|
![]() |
#32 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Hmm, pretpostavljam da su samo yt reklame prevagnule u korist ublocka ili ima jos neki razlog? Prvi put cujem da netko preferira lokalno umjesto network wide rjesenja za problem reklama.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
YT šalje reklame s iste adrese s koje šalje video sadržaj. Mislim da se može blokirati djelomično sa DNS blockerom. S time da pihole blokira razne druge stvari koje ublock ne može. Pošto se ne može instalirati nego u browseru, jelte.
![]() |
#34 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
BMK za njega i njegova razmisljanja tak dugo dok mi YT nema reklame na ajfonu prek Brave-a ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
meni je Chrome zakon i nemrem bez njega, samo jednu ektenziju imam i to je adguard, on je na svemu, PC, mob (android + iOS), tablet (iOS) i sve radi jako dobro, koji god novi uređaj nabavim prva stvar je da ide adguard na njega onda sve ostalo... da ga mogu stavit i na AndroidTV bi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Pa u tom i je problem da zbog Manifest V3 svi adblockeri vise manje na Chrome based browserima otpadaju , barem u formatu i ucinkovitosti u kojem smo ih dosad koristili. Kuzim mamutarku ali problem je da se internet preplavio reklamama koje nisu suptilne i sugerativne vec kontraproduktivne i prenapadne a neki sajtovi (vecina) je tolko pretrpana istima da od sume reklama ne vidis sadrzaj sajta zbog kojeg zapravo i zelis na taj sajt. A da ne pocnemo o ogromnim Download gumbima koji skidaju sve samo ne ono sto ti zapravo zelis. Zato gledam na uBlock Origin vise kao sigurnosnu alatku nego alatku koja mice smetala.
Lenovo LOQ 15AHP9: AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2230 1TB / Sandisk Extreme Pro 1TB / Intel AX210 / Radeon 760M + Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Acer Aspire V3-574G: Intel i3 5005U / 8GB DDR3 / Seagate 1TB HDD / Geforce GT 940M / OpenSuse Tumbleweed XFCE |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Već 10+ godina sam na Waterfoxu, forku ESR FF-a i dobar je. Za sve ostalo tu je Brave koji je ekvivalent za Hrom. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Disco. 05.03.2025. u 09:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Ako ste ga makli kao i ja, mozete ga i vratit: https://chromewebstore.google.com/de...dnhcphjbkeiagm Inspect 'Add to chrome' zasivljeni botun, otvorit <div, otvorit <bottun i promijenit disabled u enabled i moze se dodat opet u chrome. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 | |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Pored modernih routera danas koji imaju već u sebi više odabira DNS servisa (cloud9, adguard, itd.) i tako praktički štite cijelu mrežu i rade posao Pihole-a, ne vidim više neku potrebu za istim. Pihole je doduše dobar ako želiš statistiku i uvid u DNS callove, da vidiš koliko i kakve zahtjeve koji device šalje... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
![]() |
#43 |
Premium
|
Lenovo LOQ 15AHP9: AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2230 1TB / Sandisk Extreme Pro 1TB / Intel AX210 / Radeon 760M + Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Acer Aspire V3-574G: Intel i3 5005U / 8GB DDR3 / Seagate 1TB HDD / Geforce GT 940M / OpenSuse Tumbleweed XFCE |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Odi na prigorski.hr pa da vidiš kaj ni ublock nemre ubiti... Znači dođeš i odmah u vrhu 5 redova bannera.
![]() |
#46 |
Premium
|
Sa prigorski.hr nema zajebancije. Reklame će biti pokazane. ---- Može ručno ![]() https://imgur.com/fZ9Q6pR
![]() |
#47 | ||
Buying Bitcoin
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Moja preporuka je da ne otvars to smeće od portal uopće, bez obzira na reklame ili adblock ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Da, nema zajebancije. Tak bum i ja sa svojim ![]() Vjerojanto su ručno postavljeni banneri pa ih ads ne vidi. Možda za ads postoji neki tag ads pa onda ublocker i svi ostali znaju kaj blokirati. Citiraj:
A otvaram ga kada vidim neku vijest na FB koja se odnosi na jedno selo ![]()
![]() |
![]() |
#51 |
Buying Bitcoin
|
Po preporukama ovdje, isprobao: 1. Vivaldi - Neloš. Chromium engine ali trenutno ne vidim neke prednosti koje bi prevagnule da trenutni Brave zamijenim s njim ? 2. Zen - Firefox (Gecko) engine. Previše experimentalan za moj ukus, pola modova ne radi, neke ekstenzije iz Chrome store ovdje ne postoje, jedan dev, itd. 3. Opera - Neloša. Chromium opet, ali kao i s Vivaldijem, ne vidim neke razloge za prelazak? Prednost Brave-a nad svim ovim browserima je šta sync ne zahtijeva nikakvo kreiranje accounta, samo se skenira QR code i automatski su uređaji syncani. Ovi svi ostali traže da se kreira acc. Također mi izgleda da Brave ima najrobusniji ad/tracker/fingerprint blocker koji jednostavno savršeno radi bez potrebe za instaliranjem uBlocka, Privacy Badgera i sličnih addonova. No, unatoč tome, Vivaldi mi je možda najviše pažnje zaplijenio, prvenstveno zbog svog Dashboard taba, koji bi se dao dobro podesiti da imitira trenutnu extenziju u Brave-u koja se zove "Productivity Tab", a služi tome da u novom tabu prikazuje informacije tipa vrijeme sa višednevnom prognozom, custom RSS feed-ove, kalendar koji vuče sa Google-a, Google Keep, itd. To je dobro jer se onda rješavam još jedne extenzije koja se potencijalno može uskoro prestati supportati i shodno tome, raditi. Moram Vivaldiju dati još jednu šansu pa će na kraju biti ili on ili Brave. Hvala svima na preporukama ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Premium
|
Vivaldi je dosta dobro popeglan i dobro radi. Otkačio sam ga prvenstveno zbog toga što je bilo problema sa akceleracijom na pojedinim distribucijama, pa su se dešavale razne gluposti. Nije to bilo do vivaldia, nego chrome općenito + linux kerefeke. Brave sam otkantao pošto je imao određene tendencije da se uzjebe profil zbog čega bi počelo usporavanje/ne učitavanje pojedinih stranica. Vjerojatno zbog tog ugrađenog ad blockera. Digao sam sidro nakon što sam par puta morao resetirati profil. Ima tome nešto godina. Mislim da je chromium dugoročno upitna investicija a za ostale budemo tek vidjeli.
![]() |
#55 |
Premium
|
Zanimjlivo, nisam do sada čuo za tu opciju. https://www.gnu.org/software/gnuzilla/
![]() |
#56 | |
Premium
|
Citiraj:
Za ove fakat moras biti malo puknut ko Stallman.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Premium
|
guix je baš dosta jebena stranputica ![]() ---- Vidim da i nije baš up to date. Mislim da je ovo ipak za malo jače fanatike.
Zadnje izmijenjeno od: mkey. 09.03.2025. u 16:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
![]() |
#60 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008