Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.05.2006., 08:40   #31
Zmalamuth
Inquisitor DeathWatch
Moj komp

Zmalamuth's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Nadam se da se jerry nece ljutit ako odgovorim umjesto njega.
Na FSB je na CADLAB acountovima limitirana brzina veze na 200 k/s barem koliko je meni poznato.
Jer nebi imalo puno smisla davat full brzinu jer bi onda doslo do moguceg zagusenja veze i jos bi vise ekipe ostalo bez acountova jer bi prekoracilo limit.
Pa kako kaze stara narodna "bolje sprijeciti nego lijeciti".:clap:

A vec je ranije objašnjeni (receno) da su FER i FSB jedini faksevi koji su direktno spojeni na Carnet i imaju Gb/s up/down. I naravno mrezu na faksu koja je sposobna to povuc, ako si malo pogledao prije mislim 2 godine su svi switch-evi na faksu zamijenjeni sa gigabitnim varijantama i povezani su optikom medusobno.
Ako sa sta zaboravio ili pogrijesio molim jerry-a da me ispravi.

i7 4770K cooled by Noctua NH-D14
Asus Sabertooth Z87
Corsair Vengeance Pro 2x8Gb 1866Mhz
EVGA GTX 1080 - 8gb -FTW GAMING
Logitech G500 & G510 Keyboard
OCZ Vertex4 256gb/Samsung SSD 850 Evo 500G /640Gb WD Black/2TB WD Black/3x2TB WD in sharkoon docking station
LG GH22
Corsair HX620W
Corsair Carbide 678c
Arctic Bionix F140mm x3
Phillips Brilliance 240PW - 24'''
Zmalamuth je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2006., 11:06   #32
Bran
nemam kaj napisati

Bran's Avatar

Datum registracije: May 2003
Citiraj:
Autor MadBoY
Na FOI-u koliko vidim nema ogranicenja brzine. Ponekad ide i 800-900kb/s... preko WiFI mreze... ne znam koliko ide u knjiznici ili na kompobima u labosima.
NA FOI-u ti je kako kad. Nekad možeš potrefiti, a nekad ide tak sporo da nemaš volju za živjeti.

Bran je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.05.2006., 12:33   #33
Crais
Guest

Crais's Avatar

Datum registracije: May 2005
Propusnost gigabitne veze je 125 MB po sekundi. U svakom labu ima 30ak kompova. Svaki 200kb po sekundi = 6 MB po sekundi*4 laba = 24 MB po sekundi. Dolje imaju još 1 lab (ili 2..?), to je 30 MB po sekundi. Ne znam koliko još kompova ima u drugoj zgradi, ali vjerojatno nema više nego u ovoj. Tak da mi nije jasno, da je limitirano na 400kB/s, i da svi konstantno skidaju FULL brzinom, ne bi bilo zagušenja.
Crais je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2006., 21:50   #34
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Sve je to lijepo sto je hr povezana sa 1 ili 10gbita ali vanjski link je 1.2gbita i out speed je pun non stop vidi se da netko opako dere torrente.
Inace sto se tice routinga dobro je slozen jer sam imao 68MB/sec max transfer naravno sa 1GB filom.

Evo kako izgleda link danas out speed je na 90-100 konstantno preko vikenda oko 50-60% znaci katastrofa. http://stats.geant.net/usagemap/usag...UMENT=so-3_0_0
Staro 31.05.2006., 21:31   #35
karabaja
The Zappa

karabaja's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Jerry
Lik ostane bez accounta jer je u manje od 2 sata uspio uploadati cijelu sezonu Stargate na newse i jos dodje pametovat kako se to mi ponasamo kao da smo u komunizmu!
Nakon sto je dobio lock na na pola godine koristio je accounte od frendova koji su jos gore prosli
Gdje je tu problem? Tko je realno ostecen? Osim Metro-Goldwyn-Mayera.
karabaja je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2006., 14:59   #36
AMDhammer
Premium
Moj komp

AMDhammer's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
sve je to ljepo i bajno ali T-scum jos nije postavio DSL routere u pola hrvatske pa je ta veza za k****! sto ce nam takve veze kad drivere od 40-50MB moramo ici skidat na faks jer nam doma modemom to traje 5-6 sati, zalosno. oko ovih stari se necemo ogldat u EU ali kad je rjec o gorivu onda odmah njih pratimo. stvarno zalosno.
AMDhammer je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2006., 23:47   #37
karabaja
The Zappa

karabaja's Avatar

@Jerry - čemu toliko forsiranje administratora sa odlukama o suspenziji nečijeg accounta jer se "razbacivao" prometom?

Dok sam ja studirao nije bilo interneta po fakultetima, pa ne znam detalje. No to je drugi par rukava.
Realno, ne vidim razlog takvim postupcima. Sukladno tome postavljam pitanje: tko plaća bandwith kojeg studenti/profesori utroše na fakultetima? Vi, tj. studenti, fakultet? Dekan, možda? Ili svi mi kroz sredstva od ubranog poreza i prireza?
Staro 08.06.2006., 00:36   #38
Tooma
Premium

Tooma's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Citiraj:
Autor karabaja
@Jerry - čemu toliko forsiranje administratora sa odlukama o suspenziji nečijeg accounta jer se "razbacivao" prometom?

Dok sam ja studirao nije bilo interneta po fakultetima, pa ne znam detalje. No to je drugi par rukava.
Realno, ne vidim razlog takvim postupcima. Sukladno tome postavljam pitanje: tko plaća bandwith kojeg studenti/profesori utroše na fakultetima? Vi, tj. studenti, fakultet? Dekan, možda? Ili svi mi kroz sredstva od ubranog poreza i prireza?

kroz porez placas i policijske aute i benzin koji trose pa zasto ne podjes pitat da ti jednog daju da se malo provozas
Enermax 460w, eg465ax-ve(g)fma
Gainward GF4 Ti4200 (260/520 MHz)
2x256MB Corsair TwinX512-3200C2
2xSegate Baracuda 80GB sata (Raid 0)
2x IBM Deskstar 40 GB
Pioneer DVD+-RW DVR-107D
Cretaive Live Player 5.1
bolje zivit pet dana kao kralj nego jedan dan kao prosjak
Tooma je offline   Reply With Quote
Staro 08.06.2006., 12:10   #39
karabaja
The Zappa

karabaja's Avatar

Komparacija ti ne stoji.

Citiraj:
Autor Tooma
kroz porez placas i policijske aute i benzin koji trose pa zasto ne podjes pitat da ti jednog daju da se malo provozas
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno