Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.12.2006., 22:58   #31
zoranpop
Premium

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
@zoranpop
Znamo da to nije mrežni printer, ali će ovako preko routera sa Print Server - om to postati.
Kako ćete u njega učitati učitati drivere za TCP/IP i podesiti ih.
zoranpop je offline   Reply With Quote
Staro 08.12.2006., 09:32   #32
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Gigaset SE555 WLAN dsl User guide (full version) English International PDF, 2231 Kb

Citiraj:
Autor zoranpop Pregled postova
Kako ćete u njega učitati učitati drivere za TCP/IP i podesiti ih.
Pa kvaka je u tome što ne učitavaš driver za printer u sam router nego na svakom računalu dodaješ "standard TCP/IP port driver" i tom portu "kažeš" da koristi driver tvog printera.

Napomena za korisnike 9x prozora (Win95/98/98SE/ME):
- treba instalirati HP Standard TCP/IP port i konfigurirat ga (obratite pažnju da Port Name bude max. 8 slova, a IP adresa je IP od routera 192.168.2.1)
- instal driver -a vašeg printera za Win9x i lagati da je spojen lokalno (LPT)
- sada u Printers selektirajte vaš printer - Properties - Ports i tu promjenite port u prije instalirani TCP/IP port.

Napomena 2: Ukoliko budete imali blema sa firewall - om, treba omogučiti - dozvoliti konekciju na portu 9100.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.12.2006., 12:46   #33
..::Matej::..
Premium

..::Matej::..'s Avatar

ovako... prinet sam - ajmo reč namjestio - na mom kompu ga pokazuje kako shared printer za gigaset_printerport i kad krenem nešto printat s svog kompa on mi pokaže taj shering printer i kliknem na njega ali printer ni ga zucne i onda mi se dole kod sata pokaže da printanje nije moguče... izgleda da ne prepoznaje printer a namjestio sam da se spaja na port od gigaseta... na drugim kompovima ne mogu naći printer .... ovo gore sam radio prema onim uputama
..::Matej::.. je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2006., 12:54   #34
Premium

ovako... prinet sam - ajmo reč namjestio - na mom kompu ga pokazuje kako shared printer za gigaset_printerport i kad krenem nešto printat s svog kompa on mi pokaže taj shering printer i kliknem na njega ali printer ni ga zucne i onda mi se dole kod sata pokaže da printanje nije moguče... izgleda da ne prepoznaje printer a namjestio sam da se spaja na port od gigaseta... na drugim kompovima ne mogu naći printer .... ovo gore sam radio prema onim uputama
Staro 10.12.2006., 13:49   #35
Premium

sad sam malo prokužio sve to... na drugom kompu printer mi je prepoznat s mog račaunala a ne s rutera... tako kad biram za printer odem na workgrup otvori mi se se555 otvorim to i ništa .. ako sam u pravu kad otvorim taj se555 tamo bi se trebao pojaviti printer ??? neka netko izbriše jedan od gornjih postova
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno