|
![]() |
#31 | |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
HDMI kabel na metre
Citiraj:
I, kako je završila priča? Imam sličan problem, tražim isto rješenje. Nema veći MICRO HDMI - HDMI od 5m, kupim to i onda shvatim da ne postoji adapter kojim ću MICRO vratiti na “velikog”!!? (Našao, jedva!!) Zadnje izmijenjeno od: tomycrosound. 16.04.2021. u 19:58. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
hdmiaudioextractor->Projektor -->
| --> toslink -> receiver Ovo funkcionira, jedino je extractor glup(ono što sam ja naručio s alija), on sam ne emulira audio device, onda da bi krenuo zvuk preko njega, krajnji device mora primati zvuk. Projektor prima zvuk pa mi nije problem, ali recimo test s monitorom od kompa ne funkcionira jer ne možete prebaciti zvuk na hdmi. (bar ne u kombinaciji s mojom grafom) U pravilu, aktivni adapteri (TX-RX) hdmi na rj45 ili na optiku su way to go. Ovo ostalo nije vrijedno spomena. S tim da treba obratiti pozornost dodatno ako se hoće i zvuk preko toga ili recimo 4K. HDMI kao takav nije predviđen za velike udaljenosti, i da ga uspiješ provući. Nabavio sam 15m kabel(tvornički), da probam. 1080p mi radi bez problema u svim opcijama, 4K mi se zna izgubiti slika s vremena na vrijeme. Citiraj:
![]() Kako sam već sve provlačio i raskopao što je trebalo, provukao sam si dodatnu mrežu na još neke lokacije u stanu, dovukao sam posebno struju za projektor i mrežu do projektora, ako ću ići na opciju s firestickom ili s nekim sff htpc-om na stropu. Uglavnom, išao sam na 2 opcije. Jedna je preko rj45, jedna da zapravo vraćam zvuk preko optike s projektora do receivera. Opcija 1 - HDMI: HTPC -> Receiver ->HDMItoRJ45konverterTX->RJ45toHDMIkonverterRX->projektor - pasivni adapter ne radi na većim udaljenojstima. Ja imam oko 17m i to ne radi. S kraćim kabelom mi je radilo bez problema. - sada čekam aktivni adapter i nadam se najboljemu https://www.aliexpress.com/item/4000...c00BOZA4h&mp=1 Opcija 2 - toslink: Uz RJ45 kabel sam proveo i toslink kabel za svaki slučaj. S tim da bih onda išao obrnutim putem ![]() Firestick--> hdmiaudioextractor->Projektor | --> toslink -> receiver Ovo funkcionira, jedino je extractor glup(ono što sam ja naručio s alija), on sam ne emulira audio device, onda da bi krenuo zvuk preko njega, krajnji device mora primati zvuk. Projektor prima zvuk pa mi nije problem, ali recimo test s monitorom od kompa ne funkcionira jer ne možete prebaciti zvuk na hdmi. (bar ne u kombinaciji s mojom grafom) U pravilu, aktivni adapteri (TX-RX) hdmi na rj45 ili na optiku su way to go. Ovo ostalo nije vrijedno spomena. S tim da treba obratiti pozornost dodatno ako se hoće i zvuk preko toga ili recimo 4K. HDMI kao takav nije predviđen za velike udaljenosti, i da ga uspiješ provući. Nabavio sam 15m kabel(tvornički), da probam. 1080p mi radi bez problema u svim opcijama, 4K mi se zna izgubiti slika s vremena na vrijeme.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Samo da javim da je problem uspješno riješen s aktivnim hdmi->cat adapterima, konkretno ovima https://www.aliexpress.com/item/1005...2d0d4c4daJZwf7 Između je oko 20m sftp cat6 kabela. Testiram cijelu veče, radi uredno, nema delaya nema stutteringa. Čak mi se čini da više kasni zaslon na laptopu ![]()
![]() |
#35 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Da, ja sam uzeo ovaj najjeftiniji koji samo FHD sliku baca van jer mi ne treba zvuk ni 4K. I super što se može napajati iz USB-a, tako da ću iskoristiti napajanje s projektora tako da nemam dodatnih kablova na stropu ![]() Dobio sam i adaptere za struju, imaju tele2 logo na sebi ![]()
![]() |
#36 |
Tlacitelj i neznalica
Datum registracije: Dec 2003
|
Da se nadovezem na gornju raspravu za HDMI. Treba mi HDMI od 15 za spojiti komp na TV Philips 75PuUS8506 da mogu raditi u 4k. Koji kabel preporucate,treba pozlaceni konektor i kakva su uskustva? Rekli su mi da trazim kabel koji ima 60fps
![]() |
#37 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
HDMI na 15 M dužine i još 4k rezolucije bi moglo biti problematično a ovisi i o tko šalje / prima signal (koja grafa a prima si napisao Philips 75PuUS8506). Najpametnije bi bilo da "kupiš na daljinu" kabel pa da možeš vratiti ako ne radi a nije ni jeftino. https://www.svijet-medija.hr/art/kab...-355650/104623 |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Tlacitelj i neznalica
Datum registracije: Dec 2003
|
A grafa je stara 1050Ti. Ima u chipoteci relativno jeftino 170kn, ali je 30fpsa. Treba mi u biti 11m. Postoji fora da uzmem 10m pa jos jedan m nekako spojim?
![]() |
#39 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Uklopi se u 10 M ![]() Sad kada sam tražio, negdje sam vidio "produžetak" (s jedne strane ženski a sa druge muški konektor) ?? dužine. Računaj da ti takve kombinacije mogu donositi probleme. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|