|
![]() |
#32 |
The Kwisatz Moderach
Datum registracije: Jul 2005
|
Bojim se da se ovdje vrlo vise cijene podaci koji lijepo izgledaju bez da se u potpunosti shvate.Sony i Yamaha vrlo vjerojatno (makar mozda ne pise!!!!!!) imaju navedenu najnizu frekvu na nekih -6 ili ne daj Boze -9dB sto na 0dB na frekvencijskoj karakteristici iznosi way vise nego o koliko se price kod ovog Focala. IMHO nslijepo cu vjerovati deckima iz Francuske ne samo zbog besprijekornog reputea na svjetskoj sceni nego zato sto sam i samo poslusao X modela, ukljucujuci Utopie koji su svojevrsni High End od High Endova. Mislim da ovaj sub ima svojevremeno zvanu Poliglas membranu (monitori iste serije jos dan danas imaju) tako da je to visi srednji segment JMLabove ponude i nema mjesta ikakvim sumnjama.Uostalom pricati o nekim suludim frekvencijama od 28dB?!Iskreno to je vise neugodno za slusati i moze predstavljati ugodu cistim freekovima + da ne govorim kolika je potrebna povrsina, karakteristike materijala membrane, sami TS parametri zvucnika za upraznjavanje prostora tom frekvencijom i naravno amplifikator koji ga pogoni. Na kraju sub je fenomenalan pogotovo ako se uzme u obzir niska cijena koju si nam skrt podijeliti.Svakako dobar ulov.Cestitam. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
za mene je ovde najžalosnija stvar što su ti podaci kako radi do 40 hz u potpunosti točni. kutija se spušta do 40 Hz pa je nazovu subom ? LOL
#34 |
undercover
|
#35 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
|
![]() |
![]() |
#37 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
LOL Imagine, ne daš se ti, a i daleko si od mutavog.. nego, reci, jesi li član na www.audiofil.net? imam neki predosjećaj da jesi.... |
![]() |
![]() |
#38 |
fanATIčni AMDovac
Datum registracije: Jun 2005
|
Molim da vise ne spamate sa stvarima tipa "vivax"(tesko smece) zvucnicima za 1300kn... a sada na review... Kao prvo ja se dam kladiti u 10000 kn da ovaj sub spusta nize od 40hz jer je na bass testu (ISCA bass test)odvrtio i 30 i 25 i 20hz : nuts : (bez ekvilajzera i slicnih shitova)tako da o tvornickim podatcima necemo ![]() Idemo redom... Poceo sam slusati sa laganini glazbom tipa Scorpions itd... Odmah sam se iznenadio u tome koliko je sub vjeran...niti jednom nije "lupio" u prazno i svaki puta dok je bilo potrebno ispustio je onaj topli slabi i kratkotrajni bass kakav treba biti za tu vrstu glazbe... Onda sam presao na malo "jacu" glazbu tipa Metallica i Iron Maiden... Suze su mi skocile na oko kada sam slusao "Search & destroy" i "Fear of the Dark"... i opet ista stvar. Radio je tocno onako kako treba...Bass je bio hladan i tezak ali ne predubok... Prelazimo na jos zesce stvari tipa Crisium i Death itd... Ovdje se tocno vidi koliko je bass brz i brutalno precizan...niti u jednom dijelu nije "lupao" u prazno... Sada mjenjam zanr i prelazim na techno i to nesto tipa Umek,Tomcraft,Benny Benassi itd... Bass je bio brutalno jak(posto je ta vrsta glazbe tako snimana pa jos jace dolazi do izrazaja) ali nekad cak i prejak pa sam morao stisati.brzina je opet bila prebrutalna a pogotovo na pjesmi "Satisfaction" Kod R&B isto je bila slicna situacija...blizu savrsenstva ali ipak nije ![]() dakle sveukupno gledajući ocjene bi izgledale ovako: Scorpions:9/10 Metallica:10/10 Iron Maiden:10/10 Crisium:9/10 Death:9/10 Techno:8/10 R&B:8/10 Sveukupno ja sam prezadovoljan jer niti jednom tijekom testa nisam pojacao do kraja. Test je bio sastavljen od ovih komponenti ![]() ![]() Focal Jmlab chorus 706s(profigold bandridge kablovi) * Sony DA-5000ES(profigold kablovi)(opticki) * Denon SACD(neznam tocno koji)(profigold kablovi)(opticki)* Focal Jmlab chorus sw700s(profigold bandridge cincevi) bilo je malo frke jer sam citao na uputama i misljenjima korisnika da je uvijek bolje staviti na sub-u volume skoro do kraja(tijekom testa ja sam stavio na 70%) a na receiveru ga smanjiti...tijekom testa sam morao smanjiti skoro skroz jer je bilo prejak bass tako da je bas po objektivnoj procjeni radio na nekih 50%(mozda mrvicu iznad) i dok sam poceo testirati polica je proizvodila takve zvukove da sam ju odnio van iz sobe ![]() I na kraju testiranja probao sam pustiti Chemical Brothers - Bass Test (na 85% i na receiveru na 3/4) gdje na 0:17 sekundi slijedi onaj prodoran bass od 2-3 sekunde i onda odmah poslije vrlo brzi bass...tijekom tih 0:17-0:19 sekundi uspjelo mi je cvijece pasti s prozora...mob i mis su se doslovno odsklizali sa stola... Ako neko ima imalo sumnje u ovo gore napisano moze me kontaktirati na pm pa se dogovorimo da dođe k meni i ja ga zatvorim u sobu ![]() Konacna objektivna ocjena : 8,5/10 subjektivna ocjena: 9,5/10(nista nije savrseno ![]() ![]() Uglavnom slike stavljam najvjerovatnije preksutra jer sam od silnog uzbuđenja zametnuo usb kabel od fotica i slike samo cekaju na upload...cak sam i snimio 3 kratka filmica tijekom rada... : cheers2
#39 |
Unregistered User
Datum registracije: Jun 2002
|
|
![]() |
![]() |
#40 |
undercover
|
Hm,nebi baš rekao no svaki 'koncept' ima svoje prednosti i mane ... a za mene sub u konteksu kompresije ima više mana nego pluseva... Baš je zadnji sub o kojem sam razmišljao za sebe bio kompresija. Nije bio uopče jeftin za moje financijske mogučnosti a ipak me pri slušanju ostavio hladnim s utiskom da mi nema smisla dat taj novac za tu malu kutijicu od 500w i 25 cm subom...ono mambrana samo šta ne izleti iz kutije a sub ga i dalje 'pumpa i pumpa' a sveukupno se ne dešava puno : suicide p.s. pazi da s ovim nisam komentirao ono što se dešavalo ![]()
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 | |
undercover
|
Citiraj:
A šta se gabre tiče, iskreno ne vidim nikakvu korist od uvođenja u sistem takvog suba (a s tim ide hrpetina problem ako želiš uklopit stvar) prošto s prosječnim malo boljim zvučnikom* imaš istu stvar bez imalo tih problema 'uklapljanja' *znaš na što mislim / možda bi ti vidio smisla u takvom subu zbog svojih zvučnika ![]()
![]() |
#42 | |
undercover
|
Citiraj:
![]() Jel to registracija na onom forumu nosi ovde neki kredibilitet ? ![]() ...evo ja se ode na ovom forumu nisam registrirao jer sam 'kompjuteraš' već jer sam htio koji savjet za jeftino utišat komp a sad što je najbolje kupit za 500kn - isto tako, ne misliš valjda da su svi registriani tamo HARD audiofili ![]()
if you build it they will come Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 08.12.2006. u 20:39. |
|
![]() |
![]() |
#43 | ||
undercover
|
Citiraj:
![]() dokopaš se jednog suba s etiketom i odmah je sve ostalo smeće. Zanisli kad bi svi tako pljucali po svemu 'lošijem' ..Na što bi to lićilo?...anarhija :P Ako si mislio da se gonimo iz tvog topica s bilokakvim netematskim prićama na to imaš pravo .... Citiraj:
Sub ti je odvrtio 20 Hz ? E sad bi se ja kladio u te tvoje novce da ih nije 'odvrtio' ni blizu istim intezitetom kao i 40 dokle zbog 'ovih u Fokalu piše da ide ![]() Ako kužiš kužiš,ako ne -zaboravi... nadam se da ćeš uz slikice i stavit filmič da možemo slinit kako pleše membrana ![]() p.s. nebih ti htio ubit tu sreću koju vidim no posudi u videoteci the incredibles ili rat svjetova...
![]() |
#44 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
micek, cestitam na odlicnom subu ![]() Vjerujem da stvarno odlicno svira, rado bih ga cuo. Pusti kaj trekeljaju gluposti, vazno je da ti uzivas u tome kaj si kupio. ![]() Ja iskreno nemam tolko love za tak nekaj, ali da imam ziher bi uzeo nest takvog.: nuts : Trenutno imam sony woofer, (za drugo nisam imao love) i mogu rec da sam zadovoljan s njime. Deklarirano mu je 20Hz, ali vjeruj nejde tolko. Do 30-tak ide. ![]()
#45 | |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
br će sigurno ići dublje, ali će zato kompresija odraditi svoj posao na malo drukčiji način .) |
|
![]() |
![]() |
#46 | |
undercover
|
Citiraj:
nije uopče lako proračunat BR ako želiš stvar kako spada kao između ostalog da je bez problema s hodom drajvera ili prevelike /čujne brzine zraka u portu pa zvuči ko usisivač pa moraš uposlit elektroniku koja kvari određene stvari...a s kompresijom to oboje izbjegneš jednim udarcem iako je opet potrebna elektronika tj EQ. Uostalom već sam spomenuo da svaki princip ima svoje prednosti i mane tako na neki način o nema smisla osim da to meni zvuči 'zaštopano' kad se radi o subvuferu. a pošto sam spomenuo da sam za sebe razmišljao o B&W ASW 675 zbog boljih tranzijenata i brzine za glazbu što ide s kompresijom, moš mislit koliko mi je bolji neki BR s 20eur drajverom ![]() a što se zaključaka o kompresiji tiče , iako je to opet potrebna EQ za dovođenje odaziva na 'normalu' ,volio bi da sam imao prilike poslušat sub sa Linkwitz Transform el. ![]()
if you build it they will come Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 09.12.2006. u 12:30. |
|
![]() |
![]() |
#47 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
eq = skretnica misliš? možeš krenuti sa 2 pristupa - kupit driver i napraviti kutiju, pa onda sa elektronikom ispravljati svoju prebrzu kupovinu, ili jednostavnije kupiti driver i prema njegovim parametrima proračunati kutiju, a sa aktinom ili pasivnom skretnicom finetunirati. bilo kako bilo sve je stvar ukusa i potreba... meni osobno doma malo fali donjeg basa zbog smještaja zvučnika i debiliteta sobe, tako da bi mi jedan pasivni kompresijski sub sjeo ko pljuska seljačini ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | ||
undercover
|
Hm ako ti sama kratica nije jasna ,da si obratio pozornost na kontekst u kojem je upotrebljavam vjerujem da bi ti bilo jasno na što sam mislio - na ekvilizaciju odaziva bum-bum kutije ![]() ![]() Citiraj:
Citiraj:
Nisam toliko isključiv i kao što rekoh gore, jedino mi je žao što nisam imao prilike čuti sub sa LTC-om a u pasivnom subu ukoliko nije tvornički spojen sistem s zvučnikom ne vidim aposolutno nikakav smisao ako želiš sve skupa 'svira' dok na drugu stranu imaš veće šanse uklopit nešto aktivno ...ne samo s sistemom već i sobom. p.s. Micek daj više te slike i filmiće i vrati nas pravi put jer mislim da je ovo dosad već otišlo malo naširoko za ovaj topic / sredinu ...
![]() |
#50 |
undercover
|
Imam i ja relativno ok amp ali mi on ne može zamjenit/nadoknadit sub... ![]() šta se tiče pretjeranih basova..ne znam na koji bi način lagano rekao nešto što već nisam :-/ Vjerujem da se pretjerani bas uzrok podebljavanja/ poduplavanja onog što već možeš čuti što se upravo dobija s lošim subom jer ne ide dovoljno duboko .A bome u dodavanju suba samo zbog tog razloga ne vidim smisla pošto to ne ide ko s zvučnicima da uštekaš i sve leti već je potrebno rješit malu hrpicu problema ako od svega toga želiš cjelinu. I tako kad s lošim subom dobiješ samo ono što već čuješ s boljim zvučnikom no bez svih tih problema koji mu je onda smisao? ...i sad granica gdje je možda kraj osobnom ukusu i prevladava mana sistema? Ako mene pitaš ,kompresija se i ne spušta pretjerano te se koncept previše oslanja na room gain i el. ekvilizaciju što se dubine tiče...
#51 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Daj napisite jednu disertaciju i svi cemo biti sretni ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
fanATIčni AMDovac
|
Citiraj:
a fakat si nevjerni Toma ![]() stvarno mi je dosta zlobnih komentara tipa "pa samo 40hz","samo 27cm" "joj pa kompresijska kutija".... Sad otvoreno pozivam sve koji sumnjaju neka dođu k meni i kad cuju budu i vjerovali...
![]() |
#54 |
undercover
|
![]()
#55 | |
undercover
|
Citiraj:
daj stani na trenutak pa se uozbilji malo / pogledaj u Sonus Artovom cjeniku koliko je taj mali B&W sub koji me ostavio nekako hladnim pa promisli koliko bi me oduševio taj tvoj Fokal....... Mogu ti slobodno napisat neki zlobni pljucajučki komentar na ono što si kupio ali ti pokušavam nekako objektivno istaknut neke stvari jer mislim da imaš 'problem' zbog neiskustva/subjektivnosti... hebat ga, nemožeš poljubit curu pa kazat kako se ona ljubi najbolje u kvartu a istodobno da ti je to bila prva i jedina ženska koju si poljubio ![]() a na drugu stranu ne želim ti upropastit to doba zadovoljstva pomažući da skužiš nešto za što ti nije vrijeme... zato sorry na nepotrebnim glupostima u topicu i daj gdje su više te slike i filmići kako sub ruši cvječe s prozora koliko je jak ? ![]()
![]() |
#56 |
fanATIčni AMDovac
|
upravo si se pokazao koliko si nezreo... daj covjece idi sa svojim "ja sam najpametniji na svijetu i ja sam vidio sve i cuo sve i imam najbolje sve" svojim prijateljima(ako ih imas) pricati. Boli me tocno ona stvar koja se zove ****c za to sto ti mislis da je veliko dobro a jako kvalitetno. Kladim se da si zestoko iskompleksiran posto tu me kao gledas iz visine.Kao ono ja nemam 30 god automatski nisam dovoljno audiofilski adekvatan ... Jedno pitanje samo? Jesi ti to mozda ljubomoran zbog moje kupnje pa sad tu seres sub-u zato jer ga ti nemas? Pokupi svoj iq velicine reda <75 i idi slusaj tamo svoju samogradnju i prestani mi dizati tlak.
#57 | |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
ODLIČNO sročeno i upućeno taman po mjeri.. @ Imagine, stvarno si naporan u svojim postovima kao i oni na Audiofilu, gdje ima par stručnjaka i pravih audiofila, ali i hrpa iskompleksiranih i umišljenih osoba, koje me jako puno podsjećaju na tebe ovdje, barem po ovim tvojim postovima... no offense, ali ostavljaš takav dojam, koliko god se ti trudio braniti da ne želiš ostaviti krivi dojam... istovremeno govoriš da ne želiš pljuvati po ničemu, onda odmah u idućoj rečenici sereš po tome... aj Živio : evil : |
|
![]() |
![]() |
#58 |
undercover
|
Gabre, interesantno kako si se odmah pojavio uz nekog tko ima nešto 'protiv' mene... jer moram priznat da sam se zapitao gdje si nestao nakon što je polako počelo bit jasno da nisam baš blesav za audio kao što se iz početka nekima činilo zbog jednostavnog pitanja o nekoj klasi o kojoj nemam pojma...
#59 | |
undercover
|
![]() Citiraj:
a sad ozbiljno...nisam ti htio nabit ništa s visoka jer znam kako je to pošto sam nedavno iskusio isto bez razloga...moja jedina krivnja ovde je što sam upao u sredinu u koju neke priče ne pripadaju pa sam sam se zato i htio zadržat na nekim jednostavnim stvarima po čemu sam dobio filing da se prosuđuje kvaliteta...pa otud i priča o tome da daš slikice i filmič kako sub rastura. Iskreno,nisam uopće to namjenio kao pogled s višeg... Kupio si sub za 1500kn. Super za te novce no gledano onako objektivno vidim da ti nedostaje ona doza kritike prema stvarima a to imaju ljudi sa malo više stvari iza sebe...Ja sam ti naprimjer prvi koji če ti istaknit sve minuse svoje samogradnje iako misliš da imam taj stav da je moje najbolje and so on... neznam zašto te toliko pogađa moje skrečanje pažnje te mišljenja o nekim stvarima da me moraš tako direktno skenjat s tim o iskompleksiranosti i IQ...daj ohladi malo jer ne vjerujem da ja mogu na takve stvari ubuduče bit ovoliko hladan a onda če ti bit jasnije kako izgleda moje pljuvanje i pogled s visoka. Nažalost to obićno kao i uvjek na forumima vodi samo u veće prepucavanje dok neko ne odleti prisilnim putem...
![]() |
#60 | |
fanATIčni AMDovac
|
Citiraj:
![]() P.S. posjeti nekog da ti da prirucnik o slaganju u rečenici i padežima : bonker2
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|