|
![]() |
#31 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
i piše da je dodjeljena od DHCP-a |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Premium
|
Pa pogledaj Properties od mrežne kartice u Network Connections / Local Area Network / desna tipka, Properties. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
Premium
|
nema tamo ništa, nariktano je na automatski pribavi IP. i još piše da je DHCP omogućen |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Premium
|
Da, mjenja mi se čim modem isključim. To mi je dobro za rapidshare, nemoram čekati sat ipol da skinem drugi file. hehhehehe Nisam spomenuo da imam još jedan kom koji je isto povezan na router i kompovi su umreženi preko njega. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Premium
|
Neznam kako je na drugom kompu? jel moguće da mi je na ovom kompu DHCP ukljućen a na drugom isključen?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Premium
|
Sve si pobrkao. Brkaš vanjsku IP adresu modema i unutarnju IP adresu svog kompa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Premium
|
Ok, onda ću rućno dodati IP, Subnet i Gateway A di se DHCP iskljući? |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Premium
|
Properties od TCP/IP protokola... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
Premium
|
Hvala na pomoći. Ako koristiš msn dodaj me mrenax@hotmail.com ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Premium
|
Jesi uspio? |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Premium
|
nisam, sutra ću. Već sam umoran od svega toga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Premium
|
U Properties od TCP/IP protokola nemam opciju di piše gašenje DHCP-a?!?!?!?! upisao sam onu ip adresu koju sam slikao i postavio tamo gore. Jel to dobro?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Premium
|
![]() Evo ti grafički prikaz, korak po korak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Premium
|
Imam problem. Ja opće neznam koja je meni točna IP. ZAto neznam ni kaj da upišem. Kad sam išao na na run/cmd/ipconfig onda sam samo dobio 192,168,1,2 ito sam ukucao i nisam se mogao spojiti pa sam vratio natrag na DHCP. |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Premium
|
IP adresa tvog računala je ona adresa koju si sam postaviš (Slika 2, prethodni post). |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Premium
|
to znači kad tu upišem neku IP onda moram korigirati ju i u modemu da mi se može spojiti na net. subnet mask i getaway moraju biti isti ko i na slici?? jel treba biti isti i za DNS server ili može neka druga??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Premium
|
Citiraj:
DNS-ovi moraju biti baš ti ako si korisnik T-Com ADSL-a. Kod Virtual Servera u Kasdi moraš portove prosljediti na IP sa Slike 1. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Premium
|
sve sam prepisao kao sa slike, i sad kad sam testirao port preko utorrenta pokazao mi je da je open, znači da radi. Ali, nije mi se pojavila zelena lampica nego je još (!) uskličnik. Sjetio sam se i pogledao u postavkama od kasde da u LAN postavkama je još dhcp na enable i gore iznat nije upisana ista IP ko i ova koju sam sada upisao. Dal treba i to mjenjati??? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Premium
|
Evo pojavila mi se je zelene lampica na utorrentu ali nakon nekog vremena! Ali ipak me zanjima u veze ovog gore dali treba biti ista ip i u lan postavkama i dali treba dhcp biti enable ili disable?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Premium
|
DHCP ugasi tj postavi na "Disable" jer ti on više ne treba kada ti je mrežna kartica konfigurirana ručno! |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
evo i meni su danas stavili tu kasdu i imam isti problem ko branimirko... znao bi podesit sve ove portove i virtualni server ali mi u opcijama u routeru uopce nema NAT-a!...jednostavno se ne nalazi tamo...pa me sad zanima ako netko zna u cemu je problem? Da li to ovisi o nekim drugim opcijama na samom kompu, tipa UPnP ili firewall ili je stvarno samo do firmwarea, ako je do firmwarea jel zna netko gdje se moze skinut novija verzija?...lik iz t-coma mi je isto rekao da ona druga dva porta nemogu koristit jer su za max tv...i htio bi samo omogucit da imam dva kompa spojena i da mogu otvorit sve portove potrebne za torrente a bome i WoW... nadam se da je netko pronasao rjesenje...unaprijed hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Dark side Moderator
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#55 |
Premium
|
firmware je onaj s podrskom za IPtv, i kao sto rekoh prije, covjek mi je rekao da se ne moze na ta druga dva ethernet porta spojit komp nego da je to rezervirano za MAXtv...ako je potrebno budem postao screenshot...al nema uopce NATa u meniu...bilo bi idealno kad bi negdje postojao stariji firmware za download i kad bi naravno mogao downgradeat to sranje da radi...cak mi i nije toliko bitno da mi dva kompa budu u isto vrijeme na netu kolko mi je bitno da mogu otvorit portove i skidat torrente i pikat WoW bez da me svakih pol sata izbaci van |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Premium
|
uspio sam! problem je bio u tome sto nisam setupirao router mod...a on nije htio prije radit jer sam imao standardnu konekciju...kad sam definirao sve na local area connection i zbrisao to odma mi se pojavio internet gateway i to je bilo to...sad se u adminu otvorilo sve ostalo...jedina stvar koja je i dalje blokirana je ona druga dva porta koji idu za maxtv i nikak ih se nemre otkljucat...no dobro bitnije mi je da mogu otvorit portove sto jesam... |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
RiDe Or DiE-O.G.
Datum registracije: Dec 2006
|
ako moze neko pomoc kako da napravim port forwarding na kasdi a nemam NAT u postavkama routera??? help me evo i slika http://aycu18.webshots.com/image/226...2887615_rs.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
N/A
Datum registracije: Jul 2005
|
kaj ce ti NAT ak ne koristis kasdu kao router? ![]() moras prebaciti u router mod ak oces imati/vidjeti NAT meni |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|