![]() |
Tihi i dobar 120mm ventilator
Trebao bih zamjeniti ventilator na BT-u jer je počeo šrotati, pa me zanima koji bi bio što tiši, a da neće prošrotati nakon 2 mjeseca, ventilator a da se može kupiti u Osijeku (ne da mi se baš ići u zg po vent ili plaćati dostavu 50 kn za isti). Et, ak možete nešt predložiti a da baš ne moram cijelo bogatstvo na njega potrošiti
|
uzmi GT 120mm u ve-milu,nemaš baš neki izbor,ili čekat u formelu one Noctue
|
Citiraj:
taj vent na cca 950rpm ronda,tek na 450 rpm je nečujan ,ali tada nema vjetra...: lol2 : Radio je normalno 1mjesec,a onda : flyingey |
Ali će mu GT početi šrotati...nažalost jedini izbor.
|
A ako zanemarimo nedostatak što sam u os? Neka bude nešt tiho kao BT-ov original hladnjak ili ako je moguće tiši :)
|
GTov iz ve mulja na 950 i nije los za ~45kn
|
Sharkoon 120mm u linksu - ali poštarina je 55KN!
|
Citiraj:
|
Na 400 rpm mu se previše čuju ležaji, a na 1000 se već dosta čuje strujanje zraka, a i vibracije...
|
Citiraj:
A za poštarinu nije problem, ići ću ja u zg uskoro :) |
Citiraj:
Mislite da bi mogel imati problema jer se nalazi medju tornjevima na ST? |
imaš još formel,rađe se strpi pa tamo uzmi ove žešče ventove,isplati se:)
|
Evo ja imam silent eagle 3 komada i na nekih 800 okretaja sva tri se NE cuju.
|
Citiraj:
|
...
Citiraj:
i koliko bu kostale te noctue ak se zna? |
Vidim na testu na PCE da piše oko 20€, znači oko 150 kn. Ako stvarno onaj sporiji model bude oko 6db, dam i toliko :)
|
Citiraj:
|
Ma bezveze ti je pljunut vecu lovu za osmice. Ajd dvanaestice i nekako. IMHO.
|
Imaš zalmana 120mm u formelu. Sića kuna. Nego netko je pravio review toga zalmana na forumu pa pogledaj.
|
Citiraj:
Puj zalman smeće,jedino su im hladnjici dobri(vf 700 i vf900) ali ventovi su smeće.:rambo: |
Coolermasterovi ventovi od 120mm su prije bili dobri (nisu im se ležajevi čuli, ima brat par svjetlećih i ja ostao zadivljen). Valjda ih ima negdje tamo kod Vas za kupiti u Osijeku ?
Inače, davati preko 60kn za vent je ludilo. Niti jedan ne vrijedi toliko... Ako se već nemože ništa drugo, Glacialtech bi bio i moj izbor... |
Da ali mu se cuju lezajevi. Ujedno i jedina mana.
|
Zalman vent - užas.
TT vent - užas. Chieftec vent - užas. I sad ti kupi nešto drugo osim GT-a u Osijeku, a ni on ne briljira. Naravno ovisi o namjeni, o poziciji u kučištu. |
Citiraj:
|
Razmisli i o Xilence:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=55359 Ako ikako mozes, ulovi nekog u Zg da ti kupi u Feniksu (ako ih ima) i posalje obicnom postom (+~15kn). |
Da se i ja ubacim, nisam neki noise freak ali onako otprilike znam što je glasno a što nije, recimo to ovako, cijenim tišinu. Ovi Coolermasterovi ventovi od 80 mm (2500rpm) su mi predobri. Imam ih tri u kučištu (svi na 5V). Išao sam u petak kupit jedan ali ga nisu više imali, pa sam uzeo Spire-ov (isto 80 mm, 2500rpm na 12V), po mom sudu mrvicu se jače čuju od CM-ova (na 5V).
Samo mi malo prokomentirajte jel valjaju ti Spire šta po vašem osobnom iskustvu? |
Citiraj:
|
OT: mogu se skidat.
|
Imaš u ve-milu glacialtechov 1200mm 19dB ali pazi da uzmeš onaj fluid bearing model - ima i ball bearing isti takav ...
|
Da je fluid odmah bih ga uzeo a i cijena ne bi bila ista...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:17. |