|
![]() |
#31 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
...
Citiraj:
Takoder ma zanima ako je netko probao xilence na 7V i GT na normali... jeli xilence išta tisi od gt-a tad? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
orginalni bt-ov vent ti je nexus, tj ne nexus ali od istog suppliera, tako da bi ga bilo idealno zamjeniti sa nekim yate loon 1300 ventom.. inace, vjerovat proizvodacima njihovim dB brojkama je cista glupost i radje: a: poslušaj sam ![]() b: pogledaj malo testove (recimo na scpr) problem je sto veliku vecinu testiranih na netu neces naci kod nas sto je tuzno jer više manje svim ovim jeftinim se čuju ležaji na bilo kojim okretajima (nije to neka buka, sad neznam koliki si noise-freak ali meni je glasno).. tako da ako hoces nesto kvalitetno kod nas, stigli su ti napokon sharkoon silent eagle-ovi 120mm u links, doduse samo oni 2000rpm ali nitko te ne spriječava da ga staviš na 5v i imaš oko 900rpm i sve pet (a moš ga i brže stavit preko ljeta ![]() netko je rekao da cekas noctue.. to nema bas puno smisla jer stavljat noctuu na BT je veliki lol zato sto vent nemoze protiv skoro nikakvog backpressure-a.. primjer ti mogu dati ja, na noctua nh-u12 heat sinku prvo sam imao noctuin 1200 vent, nakon sto sam ga promjenio sa scythe-om, na istim okretajima temp je bila manja za 2c (a cuju, tj ne cuju se prakticki isto).. a bt ima jos gusce alu listice tako da nemoj noctuu cekat ![]() inace btw, sam isprobao stvarno velik broj svjetski kvalitetnih ventilatora (nexus, noctue, antec tri-cool, zalman (nemoj ovoooog), scythe, sharkoon, enermax), nakraju sam ostao kod scythe-a, sharkoona i 2 nexusa ![]() drugo stvarno neznam što možes dobiti kod nas.. citao sam dosta da ljudi ovdje preporucuju xilence (ili tako nes) ali ja nemam nikakva iskustva s tim tako da nebih znao kolko je kvalitetan.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
Premium
|
neznam dali meni pricas ali ja trazim vent za kuciste a ne zamjenu za BT... sad imam GT koji mi je na 12V i akoga stavim na 7V bojim se da nebu velik protok zraka pa zato razmisljam o nekom xilence(1400RPM) ili CM(1200RPM) koji bi onda stavio na 7V pa bi vjeojatno bio tih a da protok bude nekakav... tisina mi je najbitnija ali opet tesko mi je dat toliko za vent a ovi koje si ti nabrojao su oko 100kn... hmm e sad mi je palo na pamet da bi mogao ja stavit 140mm vent posto sam busim i pilim plexi... o ovome jos nisam razmisljao. mislim da bum to. Jel bi mi znao preporucit neki 140mm? |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
zapravo sam pricao covjeku koji je otvorio topic ![]() a za tebe, za kuciste su noctue zakon.. odrezes si grill, montiras vent sa onim gumenim sranjima i uzivas u tisini.. 140mm kod nas samo sharkoon ali ne silent eagle nego stariji model kojem se cesto cuju ležaji (iako ovisi od modela do modela).. u inostranstvu ima svega, mozes nabaviti 140mm yate loon koji je sigurno najkvalitetniji.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Zmaj tišina ti je bitna a držiš gt na 12V! lol! Brijete na neku tišinu, a teško vam se odreći propuha. 7V na tom ventu je više nego dosta propuha, a na toj voltaži se isto čuje. Meni je u računalu sve na 5V, svi su GT, 1X80mm, 3X92mm i jedan no name 80mm na 5V i sve komponente su hladne, samo treba znati napraviti raspored.
![]() |
#36 | |
Premium
|
...
Citiraj:
eh jbga kad nisam u mogucnosti ici van traziti ventilatore ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Di ima za kupit 120mm ili još bolje 140mm vent!? Al mora biti tanji, znači tanji od 25mm! Treba mi ići u kučište na vrh(krov) a smeta mi napajanje od CPU-a i jednostavno na milimetar mi je preusko, pa mi treba tanja verzija ako toga uopče ima kod nas! |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
ЬГΛY.Z0ИЗ
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
ispod 15mm neces naci mislim
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Mene pak zanima dali ima gdje još kod nas Nanoxia 120mm 2000rpm PWM (osim Hardveraj - zvao Darka, kaže da nema). Treba mi takav 120mm sa dobrim protokom - preko 80-90 CFM-a Nanoxia pri 2000rpma gura i preko 100 Dakle nikakvi Scytheovi i slični djetinjasti ventovi, ti pri svojih 1200 RPMa jedva da guraju 35 CFMa, ako i toliko, to mi ne ulazi ni u neakvu srednju klasu. Opet ne tražim ni Delte nego eto... neke jače ventove Imam 1 CoolerMaster 120 mm, prema specifikacijama na kutiji gura 70 CFM, te imam 1 AC 1500 koji gura oko 65...
![]() |
#45 | |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Mislim na ovaj 120mmx15mm....di se to može kupit ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
ЬГΛY.Z0ИЗ
Datum registracije: Jul 2006
|
ja ih imam spojene na potenciometar, tako da su necujni...di sam ih ja kupio? u lokalnoj trgovini po imenu iSHOP u sisku.. sad di ih ima jos, neam pojma. ti koje ja imam su s plavim ledicama, tanki, s vise pera nego obicni ventilatori...
![]() |
#47 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
ovaj tobože ima CFM 137 ( model 2400 rpm ) http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.908.103 |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Ovaj za 40kn je S serija : Silent 120x120x25 1000 57.2 21.0 mislim da ovaj na 2400 nemaju u ponudi . |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
baš idem u linksa ( u splitu ) pa cu pitat... EDIT ; bio sam do linksa ali imaju "tehnicke probleme" , nisam siguran dali smijem pisati o tome na forumu pa necu...uglavnom kad sam dosao nisam mogao ( smio ) uci . Zadnje izmijenjeno od: alen.s. 15.06.2009. u 13:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
color red
Datum registracije: May 2009
|
Citiraj:
nesto sto ima CFM 70-80-90-100 i vise nije tiho hehehe scythe detinjast vent ![]() http://www.xbitlabs.com/articles/coo...s-roundup.html |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#54 | |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Možda ih je ulovio inkognito pa nije više smio unutra ![]() Naravno, to se podrazumijeva Aludirao sam na neakav PWM ventilator sa jakim propuhom na visokim RPM-ovima da se "po potrebi" ispuše ![]() EDIT: Citiraj:
![]() ![]() ![]()
blaa Zadnje izmijenjeno od: hammer_of_thor. 28.06.2009. u 20:11. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Jeben im je taj rukovodstveni softver, ako im Windowsi tako lako odapnu na mašini za tako jednostavne operacije...sigurno ga ne koriste za torrente i ostale napasti ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Guest
|
Dobro jutro svima. ![]() Zanima me je li ovo vent ko onaj na Freezeru (samo malo veći): Arctic Fan 12 PWM? Trebao bi mi jedan vent sa fan grilom ili filterom za upuh zraka u kućište, a čini mi se da ako uzmem ovoga, da ga za upuh moram montirati na vanjski dio kućišta? I ne uspijevam nigdje pročitati da li uz njega dolazi i pribor za montiranje? (šarafi, matice.. ![]() Unaprijed hvala na odgovoru. ![]() Edit: Par pitanja: Gdje se može nabaviti 120mm filter za vent - a da pristojno izgleda? I gdje nabaviti neki 120mm LED vent u Splitu? Zadnje izmijenjeno od: Nybelung. 10.07.2009. u 15:53. |
![]() |
![]() |
#59 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Mini projekt: "dual-arctic-inter-fan" i upitaj lijepo na PM DeadMan da ti pošalje slike ako je sačuvao. pošto ne radi više image host
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Guest
|
Citiraj:
Čak razmišljam o tome da ga stvarno namontiram s vanjske strane. Cool bi izgledalo. ![]() Nego, moje drugo pitanje - LED vent - Split? Pronašao sam samo: Scythe s potenciometrom i Thermaltake A2449 Cyclo? Ali oba su malo poskupa. ![]() |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|