|
![]() |
#1 |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
RIP Chrome. Koji browser preporučate ?
Dugo sam koristio Chrome, no jučer je bio neki update koji mi je disable-ao dosta extensiona koje koristim, pa sam ga se odlučio riješiti. Koji je trenutno najbolji browser? Ne želim neke forkove od nekog dev-a koji živi u Tunguziji pa radi updateove kad mu dođe, već nešto sigurno i provjereno da ne trebam opet mijenjat browser do smrti. Ono šta mi je bitno je: - Da je PC desktop verzija potpuno sinkronizirana sa mobilnom verzijom (history, bookmarks, cookies, sve) - Da podržava sve pluginove koje je Chrome podržavao (ili barem većinu) - Da je dev team relativno "osviješten" po pitanju privatnosti, trackinga i sl. - Da podržava pluginove poput ovog Znam da sam dirnuo u osinje gnijezdo jer svatko ima neku svoju preferencu, ali npr. možda od top 5 browsera postoji više razloga zašto nekog od njih ne odabrati (čitao sam razne kontroverze po pitanju i Brave-a i Firefoxa u zadnje vrijeme, pa više ne znam ni sam, zato pitam). ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
A to je zbog onog manifesta v2 koji je otišao u v3 čini mi se i koji je shebao ekstenzije. Ja razmišljam vratiti se na Seamonkey. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Opisao si Vivaldi, pa eto, Vivaldi Edit: zapravo, nisam mjerodavan. Koristim tocno dvije ekstenzije i nijedna se ne tice adblockinga pa vjerojatno nisam zahvacen tim manifestom v3. Sori, sad sam proguglao o cemu je zapravo rijec, prvi glas tbh.
Zadnje izmijenjeno od: xlr. 04.03.2025. u 18:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
U principu sve sto je chrome-based prakticki otpada jer ce ih kad-tad ista sudbina zadesiti. Ja se zasad drzim Librewolfa. Prakticki Firefox bez onih problematicnih sranja.
Lenovo LOQ 15AHP9: AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2230 1TB / Sandisk Extreme Pro 1TB / Radeon 760M + Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Acer Aspire V3-574G: Intel i3 5005U / 8GB DDR3 / Seagate 1TB HDD / Geforce GT 940M / OpenSuse Tumbleweed |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Dec 2012
|
Rade, samo ovi iz Googlea malo jebu ljude. Meni ujutro isto pokazivalo da neki extensioni ne rade a najbitniji ublock i riješio to s nekoliko klikova. https://www.reddit.com/r/youtube/com...rigin_is_gone/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Thorium ili Vivaldi kao chrome based, dok god izdrže. Thorium će po meni ići daleko koliko treba, čini se kako autor ima, što bi se reklo, oko na lopti. Od firefox alternativa, librewolf. To je moj daily browser sada par godina. Najviše mi se sviđa što FF ima mogućnost tagiranja bookarka, što još nisam niti počeo koristiti, ali budem čim prelomim oko toga da ću napraviti reda među svojim bookmarksima ![]() And now for something completely different: Nyxt. Stalno nešto planiram da ću ga početi koristiti, ali hebo majku to nije browser nego način života ![]()
![]() |
#7 | |||
Buying Bitcoin
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
![]() ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Lenovo LOQ 15AHP9: AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2230 1TB / Sandisk Extreme Pro 1TB / Radeon 760M + Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Acer Aspire V3-574G: Intel i3 5005U / 8GB DDR3 / Seagate 1TB HDD / Geforce GT 940M / OpenSuse Tumbleweed |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
The mighty pirate
|
Opera? Imaju svoj extension store, a ono čeg nema, može iskoristiti s Chrome storea. Ima i svoj VPN i još par sitnica (koristim Surfshark pa ne mogu reći kakav je točno VPN jer ga ne koristim. Od Chromea sam odustao odavno. Safari + Opera
![]() |
#10 |
Buying Bitcoin
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
Bryan Lunduke je prije deset i više godina bil i više nego kredibilan po pitanju Linux i FOSS tematika, ali nažalost radi svega kaj mu se desilo u privatnom životu, čovjek je jednostavno skrenul. I sad sve gleda kroz prizmu kojekakvih teorija zavjere do te mjere da su mu ostali krivi za sve, a posebice ove popularne tzv. DEI, woke, LGBTQ i sl. agende. Nažalost, kad i ima koju pametnu za reći, teško je uopće doći to toga, jer čovjek automatski lupa po svom i ljudi jednostavno više ne žele imati posla s njim, pa su mu opet svi krivi i tak non-stop u začarani krug. Waterfox i Librewolf su IMHO sasvim solidne zamjene za Firefox, mada ih sve aktivno koristim i podesim kak mi najbolje odgovara.
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |||
The mighty pirate
|
Citiraj:
Citiraj:
Podržava prvi i drugi zahtjev. Četvrti isto jer je Chromium. Ono što nisam našao u Chromeu i Operi, a Safari to ima jako pristupačno i dobro složeno su grupe tabova. Tipa, imam tipa 15 otvorenih stranica gdje slažem web, preko wp-admin, samog sitea, pa do hostinga... Druga grupa tabova su mi vijesti, opet desetak otvorenih tabova Treća su mi desetak stranica za posao itd... Na mobitelu su svi sinkronizirani, samo swipe lijevo ili desno i u drugom sam tabu sa svim tim stranicama otvorenim. Opera mi je backup, neko vrijeme mi je bila glavna, ali Safari je preuzeo. Za pluginove i privatnost, tracking i to...morat ćeš kopati, taj dio me ne dira previše, ali ni ne bavim se ultra osjetljivim stvarima. Citiraj:
![]() Ako ne čitaš nikakve vijesti, od ovih lokalnih, regionalnih, preko svjetskih i specijaliziranih, nema stranice bez reklama / pop-upova onda ok ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Firefox ESR, browserski ekvivalent Debiana. It just works. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Tehničar
Datum registracije: Dec 2011
|
presao na edge pred pol godine i toliko sam zadovoljan da sam ga i na mob stavio kao main (tu ga zafrkava malo switching work i personal profila, al navodno ce fixat u sljedecem updejtu)...pa eto give it a try p.s.moze koristit i extenzije sa chromea tako da je maltene chrome sa microsoft flavourom, copilot built in itd. Ne koristim puno ekstenzija, ublock i bitwarden, i obe rade ok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
frend kad mi dođe na komp i ode neš prosurfat kaže da se osjeća ko na LSDu da je, sve šareno, blještavo, iskače, preskače ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: May 2014
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
|
![]() |
#21 | |
Kostolomac
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
Uostalom, koga briga ako proizvod funkcionira. ![]() Preporučam Brave ako hoćeš nešto stabilno, a za manje stabilno u zadnje vrijeme koristim Zen koji podsjeća na Arc browser baziran na Firefoxu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Premium
|
Citiraj:
nebi znao dal ima reklama ![]() ali samo ti, ne mislim ja ništa loše, ni moja milena iz knjigovodstva nema adblocker ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
a moram malo , ako ništa drugo iz milja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Vivaldi, odkad je počeo skoro. Sa Opere prešao. Zadovoljan, sve radi osim nedavnog problema sa syncom ali rijesilo se. Na 2 lapa, mob sve synca bez problema. Testiraš najbolje pa probaš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Buying Bitcoin
|
Citiraj:
Citiraj:
Moje pitanje je zašto ? Čisto me zanima postoji li neki viši razlog zbog kojeg si to odlučio ili si na nekoj čudnoj misiji samoozljeđivanja ? Ovo za Youtube još nekako možda i mogu shvatit, možda netko želi Youtube Music ili šta već nude za premium cijenu, no pored free solucija za nesmetano gledanje i na desktopu i na Androidu, ni ovo mi baš nema smisla, no ok. Ima nas svakakvih ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
|
Ja prije isto nisam blokira reklame ko mamutarka, jer site sa puno reklama je vrištao scam, no doslo je doba kad su svi pretjerali svaki site skoro ima slide out in over top botom, duze gasis reklame nego sto konzumiras sadrzaj. Na kompu sam trenutno opera, mob vivaldi. Nezz kad ce i ice li njih zavatit v3 |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
|
evo mog ''glupog'' razmišljanja ja imam restoran, ti dođeš jest, platiš, odeš (nisi pobjego) ti prodaješ auto gume, ja dođem, kupim gume, odem (nisam pobjego) matija ima web sajt, on na njega stavlja reklamu, ja biram hoću li posjetiti taj sajt, ako hoću, cijena je da mi šljašti reklama, dal ja mogu to zablokirat kao posjetitelj sajta? apsolutno, ali ako je matija odlučio imat sajt s reklamama, moja volja je ić na njegov sajt ili ne ić suma sumarum, svi vi ovdje prodajete svoje vrijeme, usluge, neš treće - volite da vam se za to plati ovo je baš sirov primjer mog razmišljanja koji može bit apsolutno neprihvatljiv nekom, i skroz sam ok s tim jer s frendom 20 godina imam tu raspravu, a taj frend je jedina osoba za koju znam da je kupio winrar ![]() ![]() volio bih da krom uvede premium i da nemam reklama ali plaćam mjesečno fee za to, al to se neće desit brijem nikad i ne, nisam čistunac, imam jedan browser specijalno za pr0n sajtove, tamo je adbloker ![]() i zapravo najbitnije od svega je da u zadnjih kajaznam 25godina surfanja otkad je stigo ADSL, kad gledaš te reklame, stvorio sam valjda nekakav filter u glavi i sad kad odem na drugom browseru na isti sajt ko na main browseru s reklamama - isto mi izgleda, za ne povjerovat
![]() |
#30 |
Buying Bitcoin
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|