si jasno pokazao što ti je važno a pri tome mislim na količinu basa , drmanja i galame bio bi stvarno idiotluk da od nekog dobijaš audiofilske komentare ili nedajbože kako bi ti bilo bolje da si za xy kuna kupio nekakvi hifi sistem.
Svi mi imamo neke svoje demone te sanjamo o ovom ili onom / baš moramo imat neke stvari a netko nam može trubit vječno s razlozima protiv jer demoni su demoni a u ovom slučaju 2 sustava su 2 a zamišljanja kako rade 4 su sigurno nešto posebno što ti ne izlazi iz glave
Znam da su ***eni ti demoni ,u ovom slučaju demon uguravanja šta više tih sustava u šta manji prostor ali poslušaj ....Kad su ljudi oduševljeni basom (ostavimo audiofile sa strane) nisu oduševljeni dubinom za što subvuferi na prvom mjestu i služe ,več su oduševljeni količinom te mogučnosti izdignutosti tog djela frek. spektra u odnosu na ostatak ...ustvari oduševljenost dolazi npr. od onog filinga kick basa i lupanja u prsa pa je besmisleno patit za subvuferima koji mogu odsvirat 20 hz. U pravilu ljudi mješaju izdignutost višeg basa poput 80-100Hz s njegovom dubinom za što su velikim djelom krivi proizvođači zvučnika koji koriste taj efekt za kompenzaciju nemogučnosti određenih jeftinijih zvučničkih konstrukcija da odu duboko.

čemu ovo piše i šta ustvari pišem ?
Želim ti reči kako vjerujem da ti ustvari nije potrebno nešto što če se spustit što dublje jer bi bio zadovoljniji s nečim što je krače za kojih 10 hz od tih logi subova al opet to što radi može odradit da doslovno pošteno razvali par tih logi subova za sličnu cijenu....

Npr. napamet gledajuči ako ispod stola uspiješ ugurat ovako nešto i uposlit nekakvo PA pojačalo u mostu kao nešto od ovoga (ili čak nešto normalnije poput tog što je ugrađeno u taj Logi sub) mislim da bi te bilo strah i upalit tako nešto a kamoli sjest manje od po metra blizu nečeg što je sposobno za max 124db/1m....

sječaš se scene kad je M.J.Fox u povrataku u budučnost s malom električnom tamburicom vrtio sve potenciometre na max ispred onog ogromnog zvučnika ....

btw, ne zahebavam nimalo nego ti dajem nešto za razmislit

@Vido, sad te shvačam - da se nisi izrazio 'kanal' misleči na jack izlaz nebi ni došlo do moje zbunjenosti
inače ja imam staru ploču s drajverima za zvuk koje sam dobio na CD-u kad sam je kupio u dučanu i to nema nikakvih mogučnosti 'šetanja/swapanja' izlaza več samo 3 jacka ; stereo/frontovi ,stražnji te centar/sub .
Woow, čovječe, polako...

Prvo, ovo sam stavio tu čisto da podijelim svoje oduševljenje s ostalima... U prvo postu sam se samo ogradio od komentara tipa što sam mogo s 5 soma kuna... Ne svih loših kritika, samo te jedne...
Druga stvar, nisam tebe nigdje napao, i možda krivo shvaćam tvoj post, ali ti si očito ogorčen jer misliš da se ja ovime hvalisam....

Tu si našibao gomilu podataka koji meni i onako neće promijeniti mišljenje...

Da ti pojasnim... Ja sam dobio prvi Z5500 na poklon od roditelja.... Bila mi ga je želja imati ga kao i mnogima koliko vidim... S obzirom na moje tadašnje i sadašnje novčane mogućnosti, to je bio iber ibera šta sam moga imati (budući da sam prije bio impresioniran zvučnicima po 300kn)... Hi-fi sistemi su mi tada bili kao i tebi kupnja Buggatija sada... (bezveze lupam, samo hoću dočarati situaciju...)
I full sam zadovoljan s njim i nisam imao pretjerane potrebe za drugima... Ali iz znatiželje, a i same želje prema tome da imam nešto što nitko drugi nema, kupio sam još jedne...
Misliš da sam bahat jer imam dva sistema, ali postoje ljudi koji daju i više para za hi-fi sisteme, a nemaju ništa posebno, samo šta ih nitko ne smatra bahatim....

Quad nije samo moja ideja, a radimo ga zato da napravimo nešto što još nitko nije... Barem ja to nisam našo na netu...

To ti je isto kao i razlika između sljedećeg:

Dođe frajer s ferrarijem na 402 street race i napravi 11 sekundi (lupam)...
I onda iza njega stigne frajer s fićom i napravi 13 sekundi....

I ko je sad veći frajer....

Nemoj sad ovo pročitati kao to da ja hoću ispasti čim veći frajer, ali imam jednostavno dva sistema, koja i da prodam mogu dobiti nekih 3000-3300kn i šta s tim... Opet mi ne izađe neki opaki hi-fi koji će raditi bolje ono šta ja očekujem od zvučnika...
Što tko očekuje od zvučnika, to je individualno... Ja znam također puno o svemu, i u prosudbi kod kupnje zvučničkih sistema me ne sputava (prosuđuje) znanje o tome, već upravo ono šta ja želim i šta mogu kupiti....

NHF, ako sam te uvrijedio nečim ili šta, ali ti si mene prvi napao tu...

eluminer je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2007., 16:57   #32
eluminer
Premium
Moj komp

eluminer's Avatar

I da, čitam ponovo tvoj post...
Istina je to što govoriš, meni i mnogima je bitnija izdignutost bassa nad visokim tonovima nego onoga za što on zapravo služi...
I da se može složiti nešto opakije za te novce može, ali ja imam ovo, a nemam više snage ništa rastavljati, spajati, prodavati, kupovati i ovo će ovako ostati...
Da mogu nabaviti još jedne Z5500 za 100kn prodao bih ih odmah, jer 3 su ipak previše, i to je bolesno...
Quad će ionako biti samo proba i slaganje nečeg posebnog...

Ajde, NHF, uživaj....
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.09.2007., 18:18   #33
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Cool

Evo i ja čitam ponovo svoj post jer mi nije jasno na temelju čega si izvukao neke stvari.

Ne vidim zašto misliš da sam to pisao osječajuči se napadnutim jer se ni sad ne osječam napadnutim ....a isto tako mi i nije jasno zbog čega to tvoje 'ja sam tebe prvi napao' .
Drugo ,nisam uopče ogorčen i nevidim odakle si zaključio da te smatram hvalisavcem.
treče nisam uvrjeđen niti ljubomoran niti zavidan...

I sad kad opet čitam taj tvoj post vidim taj ton u smislu da ti je zasmetao moj zafrkantski ton (kojim obično sve pišem) posta u kojem ne mogu nači ništa uvrjedljivog osim možda moga komentara da to vjerovatno zvuči kao horor ali bilo bi blesavo da ti to smeta jer bi to bilo kao .....
da ti ti sa bržim kompom kažeš meni sa sporijim "meni je to bezveze/ja na tome nebi nikad ništa radio" i onda to meni zasmeta i kao ono pokvari mi zadovoljstvo rada na mom kompjuteru. Ma

Mislim , jesi li zadovoljan ? JESI ! pa što te onda boli kita bi li netko to slušao ili nebi . Hebat ga šta ljudi nekad znaju bit osjetljivi te im treba nekakva potvrda da svi jednako kao i oni drže do istih stvari.
I ono najvažnije jesam li uz taj svoj 'horor' komentar rekao i sam kako bi bio idiotluk da ti sad netko daje audiofilske komentare ?
I onda vidiš li kakve audiofilske komentare od mene ili savjete te pametovanja u tom smjeru ? nema ih ali sam se potrudio ozbiljno napisat nešto što smatram da bi te po tvojim kriterijima više zadovoljilo nego dual-kvad sub setap i objasnit zašto a ti moj motiv shvatiš totalno obrnuto. ccc

mrzim internet komunikaciju i kako stvari tako lako odu ukrivo.
btw, dosta spama pa ako ti i dalje nisam jasan imaš me putem PM

a ovde si dužan još kakav slikoviti opis rada tog dual setupa ili još bolje dokaz da to stvarno drma kao kakav vid s kovanicama na stolu ili čašom vode ...
Staro 03.09.2007., 18:38   #34
eluminer
Premium
Moj komp

eluminer's Avatar

Ok, sve pet, niti si ti mene napadao, niti ja tebe... A jbg, krivo smo se razumjeli...

Evo, prvom prilikom ću bacit video, i neće biti potrebne kovanice i sl. već ćete vidjeti kako monitor i sve ostalo hoda po stolu...
Staro 04.09.2007., 01:39   #35
gamer
dark seraphim
Moj komp

gamer's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
hebo...
...sreca da si napisao da si ih dobio za manje od cijene jednog jer bi te napao! :-) kiddin'...

nego, ono kaj mi se ne svida je da ti ovaj lijevi sub pre-blizu stranici od stola, tj. ta strana ti zaklanja rupu za bas...kaj je lose i ima negdje distorzija na bacanje...preporucam da ga stavis samo sa druge strane stola.

inace...uzivaj! :-D
btw, i hate u!!! 2 komada 5500 za sitnu lovu...geez...
ak nabavis jos koji za male pare OBAVEZNO mi se javi...imam veliku zelju izmodat to smece da zapravo i nekak zvuci! :-)
NHF svima koji se sa time ne slazu, i sam sam vlasnik z5500, pa da ne pocinjemo BESKORISNE rasprave.

monitor ti hoda jer kutija za subove i nije bas nesto, to se inace nebi smjelo dogadati. ako zelis vidjeti da li subovi zapravo mogu to sve izdrmati stavi ih na pod i bar na 1m od stola...i onda nam daj neke slike ili filmace...vec slinim......obzavam kad se sve mice po sobi(a ne vidis od cega)...logikinetics...:-)

LP, Mladen

ps; usput...ako ikoga zanima pojacavacki dio z5500...ovo je dakle cip:
http://www.alldatasheet.com/view.jsp?Searchword=TDA7294
pa nek si chekira kvalitetu za 30kn. logi ih ima 5 za male kanale i 2 bridgana za sub. ja bi tu rado bacio LM3886! :-)

Zadnje izmijenjeno od: gamer. 04.09.2007. u 01:52.
gamer je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2007., 15:07   #36
bego2
Banned
Moj komp

bego2's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
puj tda. lm3886 - gainclone
bego2 je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2007., 09:40   #37
Boozy
Registered User

Boozy's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
aj kupi još dvoje pa da te se starci odreknu....

ma ne... to je bzvz... aj kupi ona 2 jackhammera i deni u sobu....

to bu l0000000000dnica

i daj popravi taj prozor kaj si potrl...
Boozy je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2007., 10:53   #38
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
@genius... sve super samo da si to složio kako spada, ovo možda vizualno je oke, ali funkcionalno bojim se da samo stvara buku.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2007., 13:02   #39
B-Link
Premium
Moj komp

B-Link's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Pa daj ti onda shemu kak bi to trebalo posložit i mene zanima!!

Hvala!
B-Link je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2007., 13:15   #40
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

čekaj ti ne vidiš na slikama šta ne valja?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.09.2007., 14:45   #41
bego2
Banned
Moj komp

bego2's Avatar

Citiraj:
Autor Boozy Pregled postova
aj kupi još dvoje pa da te se starci odreknu....

ma ne... to je bzvz... aj kupi ona 2 jackhammera i deni u sobu....

to bu l0000000000dnica

i daj popravi taj prozor kaj si potrl...
a tek pojačala za tu dvojicu.
Staro 06.09.2007., 19:09   #42
B-Link
Premium
Moj komp

B-Link's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Ne, da vidim nebi tebi reko da mi kažeš ak' ti nije teško?
B-Link je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2007., 19:19   #43
eluminer
Premium
Moj komp

eluminer's Avatar

Ma eo, reći ću ti ja šta on misli pod krivo složeno i ja sam toga svjestan, ali mi je bitnije da to lijepo izgleda nek tu neke sitnice....

Evo ovako...
Subovi ne smiju biti u takvoj rupi u kakvoj jesu, i ovaj prvi sub (lijevi) ima rupu prema stolu "šta stvara buku" (iako mogu reći da i ne stvara baš neku nepotrebnu buku)... Sateliti drugog sistema su poslagani po stolu na način koji nema blage veze s 5.1 setupom....

Ali ponavljam...
Raspored satelita prvog sistema je savršen, te on dočarava 5.1 u filmovima i sl.... (drugi isključen tada)...

Drugo, ne mislim sad bušiti rupe i svašta po zidu i sl.... Svakako da znam kako bi to najbolje izgledalo i radilo, ali to mi se neda niti ne namjeravam slagati... Ono što ću s tim dobiti su nijanse (barem za mene) koje ne vrijede tolikog truda, a ako slučajno odlučim jedan sistem prodati imat ću rupe po zidu...

Podržavam u potpunosti syss-ovo razmišljanje i savjet, ali evo, objasnio sam...

Staro 07.09.2007., 09:21   #44
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

da, upravo to... ako se već ide na neki dual setup onda trebaju oba biti istovjetno postavljena (u ovom slučaju kao i prvi setup) sa zvučnicima jednim pored/ispod drugih ili takve neke slične kombinacije.

woofer definitivno ne bi smio biti zaklonjen sa stijenkom stola, ali nije baš ni idealno rješenje da mu je uporište neka letva koja je dio stola.

uglavnom ima tu još mjesta poboljšanjima, ali imho ja bi to sve rasprodao i gledao unaprijediti sistem na drugi način.
Staro 07.09.2007., 10:15   #45
eluminer
Premium
Moj komp

eluminer's Avatar

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
da, upravo to... ako se već ide na neki dual setup onda trebaju oba biti istovjetno postavljena (u ovom slučaju kao i prvi setup) sa zvučnicima jednim pored/ispod drugih ili takve neke slične kombinacije.

woofer definitivno ne bi smio biti zaklonjen sa stijenkom stola, ali nije baš ni idealno rješenje da mu je uporište neka letva koja je dio stola.

uglavnom ima tu još mjesta poboljšanjima, ali imho ja bi to sve rasprodao i gledao unaprijediti sistem na drugi način.
Bez brige, doći će na red i prodaja ovoga i uzimanje nekog hi-fi sistema, ali ne sad, i ne za vrijednost ove dvojice, nego kad se skupi neka lovica....

Staro 07.09.2007., 15:44   #46
Crash009
Banned
Moj komp

Crash009's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
poz ajd molim te ajd pojacaj zvucnike pa odvrti ovo :

http://www.rapidshare.com/files/5258...t_1_2.WAV.html
Crash009 je offline   Reply With Quote
Staro 07.09.2007., 17:43   #47
eluminer
Premium
Moj komp

eluminer's Avatar

Neda mi skinuti to, trebam kao čekati 69min...

Ali odvrtio sam puno bass testova...
Uploadam snimku uskoro, budeš videl šta se dešava....
Staro 07.09.2007., 21:46   #48
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Citiraj:
Autor gamer Pregled postova
ak nabavis jos koji za male pare OBAVEZNO mi se javi...imam veliku zelju izmodat to smece da zapravo i nekak zvuci! :-)
NHF svima koji se sa time ne slazu, i sam sam vlasnik z5500, pa da ne pocinjemo BESKORISNE rasprave.

monitor ti hoda jer kutija za subove i nije bas nesto, to se inace nebi smjelo dogadati. ako zelis vidjeti da li subovi zapravo mogu to sve izdrmati stavi ih na pod i bar na 1m od stola...i onda nam daj neke slike ili filmace...vec slinim......obzavam kad se sve mice po sobi(a ne vidis od cega)...logikinetics...:-)

LP, Mladen

ps; usput...ako ikoga zanima pojacavacki dio z5500...ovo je dakle cip:
http://www.alldatasheet.com/view.jsp?Searchword=TDA7294
pa nek si chekira kvalitetu za 30kn. logi ih ima 5 za male kanale i 2 bridgana za sub. ja bi tu rado bacio LM3886! :-)
Nije da se slažem...nije da se ne slažem.... ali daj mi pomozi da shvatim.

Imaš Z-5500 ali želiš još jedno to smeče jer ga želiš zmodat da to zapravo nekako i zvuči. (nadam se da nečeš shvatit kao napad jer samo citiram tebe) ...jer sub kutija i nije nešto .....a sljedeče ubacio bi tu LM3886 ?

Prvo ne shvačam zašto taj sustav kojeg imaš nije dovoljan za eksperiment modanja a drugo ne kužim čemu to modanje uopče tj što očekuješ od toga dobit ?
Pomoču nove iste kutije (jer nešto drastično drugačije bi bilo besmisleno radit napamet) i LM3886 za taj sub? dobit nešto drastično drugačije?
Od Z-5500 napravit nešto da NE zvuči kao Z-5500 ?
Zašto s tolikom razinom uloženog rada ne iskoristit onda i neki drugi pošteni drajver i dobit nešto u cjelosti novo i pošteno ? ali onda nebi to bilo modanje,jel?

Mislim,... jasno si dao do znanja da ti je to smeče a netko kome je to smeče ne traži nešto u tom rangu niti misli da ima smisla ulagat tko zna koliko volje,truda i novaca da bi iz toga izvukao nešto s drugačijim zvukom jer ako to želi do toga može doči smislenije.
Modanje (jer je nekom to smeče) na nekoj takvoj razini gledam na neki način besmislenim pošto to naposljetku nije ni namjenjeno za tu skupinu ljudi (onima kojima je to smeče) - ti ljudi ispočetka 'pucaju' na druge stvari.

ili se jednostavno radi o tome da ipak želiš sve kvalitete Z-5500 ali da to odaje neki dojam (vizualni?) različitosti od serijskog sistema ?

možda jednostavno ne shvačam neke stvari / promašio sam nešto očito pa mi daj razjasni ....možda shvatim pa nakraju i ja kupim jedne z5500 i bacim se na modanje
Staro 07.09.2007., 22:15   #49
eluminer
Premium
Moj komp

eluminer's Avatar

Kad ste kod modanja, evo jednog, meni lijepog i veoma posebnog moda z-5500...

Po meni čista petica za trud i rezultat...
Nije da bih radije takve u sobi od ovih originalnih, ali da mi se sviđa, to je...

http://metku.net/index.html?path=mod...wood/index_eng

Staro 07.09.2007., 23:10   #50
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Citiraj:
Autor geniusboy Pregled postova
Sateliti drugog sistema su poslagani po stolu na način koji nema blage veze s 5.1 setupom....

Ali ponavljam...
Raspored satelita prvog sistema je savršen, te on dočarava 5.1 u filmovima i sl.... (drugi isključen tada)...
Čovjek bi pomislio da je stvar jednostavna s 2 sistema ...samo na mjesto gdje su jedni zvučnici staviš i druge ali nakon čitanja ovog gore....

Na što misliš s tim da su sateliti od 2 sistema na stolu poslagani na način koji nema veze s 5.1 ?

Po onim slikama meni su ti frontovi na stolu jedino šta izgleda normalno ....

ostatak ipak nimalo ne kužim:
Jedan centar je iza monitora a drugi je ? pretpostavljam da nije na zidu poviše pošto mi se čini da sam tu vidio dva satelita a ako su tu dva onda vjerovatno stražnji nisu u nekoj normalnoj konfiguraciji straga ?

Citiraj:
Ovo mi miriše na komentar s audiofilskim tonom a ako ode u tom smjeru
sigurno čemo ostat bez obečanog videa.

Citiraj:
Autor geniusboy Pregled postova
Bez brige, doći će na red i prodaja ovoga i uzimanje nekog hi-fi sistema, ali ne sad, i ne za vrijednost ove dvojice, nego kad se skupi neka lovica....

Čemu ?
Kupit češ neko hifi pojačalo i 'male' hifi zvučnike i držat ih na stolu sa strane monitora / nabit do zida da ne smetaju ?
Ako ne misliš potpuno izvrtit sve što imaš u sobi da dobiješ raspored koji omogučuje normalan smještaj zvučnika prebačaj na hifi nema smisla.
Usput vjerujem da ti hifi nebi ni trebao za shvatit neke stvari kad bi imao normalan smještaj s ovim što imaš no o tom nema smisla.

Ono što mislim da bi imalo smisla je ...da sam u tvojoj koži razmislio bi o nečem poput one bas kutije na koju sam ti dao link ...
npr. prodao bi jedne Z-5500 da imam novaca za kupit onu kutiju i onda nabrzinu napravio najbolji mod koji mogu - odspojio 2 žice koje se spajaju na onaj logijev sub zvučnik i spojio ih u onu kutijetinu. I drmaj čovječe ,hebeš hifi

EDIT:

što se tiče linka /tog moda - svaka čast ali i sam tip je napisao baš ono o čemu sam mislio u zadnjem komentaru u mod postu...
I think they look ok as stock, but I'm trying to transform them to look more expensive and not so "computer related".

a pošto glavna osnovna 'misao' /motiv za tu akciju nije dobit nešto zvučno bolje / drugačije ,ovakve stvari nema smisla komentirat s tim kriterijima več samo - svaka čast za uloženi trud i volju.
Staro 08.09.2007., 11:03   #51
eluminer
Premium
Moj komp

eluminer's Avatar

Heh, razmišljam si da idem u raspravu s tobom, ali gledajući tvoje postove vidim da si toliko nabrijan i raspoložen za rasprave da bi me sama tvoja volja pokopala bez obzira na moje argumente... Stoga, suzdržat ću se od rasprava...

Samo bih te jedno pitao....

Naime, raspravljaš, mudruješ, stavljaš se na tuđa mjesta, govoriš što je bolje a što lošije, kako bi trebalo ovo, kako ono, kome se šta isplati, kome ne.... a kad sve svedemo na najmanju stepenicu... ti zapravo u životu nisi niti čuo kako Z5500 zvuči... jel tak? (tak si barem napisao u jednim od prethodnih postova...)

S druge strane, govoriš ljudima koji imaju z5500 i koji bi ih htjeli izmodati što da rade, a ne možeš znati gdje ima mjesta poboljšanjima ako ih nisi čuo....

Postovi ti zvuče veoma arogantno i kao da govoriš s povišenim tonom, iako ti vjerujem da ne misliš tako....

Samo da ti nešto kažem... Nemoj se toliko u srž uplitati u stvari koje nisi nikad isprobao.... Naime, ljudi koji nisu nikad čuli Z5500 upadaju s površnim komentarima čuđenja ili kritike, ali nitko od njih osim tebe nije toliko ušao u srž problema jer ne znaju zapravo o čemu se radi...

Mogao si čuti hi-fi za 50k kuna, ali ako nisi čuo Z5500, onda nemoj govoriti što s njima ne valja i kakav mod bi trebalo napraviti...
I da si pročitao 1000 review-a i mišljenja, nitko ti ne može dočarati to uživo niti s kovanicama niti s ničim.... I da svi govore da je to super možda upravo tebi ne bi bilo da ih čuješ....

Cijenim tvoj trud u davanju savjetu, u pokušajima pomoći, ali ipak, ideš van s previše diskutabilnih izjava, koje se tiču nečega što poznaješ samo iz riječi hvale i kritike nepoznatih vlasnika....

Ovako, znam kako ovo sve zvuči, ali ne napadam te, samo ti hoće ukazati na stvari o kojima bi trebao razmisliti...

NHF!!!!

Staro 08.09.2007., 11:52   #52
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

@imagine... ma mislio sam na raspored zvučnika, nikakvo mijenjanje integriraca ili tako nešto.

ma oke je taj z5500 kad ih dobro posložiš... imam u planu sad kad dođe nova telka malo premjestiti sub i kupit mu neke poštene šiljke (sad mi je sub htio-nehtio u kutu sobe jer magnet ubija crt).
Staro 08.09.2007., 12:21   #53
wiseman
Premium
Moj komp

wiseman's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
@geniusboy - ja isto nisam nikad čuo Z5500. Bilo mi je dosta vidjet njihovu frekvencijsku karakteristiku u VIDI-u pa da mi sve bude jasno.
Z5500 bi volio imati samo za gledanje filmova. Za slušanje muzike - nikako!
wiseman je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2007., 14:30   #54
bego2
Banned
Moj komp

bego2's Avatar

Vjeruj i za muziku su dobri.
Staro 08.09.2007., 15:27   #55
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ma dobri su ako slušaš elektroniku i srodne grane... za ostalo su prilično nikakvi.

naravno pričam o čistom stereu, a ne onaj stereo x2 drek ili pro logic music modovi.
Staro 08.09.2007., 20:33   #56
Juan
Premium

Juan's Avatar

Citiraj:
Autor wiseman Pregled postova
@geniusboy - ja isto nisam nikad čuo Z5500. Bilo mi je dosta vidjet njihovu frekvencijsku karakteristiku u VIDI-u pa da mi sve bude jasno.
Z5500 bi volio imati samo za gledanje filmova. Za slušanje muzike - nikako!
Nisu to toliko loši zvučnici za te novce, naprotiv, za igranje i gledanje filmova su best buy, ali za glazbu definitivno nisu.
Ne znam zašto svi smatraju da je poanta uživanja u glazbi usko povezana sa puno glasnoće.
Film želim gledat da se trese pod kad Forrest nosi na leđima lieutenant Dana na ramenima i dobije metak u stražnjicu, poželjno je da bomba u CoD odzvoni sa puno dB u carentanu, ali glazbu volim slušat umjereno, za sebe, i očekujem da zvučnik bude svjestan svojih mogućnosti, a ne da se predstavlja kao "veliki" a na kraju samo razočaranje, pogotovo kad u nekim dionicama osjetim da veći dio dubokih tonova dolazi samo iz jednog mjesta, sub-a, koji ako mu oprostimo što zvoni, svira ono što ne bi trebao...
Pored logija imam maleni hifi sutav složen po mojoj volji za moju glazbu gdje su samo interkonekti, zv. kablovi i stalci zvučnika skupi poput cijelog z5500, ima manji frekventni opseg, z5500 ga nadglasa ko od šale, ali opet, nikad ne slušam glazbu na z5500 koji služe samo za filmove.
Juan je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2007., 23:36   #57
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Citiraj:
@imagine... ma mislio sam na raspored zvučnika, nikakvo mijenjanje integriraca ili tako nešto.

ma oke je taj z5500 kad ih dobro posložiš... imam u planu sad kad dođe nova telka malo premjestiti sub i kupit mu neke poštene šiljke (sad mi je sub htio-nehtio u kutu sobe jer magnet ubija crt).
Raspored

pa baš sam na to mislio gore i nije mi jasno zašto se ljudi željni napredka u zvuku prvo uhvate svega osim.....tj. to im nije ni na zadnjem mjestu sudeči po slikama soba od raznih vlasnika. A to je stvarno mod kojim bi se najviše postiglo te bi bio najeftiniji a na gotovo svakoj slici koju sam pogledao vidim mogučnosti tog napredka i u nekim kontekstima prisilnog smještaja.
No opet ja (a vjerujem i ti) pod 'napredkom' podrazumjevam sigurno različite stvari od prosječnog vlasnika Z5500 a ovo več zadire u hifi a za to sam več rekao da bi bio idiotluk pa....

inače nemam ja ništa protiv ,te shvačam 'tvikanje' na jednoj razini da netko u tu sub kutiju ubaci upornicu ili nekakav damping ako mu odgovara ili da uposli druge šiljke jer ne košta puno a ljude veseli - ali drastične modove na onoj razini u postu o modanju ne shvačam (pogotovo bez onog osnovnog) i več sam rekao svoja razmišljanja o tome.
Staro 09.09.2007., 00:01   #58
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Citiraj:
Autor Juan Pregled postova
Nisu to toliko loši zvučnici za te novce, naprotiv, za igranje i gledanje filmova su best buy, ali za glazbu definitivno nisu.
Ne znam zašto svi smatraju da je poanta uživanja u glazbi usko povezana sa puno glasnoće.
Film želim gledat da se trese pod kad Forrest nosi na leđima lieutenant Dana na ramenima i dobije metak u stražnjicu, poželjno je da bomba u CoD odzvoni sa puno dB u carentanu, ali glazbu volim slušat umjereno, za sebe, i očekujem da zvučnik bude svjestan svojih mogućnosti, a ne da se predstavlja kao "veliki" a na kraju samo razočaranje, pogotovo kad u nekim dionicama osjetim da veći dio dubokih tonova dolazi samo iz jednog mjesta, sub-a, koji ako mu oprostimo što zvoni, svira ono što ne bi trebao...
Pored logija imam maleni hifi sutav složen po mojoj volji za moju glazbu gdje su samo interkonekti, zv. kablovi i stalci zvučnika skupi poput cijelog z5500, ima manji frekventni opseg, z5500 ga nadglasa ko od šale, ali opet, nikad ne slušam glazbu na z5500 koji služe samo za filmove.
Da se osvrnem na boldano....

Meni je još manje jasno zašto je svima pojam puno glasnoče usko vezan uz dodavanje suba.
Za komentar o subu se nadam da ti nije opčenit več govoriš o Z-5500.

inače te u potpunosti shvačam s tim "složeno po mojoj volji za moju muziku"

To radimo svi mi ,pa i geniusboy.

al ozbiljno.
Staro 09.09.2007., 00:59   #59
Juan
Premium

Juan's Avatar

Citiraj:
Autor Imagine Pregled postova
Da se osvrnem na boldano....

Meni je još manje jasno zašto je svima pojam puno glasnoče usko vezan uz dodavanje suba.
Za komentar o subu se nadam da ti nije opčenit več govoriš o Z-5500.

inače te u potpunosti shvačam s tim "složeno po mojoj volji za moju muziku"

To radimo svi mi ,pa i geniusboy.

al ozbiljno.

Što se tiče samog suba općenito, da, ali ne da prevladava sustavom, nego samo "obavi" ono što što glavni zvučnici ne mogu, ali nikako da ih vuče za sobom, kad se uspije uskladiti da slušatelj ima dojam da određeni ton dolazi iz lijevog ili desnog zvučnika, a ne iz suba.
Juan je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2007., 02:31   #60
gamer
dark seraphim
Moj komp

gamer's Avatar

Datum registracije: Apr 2006

-->
@Imagine;

sve 5, ne shvacam to kao napad.
ovo ce biti dugo...

da ih mogu nabaviti za nekih 1700kn...cak se i dvoumim za te pare, recimo da ih nadem za 1500(ili manje) ili pokvarene za cirka 800kn(ili manje), bio bi najveseliji...al se gamad ocito ne kvari bas toliko. zapravo jedino kaj mi treba je control centar i daljinski zbog digitalije, ostalo sve znam sam napraviti novo - dakle drugacije. Da mi ga je za 100-200kn...
ono kaj nisam htio pisati u detalje...sad cu morati. kao prvo, nisam audiofil i nemam para za ta sranja. da se to razumije. drugo, volim elektroniku, lemilice i raznorazno programiranje itd...
a sad na temu...

dakle...pala mi je ideja da bi bilo mozda dobro nabaviti LM3886 (cca 35kn) i zamjeniti ga sa TDA7294. e da bi se taj mod napravio, morao bi rekonstruirati cijelu plocicu gdje su svi ti cipovi, ukljucujuci i naponski dio(kondici itd...).
plocica nije skupa a ostatak djelova sa te plocice bi ili stavio na tu svoju ili bi narafno kupio, nije da kostaju puno, osim kondica za napajanje(majku im...). sheme i elektronika mi nisu strane, pa eto...uzevsi samo cinjenicu da bi to mogao napraviti ne znaci da sam 100% siguran da necu nista shebati na svojim z5500, a ako ih shebem nemam za nista drugo(u slucaju da shebem nekaj kaj nemrem sloziti tj. lako zamjeniti,recimo neki smd cip sa 30 nozica :-)). ne radim jos za stalno, nema se love...a kredu ocito dic nemrem za sve svoje buduce pothvate. :-) ako malo proucis datashet od TDA i od LM chipova shvatit ces da ima velike razlike u cipovima te se RAZLIKA mora cuti. LM upotrebljavaju profici( recimo jedan LM za visoke frekve a 3 za niske, gainclonovi ili bridganje 2, 4 ili vise komada) dok se to sa TDA-om ne radi. jednostavno je razlika u cipovima tj. njihovom reprodukcijom zvuka.
svrha bi bila da poboljsam taj sistem za muziku jer,kao sto rekoh,z5500 su mi trenutno(a i ubuduce)jedini izvor zvuka.imam cak i drugih pojacala,ali nemam zvucnika.cinjenica da z5500 koristi cirrus logicove cipove za modulacijiu/demodulaciju itd(zapravo evo ti koji su pa prostudiraj sam; CS494003, CS5351, CS42526) mozda bi i bilo nade da se taj zvuk poboljsa(o kvalitetei necmo,ne volim bas D/A i A/D modulacije u zvuku...pogotovo ak su lose).
dakako...tu nije kraj. obavezno bi izmodao tj. napravio nove kutije za prednja dva i centralni zvucnik, nabavio woofer od bar 13cm od visatona, stavio njih za frkvu od 120Hz do recimo 5kHz, a ona mala tangband sranja od 5kHz na vise). mislim, staviti cip od 60W na zvucnike od 12W RMS, tj. 25W max je apsurd cak i na rezi iznad 120Hz. btw, mislim da je frekvencija(negdje procitah) na kojoj radi sub 30-120Hz a ovi sateliti od 120Hz pa na dalje.
sa time, da cip (TDA) vec na 60W ima gadne distorzije a pogotovo kad mu se ukljuce zastite, do 20W radi ok. jos jedna cinjenica zasto cijeli sistem gubi kvalitetu(toliko ocitu i meni koji nisam NIKAKAKV audiofil) na vecoj snazi.
oko suba neznam dali bi ista radio...cak bi ostavio ta dva TDA bridgana jer sa LM-om ne mogu dobiti toliku snagu, trebao bi staviti 4 komada,a a to sve implementirati u tak malu plocicu...tesko. morao bi mjenjati cijeli sub itd-itd...a to mi se neda. rade kupim STK4048XI, spojim ga na 30cm visaton, trafic od 400VA za napajanje i napravim neku 70 litarsku kutiju... izvedem si zice iz z5500 te spojim na ovaj sub...dalje je sve jasno.
dakle, da sad ne brijem ili neznam sta...da imam para modal bi ja to jos rigoroznije...al ovak mogu samo sanjati o takvome necemu. bar za sada dok jos neznam programirati mikrokontrolere.

ako do sada nisi skuzio zasto...mogu i jednostavnije odgovoriti...jer mogu i zbog gusta. ;-)

kaj se tice "smeca" itd...pa gledaj. ici raspravljati koliko z5500 vrijedi ili ne, koliko je audiofilan ili ne, koliko se isplati ili ne...sve ovisi o toni faktora, a najvise o tebi tj. sve je u ocima promatraca(a i imas pun kujac strana na netu o njima,bilo bi glupo izmisljat toplu vodu). ako nikad nisi primio lemilicu u ruke nemoj modat nesto takvo. ako jesi, samo daj. nije bit to izmodat da ljepse izgleda(kao logiwood) nego za neke sitne pare(dakle do nekih 400-500kn) izvuci maksimum iz onoga kaj vec imas. i na kraju imati sustav koji si platio 2900kn a zvuk je prihvatljiviji u odnosu cijene za recimo 1500kn. primjer bose acusticmas 3(brijem, 2.1 sustav)od nekih 3500kn...kaj ne valja niti 5kn. recimo...

dalje mi se neda. ak ne razumijes mene, pitaj DIY(uradi sam) zajednicu zasto!?!?

ne zelim spamati covjeku vise ovaj thread. ako ikoga zanima nesto vise o tome svemu nek me kontaktira na PM pa cemo lijepo porazgovarati.
lijepo sam rekao da ne zelim BESKORISNE rasprave u vezi svojih rijeci...ak vas kaj zanima ili se ne slazete imate PM.

@ geniusboy; sori! nhf!

pozdrav!

gamer je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke