|
![]() |
#31 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
33°C at the moment |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
daysleeper
Datum registracije: Apr 2004
|
29°C..uz upaljen vent ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Kod mene je isto 29 °C, sad popio ledenu kavu. U sobi rolete spuštene i nije tak strašno ali u dnevnoj je koma. Najgore je što će ovo trajat 10 dana, svaki dan će tempe po pol stupanj ić gore. Zato se fino ustajem u 4 popodne i idem spavat negdje oko 5-6 ujutro, tak da većinu prespavam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ne znam ni sam, rashladim si sobu prek noći i onda kad idem spavat zatvorim rolete i prozore pa toplina nejde tolko a i prozor mi nije na udaru sunca. Tek negdje oko 17 postane nepodnošljivo. Evo sad se spustilo malo na 28.5 °C ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Killing monsters
Datum registracije: Nov 2005
|
Ah, lijepo je vidjeti da i drugi pate poput mene ![]() NHF, ofkors. Ma svaka chast moru i kupanju i zhemskama u oskudnim ljetnim haljinicama koje shechu korzom ali, jbt ga, zbog ove vruchine i sparine, svake godine jeedva dochekam da ljeto - prodje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Kod mene je danju bez klime oko 30C, a s klimom spuštam na 26-27, ali je deset puta lakšte disati bez obzira na tu malu razliku od 3-4 C.... Klima je zakon u ove tropske dane, ali treba s njom oprezno.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
hehe, ja sam fino u Gorskom Kotaru, Delnice na ugodnih 20-ak °C bez klime i ventova i sličnog sranja ![]() ![]() ![]() ![]() još mi susjed tu dao 3mbit vezu i flat ![]() ![]() ne može bolje od toga ![]()
![]() |
#39 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
pa ovako...temepratura se kretala ziher oko +30 dok nismo napravili sljedeće pošto mi vrata od sobe izlaze na balkon isto kao i prozor (on gleda..on ne izlazi ![]() prek cjelog balkona smo lijepo uspjeli sloziti fakat lijepe bambusove "roletnice"..stvarno cool izgledaju i totalno pašu. to fino spustimo preko dana i to spusta temperaturu za ziher 5 cenzijevaca...sunce uopce ne uspije doci do prozora/vrata i jos spustim roletnice na prozoru/vratima i sve 5 te ponekad znamo za ekstremnih vrucina upalit klimu...ali to u vecini slucajeva nije potrebno |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
The All Seeing Eye
Datum registracije: Mar 2007
|
Danas nakon posla, sjednem si u auto i pogledam termometar, a na njemu 47,2 celzija! Kaj je najbolje, auto je cjelo vrjeme bio u hladu ![]() A doma, bez klime nešto iznad 30 celzija, sa klimom 27 celzija i bez trunke vlage u zraku! Nema znojenja ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#42 |
Extreme Air Cooler
Datum registracije: Sep 2004
|
Meni je stan u potkrovlju, nigdje hlada, svi prozori gledaju na jug. Kao sto netko prije rece - sunce tuce 6.30-20.30. Tocno prije godinu dana sam napokon instalirao klimu, jer je bilo nepodnosljivo. Prije klime - 32-33 C, ali zbog orijentacije prozora nema nikakvog propuha, strujanja zraka, nista. Stavio sam na sve prozore vanjske tende, i drzim ih zatvorene od jutra do negdje 21h, jer crijepovi s krova zrace nemilo. Usiju se preko dana i zrace do negdje 23-24h, kad konacno temp. pred prozorima padne ispod 26 C. Temp. zraka je ovih dana 35-37 C, dok sonda u hladu, 5 cm iznad krova, pokazuje 43 C.
![]() |
#44 |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
kod mene trenutno 33, zaboravio ugasit komp kad sam isao na posao i pred sat dodjem u sobu a ono sauna, ne smeta mi, sada idem do kafica na plazi popit pivu i bacit se u more, a spavat cu na brodu ili na plazi ili na stramcu na teraci ako se dovucem do doma, u sobi uopce ne spavam, preko dana radje odem na more u kabinu od broda, uglavnom klimu nepalim jer nije bas zdravo iz prostorije u kojoj je 23-24 izac na vanka na pecenje od 50-ak °C
![]() |
#46 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nemam klimu i trenutno je 31°C u mojoj sobi. Preko dana skoči na 33-34°C, a kad dobijem neki komp s Palominom ili Prescottom za servisirati kao što sad imam, bude oko 35°C. ![]() ![]() Bez obzira na to, temperature komponenti su odlične obzirom da mi je kućište ispod stola, zatvoreno i na njemu samo jedan vent od 120 mm na cca 1000 rpm. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
kod mene u sobičku di su mi kompovi oko 33-34. Još kad uzmem u obzir da je sobica nekih 3 kvadrata i u njoj 4 kompa,pa kad se to upali sve...koma. I naravno sve je odmah ispod krova ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Evo ovih dana mi je temp u sobi konstantno 22-23°C(23 je nakon sto komp radi 6-8 sati, vani je jucer bila max. temperatura 32°C u hladu..samo bog zna kolika je bila s vanjske strane mog zida) iako mi sunce tuce ravno u prozore od 6.00 do 18.00 i jos do 21.00 u drugi zid... doduse zidovi su ukopani do 30% visine. Proslih godina mi je pri ovakvim vanjskim temperaturama bilo 25-27°C u sobi. Sigurno se pitate zasto takva razlika u temperaturama izmedju dvije godine? E pa nakon gro godina na kucu je konacno stavljena žbuka i fasada. I to starom nisam dao da stavi običnu žbuku nego obavezno termo, pa makar ova bila skuplja preko 30%. Moram li napomenuti da je stari sada zahvalan sto sam bio tvrdoglav? I to ne samo ljeti, nego i zimi! ![]() ![]() Zivio napredak u građevnim materijalima! ![]() ![]()
![]() |
#50 |
Extreme Air Cooler
Datum registracije: Sep 2004
|
Klime su sada stvarno za djaba, jos malo pa ce ih dijelit gratis uz kutiju detergenta. Cak je i ona najjeftinija, od 1.200 kn bolja od kuhanja na 30+ C, sve i da crkne nakon par mjeseci stancanja (u sto cisto sumnjam). Ljudi se obicno s***u pa namjeste na 22-23 C, a vani przi 40, i onda klima mora stalno biti u pogonu, kompresor stalno vrti. Umjesto toga, dovoljno je staviti na 26 ili vise, kod klime je puno vazniji efekt da isusuje zrak, ubacuje u prostor ohladjeni zrak, te omogucava konstantno cirkuliranje takvog zraka kroz prostor (naravno, prozore treba pozatvarati i staviti neke grilje/tende ispred). Ja cujem svoju klimu da pali kompresor cca. svakih 10ak min. i onda pici 1-2 min. prije no sto se opet ugasi. Ali radijalni vent (cross-flow, ako cemo po Coolermasterovom terminu ![]()
![]() |
#51 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Klima je super ne toliko u svrhu smanjivanja temperature koliko radi odvlaživanja.... Evo, sad recimo, u sobi mi je bilo 27C nakon što su cijelu noć bili otvoreni prozori... Upalim klimu, temperatura je i dalje 27, ali je u sobi pravi raj.... Nema toliko vlage i nije toliki pritisak.... Jednostavno, na istoj sam temperaturi zraka, a deset puta ugodnije.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Kostolomac
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |