|
![]() |
#31 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#34 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Malo bolje definiraj to "ne prepoznaje"... Da li ga ima u BIOS-u? Device Manageru?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Vjerojatno ti fali SATA driver. Trebao bi negdje u BIOS-u prebaciti SATA kanal na IDE tj. da registrira SATA disk kao IDE. btw, kod SATA nema master/slave
![]() |
#37 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
već sam to opisao na jednoj temi, imaš ploču baziranu na VIA chipsetu koji ne podržava sata2 i sada trebaš taj neki disk odnijet kod nekoga tko ima sata2 ploču i pomoću Hitachi feature toola prebacit disk u sata1 mod (KORISTEĆI MIŠ A NE TIPKOVNICU), pitaj ak nešt nije jasno |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Moderator
|
Hitachi po defaultu dolazi kao SATA1 a posebno se treba aktivirati SATA2 no neka provjeri
![]() |
#40 |
EMP moderator
|
Ja vjerujem da je po tvom Hitachiju netko već prćkao jer je svaki koji sam ja do sad imao u rukama bio postavljen na SATA 1.0...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
Moderator
|
![]() |
#43 |
Rakija
Datum registracije: Jun 2006
|
jel bi mogao tko potrazit po netu taj sata driver za ovu moju maticnu http://www.asus.com/products4.aspx?m...1=3&l2=14&l3=0 pa nek stavi tu link.. hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
ajd ti lijepo pročitaj sve postove, nemoj očekivat da će ti se to samo napravit il da će ti neko drugi doć to napravit, rekao sam ti u čemu je problem, lijepo sam ti napisao da je VIA chipset prije nego si rekao o kojoj se ploči radi |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Koliko vidim, na ploči imaš dva SATA kontrolera - jedan VIA (integriran u čipset), drugi Promise (3rd party controller). SATA driver za prvi nalazi se unutar VIA Hyperion drivera (možeš naći na njihovoj stranici), a za Promise imaš ovdje - odaberi motherboards - socket 754 - svoj model i idi na IDE driver. Ubuduće drivere za Asus ploču potraži na Asus-ovoj stranici. p.s. Ako si uz ploču dobio CD (a valjda jesi), imaš te drivere na CD-u. EDIT: Ako ti ni BIOS ne prepoznaje hard, provjeri da nisi možda spojio hard na port kojeg kontrolira Promise kontroler, a da ti potonji nije slučajno isključen u BIOS-u. Ako nije to, onda je vjerojatno ono SATA1-SATA2...
![]() |
#47 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Da ne otvaram novu temu. Kupih Hitachija 250gb sataII i rekoh idem ga isprobat na Gigabyte K8NS rev. 2.0 ploči. Na njoj radi jedan maxtorić sataI 160GB. No problem, bios ne prepoznaje disk. Kupljen u ve-mulju u vrećici neotvaran. Ploča ima nf3 čipset. Jel moguće da ga ne može prepoznati ako je disk u sata2 modu ili je jednostavno neispravan ili nešto nisam dobro naštelao, svi kablovi dobro spojeni, u biosu nemam što prčkat iako jesam, ali ništa nisam napravio. Ako znate pomagajte, sutra ga nosim doma na sata2 ploču, ali radije bi znao ako mu nešto nije u redu da ga odma na reklamacije nosim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Premium
|
Fora je u tome što na ovom disku ne postoje nikakvi jumperi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Moderator
|
nema jumpera na Hitachi-u postoji mogućnost da je disk u SATA2 modu a to onda možeš promjesnit Hitachi sata toolom evo skineš ga tu http://www.hitachigst.com/hdd/support/download.htm (to je ovo feature tool) napraviš boot cd ili disketu i to je to ![]() kada se pokrene središ HDD
![]() |
#51 |
Premium
|
I ja mislim da je u sata2 modu, vidjet ću kad dođem doma... I treba mu da bude u sata2... |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Po meni, tri su moguća problema kod ovakvih situacija: 1. SATA kontroler (integrirani ili dodatni ako ga ploča ima) nije uključen 2. Disk u SATA2 modu, a ploča to ne podržava 3. Neispravan disk ili kontroler na ploči Prema tome, provjeriti prvo i drugo, a ako nije, reklamacija. Ovo se odnosi na situacije kad BIOS ne prepoznaje SATA disk, a u situacijama kad BIOS prepozna, a OS ne već ima dosta više mogućih varijabli....
![]() |
#53 |
Premium
|
sata kontroler uključen i mnogo funkcionalan upravo ovo sve radim na sata disku kao što sam gore napisao. sata2 ću provjeriti kada dođem doma pošto imam ploču koja to podržava i za koju je disk namjenjen. Nadam se da ga ova ploča ne može prepoznat jer ne podržava sata2 diskove nikako ![]() Zadnje izmijenjeno od: strikoo. 18.01.2007. u 18:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
EMP moderator
|
Ja nemam miša u Feature Toolu... : lol2 : Nije ni bitno, može se i preko tipkovnice. ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Premium
|
A prepoznaje li taj feature tool disk iako ga bios ne prepoznaje? Također mi se čini da su novi svi stavljeni standardno na sata2 jer ovi su došli juče u ve-mulj. Nažalost ili svejedno nemam tu diskete ni praznog cd-a ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
EMP moderator
|
Možeš ga stavit i na USB memory stick...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Premium
|
Evo problema. Kod paljenja na P5B Deluxe disk ispušta čudne zvukove.nešto kao T T T T T i to dosta dugo, kad to radi ploča ga ne prepoznaje. Kada prestane s tim zvukovima onda bios napiše sata1 ide hard drive i dugo stoji i stoji i onda prođe screen. Uđem u bios i drek...dignem windows setup, drek... nema diska samo napiše Master disk error....izludit ću i to fest...da ne košta toliko letio bi kroz prozor... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|