Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.09.2024., 16:00   #31
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Ne, ali hoda s mobitelom okolo i klika po nekoj lidl aplikaciji :-)
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2024., 17:19   #32
Ico_Zg
Premium
Moj komp

Ico_Zg's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Ja zadnjih mjeseci uredno jednom mjesečno odem iz Novog Zagreba do Brežica, treba mi 40 min, obiđemo Lidl, Eurospin i Hoffer, natovarimo robe da smo mirni mjesec dana sa nekim stvarima. Čovjek ne može vjerovati koliko su neke stvari povoljnije gore.. Recimo pečena paprika u teglici je kod nas 2,79€ dok je gore 1,69€, cikla u teglici je gore 1€ dok je kod nas 1,59€, kava u Lidlu je 2,99€ dok je kod nas 4,50€, čokolada za kuhanje je gore 1,69€ dok je kod nas sada 4€, jogurt od 1kg su gore po 1€, kod nas 1,69€, itd.. Jedino kaj se ne isplati tegliti je svježe mese, povrće, šećer, ulje, brašno, jer je to iste cijene kao kod nas..
Ico_Zg je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.09.2024., 17:24   #33
spiderhr
Premium

spiderhr's Avatar

Datum registracije: Jul 2021
Citiraj:
Autor Ico_Zg Pregled postova
Ja zadnjih mjeseci uredno jednom mjesečno odem iz Novog Zagreba do Brežica, treba mi 40 min, obiđemo Lidl, Eurospin i Hoffer, natovarimo robe da smo mirni mjesec dana sa nekim stvarima. Čovjek ne može vjerovati koliko su neke stvari povoljnije gore.. Recimo pečena paprika u teglici je kod nas 2,79€ dok je gore 1,69€, cikla u teglici je gore 1€ dok je kod nas 1,59€, kava u Lidlu je 2,99€ dok je kod nas 4,50€, čokolada za kuhanje je gore 1,69€ dok je kod nas sada 4€, jogurt od 1kg su gore po 1€, kod nas 1,69€, itd.. Jedino kaj se ne isplati tegliti je svježe mese, povrće, šećer, ulje, brašno, jer je to iste cijene kao kod nas..

Baš gledao danas Lidolov katalog za SLO, tam Schwepps dođe ispod 2 eura a kod nas je preko 2. Bude na akciji sad 1 euri. Pričam o 1.5 litara.
Staro 02.09.2024., 17:43   #34
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
@pogi
U Tuš nemoj ići. Nije povoljan. Ja odem u Hoffer, pa svratim u Eurospin, produžim do Spara i onda odem u Lidl. Eurospin ima najlošiju robu, ali ja sam navikao kupovati talijansku robu, a nje nema u drugim marketima.
Doduše, u zadnje vrijeme radije zapalim do TS. Bolji mi je izbor i niže cijene. Odem u Pam kod Torra ili u Famillu kod stadiona. 100m od Famille je Lidl. Na povratku odem do Bistice da kupim no što nisam našao u IT.
Staro 02.09.2024., 18:22   #35
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Također, redovito odlazim u Hofer
Staro 02.09.2024., 18:40   #36
benny_blanco
another brick in the wall
Moj komp

benny_blanco's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Bio u Srbiji neki dan u prolazu, rekoh idem obaviti shopping... Cijene 10-20% skuplje nego li u Lidla, posebno orašasti plodovi. Radi se o Maxi poslovnici
benny_blanco je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2024., 19:06   #37
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Cudno, znaci sto je veci standard cijene su nize, sto je nizi cijene su vise, ne kuzim kako dolaze do takvih zakljucaka.

Doduse za nas mi je jasnije mi smo "turizam" pa racunaju svi ce vise potrosit na godišnjem
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2024., 07:40   #38
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Ico_Zg Pregled postova

Svakako u rutu dodaj i Spar koji ti je 100 metara od Hofera, možeš i njihovu karticu zatražiti, često imaju popuste od 20 -40% na brojne artikle.
Staro 03.09.2024., 08:16   #39
tiki66
tiki
Moj komp

tiki66's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Ja isto često odem u SLO u Ilirsku Bistricu, obično obiđem Hofer i Eurospin. Ako i nešto nije jeftinije, cijena je tu negdje a proizvod je ukusniji i kvalitetniji.
tiki66 je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2024., 07:37   #40
spiderhr
Premium

spiderhr's Avatar

Vjerojatno ću ovaj vikend u Brežice.

Pitanje: Ima li kakav dućan informatičke opreme, audio/video opreme?
Oglas

Oglas
Staro 14.10.2024., 17:34   #41
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Shoping u Sloveniji, Bosni, Srbiji, Mađarskoj,...

Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
Cudno, znaci sto je veci standard cijene su nize, sto je nizi cijene su vise, ne kuzim kako dolaze do takvih zakljucaka.

Doduse za nas mi je jasnije mi smo "turizam" pa racunaju svi ce vise potrosit na godišnjem

Balkan je glup. Prihvaca sve sto se servira pa tako i visoke cijene, visoke poreze, vikanje na bogatije, nerad itd itd.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2024., 19:08   #42
spiderhr
Premium

spiderhr's Avatar

Citiraj:
Autor spawn Pregled postova
Balkan je glup. Prihvaca sve sto se servira pa tako i visoke cijene, visoke poreze, vikanje na bogatije, nerad itd itd.

Vani su cijene hrane manje a cigareta više a kod nas je obratno
Staro 14.10.2024., 19:55   #43
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
@pogi
U Tuš nemoj ići. Nije povoljan. Ja odem u Hoffer, pa svratim u Eurospin, produžim do Spara i onda odem u Lidl. Eurospin ima najlošiju robu, ali ja sam navikao kupovati talijansku robu, a nje nema u drugim marketima.
Doduše, u zadnje vrijeme radije zapalim do TS. Bolji mi je izbor i niže cijene. Odem u Pam kod Torra ili u Famillu kod stadiona. 100m od Famille je Lidl. Na povratku odem do Bistice da kupim no što nisam našao u IT.

nisam već neko vrijeme bio u ipercoopu u montedoru... si bio?

inače odem u familu i eveeentuaalnooo u eurospin koji je pored.

mislim da sam zadnji put prije sezone ulovio kilu lavazze za 7 eura..
nego- meni za čudo nisu imali paštu od mlinotesta.

pa sam u povratku otišao u merkator u kopru i - osim šta je sve bilo skuplje nego doma, i dalje nisu imali ništa od mlinotesta. šta su propali?
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2024., 20:10   #44
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Ipercoop mi ima puno bolji izbor od Familie. Redovno napunimo zalihe mortadele, sireva, stracciatele one sirne, passate, deterdženata, pive, cuge i ostatka proizvoda. Osobno mi je odličan Coop. I salame pakiraju kao nekad Mercator na Radničkoj.
Svježe meso, voće i povrće je al pari s cijenama ovdje, nešto čakni više, drugi proizvodi su više manje jeftiniji.

Radi Mlinotest, u Ajdovščini su i dalje. Ima kod nas nekih proizvoda u Konzumu i Tommyu.
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2024., 20:19   #45
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
poanta bila da je nekad mlinotest iskakao iz konzerve, a kako se barilla srozala kvalitetom a cijenom išla u 3pm, to je bio odličan izbor. međutim već neko vrijeme ih nema nigdje, ni lokalno ni u trstu, a šoping u sloveniji nisam radio nikad pa ni tad, bio sam dvaput u tušu ko klinjo i jednom ove godine u merkatoru. jebeš sloveniju kad 10 minuta dalje imam trst. međutim eto, nema ni kod njih, barem ne u kopru.

da još malo zahladi pa ću odradit jednu turu do trsta i vidit dal se situacija promijenila.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2024., 20:53   #46
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Šteta što mi trst nije bliže.

ljetos nakupovao sireva, pršuta, salama, pasati i tjestenina odlične kvalitete u ipercoopu (nešto i u šparu koji tamo ima hrpu robe koju kod nas ne drže).
Sad se ne mogu sjetiti naziva tjestenine koju sam uzeo, al kod nas sam ju vidio u nekom food dućanu po duplo višoj cijeni

Zadnje izmijenjeno od: Roberto. 14.10.2024. u 20:59.
Roberto je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2024., 21:00   #47
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Dececo i Rummo tjestetina su koplje iznad Barille, a na akciji znaju bit po 50-79 centi u Coopu
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2024., 04:58   #48
Miki9
Registered User

Datum registracije: Jun 2021
Ljudi koji znaju kakvo stanje je na tržištu u Italiji komentiraju da je Barilla hit samo kod (neukih) nas, a tamo na razini kvalitete i statusa možda i niže nego ko, primjera radi, žujica il karlovac za pivo kod nas.

Ovo što je spawn gore napisao je žalosna istina.
Miki9 je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2024., 05:32   #49
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Baš sam jutros gledao cijene u RH (lid, konzum i kaufland) vs cijene u Sloveniji Lidl i Hofer

Tekući persil kod nas 14,99, a kkod njih 8,69 s time da kad nije na akciji je 10,99

Maslinovo ulje monini u konuzmu 11,99 kod njih 8,99. Kad je kod nas na akciji je oko 10 mislim

Old spice 4,99 deszić, a od njih 3,09

Mljeveno meso pik kod nas 8,31 po kili, a kod njih 6,48

Nerevtvanske mandarine kod nas su bile oko 1,20, a kod njih 0,99

Čvrsti jogurt zbregov 2,54 po kg, a lidl slovenija ok pilos 1 euro pog kg Pilos kod nas je više od jedan euro to sam zicer

Ono deep smeće od pive deep je kod njih 50 centi za 0,5l. Mislim da je kod nas oko 80 centi

Napolitanke 3,55 konzum, 3,49 slovenija. I to ako imaš multiplus karticu.

Prošli tjedan sam jeruzalem ormož graševinu kod nas na akciji platio pko 4,90 eura po litri, a kod njih je 3,69

Mislim da ću se za tjedan dva zaletiti do Brežica tj. do lidla i do Hofera po neprehrambene stvari i stvari kaj mogu stajati duže vremena.

37km imam ukupno od doma, dućani i nazad. S time da tmao imam i špar i eurospin pa treba i kod njih malo zaviriti.
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2024., 07:38   #50
spiderhr
Premium

spiderhr's Avatar

Ovo za Barillu znam da nije nešto a ljudi se kunu da je najbolja.

Trebao bih se ovaj vikend zaletit pa uzeti što mi treba, i prehrambenih proizvoda i nepreh.
Staro 15.10.2024., 07:57   #51
nepalac
Registered User

Datum registracije: Feb 2022
Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Dececo i Rummo tjestetina su koplje iznad Barille
Iznad u čemu? Sve je to isto sranje drugo pakovanje, doslovno.
Globalne kompanije koje proizvode škart sa nama nepoznatim sastojcima, a ljudi zapravo kupuju ambalažu i misle da nešto znaju i imaju uvid u kvalitetu nečega.
Kad kupiš burek u lokalnoj pekari nemaš pojma šta si pojeo, a kamoli u nekakvoj industrijskoj proizvodnji.
Staro 15.10.2024., 08:15   #52
Paxton
Expert from the shadow
Moj komp

Paxton's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Iznad su po okusu i teksturi.
Paxton je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2024., 08:16   #53
nepalac
Registered User

Datum registracije: Feb 2022
To nema veze s kvalitetom nečega, to je tvoj subjektivni dojam.
Nekome su coca-cola i nutela jako ukusno, a smeće.
Staro 15.10.2024., 09:25   #54
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Pa kad je barem sve smeće, neka je bar ukusno.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2024., 09:38   #55
Piksa
Premium
Moj komp

Piksa's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Offtopic ali nekvalitetna tjestenina je polutvrda kad se skuha i često se raspada i trga sama od sebe. Ali da, postoje dobre tjestenine, a da nisu Barilla.
Piksa je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2024., 11:32   #56
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Autor Piksa Pregled postova
Offtopic ali nekvalitetna tjestenina je polutvrda kad se skuha i često se raspada i trga sama od sebe. Ali da, postoje dobre tjestenine, a da nisu Barilla.

Offtopic al tip koji je nabavlja iz italije sireve tjesteninu i slično za Hrvatske dućane/restorane mi je komentirao da La Molisana i Rummo (ali samo brončani) se mahom koriste u talijanskim restoranima.
Colop je online   Reply With Quote
Staro 15.10.2024., 12:17   #57
Mljac
Premium

Mljac's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
Meni su Brežice na 15 minuta, u Lidlu kupujem pseću hranu, kavu za espresso, sladoled, čokolade, pelin njihov slovenski je 7 EUR za litru a pre dobar je.
U Hoferu kisele krastavce, papriku, ciklu...

Naravno uvijek je nešto na žestokoj akciji pa i to završi na hrvaškem
Staro 15.10.2024., 14:56   #58
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Izgleda da se isplati potegnut do Brežica, inače svaka subota na sajmištu u Samoboru je puna slovenaca, onaj ko je bio na sajmištu zna o čem pričam. Sad je vrijeme da mi malo skočimo do njih
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2024., 07:46   #59
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Citiraj:
Autor nepalac Pregled postova
Iznad u čemu? Sve je to isto sranje drugo pakovanje, doslovno.
Globalne kompanije koje proizvode škart sa nama nepoznatim sastojcima, a ljudi zapravo kupuju ambalažu i misle da nešto znaju i imaju uvid u kvalitetu nečega.
Kad kupiš burek u lokalnoj pekari nemaš pojma šta si pojeo, a kamoli u nekakvoj industrijskoj proizvodnji.

Ma nije ni izbliza sve isto. Pogotovo ne u italiji (a o tome se priča) gdje se pasta jeden barem 3-4x tjedno.

Činjenica je da kod nas svi veći lanci mahom imaju tjestenine jednake - loše kvalitete. Ali da se i kod nas naći bolje, a pogotovo se da u Italiji.

Razlike itekako postoje jer ne koriste svi ista loša brašna i jeftine tehnike proizvodnje. Ali počnimo od pšenmice - apsolutno nije isto da li netko u proizvodnji koristi pšenicu friško ubranu na suncu italije, sušenu na suncu, ili iako je ubrana negdje sjevernije u eu ili po svijetu, možda ubrana i po kiši, prije toga špricana glifosatima da stigne dozrijeti, i ne osuši se dobro pa se već vlažna i podložna za razvoj glljivica i plijesni sprema negdje i čeka prekupce. Već su tu ogromne razlike.

Te i druge razlike se vide kad stigne gotova tjestenina na tanjur. Kvalitetnu tjesteninu je puno lakše pravilno skuhati (al dente) od nekvalitetne, puno bolje upija umake i ne sotaje ti na dnu tanjura umak. Također, takva tjestenina doslovce bude prefina i sama, s malo maslinovog ulja i naribanog pecorina ili parmezana.
Staro 19.10.2024., 16:05   #60
spiderhr
Premium

spiderhr's Avatar

Evo današnji shoping:

Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore