|
![]() |
#31 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Da, ali fizika na GPU moze imati u sljedecoj generaciji isto smisla kao i posebni PPU..ako se puna PPU funkcionalnost ugradi u novi chip
#32 |
Guest
|
Ma ja iskreno ne vidim potrebu za tim i shvacam ovo kao prodavanje magle, koje ako ga netko podrzi iz potrebe kako i lord veli, jebiga, morat cemo kupiti. Potrebu ne vidim, sad su u planu i procovi s 4 jezgre, ali zanemarujuci to, nadam se da ce se programeri konacno prihvatiti pravog posla sada, a ne "kao telci" (ne zelim nikog vrijedjat, ali ne zelim da pocnu kukati) samo ovisiti o tome koliko ce strpati poligona i do koje ce mjere iskoristiti dostupnu tehnologiju za izradu igre. Pogledao sam onaj filmic i mogu samo reci dvije stvari. 1. Kako to da se onaj kamion u prvom ne razleti, a u drugom da? Kakav to engine podrzava takvu razliku, te sta kad bi bio MP, kaj, ja bi raznio kamion, a ti ga ne bi vidio? 2. Oni efekti s tekucinom su ruzni i apsolutno nista spektakularno. I BTW. http://www.theinquirer.net/?article=304 i NVidia se bacila na posao, tako da ovo gore mi se cini kao da ce jako tesko proci, mozda bi moglo zazivjeti ako bi sklopili deal s nekom od tvrtki koje rade konzole eventualno, jer ako se ATi baci na ovo isto kao i NVidia stvar ce biti kao kad je Internet Explorer pojeo Netscape Navigator. Samo sto umjesto Microsofta tu su ATi i NVidia, a umjesto operativnog sustava koji nosi tu zadacu oni imaju graficke kartice. A znate kako se veli. Povijest se ponavlja ![]() Zadnje izmijenjeno od: Mad_Duke. 29.03.2006. u 01:53. |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#34 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Bit će na posebnoj kartici
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
#35 |
od LemilicE
|
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
#37 | |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() |
#38 |
Guest
|
Samo da svi ne skoce, necu davati za to sranje 300$ jebo im,joooj. Prvi put da jedva cekam da monopolizam malo udari od strane NVidia-e i ATi-a. Jebala vas zasebna kartica s jos jednm hladnjakom. Ma divota, nema kaj. Kak stvari stoje slijedeca generacija zvucnih bi trebala imat aktivno hladjenje mozda, pa ce biti stvarno odlicno, da vidim, ventovi na CPU, GPU, PPU, Chipset, zvucna i napajanje. Ne mogu reci da sadasnja brzina napretka grafickih kartica nije brza, cemu ovo heh ![]() |
![]() |
#39 |
od LemilicE
|
Pogledao sam filmić (onaj od 41MB) na gornjem linku i meni je koma... Previše tih sranja leti na okolo. Valjda će ga iskoristiti i za bolje stvari
![]() |
![]() |
#40 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
ma uzimam dok cijena malo padne,samo da naprave pci verziju,još ne mislim prelaziti na pce |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 | |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#42 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
O davat ćete pare ako se namjeravati igrati jer je samo pitanje vremena kada više nećete moći pokretati igrice sa ovim svojim grafama. Mislim industrija mora ići naprijed. Teksture se više nedaju unaprijeditit pa se napada moć renderiranja, ali i tu će se dostići granice za nekih 5-10 godina i svatko bi mogao imati grafu sa kojom će se moći igrati do besvjesti, ali smislit će oni opet nešto novog (hologrami ?) i opet sve ide ispočetka.... ;-) Izvucite pouku iz ovog.... Ne isplati se utrkivati sa IT industrijom....
#43 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
#45 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
Siguran sam da ce nedugo nakon izlaska i tu (PcE) uletiti kakva recenzija. Kakva je sudbina ove kartice? Moze se samo nagadati-imho ne bi se cudio da i neki drugi "igraci" (nVidia/Ati) ponude svoje zasebne kartice. Ipak je pitanje troska SLI i Crossfirea (sto ploca, sto dviju kartica) te koliko stvarno mogu konkurirati zasebnoj kartici cija je iskljuciva namjera fizika u igrama. Ako k tomu pridodamo i prilicno veliku potporu Agei od strane proizvodaca sta softwarea (Epic...) sta hardwarea (Asus...) onda mozemo govoriti o svijetloj buducnosti. Nego mene je vise zanimala ova vijest na tom siteu: http://www.reghardware.co.uk/2006/03...s600_renegade/ Kazu samo 9900$ (oko 60000Kn)! LOL |
![]() |
![]() |
#46 |
Guest
|
Kazu samo 9900$ (oko 60000Kn)! Nema šanse lol, mislim. Kad bi tako vilo, evo, ja prvi uzimam ![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Premium moderator
|
9900$ je cijela ona konfa ![]() Kaže: 4 GeForce 7900 512Mb GDDR3, 2 GB DDR2 RAM-a, tvornički ocan EE na 4.26 GHz, 30" Dell monitorčić+Ageia PhysX
__________________ |
![]() |
![]() |
#48 | |
Moderator
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#49 |
Premium moderator
|
Učinilo mi se kao da si govorio samo za Ageiu....
__________________ |
![]() |
![]() |
#50 | |
Moderator
|
Citiraj:
Ageia kartica bi trebala kostati ispod cesto spominjanih 300$! Naime, najnovije informacije govore da ce preporucena cijena biti: 299$ ![]() |
|
![]() |
![]() |
#51 |
Premium moderator
|
Jeb*ga, kad sam ja zbunjen cijeli dan danas ![]() Ne znam što mi je...Igrali biljar, nisam mogao ni jednu kuglu spremiti u rupu ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
#52 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Mene najvise fascinira sto je ta kartica (a budimo iskreni i danasnje graficke) je samo i to samo za igranje! Kamo ovaj svijet ide? Matrix? Da nema igara, pitam se da li bi se kompovi uopce toliko prodavali. Izgleda da je to svima postalo jasno.
#53 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
#54 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
E da se M$ ili Sony sjete da na svoju konzolu nekak pričvrste miša mislim da bi ovi kaj proizvode grafičke ubrzo bankrotirali. Usporedite: najjeftinija kartica sa kojom se možete dobro igrati košta isto kao konzola. A sa njom se budete igrali najmanje 2-3 godine i nemate problema sa novim čipovima
#55 |
Moderator
|
@LAcy Igranje je oblik zabave... Netko uziva cjeli dan igrati nogomet, netko ce se zabavljati gledanjem TV-a, netko vozenjem auta/motora, netko igranjem... Svi oblici zabave iziskuje odredene troskove neki vece, neki manje... @big_B Na Xbox 360 mozes prikljuciti bez problema i mis i tastaturu (a uz odgovarajuci mod chip i na staru)... Ali ti teza, opcenito ne stoji. Konzole imaju svoju publiku, PC svoju... Kako nedozvoljavam konzole vs PC rasprave/svade/flejmanje ovo je kraj ovakve diskusije na ovom podforumu. Hvala! Takoder islo se debelo u ot zato lock! |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|