|
![]() |
#31 |
Inquisitor DeathWatch
Datum registracije: Feb 2006
|
Nadam se da se jerry nece ljutit ako odgovorim umjesto njega. Na FSB je na CADLAB acountovima limitirana brzina veze na 200 k/s barem koliko je meni poznato. Jer nebi imalo puno smisla davat full brzinu jer bi onda doslo do moguceg zagusenja veze i jos bi vise ekipe ostalo bez acountova jer bi prekoracilo limit. Pa kako kaze stara narodna "bolje sprijeciti nego lijeciti".:clap: A vec je ranije objašnjeni (receno) da su FER i FSB jedini faksevi koji su direktno spojeni na Carnet i imaju Gb/s up/down. I naravno mrezu na faksu koja je sposobna to povuc, ako si malo pogledao prije mislim 2 godine su svi switch-evi na faksu zamijenjeni sa gigabitnim varijantama i povezani su optikom medusobno. Ako sa sta zaboravio ili pogrijesio molim jerry-a da me ispravi.
![]() |
#32 | |
nemam kaj napisati
Datum registracije: May 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
Guest
Datum registracije: May 2005
|
Propusnost gigabitne veze je 125 MB po sekundi. U svakom labu ima 30ak kompova. Svaki 200kb po sekundi = 6 MB po sekundi*4 laba = 24 MB po sekundi. Dolje imaju još 1 lab (ili 2..?), to je 30 MB po sekundi. Ne znam koliko još kompova ima u drugoj zgradi, ali vjerojatno nema više nego u ovoj. Tak da mi nije jasno, da je limitirano na 400kB/s, i da svi konstantno skidaju FULL brzinom, ne bi bilo zagušenja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Sve je to lijepo sto je hr povezana sa 1 ili 10gbita ali vanjski link je 1.2gbita i out speed je pun non stop vidi se da netko opako dere torrente. Inace sto se tice routinga dobro je slozen jer sam imao 68MB/sec max transfer naravno sa 1GB filom. Evo kako izgleda link danas out speed je na 90-100 konstantno preko vikenda oko 50-60% znaci katastrofa. http://stats.geant.net/usagemap/usag...UMENT=so-3_0_0
![]() |
#35 | |
The Zappa
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
sve je to ljepo i bajno ali T-scum jos nije postavio DSL routere u pola hrvatske pa je ta veza za k****! sto ce nam takve veze kad drivere od 40-50MB moramo ici skidat na faks jer nam doma modemom to traje 5-6 sati, zalosno. oko ovih stari se necemo ogldat u EU ali kad je rjec o gorivu onda odmah njih pratimo. stvarno zalosno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
The Zappa
|
@Jerry - čemu toliko forsiranje administratora sa odlukama o suspenziji nečijeg accounta jer se "razbacivao" prometom? Dok sam ja studirao nije bilo interneta po fakultetima, pa ne znam detalje. No to je drugi par rukava. Realno, ne vidim razlog takvim postupcima. Sukladno tome ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
kroz porez placas i policijske aute i benzin koji trose pa zasto ne podjes pitat da ti jednog daju da se malo provozas
![]() |
![]() |
#39 | |
The Zappa
|
Komparacija ti ne stoji. Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|