|
![]() |
#31 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Riva Tuner downloadaš sa guru3d Odeš pod karticu Main i tamo ti piše "256 bit NV40 bla,bla" klikneš sa desne strane tog natpisa tj. "Customize" Dobit ćeš novi meni i odabereš prvu opciju "Low-level system tweaks" U novom prozoru odaberi karticu "NVStrap driver". Skroz dolje piše "Install NVStrap driver" (instaliraj ga)+"Allow enabling hardware masked units"-stavi kvačicu kod toga.Onda odabereš opciju iz padajućeg izbornika koji je iznad gumba "custom".Sad slijedi prava stvar-gumb "custom".Stavi kvačicu kod "Pixel Unit 3" i "Vertex unit5".I sad zadnji korak ispod "Use ROM straps bla,bla" imaš padajući izbornik,u njemu odaberi "0045 (nVidia GeForce 6800GT)" klikneš OK i to je to. P.S. javi rezultate benchmarka
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
I još jednom da ti velim, ako si zagriženjak za brzinu, razmisli o 6800GT, no po mojoj skromnoj procjeni, v9999 je sporija 5-10% u benčmarcima, a u igrama još manje. Tu sad više ulogu igraju ukusi i tendencije, a ne brzina ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 | |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#34 |
Premium moderator
|
Nema šanse za pojavljivanje artef*ckata na ekranu,jer NV40 čip koji je u GeForce 6800 Standard je i u GeForce 6800GT ![]() Dakle,ne možeš imati artef*ckte.Garantirano-100%
__________________ Zadnje izmijenjeno od: Swarm dude. 12.10.2005. u 07:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Premium moderator
|
Citiraj:
![]()
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
Fora je da postoji određen broj NV40 chipova s neispravnim pajpovima ili vertex jedinicom koji se zaključavaju (software-ski) i prodaju pod 6800 standard (ako ih je još više neispravnih, onda postaju 6800LE). Da bi se zadovoljila potreba tržišta za jeftinijim 6800 karticama i neki potpuno ispravni NV40 se zaključava i postaje 6800 standard ili LE, ali da li će tvoj primjerak biti takav (ispravan, samo disable-an) ili neispravan - to je već lutrija.
![]() |
![]() |
#38 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
|
Ovako...grafa je stigla v9999GE odmah sam otključo na 16/6 i sve radi...testirano na sirijus sem 2, call of duty 2 i nema artefakata... 3dmark 2005 score je 3800bodova... ja sam sasvim zadovoljan ![]()
![]() |
#39 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
kao 1. asus nije losa kartica...tj los proizvodac...i ne tvdi nesot o cemu nemas pojma a pogotovo ne na temelju jednog iskustva... ![]() kao2. dobro sto si uzeo tu asusicu zbog: toga jer ima efikasno hladenje, dobar kloker, skoro svi chipovi su birani(doslovno) mema je isto birana a kad asus nes zalemi nece lako odpast...kao recimo na saphiru...gainwardu itd...stoga opet o kvaliteti asusa... kao3. modanim biosom dobijes veliki boost...stoga igraj se ![]() nadalje procitaj etjev post oko svega ovoga (odkljucavanja i klokanja) da ne ponavljam sam sebe(sto ne volim bash) |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
|
Citiraj:
a što se tiče otključavanja cjevovoda otključo sam na 16/6 i sve radi
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#42 | |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
![]() nego to je jako dobar skor...al eto vidite sad svi...kolko znaci mema na nvidiji...sve u svemu ide to i bolje...ja sam ih vidio koje rade 6 k 05..tj sam sam natjerao par ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Premium moderator
|
Super, baš mi je drago da ti je uspjelo otključavanje ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Sad se osjećasm tako ponosno što se opravdala cjenovna razlika unatoč što je kartica slabija na defaultu ![]() Ipak dobar PCB (da dobra, isti poput onog na ultri) znači puno, razlika GT i Ultre je mala, no postoje razlozi zašto ultra ima 2 molexa, malo drukčiji smještaj elemenata i sl. Asus rula... Sad još reci koje si frekve postigao, pa da vidimo koja bolje ide. Kod mene je v1.01, vidiš, mogao bi pogledat ak je izašao kakav noviji bios. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|