Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > PC Ekspert > Članci
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.11.2012., 17:07   #31
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Samo jedan dodatak u vezi nabave EVGA proizvoda ... postoji vrlo jednostavan način kako doći do njih. Registracija i narudžba sa njihovog službenog online shopa.

Paketi su vrhunski zapakirani i stižu relativno brzo, ali ... ono što je nezgodnije jest činjenica da se na taj način ukupna cijena za npr. ovo napajanje podiže znatno.

Dovoljno je za reći da shipping za NEX1500 naplaćuju 100€, što bi značilo da je samo osnovica za carinjenje oko 525€ ... i onda paket dolazi na carinu. Možete i sami izračunati gdje otprilike cifra završava.

Ovo nimalo ne olakšava njihov položaj na našem tržištu, uz naravno već prije spomenute probleme vezane za dostupnost i distributere HW-a unutar granica HR.

P.S.

Eh da, skoro zaboravih ... čini se da mi je potpisu konačno istekao rok trajanja. Zabrinjavajuće je kamo taj svijet ide ...
Staro 11.12.2012., 17:10   #32
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Sad sam procito hardOCP recenziju gdje je napajanje dobilo veliki fail pa sam se sjetio da ima i tu. Bez obzira na HardOCP mislim da jedan tako skup proizvod ne smije imat toliko negativnih stavaka i anomalija i ne slazem se sa preporukom, samo iz onoga sto sam procitao u ovoj recenziji. Super je s tehnoloske i inovativne strane ali kao proizvod po meni nije i mislim da je zajeb.
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.12.2012., 18:57   #33
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Eto ... još jedna potvrda pozitivnih i negativnih strana ovog modela.

Ocjenjivati ovakva napajanje je izrazito nezahvalan posao, jer se za svaki plus može naći minus i obrnuto. Isto tako za svakog zadovoljnog se može pronaći i nezadovoljan kupac.

Gledajući recenziju na linku, jedno je očito ... recenzent nikako nije pobornik ovakve vrste hardvera (individualnog sleevanja, izgleda napajanja, a i klase hardvera općenito). Recenzenti poznatih sajtova su primjerice ograničeni opremom tj. brojem konektora koje mogu spojiti na testirano napajanje, pa se i tu može naći uzrok loših rezultata mjerenja (manje korištenih kabela -> veći otpor, veći padovi napona, veći gubici, manja izmjerena efikasnost).

Na uređaj koji se koristi za PCE recenzije moguće je spojiti masu konektora (10x PCIe, 2x EPS, 8x SATA, 6x Molex) što je ujedno i glavni razlog boljih rezultata.

Još jedna stavka je mjerenje na različitim mrežnim naponima (HOCP koristi 100-120Vac) također utječe na stabilnost, efikasnost, i sl. parametre, a da ne govorimo o činjenici da OC mode radi isključivo na ~230V.

Uglavnom, ovaj model napajanja je izazvao brojne glavobolje i burne reakcije diljem neta, tj. ovakve diskusije su prožvakane na svim mogućim sajtovima i forumima, uključujući i EVGA službeni forum.

Suma sumarum - Nex 1500 se obožava ili mrzi, a sredine uglavnom nema
dh41400 je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2012., 20:25   #34
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
ja mislim da si ti to aljkavo sve pregledo... back to the drawing board!!!
syss je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno