PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Novosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Potukao do nogu??? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=37994)

crusher 22.04.2006. 13:53

Potukao do nogu???

Potukao do nogu??? pa x2 4400+ je brzi od yonaha na 2.13 .... Pogledajte testove samo u par (testovi koji nemaju realnu praksu 3dmark + bandwith ) je bio brzi intelov cpu ...

nicko 22.04.2006. 15:21

ja isto gledam!!
pa bilo koji X2 je bolji od najjaceg core duo-a...naravno na stocku...

LuXor 22.04.2006. 17:15

Slažem se. Uzmi još u obzir cijenu ploče na kojoj je obavljen test - kod nas najmanje 2500kn.

krešo 23.04.2006. 19:15

Citiraj:

Autor crusher
Potukao do nogu??? pa x2 4400+ je brzi od yonaha na 2.13 .... Pogledajte testove samo u par (testovi koji nemaju realnu praksu 3dmark + bandwith ) je bio brzi intelov cpu ...

Ovo potukao do nogu se odnosilo na overclockanog Yonaha.

nicko 23.04.2006. 20:03

ok, ali zar ne bi bilo pravedno onda usporedjivat i clockanog X2 ??

crusher 23.04.2006. 20:13

da bas me zanima kako bi prosao vs fx60 na 3.6 ghz : CoolRamb

atha 23.04.2006. 20:32

ja se nadam da im se omaknulo, pa da nisu spomenuli kako su i amd procesori isto bili overclockirani.
ako im se nije omaknulo i usporedjivali su defaultne amd procesore sa "clockanim" intelom,
od sada pa nadalje, smatrati chu onakve novosti i "review-ove" - humoristichnima.

krešo 23.04.2006. 21:26

Citiraj:

Autor nicko_029
ok, ali zar ne bi bilo pravedno onda usporedjivat i clockanog X2 ??

Slažem se, bilo bi.

No, ovaj test pokazuje razliku u performansama između različitih arhitektura na istim taktovima, tj. Yonaha na 2.6GHz i FX-60 na 2.6Ghz, i tu je njegova zanimljivost.

nicko 23.04.2006. 21:33

pa jasno, dothani su odlicni procesori, yonah jos bolji. ali mislim da je onda pretjerano bilo napisati onda da ga pomete, jer netko tko procita samo novost, misli da yonah ima neznam kakve performanse...
NHF, just my opinion...

WeD@ 23.04.2006. 23:11

Citiraj:

Autor krešo
Slažem se, bilo bi.

No, ovaj test pokazuje razliku u performansama između različitih arhitektura na istim taktovima, tj. Yonaha na 2.6GHz i FX-60 na 2.6Ghz, i tu je njegova zanimljivost.

mislim da je glupo usporedjivat razlicite arhitekture na istim taktovima...
npr... P4 @ 2.6 vs opteron @ 2.6... ne vidim logiku...
uostalom, zato i postoje forumi gdje ekipa posta rezultate svojih procesora...
Dok netko ne kupi proc od svojih para i ne objavi rezultate... trust no1

rendula 23.04.2006. 23:48

Citiraj:

Autor krešo
Slažem se, bilo bi.

opet nema logike, jer nitko nije išao recimo downclockati P4 procesore kako bi ih usporedili sa A64 na istom taktu.

LuXor 24.04.2006. 19:37

Citiraj:

Autor rendula
opet nema logike, jer nitko nije išao recimo downclockati P4 procesore kako bi ih usporedili sa A64 na istom taktu.

Pa ni to nema smisla zbog različitosti arhitektura Intelovi i AMD-ovih procesora.

Bubba 24.04.2006. 20:13

Citiraj:

Autor krešo

Usporedjivanje razlicitih arhitektura na istom taktu moze jedino biti zanimljivo dr. Djordjevicu i ekspertnom timu u Bolnickoj cesti 32...

tor 24.04.2006. 21:52

U pogledu uspoređivanja nove i stare arhitekture na istim brzinama, sa svim prednostima i manama obje tehnologije ne nalazim ičega zanimljivog za dr. Djoku i njegov tim. Bez obzira koliko on ekspertan i poduzetan bio...

A i stvarno ne vidim razloga za ne_usporedbu te dvije arhitekture - jedna je aktualna i još će biti neko vrijeme, a druga dolazi i nudi se kao bolje rješenje u odnosu na aktualnog konkurenta. Mislim, ako novi igrač nema što za pokazati u srazu s trenutnim prvakom – kome će on onda biti dobar izbor? A ako ima, onda se stvari malo drugačije postavljaju…

atha 24.04.2006. 21:55

arkitekture - da,
ali razlika u oc postavkama - ne. jer je apsurdno.
ili oba ili nijedan. a ne malo sim-malo tam.

i tko je yeb djoka?

tor 24.04.2006. 22:06

Naravno da nisam mislio jedan oc, drugi ne.
A za djoku pitaj Bubbu, meni se učinio čist OK lik: hello2 :

atha 24.04.2006. 22:15

Citiraj:

Autor tor
Naravno da nisam mislio jedan oc, drugi ne.

yes, pa to zdravi razum nalazhe. ;)
Citiraj:

Autor tor
A za djoku pitaj Bubbu, meni se učinio čist OK lik: hello2 :

hm, djoka djoka...djoka : nono : ne znam, neka se bubba izjasni radije.

Bubba 25.04.2006. 00:07

Citiraj:

Autor tor
U pogledu uspoređivanja nove i stare arhitekture na istim brzinama, sa svim prednostima i manama obje tehnologije ne nalazim ičega zanimljivog za dr. Djoku i njegov tim. Bez obzira koliko on ekspertan i poduzetan bio...

Vidim da suptilno ne ide, pa cu pokusati ovako. Tendencionalno, direktno utjecuci na takt, usporedjivati dvije dijametralno razlicite arhitekture i filozofije pristupa moze samo kreten i potrebno mu je hitno dusevno lijecenje u odgovarajucim ustanovama. Valjda sam sada bio dovoljno jasan?

atha 25.04.2006. 00:38

ah, pa taj djoka! damn.... : nono :

tor 25.04.2006. 08:09

Suptilno? Ti to zoveš suptilnim? Cool.
Što ti nije jasno? Da ja u nijednom trenutku nisam spomenuo, da se poslužim tvojim izrazom - „direktno utječući na takt“ i da ti i dalje tjeraš po svom, uvjeren da sam ja napisao/mislio/izrekao nešto drugo?
Hoćeš reći da nema smisla, da citiram sam sebe „U pogledu uspoređivanja nove i stare arhitekture na istim brzinama“ raditi usporedbu ta dva procesora na istim brzinama? Primijeti, nigdje nisam spomenuo utjecanje okoliša/napona/vrijednih ručica na brzinu procesora…Ako to nema smisla, onda mislim da djoka ima posla. Puno.

Bubba 25.04.2006. 08:42

Citiraj:

Autor tor
Suptilno? Ti to zoveš suptilnim? Cool.

Ne, zapravo sam tebe i Athu nazvao neukim, no to sad nije bitno. Ne znati za dr. Djordjevica i ustanove u Bolnickoj cesti eklatantan je primjer da vam te usluge nikada nisu trebale, iako nije opravdanje to ne znati. Meni nikada nije trebao ginekolog, pa opet znam za dr. Hermana i slicne...

Citiraj:

Što ti nije jasno? Da ja u nijednom trenutku nisam spomenuo, da se poslužim tvojim izrazom - „direktno utječući na takt“ i da ti i dalje tjeraš po svom, uvjeren da sam ja napisao/mislio/izrekao nešto drugo?
Koji ti tocno dio u korelaciji "overclockiranja" i "direktnog utjecaja na takt" nije jasan? Citavom forumu je nezanimljivo usporedjivati procesore na taj nacin, osim tebi i Athi. Najbolje od svega, citave reakcije i komentari nisu se odnosile direktno na test (buduci da su ostvarene overklokirane brzine tu igrom slucaja, odnosno limitom ploce). Ocito je da je iskljucivo tebi, Ekspertu koji je prenijo vijest i rijeckom spammeru to zabavno i korisno. Iako, vidi vraga, uopce nije.

Citiraj:

Hoćeš reći da nema smisla, da citiram sam sebe „U pogledu uspoređivanja nove i stare arhitekture na istim brzinama“ raditi usporedbu ta dva procesora na istim brzinama?
Ne.

Citiraj:

Primijeti, nigdje nisam spomenuo utjecanje okoliša/napona/vrijednih ručica na brzinu procesora…Ako to nema smisla, onda mislim da djoka ima posla. Puno.
Nazalost, kronicnu ignoranciju na rubu T.V. ne mozes lijeciti specijalistima medicine...

atha 25.04.2006. 09:13

Citiraj:

Autor Bubba
...
Citavom forumu je nezanimljivo usporedjivati procesore na taj nacin, osim tebi i Athi. Najbolje od svega, citave reakcije i komentari nisu se odnosile direktno na test (buduci da su ostvarene overklokirane brzine tu igrom slucaja, odnosno limitom ploce). Ocito je da je iskljucivo tebi, Ekspertu koji je prenijo vijest i rijeckom spammeru to zabavno i korisno. Iako, vidi vraga, uopce nije.

: nono :
odakle izvlachish chinjenice? iz stvari koje nitko nije rekao?
jer u tom sluchaju - jako ti dobro ide, ali i samo u tome ti dobro ide.

diskusiju o "citavom forumu koji komentira ovu temu" i doktoru djoki iz
prchvarnice iz zagreba, ovom prilikom zavrshavam; shto se tiche mene.

tor 25.04.2006. 09:14

Citiraj:

Ne, zapravo sam tebe i Athu nazvao neukim, no to sad nije bitno. Ne znati za dr. Djordjevica i ustanove u Bolnickoj cesti eklatantan je primjer da vam te usluge nikada nisu trebale, iako nije opravdanje to ne znati. Meni nikada nije trebao ginekolog, pa opet znam za dr. Hermana i slicne...
Oh, mislim da nemaš pravo nikoga nazvati neukim. Iako me to ni ne vrijeđa s obzirom od koga je došlo.
I da ti nije trebala usluga ginekologa je očigledna laž, zašto bi itko znao za njega ako mu nije trebao.
Citiraj:

Koji ti tocno dio u korelaciji "overclockiranja" i "direktnog utjecaja na takt" nije jasan? Citavom forumu je nezanimljivo usporedjivati procesore na taj nacin, osim tebi i Athi. Najbolje od svega, citave reakcije i komentari nisu se odnosile direktno na test (buduci da su ostvarene overklokirane brzine tu igrom slucaja, odnosno limitom ploce). Ocito je da je iskljucivo tebi, Ekspertu koji je prenijo vijest i rijeckom spammeru to zabavno i korisno. Iako, vidi vraga, uopce nije.
I od kad se ti priklanjaš mišljenju većine? Ti je dobro? Možda ipak da posjetiš nekog od navedenih spec? I kad smo kod mišljenja većine. Zašto se ti onda ne obazireš na većinu ljudi na forumu koja ti poručuje da nemaš nimalo takta (uz ostale lijepe atribute), a kamoli neke suptilnosti koje spominješ. Ako misliš da si tak suptilan imam iznenađenje za tebe – i nisi baš.
Citiraj:

Nazalost, kronicnu ignoranciju na rubu T.V. ne mozes lijeciti specijalistima medicine...
Ali je zato kroničan nedostatak pažnje izlječiva bolest. Zahtjeva žrtve, ali je izlječiva.

dautanecII 25.04.2006. 14:54

Citiraj:

Autor Bubba
..............moze samo kreten i potrebno mu je hitno dusevno lijecenje u odgovarajucim ustanovama. Valjda sam sada bio dovoljno jasan?

jesi!i mos odmah krenut sam,jer te vec traze!

:D

Bubba 25.04.2006. 15:53

Citiraj:

Autor tor
Oh, mislim da nemaš pravo nikoga nazvati neukim. Iako me to ni ne vrijeđa s obzirom od koga je došlo.

Nemoj Tore, srce mi cepas...

Citiraj:

I da ti nije trebala usluga ginekologa je očigledna laž, zašto bi itko znao za njega ako mu nije trebao.
Opca kultura. Daj Boze da ti ne trebali nikada; a opet znas brojeve hitnih sluzbi? Ili kada ti Beren ukrade zadnju piskotu iz kredenca manicno trazis broj ustanove koja bi ga pacificirala?

Citiraj:

I od kad se ti priklanjaš mišljenju većine? Ti je dobro? Možda ipak da posjetiš nekog od navedenih spec? I kad smo kod mišljenja većine. Zašto se ti onda ne obazireš na većinu ljudi na forumu koja ti poručuje da nemaš nimalo takta (uz ostale lijepe atribute), a kamoli neke suptilnosti koje spominješ. Ako misliš da si tak suptilan imam iznenađenje za tebe – i nisi baš.
Bla bla bla bla, trla baba lan, da joj prodje dan... Predjimo na bitno, Tore. Predjimo na bitno, a to je... vec sam zaboravio Tore, ah, da, takt. Izvanredna taktika. Predji na sentimentalnost i kontemplaciju o smislu forumske sotoneTM, mani bit dretve. Hm.

Eh, jel, takt. Mozemo zakljuciti da je ocito i tebi postalo jasno kako takt danas ne predstavlja relevantan podatak za ukupne performanse nekog procesora cak ni u x86 obitelji procesora, a stvar se minorizira do besvijesti sa vecom kompleksnosti zadatka i holistickim pogledom na citavu konfiguraciju. Ili imas jos koju pametnu po tom pitanju ili mozemo zakljuciti da je predhodno baljezganje bilo direktna posljedica ucestalog citanja hrvatske IT tiskovine za posjeta mjestima gdje i Teo V. ide pjeske?

Citiraj:

Ali je zato kroničan nedostatak pažnje izlječiva bolest. Zahtjeva žrtve, ali je izlječiva.
Zaista ne bih znao, no vjerovat cu ti ovoga puta na rijec...

ante2 25.04.2006. 17:07

a kao sta ja uvijek kazem

MOJ TATA JE JACI OD TVOG !!!!!!

: CoolRamb

tor 25.04.2006. 17:20

Piškote ne volim, Beren mi ih nije imao prilike krasti tak da ovaj puta moram tebi vjerovati na riječ.
Nažalost, ne pratim T.V. na ta mjesta tak da ne bih znao o njegovim navikama. Sve što ja želim reći da se po nečemu moraju (valjda, tako su mi rekli) raditi usporedbe novog i starog proizvoda, procesora u ovom slučaju, a ne vidim drugačijeg načina od gore spomenutog. Ili ti imaš neku bolju ideju? Po čem da se uspoređuju? Veličini kutije u kojoj dolaze?
I da. U svezi glede tiskovina. Da ne povjeruješ, stvarno se ne sjećam kada sam zadnji put otvorio bilo koju te tematike, a ponajviše na „onom mjestu gdje i T.V. ide pješke“. Nemam vremena za takva sranja pa čak i kada ga se rješavam.
S druge strane, ti si očigledno upućen u tematiku kojom se bave pa si sigurno kompetentniji od mene za suditi…Ja, na tvoju veliku žalost, nemam blage o čem piše Teo, a samim time i ostali naši uglednici iz tog svijeta.
I opet ti ponavljam pitanje: po tvom mišljenu, kako uspoređivati te procesore?
I da, potpuno mi je jasno da takve usporedbe ne stoje, pogotovo nakon ovog zaokreta od strane Intela, ali za krajnjeg korisnika je bitno da zna koji mu procesor u nečemu pruža bolje performanse. Boli ga ona stvar što su to različite arhitekture i samim time neusporedive na tom taktu. Slična stvar je bila kad je AMD počeo označavati procesore s famoznim XP dodatkom – nakon nekog vremena ljudi su jednostavno prihvatili činjenicu da bez obzira na stvarni radni tak taj i taj procesor pruža te i te performanse u toj i toj aplikaciji. I točka. Pentium je bio nazivno brži procesor, osjetno skuplji ali u određenim aplikacijama (da, famozne igre) je bio, uvjetno rečeno, sporiji od osjetno jeftinijeg AMD-a. I onda su se radile usporedbe na taj način, a isto tako te arhitekture su bile različite.

krešo 25.04.2006. 18:43

bubimire, bubimire, vijest nije prenio Tor nego ja, očito se brzo zapjeniš pa ti se valjda malo vid zamuti... nemaš uopće razloga vrijeđati ljude, no vjerojatno drugačije i ne znaš...

što se tiče toga kaj je nekome zanimljivo ili nije određuje sam (s tehničke strane nije ispravna usporedba, no prije ću kupiti Yonaha, nego preskupog FX-60), a ti možeš napisati svoje mišljenje na civiliziraniji način...

atha 25.04.2006. 18:44

toronjo, nemoj se truditi uopche obashnjavati, jer cijeli forum to kuzhi,
a sa njima i bubba, koji jednostavno voli prichati takve nebuloze,
da i samome njemu pamet stane. nije ni chudo da zna ulicu u kojoj djeluje dr. djoka.

normalno da che se procesori i dalje usporedjivati,
kako che se onda povuchi paralela izmedju njih? ravnalom?
usporediti se po broju nozhica ?
kako tor kazhe, prije se je usporedjivalo na taj nachin,
i danas che se na slicha nachin,
bez obzira na intelov zaokret, fala bogu - it industrija ne staje,
biti che josh zaokreta. a kako konkurencija nije velika,
paralela i usporedbe medju intel i amd procesora che se uvijek povlachiti,
bez obzira bio bolji ovaj ili onaj.

@krešo
it is bubba's way. : pirate :

tor 25.04.2006. 19:41

Ma dajte, baš si lijepo ćaskamo...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:29.