|
![]() |
#31 | ||||||||
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Nakon svega, mozemo li mirno leci znajuci da su svi u ovoj dretvi shvatili kako je takt, generalno gledajuci - nebitan?
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |||
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
Quote: Originally Posted by tor /... Ocito je da je iskljucivo tebi (Toru, op.a), Ekspertu koji je prenijo vijest i rijeckom spammeru to zabavno i korisno. Citiraj:
Citiraj:
No u svakom slucaju, i ja cu prije kupiti Yonaha nego preskupog FX-60, bez daljnjega. Ako je jeftiniji Yonah brzi u mom najdrazem Codu 2 od FX-60, mozes li predpostaviti, od oka, koliko ce me boliti spolni organ na koliko hertza radi?
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 | |
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Kako baš i ne volim citirati baš svaku riječ sugovornika (supisca, bolje rečeno) jasno ti je da i ne budem uhvatio svaku tvoju… Ironija je baš krasna stvar, ako se netko voli igrati…A ja voljem, ne mogu ti ni opisati koljiko. Valjda ti je s ovim dosta toga jasno. Uglavnom, ne vidim niti jedan dio u kojem ja sebi skačem u usta. Ni u jednom trenutku nisam napisao da je takt „majka svih mudrosti“ pa tako neću ni sada. A pogotovo da je 3D Mark moj omiljeni. Uf, nemoj tako nisko. A glede tiskovina, možda i ne znam što propuštam ali jebajga, jednostavno nemam vremena za takve delicije. Nazivno brži, stoji u navodnicima, se odnosilo na famozni takt. Nešto što slabije upućenom kupcu sugerira da je brži. Još kad pogleda cijenu – „sve mu je jasno“…. Kad smo već kod doslovnog shvaćanja, MHz nisu nikada bili relevantan podatak za usporedbu dva procesora, već zajednička točka dva procesora različite arhitekture po kojem se može koliko-toliko napraviti nekakva usporedba koja je bitna krajnjem kupcu. Stvarno misliš da prosječan korisnik pamti procesore po njegovom "Itanium 2 - 90x0" imenu ili po nečem drugom? Mene osobno zanima koja je arhitektura efikasnija, a to mogu doznati baš po usporedbi dva procesora na istom taktu. U tim i tim aplikacijama i tim i tim uvjetima. Ako ti to možeš zaključiti/doznati po nečemu drugome – slobodno podjeli s ostalima. I da, naravno, spavanje kao posljedica prolaznosti takta i njegove nebitnosti je sasvim logična posljedica svega ovoga. Zadnje izmijenjeno od: tor. 25.04.2006. u 22:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |||
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | ||||||||
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | ||||
Administrator
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
ne zhelim te citirati bubba, na nachin na koji ti to radish. chekam i dalje na barem jedan tvoj pametni post vezan za ovu temu. nisam niti mislio da chesh mi odgovoriti na pitanje, i vidim da si odustao. nema veze. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 | |
Administrator
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
![]() a znaš ti onu staru narodnu? Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if u win you`re still retarded.: lol2 : |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 | ||
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Citiraj:
IMHO svakog prosjecnog korisnika zanima koliko ce prcesor brzo obavljati zadace kojim ce ga on zatrpat a ne koliko je ucinkovita njegova jezgra ili na koliko GHz radi, sto ce mi podatak koliko je mi je proc ucinkovit ako ga spustim za 3GHz? zasto bi to itko radio? obicnom korisniku je to nezanimljiv i beskoristan podatak, ono sto mu je bitno je koji je brzi za njegovih 500-tinjak kuna a ne na kojoj "filizofiji" radi. cemu tolika filozofija |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
fight? fight. mislim da je ovo stvarno tema "potukli se do nogu", makar i sam naslov trazi da se reagira... mislim da nema svrhe razglabati u tolikim postovima da meni korisniku dialup-a treba citavih ebenih sat vremena da procitam ![]() ![]() mislim da je ipak arhitektura AMD vs. arhitektura INTEL nemoguce usporedivati po taktu... AMD je vec odavno (tocnije otkad je probio granicu od 1GHz) prestao gledati prednost takta i okrenuo se poboljsanju performansi bez drasticnog mijenjanja takta... zato danas fx na 2.4 moze bez problema roknut nekog P4 na 4GHz. zalosno ali istinito... no stvari se sad pocinju mijenjati... ajmo pustit rasprave za kasnije, a? ![]()
![]() |
#45 |
Administrator
|
To je i bila moja opaska Bubbi kada je usporedio dva proca među kojima je razlike 3.5GHz. Previše toga „moglo bi“ i „možda“. Poanta je u tome da mene zanimaju te razlike, a za prosječnog korisnika stoji tvoja tvrdnja. Samo što cijelo vrijeme raspravljamo Bubba i ja o našim željama i potrebama, tak da to nema veze s nečijim drugim željama. A o filozofiji, pa napisao sam par postova prije da baš ugodno ćaskamo… |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
pa da, ali razlike su ipak razlike. intel sa netburstom je mogo dizat taktove dok amd nije. sad ak intel malo promijeni arhitekturu da bude slicna amdovoj (bar po performansama) on ima zbog prethodnog netbursta i veci takt uz poboljsanje arhitekture tak da je opet u vrhu. sad cete rec da promijenom arhitetkure moze doc i do pada radnog takta. da moze, ali intel to nece napravit jer ce time izgubit (barem) onaj dio trzista koji gleda snagu procesora po taktu. oni su "naucili" podignuti radni takt na netburstu a sad ce to pokusati i na novim arhitekturama (ovo je bilo slobodno receno, ali lijepo opisuje zelju svih proizvodaca komponenti). proizvodni proces se smanjuje i pitanje je vremena kad cemo u kucama imati danasnja superracunala u jednom cipu...
![]() |
#47 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
najjaci conroe radi na 2.6ghz ![]() ![]()
![]() |
#52 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|