|
![]() |
#31 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#32 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
gledaj mi sad pričamo o povišenju napona na procu a ne izboju napona usljed lošeg napajanja....no i u jednom i u drugom slučaju nisu dužni prizanat reklamaciju tj garanciju! Pa koliko god to tebi bilo čudno, žalošno ili ispod časti
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
Djembe playa
Datum registracije: Feb 2006
|
Evo ja sam neki dan dofurao u Ve-Mil hard koji sam skurio tako da sam kratko spojio +12V i 0 na molexu i nisu mi htjeli priznati garanciju. Ja sam se naravno pravio mutav, joj pa ne znam, pa sve drugo radi, napajanje je novo, ovo ono ali nije ga gamad htjela uzet, rekli su da mi je vjerovatno napajanje sjebano i da Maxtor to ne prizna pod garanciju. Inače zgoreni chip se vidi iz aviona. Ne da je zgorio već ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
dal se ikome od vas dogodilo da mu je na taj način riknul proc pa da ga je reklamiral?
![]() |
![]() |
#35 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#37 | |
Moderator
|
Citiraj:
neki vele da ćak mogu i odredit napon na kojem je bio kad je riknuo! No to je za one kojima se da zajebavat s time a ne nekim trgovcima koji samo pogledaju i vele ah niš garancija.... Ali kad to ode na testiranja sve se vidi!
![]() |
![]() |
#38 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#39 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#40 |
Moderator
|
jesi ziher da sve kaj izgori pocrni? ![]() i jesi ziher da bu se to vidlo ako je negdi među slojevima.... No ok dosta OT-a Vucko nema baš ploča koje overvoltaju za 0,05v više njih undervolta...ali siguran sam da je to uzeto u obzir... no milsim zakaj se sad tu vodi rasprava....mislim da je odluka pala na to da OC skračuje životni vijek ali u usporedbi na vijek korištenja tog komada hardware-a to skračenje je gotovo pa zanemarivo. Naravno ako govorimo o OC-u u granicama normale a ne ekstremnom OC-u E da npr SanDiego ima varijabilan vCore od 1,1-1,45v e pa sad i da rikne ne 1,475 ili čak 1,5v mislim da me neće tip razapet...ali ako donesem na reklamaciju sprženog sa 1,7-1,8v misllim da bi mi se sjetio svih do 10. koljena ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
Guest
Datum registracije: Jan 2006
|
Kažete da OC smanjuje životni vijek komponente.Istina,ali kako onda npr. mema 2ns koja treba raditi na 1000mhz recimo 5 godina,a ti je klokaš na isto recimo na cca1300MHz i ona izgori u roku od mjesec dana.Netko je rekao da frekvencija ne utječe toliko na životni vijek komponente.Kako to onda komentirati? |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Premium
|
Ne (poviseni) napon je jedan od glavnih faktora koji uvelike utjece na zivotni vijek..za njim idu temperatura i naravno radna frekvencija... Puno stvari moze poci po zlu osim toga (a usko je vezano za te faktore) a da se ni sam ne nadas i desi se nekakav preskok ili jedna sepava/ranjena komponenta oslabi ili ne izdrzi nesto sta (ne)bi trebala i tako povuce jos cijeli lanac i eto ti đavla na vrata! |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
a.k.a. Krompirator™
Datum registracije: Nov 2005
|
Recept za proci sa nekom pokidanom komponentom: AKo spalite procesor ili maticnu ili bilo sta, nikada nemojte donijeti taj hardware koji je spaljen, nego uvijek cijelo kuciste i pobrinite se da unutri ima po standardu pražine za pola godine minimalno... Ako se oćete praviti glupi, odite samo u trgovinu di ste kupili, recite im prvo da neradi i dal se kome da se obratimo, kad kaže da dodnesete, vi pitajte smao jel treba monitor donositi ili taka spika... meni se spalila grafička 9250 jer sam povisio slučajno napon agp porta umjesto napon memorije, i uz to bila dosta klokana da su se i artefakti pokazivali ( ionak sam uzimao nešta novo kroz par dana ) i kad sam im odnio grafičku i pravio se pametan, ono 100% sam uvjeren da je ona, primjetio sam kako se slabo vrti vent i te spike, rekli su da je to prenapon i nista.... nakon jedno 4 mjeseca, onak ko iz fore, stavio sam tu grafu u neki stari komp i dao frendu (koji nema sta da mulja kad nema pojma) da odnese u vemil... hehe i dobio sam novu 9250.... LOL |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Moderator
|
Citiraj:
Ček malo tu se priča o procesoru a ti uljećeš sa memorijom : hello2 :
![]() |
![]() |
#45 |
Guest
|
Koliko ja znam tu se radi o trajnošću komponenata |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Moderator
|
mi smo pričali da na proc ne djelije toliko radni takt koliko napon, a za RAM je druga prića, oni prdnu kad pretjeraš sa taktom! I to obično vrlo brzo i naglo!
![]() |
#47 |
Guest
|
Pa baš me zanima zašto tako brzo i naglo!? |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Guest
|
A šta kad se ima dobro hlađenje,pa se opet to dogodi?Mislim da i frekvencija ima veliku ulogu u trajnošću kao i napon,iako mislim da on ima veću |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Moderator
|
Pa jel ti čitaš? Rekli smo da za mem čipove vrijedi drugo! Njima i visoki taktovi smetaju i to puno više nego procesoru! A sad riknu ne zato jer brzo rade nego zato jer se puno više griju. A kao što sam i reko može on biti i na temp ispod nule pa riknut....zašto? zato jer ne stigne prenijet unutarnju toplinu van! Mislim i sam znaš da dizanjem ferkve na procu zagrijavanje procesora neće nešto osjetno porasti (no kad digneš napon onda hoće) e ali digni takt npr memoriji na grafi pa ćeš vidit kako se osjetno više grije! Jel sad kužiš razliku?
![]() |
#51 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Ne znam dal on kuži ali ja bi volio da i ja kužim. ![]() Kod memorije ce grijanje najvise ovisiti o provjetravanju kucista, preveliki naponi isto tako mogu stetit. Memorija puno puno prije praga pregaranja otkazat stabilnost pri vecim frekvama nego da bi od toga riknula.
__________________ |
![]() |
#52 | |
Moderator
|
Da reci to onima koji su memu na svojim grafama tjerali umjesto na 1000MHz na 1300+ pa im je mema samo lijepo ispustila dušu i to u vrlo brzom roku! Citiraj:
i ne samo kod memorije već kod bilo koje komponente koja isijava toplinu...
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 03.04.2006. u 13:55. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Rambus 3xtr1m
|
Ja mislim ako je hlađenje dobro i ne mlatiš po kompjuteru čekićem neće ni jedna komponenta krepat. Ali i istina je da ni jedna komponenta osim kučišta i 9500pro nije izdržala u mom vlasništvu duže od godine dana... Meni od p2 MMX nije ni jedan proc ni grafička krepala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
da se ja ubaciom u ovo na memorije... imam r9000pro doma...i tak, malos am dizao frekvenciju memorije i spustio je natrag...i radila ona...no najednom je počela samo bacat zelene točkice po ekranu, sad sve više i više..tako da memorije jako pate na dizanje frekvencije..napon ne toliko... sve ima svoje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
PS. Ma nema šanse da ti ne uvaže garanciju na krepani proc proc ako mehanički "izvana" izgleda OK... Samo se pravi blesav i SIGURNO prolazi... u svim drugim slučajevima ako te netko zajebava samo se lijepo pozovi na inspekciju i ZDRAVO!!!!!!! dobivaš drugi odmah.... Nema šanse da oni utvrde da je on krepao radi OC-a, sve i da postoji uber laboratorij koji može dati pismeni dokaz krepavanja brijem analiza bi koštala kao 10 novih procova... Ako je slučajno i ploča od istog trgovca isti se može žaliti upravi vodovoda sve i da mu doneseš izgorjelo kućište.... "Pokvarila se matična koju ste mi vi prodali" i zdravo.... kraj, nema više... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Nisam ga ja dignuo tako visoko, jedan čovjek sa jumperima i tko zna kakvim sve modovima ![]() Pardon, nekako mi se više čini da je to zapravo Pentium 166...kad ću ići kod nje pogledat ću ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|